Reakcia kolegovej manželky
Ahojte... Baby, dnes prišiel partner hrozne rozčarovaný. Skúsim popísať našu situáciu. Som na PN, rizikové tehotenstvo. Partner pracuje v štátnej správe, denné, nočné, víkendy, sviatky. Deň pôrodu sa blíži, podľa jeho zmien by mal byť v práci. Preto sa dohodol s jeho kolegom, veľmi dobrým kamošom, sú ako bratia, že keby náhodou pracuje (kolega ma vtedy dlhšie voľno) tak by ma zaviezol do pôrodnice. Kolega súhlasil, bývame relatívne blízko seba. Dokonca sa zasmial, či sa môže ohlásiť ako otec dieťaťa (😂) Ja sa sama odviezť neviem, máme len jedno auto ktoré bude mať partner v práci. Všetko bolo dohodnuté, naozaj by to bolo iba krajné riešenie keby nebol partner doma. Až prišiel po pár dňoch kolega, že jeho žena s tým nesúhlasí. Že ho to mrzí, ale proste sa jej nepáči že by mal ísť mňa zaviezť do pôrodnice, nech si to zariadime inak, nech idem taxíkom a hotovo. Bol z toho smutný, nechápal čo sa jej porobilo, že nikdy nerobila nejaké scény a zrazu jej takto preplo. Že ju tiež nikto nevozil a musela sa postarať sama a prežila to, či je princezná rozmaznaná. Akože fajn, keď ide o to, pôjdem taxíkom mne to nevadí, len ma fakt zaskočila tá reakcia a že som princezná. Nechcem aby kvôli takejto hovadine bolo medzi nimi peklo, aj keď teda partner nadávkami na jej osobu nešetril a musela som ho krotiť, že veď takto nadávať nemusí ale zaujímalo by ma, či fakt sme my divní keď nám to príde divné, alebo súhlasíte s pani manželkou?
@shee11 prosím ta v ktorej nemocnici nechávajú ženu prenášať do 45 tt? A ved tej jej muž nebude celý čas v robote reálne potrebovali možno vykrit 7 dní aj to nie v kuse
@shee11 37 až 42, ale inak súhlasím. Pani "rozmedzie pár dní" obzvlášť pri prvorodičke je asi vedecká pracovníčka a chce nás takto obohatiť o výsledky jej prevratného výskumu 😂
@nurielka mne pride vtipne z ona asertivne odkazala ze nie 🤣 Keby sa pytala jej tak odkazovat moze ale otazka bola medzi chlapmi a ten chlap sa slobodne rozhodol a kyvol kamosovi na pomoc.Ked su doma normalne vztahy a partneri spolu komunikuju tak vedia ci maju nieco naplanovane alebo nie.Ked na to kyvol asi musel vediet ze bude moct,ale ked prisiel domov zena mu vysvetlila,ze sam za seba sa rozhodovat nebude a a za seba asertivne odpovie nie 🙈🤣
@matullienka Bol to samozrejme preklep, ktorý som po pár sekundách opravila . Inak sa píše vykryť, tiež asi preklep.
Najlepšie spraviť z druhého človeka deb1la,aj napriek tomu, že neviete druhú verziu..
Ja som išla busom dva x do pôrodnice a tu som..🤪
Nič si z toho nerob, neber to osobne a ani to už nerieš, zakomplexovani ludia su vsade, vždy na nejakych natrafis. Vy ste normalni, mna tiez nahodou viezol do porodnice manželov kolega, proste to tak normalne vyšlo. Druha vec je že prečo ta rozhodi nazor okoliteho sveta? Preco ti zaleži na tom čo si druhi myslia? Bud sebavedoma a seba ista žena. S tymto budes konfrontovana často aj ked budes mat deti.
@hubka51 vieš čo ja sa tak smejem😄😂 mne by to bolo úplne sumak, či by môj muž hodil aj susedoviec doru na pôrodnú sálu.. ale tam je za mňa problém kolega.. ústa mu narástli do veľkosti melóna a hovorí veci, ktoré by si mal nechať pre seba, či už doma alebo v robote alebo kamarátovej žene.😄
@miskakyska 👍😅 Vyriešila si si to po svojom a ani nemusela zakladať diskusie 😀
@shee11 To, že niekomu sľúbim, že v prípade potreby odveziem ženu do pôrodnice, predsa neznamená, že budem 2 týždne pred termínom v strehu, nevytiahnem päty z domu a nedám si nič alkoholické, lebo mám "stálu pohotovosť". Proste keď to na tú ženu príde, v prvom rade ju odvezie jej muž. Keď bude práve vtedy v práci a ja budem môcť, odveziem ju. Keď nie, zariadi sa ináč. To, že niekomu sľúbim, že AK BUDEM MÔCŤ, tak pomôžem, neznamená, že budem sedieť pred ich domom v naštartovanom aute. (Nadsázka, samozrejme.)
@misinka0611 a to mrzlo..-20 bolo.. šofér otvoril dvere na polovicu,ledva som sa s bruchom prepchala 🤣
Mne sa zda najdivnejsie na tom to, ze tebe nevadi, ze by ta do porodnice viezol nejaky muzov kamos.
Ja mam typ prace kde sa vazne neda odskocit ani na par minut nic vybavit ale keby islo o porod mojho dietata, tak si to na mieste muza zariadim aj keby neviem co bolo. Skor by som poprosila kolegu nech za mna zaskoci ako nech mi odvezie zenu do porodnice...
Keď to na teba príde tak si normálne v krajnosti zavoláš RZP a nemusíš sa fixovať na mužovho kamaráta. Mne to poradila kedysi sesterka, sama je záchranárka a zvyknú takto občas voziť mamičky keď nemajú inú možnosť.
@bilberryday výmenu služby? Akože na 37.-42.tt , a by bol vtedy isto doma?
Ja som toto mala presne s ex. Môj chlap sa tiež dohodol s našou susedou resp.jej mužom. A teda, to bolo tak....nemôžme ten víkend nikdy ist, lebo čo ak porodí?....zariad si to sama, ja som v pohotovosti...atď. takže, tiež som sa na to riadne naštvala a teda ako ty, na nesprávnu osobu na tú moju sesedu. Ale, z odstupom času to vnímam inak, že ten môj chlap bol proste pako. Neries to, nevies, čo môže byť na druhej strane. Možno tiwz chcú a sa im nedarí alebo čo ja viem? ...a nevola sa taxík ale volá sa sanitka
A tvoj manzel si nemoze zobrat volno sz budes rodit? To by mal zakon nejako osetrovat. Musia ho uvolnit z prace. Dalsia vec, v slovenskej porodnoci nechces byt sama! Nejakeho bodyguarda by si mala mat...a teda muza. On nechce byt pri narodeni svojho dietata??
Ja ti napíšem tak ..Začali bolesti ráno pred 6tou,chlap pracoval v štátnej správe 15r.Zavolal normálne do práce,že nepríde a hotovo.O 8mej ma odviezol do pôrodnice,na obed prišiel pozrieť malú.Z interných nariadení a myslím,že to niečo podobne je aj v zákonníku prace,v prípade narodenia dieťaťa dostanú 2 dni voľno,na svadbu deň voľno,pohreb niekoho z rodiny 2 dni voľno.Nech si to ten tvoj láskavo vybaví.Mne by sa tiež nepáčilo,keby môj chlap trčal doma na telefóne či ťa zaviezť či nie ak zvlášť mňa by pri vlastnom dieťati neviezol.To by ma mrzelo.Ziadna žiarlivosť apod.Nevies ako to tam je medzi nimi.
@kubkovamama tak na niektorych poziciach je dost rozdiel ci zavolas pred pracou, ze neprídeš na 8.00 do prace a je rozdiel ked je 0.30h., ty v 24h sluzbe, na zasahu a odrazu musis odist a miekto ta ma nahradit. To sa neda tak lahko zabezpečiť. Ty si mala stastie, ze to bolo pred pracou, ked sa relativne rychlo da zabezpecit náhrada (a teda neviem kde tvoj mu pracuje, ci by sa mu dalo aj pocas sluzby odist, co sa nie vsade da). Detto to maju hasici, kuklaci, policajti, zdravotnici...Je to velmi indi vindi.
Divna reakcia ale nevies čo je za tym no..
@katkine_terapie si myslíš že na hociktorej pozícii môže chlap zavolať hodinu alebo pol pred nástupom že nepríde ? Veď nerodí on, ale jeho žena . A zástup sa veru nedá zohnať vždy tak obratom. Kolega nebýva za rohom, druhy je s dieťaťom na Očr, tretí má dovolenku a je 300km ďaleko .
A tu ide IBA o rezervu, pre istotu, určite majú v rezerve aj iné možnosti, a to zakázala manželka vodiča, a ešte autorku otitulovala rozmaznaná princezná, tú ktorá podporuje manžela aby im pomáhal na stavbe. Čo si teda ona nenosí vrecia a tehly na stavbe, ale ešte vyvoláva chlapa - princa aby prišiel makať. Na to jej je dobrý!? pritom ona je rozmaznaná, nemá ani chlp záujmu sa zoznámiť, priateliť, ale makača zadarmo to záujem má. Možno hodinu odvozu ako pozornosť, a vlastne pomoc za tú makačku jej je veľa ? Aj keď iba rezerva ? Tie hodiny roboty sú ok ?
Prepáč, to malo byť @kubkovamama. :
A ešte poznámka - keď si to mala s exom a jeho materou fest nahovno, ako sme ta tu podporovali, a ty nevieš pochopiť ? Priateľstvo a pomoc ?
Nerieš to 🙂 a už vôbec nie verejne
Je úplne jedno, čo je medzi nimi podľa mňa. Ale pomôcť niekomu je úplne normálne. Neroziem tomu, je to choré prečo Ťa nemôže odviesť...

@dominika1988 Veď práve preto ma tak udivujú vyjadrenia ako "odmietam zmeniť svoj názor na to, že je to nevďačná krava"😃, jasné, že tieto diskusie majú relevanciu blížiacu sa k nule.
I keď ja som schopná veriť, že väčšina týchto medziľudských problémov je reálna 😅