icon

Reakcia kolegovej manželky

25. sep 2022

Ahojte... Baby, dnes prišiel partner hrozne rozčarovaný. Skúsim popísať našu situáciu. Som na PN, rizikové tehotenstvo. Partner pracuje v štátnej správe, denné, nočné, víkendy, sviatky. Deň pôrodu sa blíži, podľa jeho zmien by mal byť v práci. Preto sa dohodol s jeho kolegom, veľmi dobrým kamošom, sú ako bratia, že keby náhodou pracuje (kolega ma vtedy dlhšie voľno) tak by ma zaviezol do pôrodnice. Kolega súhlasil, bývame relatívne blízko seba. Dokonca sa zasmial, či sa môže ohlásiť ako otec dieťaťa (😂) Ja sa sama odviezť neviem, máme len jedno auto ktoré bude mať partner v práci. Všetko bolo dohodnuté, naozaj by to bolo iba krajné riešenie keby nebol partner doma. Až prišiel po pár dňoch kolega, že jeho žena s tým nesúhlasí. Že ho to mrzí, ale proste sa jej nepáči že by mal ísť mňa zaviezť do pôrodnice, nech si to zariadime inak, nech idem taxíkom a hotovo. Bol z toho smutný, nechápal čo sa jej porobilo, že nikdy nerobila nejaké scény a zrazu jej takto preplo. Že ju tiež nikto nevozil a musela sa postarať sama a prežila to, či je princezná rozmaznaná. Akože fajn, keď ide o to, pôjdem taxíkom mne to nevadí, len ma fakt zaskočila tá reakcia a že som princezná. Nechcem aby kvôli takejto hovadine bolo medzi nimi peklo, aj keď teda partner nadávkami na jej osobu nešetril a musela som ho krotiť, že veď takto nadávať nemusí ale zaujímalo by ma, či fakt sme my divní keď nám to príde divné, alebo súhlasíte s pani manželkou?

dupinka
26. sep 2022

Možno kolegova žena to berie tak, že je to "len" kolega - kamarátia sa oni dvaja, to akceptuje. Ale nechce sa viazať na nejakých ľudí, ktorých nepozná a ani nemá záujem sa zoznámiť. Oddeľuje svojich priateľov od kolegov. Preto taká reakcia, že jej to príde "cez". Možno to berie tak, že pomôcť Vám má najbližšia rodina. Nevidela by som za tým žiadnu žiarlivosť. Manžel/partner si nemôže ani na deň pôrodu vziať voľno na sprevádzanie? Veď sa snáď sa dohodnúť, že ak niečo, mám za seba náhradu aspoň v ten jeden deň, ad hoc záskok.

loginexistuje
26. sep 2022

@dupinka toto co pises by bolo relevantne keby kolegova zena nevyvolavala jej partnerovi aby im zadarmo prisiel pomoct s pracou na dome

mariejenka
26. sep 2022

Ozaj všetky možnosti boli pomenované, mne samej napadlo,to ze ak ta pred manzelkou pochvalil,alebo často spomínal kvapkalo jej to na karbit,plus to ze ona sa zariadila sama,plus to ze ako z povahy, časovej náročnosti (policajt,hasic,co ja viem co robia vasi chlapi) je asi na vela veci sama, ved to poznáš,tak jej to nedalo a "nedovolila" ... Ale ked sa ti vyhýba od začiatku,bude taká povaha,ze ty jej vadis,a pomoc tvojho partnera nie.
Takže, ak zavolá kolega, nech sa chlapi dohodnu ok, ak zavolá ona...asi by som sa nezdrzala a prijala hovor.... Tu princezná rozmaznana, prosím?!😂ale myslim si ze po tomto ani tvoj uz jej nebude ochotný prist pomôcť.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
mariejenka
26. sep 2022

@dominika1988 presne toto som chcela dopísať,ze tym že budú uz traja chce a bude pri nich a nie arbajtovat u furie,ako sorry ale iné pre nu nemam slovo.

katkine_terapie
26. sep 2022

@dupinka nie v kazdej praci sa da soravit zadkok ad hoc. Najmä ak porod nie je planovany (sekcia, vyvolávacka) a teda nevie kedy moze prist (den, hodina). Moj muz pracuje tiez v štátnej sprave a teda odist z prace nemoze z hodiny na hodinu. Kym by za neho nasli nahradu, moze to trvat hodinu, dve, tri... Za ten cas môže žena aj porodiť🙈

Autorka: reakcia kokegovej manzeljy bola zvlastna, kedze kazdy co iba trochu empaticky clovek by s tym nemal probelm. Rovnako, co i ba trochu empaticky a svojpravny kokega a zároveň kamarat, by si v tomto nenechal diktovať ci niekomu z kamaratov pomoze alebo nie. Najmä ak ten druhy kamarat mu ochotne pomaha v inych veciach. Nech je teda dovod akykolvek, obaja na nom maju svoj podiel viny. Co sa tyka odvozu, zariad sa, hoc i tym taxikom resp. mozno priatel bude mat v tom case zrovna volno. Ale! Bolo by vhodne zasadne sa ohradit voci sladkym tefonatom a pomoci im dvom.

selu11
26. sep 2022

Ak je pravda všetko ako si to napísala, tak je to poriadne divná manželka. Na pohotovosť by mu asi nezakázala ťa odviezť... Do pôrodnice áno.
Čo sa bojí že otec dieťaťa je ten, čo ženu dovezie 😅
Mňa tiež viezol manželov kamarát/kolega a doma má manželku, našťastie tá má všetkých päť pokope.

zuzada29
26. sep 2022

Nooo, podla mna to divne je. Ked su chlapi dobri priatelia, tak je normalne, ze si pomahame. Ja by som zaviezla aj susedu, s ktorou sa len pozdravim. Vsak porod je porod a pomahat sa ma. Ale teda nic s tym neurobis tak to pusti von z hlavy. Nakoniec to snad vyjde tak, ze ta odvezie manzel.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
matullienka
26. sep 2022

Mužov kamarát keď potrebuje pomoc nech mu zavolá sam alebo nech sa dohodnú v robote. Najbližšie keď by volala aby prišiel pomôcť by som zodvihla telefón ja rázne jej povedala, ze si neprajem aby nejaká rozmaznaná primadona vyvolávala môjmu mužovi nech si chytí do rúk lopatu sama a neobtazuje vás

luczach
26. sep 2022

Nechod taxikom - zavolaj si zachranku, oni ta zoberu a budes v najlepsich rukach. Ja som tak isla, lebo moj partner pracoval v Nemecku a nebol doma v den porodu. RZP si neviem vynachvalit. Mas na to pravo, odvody si platis, tak preco to nevyuzit.

zemiakovysalat
26. sep 2022

Je to len kolega tvojho muza. Jej zena o teba absolutny zaujem nema, ked uz viac krat odmietla zoznamovanie stebou.
Nie je nutne vzdy s kazdym byt za dobre. A hlavne myslienky budes mat prve babo aj ona ma babo tak budete kamosi 😅
To nemas ziadnu kamosku? Rodinu? Ich ber ako cudzich ludi, a na taxik nespoliehaj, ked bude ti tiect plodova voda nikam ta neodvezu...

selena_luna
26. sep 2022

Neviem ci ta na to niekto upozornil ale otec dietata ma zo zakona narok odviest ta do a z porodnice. Na tento nevyhnutny cas ho zamestnavatel musi uvolnit. ( na porod zial uz nie) Takze na kolegu a jeho zenu sa mozete ...

matullienka
26. sep 2022

@selena_luna no áno zo zákona nárok je len nie v každom povolaní je to možné. Hasič nenechá horieť budovu, rušňovodič vlak v polovici cesty, a podobne

selena_luna
26. sep 2022

@matullienka urcite aj take povolania su, nevieme ci partner autorky je v tejto situacii alebo ma len na figu zamestnavatela. Kazdopadne mnoho zien o tomto naroku nevie

dagas
26. sep 2022

Akože ja teda neviem.Môj muž by sa aj sám ponúkol keby je treba že ju zavezie a ja by som s tým nemala žiadny problém.

eskop
26. sep 2022

Moj manzel robi tiez nocne,denne kadejak a ked som bola tehotna , tak snad kazdy sused mi povedal keby nieco potrebujem kludne nech sa ozvem sama.. takze je to o ludoch a ochote. Nechapem zeny co sa este cuduju , ze nemas riesit, ze jej to vadi.. mne by to absoljtne nevadilo keby moj manzel ide zobrat hocijaku zenu do porodnice ci nemocnice.. preboha ved snad sme ludia, treba si pomahat, to nieje vyuzivanie.. ja by som ho sama poslala aj 🤣 ale to som ja.. ako vidim niektore, zeny tiez by boli jak ta trapka

leskovael
26. sep 2022

Načo to riešiš? Jej sa to nepáči a on je jej manžel, rešpektuje jej rozhodnutie.. Nevidím dôvod prečo hneď komenty ako je podpapučník a ona je žiarlivá trúba a podobne.. Popravde sa moc ani nedivím keď ona mala rodiť tak sa musela dopraviť sama a teraz ma jej muž voziť kolegovu/kamarátovu ženu do pôrodnice.. Ty nerieš kto je divný, ani či preháňa alebo hocičo podobné. Je to medzi nimi. Vy sa zariaď že inak. Aspoň to viete dopredu a máš čas vymyslieť iný plán

misinka0611
26. sep 2022

Zober si to s druhej strany. Jej muž ma mať dhšie voľno a ľudia v týchto prípadoch si na ro voľno niečo plánujú, často sú preč, niečo si zarezervuju alebo idú niekam, plánujú si celé dni. Voľno je vzácne a nie každý sedí doma pred televízorom. Ona sa asi tým cítila trochu zviazaná, že ma kvázi čakať alebo byt v strehu, ak to tak mám povedať na tvoj pôrod. Podľa toho čo píšeš sa veľmi ani nepoznáte a mieste naj kamarátky. Píšem ti to len z toho druhého hľadiska ako to môže vnímať ona. Tvoj muž by nadávať naňho nemal, áno kamarát súhlasil ale vo vzťahu su vždy dvaja a keď sa už takto so ženou dohodol, že teda nie, treba to rešpektovať. Ja tiež som sa musela nejak zariadiť a nezaťažovala som tým iných a to som bola doma sama s dieťaťom. Väčšinou si ľudia “ zarezervuju “ ix ľudí a nakoniec ten pôrod príde vo vhodnom čase a nikto iný potrebný ani nieje. Ak muž pracuje v štátnej správe to ma úplne super pracovný čas a verím tomu, že ak by aj v práci bol uvolnia ho. Ty si môžeš zobrať tiež taxík.. oni pôrod ani nieje hlavne ten prvý že zrazu bolesti a za hodinu mám na svete dieťa, v drvivej väčšine to tak nieje.

lsimo
26. sep 2022

Neurobíš s tým nič akurát si o tom môžeš myslieť svoje. No je z toho zjavné, kto u nich teda nosí nohavice a chlap to teda zjavne nie je

veronikastrickova
26. sep 2022

Uplne trapne. Môj bol tiež v službe, keď som začala rodiť. Tak šiel sused, ponúkol sa aj druhý.

darius_a
26. sep 2022

Nie ste divni.
Ale svet sa netoci okolo teba pôrodu a babatka.
Aj keď sa ti to teraz par mesiacov bude zdať.
Normálne taxi, ak obavy ako prvorodicka tak sanitka.

davidofff
26. sep 2022

Mňa viezol brácho lebo môj nemal vtedy vodičák 😂🙈no keby to švagrinej vadí .tak ju pošlem kade ľahšie 😂

simca06022011
26. sep 2022

Podľa mna ona sa necíti viazana a nie je v tom žiadny iny program. Inak by to tak povedali. Ze vies co, ak budem doma odveziem, ale mame aj v plane niečo ine a teda tadsej majte aj iny zalozny plan. Toto je čistá jesitnost a žiarlivosť, uz to ze jej.muz tam Chodí pomahat, ona mu vyvolava a pritom ju ako jeho partnerku ani nepozna je zvlastne a pre mna nevídané. Najde sa iny odvoz, podla mna ste sa normálne opýtali a to je vsetko, odpoved mate a aj mna by sa to dotlko, nie to.odmietnutie ale ten styl. Iste by som cakala na ich dalsi telefonát ze treba niečo a povedala jej, nech kralovska vysost pomoze manzelovi sama 😂
Bezne sa ľudia aj sami ponuknu a bez problémov

ruzovakrava
26. sep 2022

Prechádzam komentáre a čakám či sa tu spozná a ozve dotyčná pani kolegova manželka 😃 lebo svet je malý a opis situácií dosť podrobný a kvetnatý 😁

nurielka
26. sep 2022

@autorka nevieš, čo o tebe vykladá jej muž doma, že aká si úžasná, možno sranduje, podpichuje svoju ženu tebou..😃 a ešte ťa má zaviesť do porodnice, keď on ju nemohol. Viem si aj predstaviť ako vybuchne.😄 Keď je taký ako ho opisuješ, (keď hneď zreferoval čo o tebe povedala jeho žena) že všetko vykvaka, ani sa jej nečudujem, prepáč😂 Skôr vidím problem v tom kolegovi😃😃😃 Každá minca má dve strany. Áno pomohol im tvoj muž, a kolega vám už v ničom nikdy nepomohol? Veď tvojho muža asi aj pozývajú ku sebe na oslavy atď. Nikdy nevieš ako to majú dvaja ľudia doma a hnevať sa preto na ňu.. mám pocit však, že ten prievan ide od kolegu, možno by si aj našla cestu k tebe, no bez vetra sa ani lístok nepohne..
A sanitka ju vždy naporúdzi ak by niečo. Zariad sa sama bez iných.

hubka51
26. sep 2022

Moj muz mal dohodu s kolegom,ze ked mu zena bude rodit ide za neho do roboty,ze bude na telefone.Nevidim na tom nic zle 🙈 pokial to clovek nevyuziva.Ale mal aj takeho co si potreboval zobrat volno 2tyzdne pred teminom a 2tyzdne pp termine volno co mi prislo ako zbytocne 🙈

zemiakovysalat
26. sep 2022

@davidofff brat a manželova kolega je trošku ina kategoria...

katyrose
26. sep 2022

Manžel má zo zákona právo odviezť svoju manželku do pôrodnice. Takže nech robí čo chce, musia ho uvoľniť. Môj manžel je policajt a tiež pracoval tak ako tvoj keď som mala rodiť. V práci o tom vedeli, šéf bol vopred upovedomený, že takáto situácia môže nastať a bude to musieť okamžite vyriešiť. A bolo to tehotenstvo s dvojičkami, rizikové, hrozba predčasného pôrodu už od 29.tyzdna a kým som porodila v 37.tyzdni, vedel, že to môže prísť kedykoľvek. Mala som rodiť sekciou, ale komplikácii som mala od 29.tt viac než dosť. Termín sekcie mi na trikrát presunuli a keďže manžel chcel byť pri pôrode, jeho šéf aj kolegovia boli takí zlatí, že si menili zmeny podľa momentálnej situácie.

em4life
26. sep 2022

No neviem, mne by môj manžel jasne a stručne povedal, že keďže pomoc už sľúbil, nebude ju rušiť. Presne preto, aby nevyzeral ako podpapucnik. A dal by mi jasne najavo, že svojim kamarátom môže pomôcť bez toho, aby sa ma pýtal na názor. Takisto mne by bolo veľmi nepríjemné, ak by som kamarátke sľúbila pomoc a manžel by mal námietky.