icon

Reakcia muža po hádke

17. aug 2022

Keď sa pohadate s mužom a jeho spravanie a slova vas rozplaču, ako sa potom ku vam sprava? ignoruje vas alebo vas utesi?
plac nie je za ucelom citoveho vydierania..

kaca222
17. aug 2022

@zoro9836 raz som sa dokonca rozplakala na vš keď sa do mňa neprávom pustila radiologická asistentka. 21 r baba a reve v škole 🙈 Človek si v hlave 10 krát premietne čo ide povedať, aké argumenty použije a zrazu je konfrontovaný so situáciou a ostane bez slov a už to ide. Ľudia sú rôzni a nie každý je schopný kľudnej diskusie.

reanda
17. aug 2022

@kaca222 vacsina muzov citom nerozumie a boji sa ich, preto ich to akoze 'vydiera', lebo nemaju sajn, co s tym robit a ako reagovat .. ale miesto, aby sa snazili pracovat na tom, aby to pochopili a vedeli reagovat, tak obvinia druhu stranu s citoveho vydierania a hodia problem mimo seba, aby oni nic robit nemuseli a neboli ti zodpopvedni.. nechapu, ze vydieranie je nieco, co robi clovek umyslene.. ak niekto place, lebo to tak citi, tak to nie je vydieranie a ak to niekto neunasa, tak nech nevala vinu na druhych, ze su citovi vydieraci

autor
17. aug 2022

@kaca222 tiez placem v strese, nerobim to naschval.

kaca222
17. aug 2022

@reanda krásne napísané 🙂

kaca222
17. aug 2022

ja tomu naozaj rozumiem, len by som nečakala od chlapa, že zabudne na to že je na*atý a ide ma v tej chvíli ľutovať.
Ale také veci, ako že počas hádky nehovoriť druhému veci ktoré so situáciou nesúvisia, neprechádzať do osobných urážok, nevyťahovať staré konflikty a po hádke (kľudne za pár hodín keď sa skľudním) prísť a ospravedlniť sa, udobriť sa, považujem za samozrejmosť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
reanda
17. aug 2022

@kaca222 nejde o lutovanie.. ale o prejavenie citu.. nejakym sposobom.. ano, moze sa cloveku stat, ze sa pre nieco nastve a podlahne hnevu, v tom hneve druhemu aj nechtiac ublizi, ale ked uz ublizim niekomu natolko, ze ho to rozplace, tak ma to v mojom hneve minimalne stopne a uvedomim sa.. lebo prave som citiaci clovek.. ak niekoho ani plac nestopne, tak ma svoje city zablokovane a nad ludskostou mu tam prevladaju nejake pocity krivdy alebo nieco, vdaka comu nedokaze byt citlivy.. a to je jeho problem.. on to musi uvidiet, priznat si a nieco s tym robit, nie ze ta ublizena strana zacne hladat vinu v sebe, ze nemala ho provokovat, alebo ze je precitlivela a ocakava nieco nenormalne (akoze prejav citu od muza), pripadne, ze ho svojimi citmi vydiera..
ano, moze byt zena rozumna a ked vidi, ze je muz citovo zablokovany, tak prisposobit chovanie, aby sa nehadali zbytocne, ale aby to smerovalo k rieseniu problemov a aby to on bol schopny pochopit.. lenze to musi byt on ochotny uznat, ze ma nejaky problem a ze je na vztahu spoluzodpovedny.. a nie vsetko hodit mimo seba, obvinit z problemov zenu, lebo ona je 'zly clovek' a hlupa a urevana a neviemco a problemom je ona, tak nech to riesi sama a nech sa snazi!

reanda
17. aug 2022

@zoro9836 ak by rozumel, tak by vedel odlisit skutocne citove vydieranie od prirodzenej citovej reakcie.. neviem, nakolko to tvoja vedome na teba 'skusala' a ci to bolo fakt umyselne a umele, alebo to bolo prirodzene, ale kedze ty pred prirodzenou citovostou uprednostnujes 'produktivnu diskusiu a konstruktivne riesenia problemov', tak sa prisposobila a svoje city tohto typu ti neukazuje.. skor by som tipla to druhe.. lebo zeny malokedy prirodzene funguju cisto v rezime produktivity a racionalnej konstruktivity.. ale dokazu sa prisposobit, ked chlap neunasa ich prirodzenu zenskost.. ale dobre a uvolnene sa v tom citit nikdy nebudu.. lebo nemozu byt autenticke.. lebo nie su prijate take, ake su.. ale musia plnit nejake podmienky.. ako 'plac na mna, moja mila, neskusaj, to na mna neplati, tuto si sadni a budeme o tvojom smutku a trapeni konstruktivne debatovat a hladat produktivne riesenia" .. no co ma zena spravit? bud to vezme, alebo ide o dum dal, kedze plac teda 'skusat' nemoze

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
reanda
17. aug 2022

@zoro9836 jasne.. a myslim si, ze vacsina zien vie celkom dobre diskutovat.. ale nie vtedy, ked placu 🙂

reanda
17. aug 2022

@zoro9836 ja som zila vyse desat rokov vo vztahu s citovo zablokovanym chlapom a teda narozmyslala som sa nad tym, ako to ma on, az az.. vlastne som nic ine ani nerobila, ako neustale uvazovala nad nim.. lebo stale boli so vsetkym problemy, ktore on bud nevnimal, alebo skonstatoval, ze nevie, co s tym ma robit a to bolo vsetko.. nekonecna strata casu a mojej energie a obrovska kopa trapenia a bolesti, co som si zazila - a zbytocne, lebo nic sa nikdy nikam nepohlo.. on totizto svoj problem nedokazal uvidiet a ked nachvilocku aj ano, od hrozy na to radsej rychlo zabudol.. a vsetko vytesnil.. takze pri takomto cloveku nema ani ziadna snaha o komunikaciu a riesenie zmysel.. lejes energiu do ciernej diery
podla opisu autorky temy je jej partner na tom podobne.. v hadke vyleje zo seba vsetku 'spinu' a potom to vytesni a dalej sa tvari, ze sa nic nestalo a ked sa ona chce k tomu vratit a nieco riesit, tak vybuchne znova, lebo on sa nechce dotykat svojich vytesnenych bolestivych zalezitosti, ktore nezvlada.. toto ona nema ako vyriesit.. len bude stracat svoj cas a energiu.. a podla mna na toto by mala ona teraz upriamit pozornost a nie riesit nejake svoje domnele citove vydieracstvo.. to je slepa ulicka

janewithane
17. aug 2022

@zoro9836 ak by sa autorkin drahy drzal produktívnej diskusie nemuseli sme citat tento prispevok.

hanaxxx
17. aug 2022

Ja sa tiez zvyknem rozplakat, predtym sa mi to nestavalo a nie, nie je to citove vydieranie a nie, muz ma nijako neutesuje, ide to do stratena. Ale on mi uz ked sme spolu randili povedal, ze nie je dobry v emocionalnycn situaciach, ze nevie ako cloveka podporit, na druhej strane by to bolo aj divne, zeby ma zacal utesovat, ked vlastne jeho sposob komunikacie je ten co ma rozplakal 🙂.to ako keby uznal svoju chybu a to on horkokrvny v tom momente,ked je nastvany, nespravi.

vilma7
17. aug 2022

Tak my sme sa ešte ani poriadne nepohádali a už vôbec si neviem predstaviť že by to išlo do takého extrému aby sme jeden druhého urážali, rozplakali. Takže radšej na tvojom mieste vycuvam zo začínajúcej sa hádky. A o čom sa vlastne hádate, keďže to zrejme končí úplne pri inej téme?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
janewithane
17. aug 2022

@zoro9836 ale ona plakala pretože ju neproduktivne oznacil za zleho cloveka a pod.. To je osobny utok, nie produktivna diskusia

kaca222
17. aug 2022

@zoro9836 vás by som fakt nechcela mať za partnera 😄 plač je normálnym prejavom emócií, niekto je emotívnejší, niekto menej. A to je Ok. Neviem si predstaviť, že by po mne manžel chcel, aby som prestala plakávať 😃 je to schopnosť, na ktorú som hrdá. Mám pocit, že keby si niektoré ženy radšej poplakali namiesto kumulovania emócií vo svojom vnútri, boli by omnoho pokojnejšie a zbytočne by nevybuchovali.
A mám pocit že ani nebudete moc tolerantný k hormonálny výkyvom počas menstruacneho cyklu 😀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
silvike
17. aug 2022

Moj odide, neutesuje ma ani nic. On nema rad ked placem. Ale toto je takto po 12r.manzelstva. Pri prvych vaznehsich hadkach kde boli slzy sa ma tusim este trosku snazil uresit. Asi 2x. Potom uz ani nie.

mikadooo
17. aug 2022

Neplačem, mňa hádka nerozplače, mňa iba chlap nahnevá, nie je to pre mňa dôvod na plač. Ale po hádke je u nás vždy urazené ticho - z oboch strán a na druhý deň, alebo večer, keď už sa vieme pokojne porozprávať, tak sa normálne bavíme. Takisto nemáme definitívne dané kto za kým príde. Ten kto sa ale ukľudní a je ochotný normálne komunikovať, tak ten začína rozhovor. Ten druhý vidí, že ten prvý sa chce normálne porozprávať tak sa unormálni aj ten druhý. (tzn. začíname vety typu mne vadí toto, lebo ja to vnímam takto a takto, určite nie vety ty si taký a taký a toto a toto robíš zle)

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
17. aug 2022

@reanda z toho co si napisala je vela pravda, on ma problem,ze si nechce uvedomit problem a radsej zatvara oci a ja niekedy placem aj zo zufalstva, lebo mam pocit,ze ma nepocuva alebo nerozumie co hovorim.
Ja sa nehadam, lebo mam potrebu ho urazat, ja chcem konstruktivne riesit problem a nejde to a potom placem

reanda
17. aug 2022

on ani nechce rozumiet, co hovoris.. ale nemusi si to vobec uvedomovat.. takito ludia maju casto nejake velmi zle a tazke zazitky, traumy, ktore maju ciastocne alebo uplne vytesnene a v istych situaciach, ktore im to emocne pripomenu, sa im automaticky zapinaju znova obranne a vytesnujuce reakcie.. to znamena, ze sa snazia z tej situacie vymanit bez riesenia a ked to nejde, tak sa az uplne neadekvatne rozculia a vsetkymi sposobmi sa snazia odvratit pozornost od tej 'nebezpecnej' temy, zacnu nadavat na vsetko mozne okolo toho, len aby sa nedostalo na to jadro problemu.. a ked uz urobia dostatocne silny humbuk a protistranu zastrasia, alebo odradia, alebo ju svojimi reakciami dozenu tiez do stavu pomaly nepricetnosti, tak sa najradsej zdekuju a su radi, ze sa dostali do bezpecia a mozu to cele zas vytesnit.. ak im potom das pokoj, pokracuju dalej, akoby sa nic nestalo, ak to chces znova nacnut, opakuje sa vacsinou ten isty scenar..
takyto clovek si potrebuje svoj problem uvedomit a riesit ho, najskor s nejakym terapeutom.. inak nemozes od neho ocakavat normalne chovanie vo vztahu a uz vobec nie emocnu podporu.. on ti nemoze dat nieco, k comu sam nema pristup..

kaca222
17. aug 2022

@zoro9836 aj môjho manžela občas ovládnu emócie, asi 3 krát som ho videla ozaj stratiť nervy, vtedy pomohlo prísť a objať ho (nebolo to v súvislosti s hádkou). Alebo niekedy je na mňa nepríjemný a to už vidím, že mu začína migréna, aj keď to sám ešte nevie, tak naňho radšej ani nerozprávam.
Chcem tým len povedať, že vo vzťahu je potrebné byť tolerantný k emóciám druhého.
A súhlasím, že ten chlap má tiež možno svoj spôsob ako sa popasovať so situáciou, preto som písala, že reakcia odísť v tej chvíľu z miestnosti a ďalej sa nerozprávať sa mi nezdá neadekvátna. Aj tak by v tej chvíli asi nič nevydiskutovali

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zanka777
17. aug 2022

No môj reaguje presne tak ako tvoj je mu jedno ako mi je jednoducho sa otočí a ide preč .... A ignoruje

tykat
17. aug 2022

A nevie sa ukludnit sama? Caka ze muz ktory jej nabryzgal sa zrazu zmeni a nezneho utesitela? To sa nedocka, aspon o takom neviem.

euka210
17. aug 2022

@zoro9836 a to Ty ako vies? ...nikto nie je dokonaly, ani ziadne manzelstvo, ...za tie veci co tu na mk citam, som velmi vdacna za to, co mam a ze mame len take male zanedbatelne problemy 😉