icon

Reakcie priateľa, keď dieťa spomenie biologického otca

luckaar
12. dec 2013

Ahojte, ako reaguje vas novy partner ked dieta (ja mam 3 rocne) spomenie svojho biologickeho otca? Prekaza mu to?

Strana
z2
mamcucha
12. dec 2013

@adeala krásne napísané. 🙂

sisaha
12. dec 2013

@luckaar potom ako sa dohodnete. Bud na striedacku, alebo otec si bude chodit pre dieta sam.

luckaar
autor
12. dec 2013

@sue boli sme s tym na sude ale ja som musela navrhnut ze na vlastne naklady mu ho budem vozit leno inak by nesuhlasil aby som s malym vycestovala. Ale ked budeme byvat na sk tak to dufam ze si bude musiet hradit sam.

adeala
12. dec 2013

@luckaar jaj, tak to ste na začiatku 🙂 No tak sa s ním o tom proste rozprávať a rozprávať 🙂 Držím palce 🙂

luckaar
autor
12. dec 2013

@adeala dakujeeeem 🙂

m_ij_ka
12. dec 2013

@luckaar ja ti poviem z vlastnej skúsenosti, môj expartner videl moju malú ( staršiu dcéru) keď mala 4 dni a keď mala 6 mesiacov strašne ju chcel vidieť dala som mu ju a nakoniec to dopadlo tak, že malú dal svojim rodičom a tí mi odkázali , že malá v 6tich mesiacoch málo lozila, dala som mu pre malú aj mlieko a čaj, plienky na prebalenie a hračky. Myslíš si, že niečo z toho použili. Jeho mama jej nedala jesť ani čaj pit, o prebalení ani nehovorím a vrátil mi ju v stave takom, že jej škvrkalo v bruchu a so strašným plačom. Keď mala dcéra tri roky tak sa nanho pýtala, povedala som jej pravdu a viac o ňom nemáme dôvod hovoriť ak sa spýta odpoviem jej, ale aj tak si myslím, že keď bude v puberte alebo bude dospelá tak aj tak ho bude možno chcieť vidieť, ved je to predsa jej krv. Zakázať jej to nebudem môcť, ale nezabránim tomu. Na jednej strane je lepšie keď dieťa nechodí ako kočovník od jedného rodiča k druhému celé detstvo, ale na druhej strane zabrániť tomu aby sa v dospelosti s ním stretávalo sa nedá, lebo sa to obráti proti tebe. Dcéra aj tak pochopí sama, že kto sa o ňu stará ten je aj otec a nie ten kto dieťa splodil a takisto nikdy nebude môcť povedať, že bio jej niekedy niečo kúpil, lebo už má 9 a ešte od neho nič nedostala a vychovávam ju v tom, že od neho ani nedostane a môj terajší priateľ ju berie ako svoju dcéru, a ona zasa jeho ako svojho bio otca.

luckaar
autor
12. dec 2013

@m_ij_ka to je hrozne ze sa o nu nevedel postarat. Zatial sa ex chce s malym stretavat, uvidime co bude ked bude mat vlastnu rodinu. Je to hrozne zlozite pre mna, je mi luto ako to dopadlo, ze maly ma v tom mozno zmatok, ale nic s tym uz nenarobim, cas sa vratit neda

m_ij_ka
12. dec 2013

@luckaar musíš myslieť pozitívne a v tomto duchu viesť aj svojho syna a on to bude tiež lepšie potom znášať celú tú situáciu. Ale jedno viem iste, tvoj syn vie, že sa oňho staráš každý deň takže rozdiely /výchovné/ medzi tebou a bio otcom už určite vníma teraz

luckaar
autor
12. dec 2013

@m_ij_ka to urcite vnima, lebo som bola na neho viacmenej sama od narodenia, teraz hlavne chcem, nech moj sucasny partner pochopi, ze ked maly spomenie otca pre hocijaky dovod, ma rad aj jeho a to je hlavne

m_ij_ka
12. dec 2013

@luckaar tak to je potom super 🙂

kokazm
12. dec 2013

Dieťaťu dá veľakrát viac času otčim, ako otec. Logicky. Otec má súdne rozhodnutie každý druhý víkend a otčim ostatné dni. Možno aj otcovi prekáža to, že dieťa spomína otčima a žiarli, že je s ním dlhšie a má na dieťa väčšie práva, neobmedzuje ho žiaden súdom stanovený čas . Možno je to naozaj vzájomné. Ak by to malo tvojmu partnerovi prekážať, tak sa treba porozprávať s dieťaťom a vysvetliť, že čo robí s ockom, nech nespomína a čo robí doma, nech nespomína otcovi. Všade je situácia iná, všade je iný charakter ako dospelého, tak i samotného dieťaťa. Treba to posúdiť individuálne. Napr. syn mojej sestry vôbec nechce hovoriť, čo bolo u otca. Asi u otca to malému nejak vysvetlili, že v nedeľu 18-tou končí nejaká etapa a začína nová. Ak sa ho spýtam niečo o otcovi, tvári sa, že nepočul otázku. Malý ako keby žil 2 životy v dvoch rodinách, neviem to vysvetliť. Ale obe rodiny mu dávajú všetko a všade je rád. Ale rodičia malého sa nebavia, možno vy zas spolu vychádzate v pohode. Treba si vážiť oboch otcov, pretože určite obom na dieťati záleží.

luckaar
autor
12. dec 2013

@kokazm to neviem, ci aj otcovi spomina mojho sucasneho partnera, vychadzame spolu asi tak, ze komunikujeme iba kvoli malemu a bavime sa iba o nom, nic viac. Chapem, ze pre dieta je to moznoo aj stresujuce, ze musi cestovat hore dole a mozno mu to ani nevadi, neviem, asi je este maly na to, aby povedal ako to naozaj je.

kaktusik007
13. dec 2013

@kokazm chuda chalan... vsak to je narocne na psychiku,takto zit...

elena9
13. dec 2013

@luckaar Ahoj, aj ja mam starsieho syna z prveho manzelstva. S priatelom sme spolu od jeho necelych 4 rokov a teraz ma 10. Priatelovi nikdy nevadil moj ex a mozno aj preto, ze sa teda casto neozyval. Ale ked obcas prisiel, tak chodil k nam, dali sme si kavu a stravil nejaky cas s malym. A ked bol doma aj priatel, tak si podali ruky a hotovo. Bral to podla mna ako chlap. Moju minulost nezmeni a koniec koncov aj on ma svoju minulost. Syn svojho bio otca vola po mene, nehovori mu tato, ale ani mojmu sucastnemu nie. Ale ked sa ho opytam, koho povazuje za svojho otca, tak povie ze mojho sucastneho. Ja to mam asi o to jednoduchsie na rozdiel od teba, ze jeho bio o neho nejavi teraz uz ziadny zaujem. A on ho zase nespomina.

luckaar
autor
13. dec 2013

@elena9 to je dobry pristup od tvojho partnera a ja to tiez tak beriem, je to uz raz moja minulost tak jedine sa s tym zmierit ze nejaky otec existuje

elena9
13. dec 2013

@luckaar No ved toto. Same sme si ich hadam nespravili :D

luckaar
autor
13. dec 2013

@elena9 😀

Strana
z2