Rebríček hodnôt v živote
Ahojte otázka taká trošku anketová, ale zaujíma ma ako to máte nastavené v živote vy, čo sa týka peňazí a materiálnych vecí. Či si myslíte, že dostatok financií je naozaj tou cestou k akejsi nezávislosti a slobode a či je človek viac spokojný a ešte či si myslíte, že materiálne veci ako také dokážu človeku priniesť spokojnosť v živote? Ďakujem vopred za odpovede 🙂
@stefanyj takže žená ktorá má 3 deti s 3 chlapmi a nemá kde bývať a nemá peniaze je vrtkavý život? Nie, podľa mňa nie. Podľa mňa je to hlúpa a nezodpovedná žena. Život máme taký, aký si ho zariadime. Ak nemám kde bývať a nemám ani sebe za čo kúpiť topánky, tak nemám mať deti. A už vôbec nie ďalšie a ďalšie. Áno, život je vrtkavý, stane sa všeličo, ale že bez peňazí a bez domova otehotniem a viac krát, to nie je nič vrtkavé, to je blbá hlava.
@mooonika1975 neporovnavam dala som to len ako priklad. Oni su spokojni mozno aj a tym co maju zatial co vacsina z nas tu v tom priestore ktory mame sme vecne frflavi nespokojni neviem aki. A netvrd mi ze to tak nie je. Asi som nestretla v zivote cloveka ktory by na nieco nefrflal nestazoval sa a nehladal stale nieco co mu chyba. Ano hlavne v materialnom svete..
@maciatkolulu tak aj ti ludia ktori ziju v meste a nemaju na to naor na drahsie byvanie stale maju poniektori moznost odist byvat tam kde to take drahe nie je. Ked chcem da sa zit aj skromnejsie teraz nemyslim rodiny ktore su fakt na tom tazko a nie vlastnou vinou o tych som uz pisala inde. Ale su pripady napr ze kricia ze nemaju za co kuoit detom nieco ale na cigaretky a na alkohol maju vzdy. Len ako priklad. Ked na nieco nemam nekupujem si to. Alebo len rpeto ze susedove dieta ma lepsi smartfon. Aleno kolegyna si kupila nove auto kupim si aj ja atd. V niektorycb pripadoch je riesenie casto jednoduche ale oni ho nevidia alebo nechcu vidiet. A clovek ktory byva v meste aby si nevedel najst sposob na zarobenie penazi tak ako prepac to uz je tiez o niecom inom. Ja kebyze pridem o pracu pojdem robit cpkolvek aby som mala na ten svpj standard. Len niektorym ludom niektora praca doslova smrdi tam neni dovod na lutost..pokial som zdravy mam na to priestor a cas nebudem sediet a cakat kto mi co da
@ivkazba myslím , že toto vidíš jednoducho . Ty sa máš dobre ( nehovorím , že ti to padlo z neba , prosím toto nerozoberaj) tak sa tak môže mať každý. Nie , nemôže . Každý je iný . Robím v školstve , niektorí majú naozaj ťažké príbehy . Nechci vedieť , čo sa deje doma za zatvorenými dverami . Nie každý má oporu v rodičoch. Vypomáham aj v krízovom centre pre deti. Čo dieťa , to iný príbeh v rodine . Ťažké veci. Neobhajujem nezodpovednosť , ale zas , kto sme aby sme súdili . Hlavne keď my ľaháme s plným bruchom do čistej teplej postele ....
@maciatkolulu este dodatok nie ie to len o ludoch v pralese..je xy pripadov ludi ktori mali majetky a vela penazi a boli nestastni zo zivota v meste zobrali sa aj s detmi a sli zit soromnejsi zivot na vidiek aby mali ten svoj pokoj. Ani jeden extrem neobhajujem kazdy by mal zit podla seba ako to vyhovuje jemu a najst si tu svoju rovnovahu. Ked sa niekto rad obklopuje luxusom a vela vecami je to ok ak je to pre jeho potrebu a nie kvoli druhym. Ak rozumies ako to myslim. Ked niekto nepotrebuje vela veci je to tiez ok ak je s tym stotozneny atd..
@lenocka12345 áno, vidím to jednoducho, lebo je to jednoduché - ak neviem uživiť jedno dieťa, nemôžem mať druhé tretie. Na tom nie je nič zložité. Ale viac sa k tomuto vyjadrovať nebudem. Pekný deň.
@anja27 ty si myslíš, že v tom pralese sú všetci slniečkovo pozitívni?? Že niektorí z nich nie su viac spokojni a niektori menej, lebo chcel tú ženu a dostal tu??? Presne to píšeš, nestretla som človeka, čo by na niečo nefrflal ... Myslím, že to patrí k ľudskosti nebyť so všetkým, čo sa ti ponúka, spokojný. Inak by sme ešte sedeli na stromoch
@anja27 píšeš zmatocne. Raz o jedno, potom o druhom. Základ je, že peniaze v civilizácií potrebné sú. Ak ich je nedostatok, je problém, či vzťahov, či zdravotný, s bývaním, proste je problém. A nie je všetko také ružové ako píšeš. Iste, ze je plno ludi, co nejdu do prace a môžu, vid polka koníka si sedí na ocr a ešte by sedeli a plno iných "bonusov"
@maciatkolulu vsetko je take ake si to nastavime v hlave nic viac nic menej
@mooonika1975 moj nazor je ze oni to maju uplne inak nastavene v hlavach. O tom mi ak ten chalan hovoril po prednaske sam to zazil takze urcite vie viac o tom ako ty z vlastnych domnienok. A tiez si dovolim tvrdit ze oni urcite neriesia take hluposit ako my tu ze mozem a nemozem mat tpho hentoho. Co to vlastne podla teba znamena dostat niekoho? Lebo vlastnit niekoho je nemozne 🙂
@anja27 kebyže máš dieta, tak ti je jasne, ze kebyže ti ochorie urobíš možné aj nemožné, aby si ho zachránila, nie čakať kým odíde v bolestiach. V tom pralese sa určite beiperuje a neriešia sa choroby tak ako v civilizácií. Dieťa, človek umrie a hotovo, kolobeh. Ďakujem, toto si ja napríklad neprosím.
@anja27 a inak tvári sa ako spasiteľ sveta a pritom v tebe toľko lásky zjavne nie je😂😂😂
anja27
•
10. aug 2020
Tak toto posluhovanie dokonale poznam a to nebyvamw pri svokre ale vo svojom. Ma doma chlapa a starsieho syna ale moj musi dochadzat neviem kolko km lebo jej nema kto porobit. Ona pride z roboty lahne si spat alebo sedi pred telkou a mne zabije ze ja neviem co s volnym casom. Mne je uplne u riti ze je jeho mama a ze ho ona vychovala. Pretoze byt ku kazdemu slusny sa vobec nevyplaca. Skor sa to obrati proti tebe. To mam odskusane viac x. Rob tak aby si ty bola spoko a na svokru sa vyser. Tvoj muz to asi tiez pochopil ked od nej odchadza s tebou
@maciatkolulu neviem preco sem tahas uplne inu temu ale ok zjavne mas nieco osobne ale v sebe nie proti mne. A neviem kde som pisala ze som spasitel alebo nieco podobne. Som clovek ktory si vyjadri svoj nazor a ja inym do zivota nekafrem a to iste ziadam aj od inych inak si po hlave skakat nedam. A ze ma zaujima nazor inych na tieto veci je zle alebo neviem co si tymto chcela akoze povedat 🙂 vela to o tebe napovie inak
@maciatkolulu pises o detoch a chorobach a to som uz spominala je to uplne nieco ine aoo to o com ti pisem ja ale zjavne nevies alebo nechces citat s porozumenim. Uz som si zvykla ze su tu na mk aj osoby ktore su zjavne nestastne a stale maju bezdovodne pptrebu zosmiesnovat a utocit na autorku diskusii. To ale nie je moj problem uz 🙂
@maciatkolulu napisem ti len tolko. Ja som ti vzdy odpisala slusne pokial viem a asi iba preto ze som ti napisala iny nesuhlasny nazor riesis tu nieco ani vlastne neviem co 🙂 ale tao tp je tvoj problem nie moj 😉
@anja27 ach jaj, keďže si v oblasti pralesa a ľudí, kde zastal čas alebo plynie pomalšie, mimo civilizacie, tak určite tam o emancipácii ešte nepočuli, takže vlastniť ženu je asi prirodzene, keďže sa s tým.v histórii stretávame a ešte v zaostalejsich krajinách je stale . Ale to už pletieme úplne niečo iné ako bol pôvodný zámer a to peniaze a materiálne hodnoty. Pekný deň. 😘😘
@mooonika1975 nazyvame ich zaostalymi ale niekedy sa pytam kto je viac zaostali ci my ci oni. Skus si pozriet napr dokument v tieni jaguara mozno ppchopis ako a co som tymto vlastne mala na mysli. A pekny den aj tebe 🙂
@anja27 aj ja som ti napísala absolútne slušne.
@maciatkolulu netvrdim ze nie len nechapem tu potrebu hodit sem moj komentar ohladne uplne inej temy ako je tato ale ok 😀 lebo si to napisala akoby som tu kazala nieco o laske l bliznemu apod pritom tema je rebricek hodnot peniaze a materialne veci ako to kto ma. Ja nie som urcite ziadny svatec 😀 a nemyslim si ze niekto je vylucne iba dobry alebo zly ked uz sme pri tom. Aj ti najdobrackejsi ludia maju niekde v sebe nejaku zlu vlastnost. Tak to je 🙂
@anja27 ja len, že napríklad aj v tej dzungly, žijú zaručene starí s mladými pohromade
@anja27 synovia zaručene pomáhajú matkám a tak... 😉
@anja27 nemyslím , že si objavila Ameriku, na týchto filmoch som.odchovana, v prírode oddojcena a mladosť som strávila s frajerkou autora tohto filmu. 😜😜😜
Tak ja som teraz na RD muž druhý rok podnika. Vďaka korone je to teraz už nás ťažšie ako pred ňou čo sa týka zárobku. Ale zatiaľ to zvládame tak že máme na základné veci čo treba bohužiaľ nemôžeme teraz vyskakovat ale mozeme ísť na malý výlet a pod.Aj napriek tomu šetrim po troche na budúci rok na dovolenku na Slovensku. Sme spokojní, nehadame sa proste je to ako je pred koronou bolo oveľa lepšie a verím, že aj bude. Budúci rok môžem ísť do práce, malý do škôlky takže zase si budeme môcť viac dopriať.
Hmotné veci ktoré sme chceli do bytu musia počkať
@maciatkolulu urcite treba inym pomahat a hlavne ked si clovek uz sam nevie rady. No je rozdiel ziadat pomoc oed ju potrebujem a zneuzivat niekoho kto mi pomoze lebo sa mi nechce a este nebyt ani vdacna. Napiasala som to ako priklad a sice mne sa to nepaci ale ja im do vztahu nezasahujem nie je to moja vec to som si casom uvedomila nemam pravo na to. Tak isto nema ona pravo starat sa do mna o tom to cele je len pre objasnenie. Aj ked ty si urcite zase vezmes z toho len to svoje 😜
@blackcat8885 podstatne je ze vam nic nechyba nutne ze sa mate radi a nazivate si v pohode ai v tazsom obdobi 🙂
@anja27 neviem, ako si získala ten utopistický pohľad na život v nejakom amazonskom kmeni, asi na tej prednáške prednášajúci opisoval nejakú Shangrilu a nie bežný život v pralese. Inak by si sa dozvedela, že títo ľudia nie sú žiadni prevtelení anjeli, čo sú na vyššej duchovnej úrovni ako my, práve naopak. Tak ako v každej spoločnosti aj tam sa nachádza široké spektrum ľudí rôznych pováh a rôzneho správania a zmýšľania. Žena tam nemá rovnocenné postavenie, je podriadená mužom, či už otcovi alebo manželovi. Malé dievčatá sú sľúbené už vo veku 5-6 rokov, dostanú prvú menštruáciu a šup, môže ísť žiť “manželský” život spolu s bratrancom, ktorý pri jednej žene neostane. Muži sú agresívni bijú nielen ženy, ale bijú sa aj navzájom a bojujú s inými kmeňmi ... skratka taká idylka, hlavne že nemajú peniaze... muži cely deň pobehujú po pralese, lovia, bojujú a ženy zatiaľ makaju na poliach aby mali čo do ust... nie nežijú z prany, tiež musia makať, aby hladom nepomreli... zomierajú mladí (vzhľadom na to, čo sa doživame my v tejto hnusnej spoločnosti) priemerný vek dozitia cca 42 rokov, zdá sa, že tie kadejaké byliny tiež nie sú všeliek na všetko
@anja27 vzdy bola laska,drobne radosti zivota-ako pobehovanie na zahrade pocas letneho vecera,syn,take to hrejive stastie a spokojnost v srdci-najdolezitejsie..lenze potom prisli zle casy-a zistila som ze bez zdravia nemas nic...a bez zdravia prides aj o pracu,postupne o peniaze.tak som spoznala vtedy dno a zaroven si uvedomila,ze pravda je bohuzial drsna a ze to co som napisala je fakt...bez penazi si odpisany..lutujem,ze som musela napisat ze peniaze su najdolezitejsie-ale ja som tento system nevytvorila a ked som v nom nutena zit,tak ano,bez penazi stratis aj posledny pokoj v dusi...
@sisaka a toto je tvoj nazor alebo to mas overene? Su rozne kmene a ten ktory som spominala ja sa od tvojho opisu velmi lisi. Nakolko tam chalan bol dlhsiu dobu aby sa dozvedel o ich zivote co najviac o uch zvykoch atd..nic z toho co si napisala nespominal ale tak urcite mas pravdu 🙂