Reakcie na konfliktné vzťahy v staršej generácii
AHojte, nežijem už s rodičmi dlhé roky, sú to 70tnici 50 rokov spolu. Ako by ste reagovali na vetu mamy, že keby mala 40 rokov, tak sa otcom rozvedie, nevedela som ako reagovať a nepovedala som nič, dokážu sa pohašteriť za totálne blbosti a mama musí mať vždy pravdu a posledné slovo.
Ďakujem za rady.
Vypočuj,prikývni a vypusť z hlavy.
Povedala by som jej, že keď to tak cítila už pred rokmi, mala to urobiť. A môže stále aj teraz.
Ktora zena ani raz v zivote nepovedala vetu pani Pauly Miazgovej "Mala som sa vydat za Pistu Hufnagela"?
@anonym_autor ty si moja sestra?😁
Nič by som si z toho nerobila.V každom manželstve sú dni,mesiace,roky ktoré sú ťažké.My sme spolu 41 rokov.Aj ja ,keby som vedela čím všetkým prejedeme,prekonáme,tak no neviem.Ale sme ešte tu a čelíme všetkému spolu.Možno mala zlý deň tvoja mama,potrebovala sa posťažovať,potrebovala trocha pochopenia.
@anonym_autor ja moju 70rocnu mamu pri každom telefonáte atakujem otázkou ,kedy sa rozvodu ,aj fotrovi som to už navrhla a pýtala som sa či by im nebolo lepšie
Nechapem toto ,nerozvadzat sa vo vysokom veku
Ignorovat.
Ak musi mat posledne slovo, tak toto nenapravis, i keby si sa zapojila.
@anonym_autor ty máš koľko rokov? čo, nikdy predtým to tvoja mama nepovedala? moja má 70+ a keď sa kvôli blbosti pohašteria s mojím otcom, tak si takto vylieva zlosť...veď ignoruj, alebo jej povedz, nech sa rozvedie, ale nech ťa s tým nezaťažuje🤷lebo fakt neviem, čo by si ty akože mala robiť, napísať jej žiadosť o rozvod?
Za mna normalka, nepoznam starsiu zenu ktora by to iste ci podobne nepovedala 😃.
@anonym_autor a čo je na tom také strašné alebo významné, že by si musela nejako reagovať? Určite to nepovedala po prvýkrát v živote, človek povie kadečo, keď je naštvaný...
@anonym_autor až keď o manžela príde (neprajem to nikomu, ale muži zomierajú často skôr ako ich partnerky), zistí, o čo prišla. A ak nie, potom už teda bude šťastná.
Často sme zamanierovaní tvrdohlavci až za hrob. Za kompromis či dohodu považujeme to, keď je po našom, lebo predsa náš je jediný správny názor na danú vec.
@anonym_autor až keď o manžela príde (neprajem to nikomu, ale muži zomierajú často skôr ako ich partnerky), zistí, o čo prišla. A ak nie, potom už teda bude šťastná.
Často sme zamanierovaní tvrdohlavci až za hrob. Za kompromis či dohodu považujeme to, keď je po našom, lebo predsa náš je jediný správny názor na danú vec.
@anonym_0ec23c mija mama zas vraví,že zeny v staršom veku keď su vdovy rozkvitnú
@anonym_autor jasné tie ich keby keby keby....
Mala 40 rokov a nerozviedla sa a nerozvedie sa ani teraz. Mala možnosť.
Neviem či si vydatá, ale pamätaj aká by bola reakcia keby si jej zahlásila že sa rozvádzaš. Moja skúsenosť- celý život nadávala na otca, že sa Mala rozviesť a podobne reči a keď som sa rozvádzala ja tak by si videla aký robila cirkus - veď v dobrom aj v zlom, nie? Robila také peklo že ani po 10r nemám pokoj od jej reči.
Byvam od rodicov daleko, tak tam chodim len parkrat do roka. Vzdy, ked pridem, tak sa mi stazuju obaja. Ale viem, ze by sa nerozviedli. To je len take stazovanie do vetra, lebo su doma, tak si lezu na nervy. Ale nedokazali by bez seba zit. Ja len prikyvujem, sem-tam nieco ironicky poznamenam, neriesim.
@anonym_autor ta by som jej odpovedala
"a kebyze mas 20 tak si ho nezoberies... ale nemas, mas 70 tak suchaj nohami a nevymyslaj" 😃
@anonym_autor Jeezisi a co? Moja prababka povedala pradedovi, ze si radsej mala vziat xy ( meno si uz nepamatam) a nie jeho. A to teda mali dobre cez 80..
Tak asi tvoji rodicia idealny vztaj nemaju. Ani moji nemaju. A viem to, lebo ked som mala okolo 20, tak mi mama uz co-to povedala o tom, aky vztah maju.

Ako keby som o svojej mame čítala. No nič. Ignorujem tieto jej kecy uz pekných pár rokov.