Reakcia manžela na zobudenie po ceste z dovolenky
Zdravim,
Viem pre niekoho možno banalita, ale stále ma to škrie. Vrátili sme sa z dovolenky, let katastrofálne meškanie, cestovali sme 18hodin dopoteny špinavý syn sa váľal kade tade po letisku bacile a špinu z celeho sveta na sebe. Konečne sme prišli domov syna sme spiaceho vyniesli. Následne som ho zobudila aby som ho osprsila umyla rxchlo.. samozrejme plakal a potom kM znova zaspal prešli 2 hodiny skoro.. muz nasraty na mna že mala som ho rovno odlozit do postele a mali by sme po ceste svätý pokoj. Ja neviem dievčatá ale to naozaj by niekto urobil? Aj keby som ráno hneď mala stiahnut pradlo tak sa mi to hnusí…. Veď ruky keby som mu umyla sa tiež preberie a to akože ani ruky umyt nič? S muzom sme sa normálne dohadali tak že ani na dovolenku sme nemuseli ist…
Inak ja rozmýšľam aký stres to dieťa muselo prežiť....veď muselo byť tak vyčerpané a keď si ho rovno zobudila sprchou, tak možno ani nevedel čo sa deje a kde je a že si tam ty. Snáď si mu tým nespôsobila traumu. 🤦🏻♀️
Ja si neviem predstaviť že by som dieťa zobudila a potom ho zas 2 hodiny uspávala. A keby mi to urobil muž tak by som bola riadne nasratá. My keď prídeme neskoro večer unavení a mala zaspala po ceste, tak ju len preložíme do postele a my si dáme sprchu, pohár vína prípadne a máme kľud.
Mne tiez vadi sadat si na gauc, postel v beznych satach, neosprchovat sa po cestovani. Neviem kolko rokov ma syn, takze zalezalo by aj od toho. My sme deti nezvykli budit na sprchovanie, ale necestovali sme nikdy 18 hodin, letecky sme boli dva krat - dvoj a trojhodinovy komfortny let. Vzdy chodime nasim cistym autom a maximalne cestujeme 8-10 hodín, deti sa nam nikdy nevalali po zemi, sedeli vo svojej cistej autosedacke, takze ak sme sa vratili o polnoci, tak som nemala problem ich spiacich presunut do postele a jemne prezliect. Obaja ste vsak reagovali prehnane. To vyšumí a budete ok vsetci.
No ja myslim, ze nech to kazdy robi tak, ako to ma nastavene. Vobec nie si zla matka, ze si ho budila, ako Ti tu niektore naznacuju, nedeje sa to predsa pravidelne. Ja by som tiez nesla lahnut do postele neumyta a ani dieta by som tak nedala. Keby ste si dovliekli plostice alebo nieco ine, tak by si si buchala hlavu, ze si ho mala umyt 🙂
na letisku nie su toalety, ze umyt ruky tvar..? vlhcene utierky tiez funguju (to k tym bacilom, na vlastny pot este nik neozmrel predpokladam, ak sa osprchuje o par hodin neskor). Ale teda k otazke = prehanate obaja, ano synovi si urobila sok, prebrala si ho a dlho tvalo kym zaspal, ocko si mal ist lahnut a nechat ta nech si to riesis a nerobit este viac dusno.
my keď sme došli unavení z dovolenky, tak sme ani kufre nevybalili, rovno do postele, spať (veď mám pračku, posteľné prádlo operie), zvyšok si vyrieš s manželom (no bože tak si potrpíš na čistotu, dokonalosť .., otoč na srandu ...)
To sa stáva ze ľudia sa z únavy dohádaju na totalnych krajinách…
Ja vas tak trochu chapem obidvoch, tiez sa mi hnusí cestovná špina ked je človek taký ulepený z vlaku či lietadla a u mňa je to po príchode domov okamžite smer sprcha, tiez by som si ani na sedačku nesadla.
Kedysi dávno mi v Londýne ušlo lietadlo domov tak som cakaka 14 hod na ďalšie a chytila som svrab aj vši, fuj ešte teraz ma všetko svrbí ked si na to spomeniem🤢🤮
Na druhu stranu spiace malé dieta by som asi nebudila, len ho opatrne vyzliekla a uložila do postele…
Muž ma pravdu, chudák dieťa.
Mali sme podobnú situáciu. Viac ako to špinavé oblečenie ma trápili neumyte zuby, brr, ale chúďatko, tak tvrdo spal, že som mu ich aspoň pretrela navlhcenou gazou. Jemne som ešte utrela tvar.
Stiahli sme boty, mikinu, dala som ho na posteľ, tepláky dole a spal nekonečne dlho a tvrdo. Už som trpla či vydrží mechúr. Ráno sa sprsil a prezliekla som posteľ.
Ja som sa vždy držala zásady, spiace a hrajúce sa dieťa nerušiť. Určite by som ho neumyvala. Keď už vydržal 18 hodín, tie dve navyše by ho nezabili
@autorka aj ja si myslim, ze si ho nemusela/nemala budit. Teda ja by som ho úúúrčite nebudila kvoli "spine" ale nechala pekne spat. Ved dovtedy spal v tej spine v aute(alebo neviem ako ste prisli domov). Dokazem ta pochopit ale viac sa priklanam k tomu, ze reakcia tvojho muza bola predsa len "primeranejsia" situacii a teda po takej umornej ceste, nevyspatiu atd...Vsetky faktory, ktore by na mna vplyvali rovnako ako na tvojho muza.
Kebyze ma niekto budi v noci po 18 hod ceste domov a taha ma do sprchy, tak ho asi zaskrtim
Ja by som ho tiež nebudila 🤷🏼♀️
Ani by ma nenapadlo, deti netyram a tesim sa, ked spia. A hrdo sa hlasim k spindiram.
Typujem, že autorka sa už radšej ani neozve. Nevedela by argumentovať.
Ja by som to nezvládla fyzicky,by som bola rada , že padnem do postele,nie ešte s deckom bojovať ,umyla by som ruky, tvár vyzliekla a zomrela by som od únavy
Schválne,koľko sa nás prihlasi.Uz sme 2 spindiry
Kto je číslo 3?
Úprimne som zhrozená koľko dospelých žien by sa neumylo po takejto ceste a to sa nemuseli budit. Ja by som taká nezaspala. Syna som samozrejme nechala na letisku lozit hore dole keďže 6 hodín som ho nemohla držať na stoličke. Ale teda proti gustu žiaden dišputát. Áno bohužiaľ plakal chvíľu a ani nezaspal hneď ale inak si to predstaviť neviem. Muz samozrejme v sprche bol lebo sam by nezaspal taký.
If you do happen to pick up bacteria or fungi that’s not your own, this may lead to itchiness and bumps on the skin and scalp. If you don't shower after your flight you may end up depositing germs that aren't your own into your new space; particularly your bed.
Ako sa hovori čistota pól života…
druhá polovička života no stress, to je tá podstatnejšia . Hygiena je dôležitá vec ale nemá byť povýšená nad zdravý rozum a pohodu . Môžeš byť zhrozená koľko chceš a koľko vieš , tie čo by sa neumyli ..prežili sme a prežijeme aj ďaľšie neumytie , na toto určite nezomrieme . Neviem ako by si znášala stanovačku v prírode alebo čundre s deťmi , už by ťa asi rovno vyviezli nohami napred.
Ja sa tiež čudujem, ake su tu niektoré špindiry.
My dospelí by sme sa samozrejme osprchovali, prezliekli... ale po takejto ceste budiť decko by mi ani nenapadlo. Ráno by som ho švihla do sprchy, obliečky a handry do práčky a bolo by vybavené. Ruky a tvár by som mu spiacemu vzala antibakteriálnymi utierkami... Sa vôbec nedivím, že chlap prskal. Ja by som prskala tiež keby prišiel s takým blbým nápadom...
Ale nie celý
@subartic je iné byt v prírode zaspineny od trávy a iné v preľudnenom priestore kde sa šíria choroby vírusy plesne dýchate jeden recyklovaný vzduch. Príroda nás nestvorila na takéto podmienky. Aj zvieratá kapu na rôzne choroby zavreté na malom priestore vo veľkom množstve.
ale bavíme sa tu o dieťati, to by som určite umordované nebudila, určite by to do rána prežil. Samozrejme, že s mužom by sme sa umyli, ale bavíme sa o mrzutom uplakanom dieťati

Ja som raz vyhubovala muzovi ked nase dieta, ktore zaspalo na koberci prelozil do sedacky a samozrejme sa dieta okamzite zobudilo, no skoro ma drblo ze spiace decko "budi". Tvoj muz mal pravdu, mohli ste mat klud a namiesto toho ste sa vyvadili. Netreba sa tak stresovat zo spiny, ved ste nedoleteli z cholerovej Indie....