Reakcia manžela na zobudenie po ceste z dovolenky
Zdravim,
Viem pre niekoho možno banalita, ale stále ma to škrie. Vrátili sme sa z dovolenky, let katastrofálne meškanie, cestovali sme 18hodin dopoteny špinavý syn sa váľal kade tade po letisku bacile a špinu z celeho sveta na sebe. Konečne sme prišli domov syna sme spiaceho vyniesli. Následne som ho zobudila aby som ho osprsila umyla rxchlo.. samozrejme plakal a potom kM znova zaspal prešli 2 hodiny skoro.. muz nasraty na mna že mala som ho rovno odlozit do postele a mali by sme po ceste svätý pokoj. Ja neviem dievčatá ale to naozaj by niekto urobil? Aj keby som ráno hneď mala stiahnut pradlo tak sa mi to hnusí…. Veď ruky keby som mu umyla sa tiež preberie a to akože ani ruky umyt nič? S muzom sme sa normálne dohadali tak že ani na dovolenku sme nemuseli ist…
hlásim sa k tým nechuťáčkam, ćo by sa na cele sprchovanie vyprdli 😂, inak moj muž by ťa tiež pekne zvozil či si ok..
@nikpa A co by stalo, keby rano prevliekla periny? Umreli by dovtedy vsetci za zahadnu chorobu? Niektorym Vam uz dost zasibava....ale uz som videla aj mamicky, co idu von a kazdy 5 minut dezinfikuju vsetko, coho sa dieta ide dotknut. Pripadne take, co maju deku na gauci, ked si na nu sadne navsteva, okamzite vsetko peru. Dajte sa do kludu. Vsak ruky mal hadam umyte. Si niekedy cestovala 18 hodin vobec a prisla neskoro v noci?
Zazila som presne tuto situaciu niekolkokrat a nielenze som dieta neumyvala, dokonca som ho ani neprezliekla. Po tme som ho vyniesla do postele, vyzula topanky a spal do rana. Rano som vsetko oprala a umyla. Sme tu zivi a zdravi, ziadne trvale nasledky. Cestujem s malymi detmi pravidelne aj dlhe lety, viem, co na tych letiskach stvaraju aj ze sa “valaju kade tade” a som si vedoma, ze su spinavi. Ale ked dojdem domov po 18 hodinach cestovania mame toho vsetci dost a v zaujme nie len fyzickeho, ale aj psychickeho zdravia rodiny to riesim takto. Uprimne by ma drblo, keby musim este dieta dve hodiny uspavat a pravdepodobne by som reagovala rovnako ako tvoj manzel.
@lucilaines Napodobne, x krat sme prisli neskoro v noci maximalne vycerpani a teda cesta bola ovela kratsia ako 18 hod. Nikto nebol o 2 rano nastupeny v sprche. Jasne, ze normalne chodime do postele v pyzamach a po sprche, ale budit dieta v takejto situacii mi pride sialene
Syn by urcite spal lepsie keby si nesprchovala.
Muz by spal lepsie keby si nesprchovala.
Ty by si asi od hnusu nespala a teda bola ta sprcha hlavne koli TVOJMU dobremu spanku, ale nespis ani teraz koli hadke a hnevu, takze to bolo vsetko k nicomu.
Niekedy idu vsetky pravidla von oknom, toto bol urcite jeden z tych momentov, kedy si sa mala vykaslat na svoje zasady a utriet ruky synovi vlhcenym obruskom, alebo uterakom.
Kriste pane, zobudit vycerpane dieta. Ani v najdivokejsom sne by som ho nebudila.
My sme takto nikdy necestovali, ale keby sa nam to stalo, nechala by som dieta spat a ako mnohe, maximalne mu utrela ruky dezinfekciou, mozno tvar mokrou plienkou, vreckovkou a rano by som vsetko dala prat.
Na takéto veci sú vlhke vreckovky.Ruky a tvar umyjem tými aj počas spánku,aj labky narychlo alebo navlhcit uterák.Ked sa mu nic nestalo za tých 18 hodín,tých pár za spánku by prežil.Dieta keď je unavené po toľkých hodinách svacnut do sprchy je týranie.Manzel mal pravdu
Neumývala by som ho. Muž má pravdu. 18 hodín ti nevadilo, že sa váľa po zemi a zbiera bacile z celého sveta? Ráno by som vstala syna vyzliekla, umyla, dala čisté šaty, periny a život by išiel v kľude ďalej.
Nie, nesprchovala by som ho.Umyt ruky, tvár utierkami a hneď by sme spali.Zase netreba byt taký pedant, ale chápem, že niekto by az psychicky trpel.Ale zase vždy po cestovaní umývam spodky topánok hnusia sa mi rôzne pumpy, wc na odpočívadlách, letistne haly
Tu súhlasím s mužom ešte, keď tak dlho nevedel zaspať.
Tak moja sesternica je presne ten typ,co sa boji kazdeho "bacila", od narodenia prveho dietata dezinfikuje vsetko, a to naozaj vsetko, aj panty na oknach, a aky to ma vysledok? Deti nonstop chore, nemaju imunity, lebo vsetko je sterilne, nonstop im aj ruky dezinfikuje, si mysli, ze je to zdrave 🤦 deti musia obcas pochytat nejaku "spinu" na budovanie imunity...
Urcite nebudila, praveze trpla nech sa nezobudi. Ak by bola viditelna spina, vlhcenymi by to malo dieta poutierane, ale to uz asi pocas cesty. V noci bude hadam spat po takej ceste a nedavat si prsty do pusy. Všeobecne len najnutnejšie veci urobit a ist spať. Rano mudrejsie večera
Mozno tuto torturu po prichode domov prehodnotis ak budete mat viac deti 😀 ale ano, aj ja som spindira, ktora by dala dieta do postele a riesila zvysok az rano. Lebo takto si mu ten spanok fajne prebrala a cas co ste uz mohli vsetci v klude spat ste travili hadkou a uspavanim dietata.. ked sa na to pozries spatne? Stalo to za to?
Urobila by som to iste. Síce muž by asi tiež hundrú, ale kvôli takej konine by sme sa určite nehádali. Predpokladám, že ani prstom nepohol a len mal blbe reči?
Som na strane muza..neviem si predstavit ze dojdem domov po 18tich h znicena.padnem do postele.a muz mi zobudi dieta kt.potom 2 h reve..no ja by som bola moc moc moc zla
@mercy13 Presne tak, ziadna imunita.
Tiež môj názor že si ho mohla nechať spať . Ruky stačilo potierať aspoň uterákom mokrým. Vyzlečené tiež vieš dať isto dole aj keď spí . Po takom lete a zaspanim chudák aj on musel byť s náladou hnusnou po zobudení takže si viem predstaviť tvojho muža aký musel byť nasratý . Chlapi sú raz taký .
@andrea1809 nič by sa nestalo. Pri veľa veciach by sa nič nestalo a predsa ich robíme. Každí máme volaku uchylku, toto je moja a nemám pocit, že by som sa mala skludnit. Deti vonku nedezinfikujem lebo špina je vonku, tam kde patrí, nie do mojej postele. Ty si doma spi na čom chceš, aj periny si prezliekaj kedy chceš. Ja si radšej liham do postele čistá 🙂
pridavam sa na stranu muza. My teda necestujeme lietadlom, ale aj ked nam deti vecer napriklad zaspia v aute, tak ich prenesieme rovno do postele, maximalne im potom stiahnem rifle. A to najhorsie nakoniec - druhy den ani neprezliekam tie periny!😀 Ale kazdy to ma inak. Ani tvoja reakcia nie je zla, len si myslim, ze ste boli obaja nervozni z cesty
My s muzom mame iny pohlad a postoj na bacily, spinu, poriadok a podobne. On synovi utiera a unmyva ruky, ma paniku, ked sa syn dotkne nakupneho kosika a potom si strka ruky do ust, neznasa, ked si niekto sadne na postel, gauc vo veciach, co bol vonku, ja som presne opacny typek. Absolutne taketo veci neriesim, snazime sa vzajomne tolerovat, ale hadame sa o tom takmer vzdy, ked k tomu pride. Pre mna je spiace dieta posvatne, unavene taktiez. Pri predstave, ze dam taketo dieta do postele, by som muza asi musela ozivovat, on by to proste neprezil takze chapem obe strany 🤣🤣🤣 ale je to blbost, nerieste to uz.
možno vlhčenými utierkami alebo uterákom pretrieť ruky ,tvár ... to by si ho nezobudila.
Muž má pravdu. Spiace dieťa sa nikdy nebudi. Chudák konečne spal po tak vyčerpávajúcom dni ho ešte týrať sprchovaním. Za tých 18 hodín už tu špinu dostatočne nasal. Ty trpíš nejakým ocd keď nedokážeš vydrzat do rana?
A inak sa čudujem,že ti nevadilo nechat ho valat sa všade po letisku a vtedy si to neriesila ze je špinavý?Pred vstupom do lietadla ist ešte na toaletu umyt ruky.Ja som napríklad dieta keď sa valalo vzdy ruky a tvar umyla.Aj dnes nosim vlhke vreckovky vsade.Ty ho necháš 18 hodín takého a potom keď ma unavené dieta konečne spat,tak sa zobudíš,ze sa dieta valalo po letisku a vsetko chytalo?
Fúúú, keby zaspím po 18 hodinovom cestovaní a niekto ma nasilu zobudí a donúti osprchovať sa (a tým totálne prebrať), tak by mi šľahali plamene z uší 😀 som tím manžel, alebo, ako tu už bolo povedané, tím "špindíra" 😀 Minulý rok, keď sme prišli okolo druhej ráno z dovolenky, tiež dopotení, po dlhom cestovaní, ani nám len nenapadlo riešiť sprchovanie. Umyli sme si s mužom zuby, ruky, tvár (dcéra dokonca ani to - spiacu sme ju položili do postele, iba čo sme jej stiahli kraťasy) a doslova sme odpadli ku nej. Ráno sme sa všetci osprchovali, periny prezliekli a bolo vybavené. Veď ruky ste si snáď umývali priebežne po toalete (ktorú ste za tých 18 hodín určite párkrát navštívili) a syn si hádam v spánku neolizuje kolená, či lakte, že by tie bacily z celého sveta ochutnal..
Dieťa by som určite nebudila. Na druhý deň by som riešila sprchu a vyprala posteľné prádlo...
Uz je to jedno, ale chapem aj teba a chapem aj muza. Ja by som urcite dieta do sprchy v tejto situacii nedavala, lebo moj zdravy sedliacky rozum mi hovori, ze co malo chytit, uz chytilo, a ziadna sprcha to uz nevyriesi. Moj muz by zasa bol za sprchu, on nechape, ako som schopna po dlhych letoch s prestupmi ist rovno do postele (stalo sa raz, vtedy som uz ani nevladala stat na nohach) .... Len on pospi aj v lietadle, ja nikdy, tak tu unavu nechape.

Muža úplne chápem, určite by som nebudila spiace dieťa po vyčerpávajúcej 18 hodinovej ceste. Najprv ho necháš váľať kade tade a potom ti vadí, že zaspal neosprchovaný??
Nechápem prečo ťa muž nezastavil predtým ako si syna zobudila.