icon

Rešpektovali by ste dcéru?

25. nov 2022

Baby , v podstate už viem aj čo a ako spravím , a ja som sa rozhodla ju rešpektovať, ale páči sa mi rozdielnosť pováh , takže prečítam aj vaše názory ..
Bude mať oslavu dcéra , a má strach ,že keď prídu iné detičky(oprávnené)z rodiny , tak jej donicia hračky,tak sa rozhodla že si niektoré schová.. samozrejme , že v izbe hračky zostanú , ale niektoré si chce proste schovať ,aby sa s nimi nik nehral..
Trošku mám problém s tým , že tie deti vedia, že v tej izbe ,tie hračky boli , že čo im povedať ,keď sa budú na to pýtať ..
Bola som naučená ,že sa treba zo všetkým podelit , ale zas prečo nie, je to jej majetok , keď to takto chce a má mať strach počas oslavy ,že jej niečo rozbijú ,alebo pokazia ,tak nech si to vyrieši aj takto ..je prváčka na základnej ..

marca12
25. nov 2022

Tiez by som si pre mna vzacne hracky odlozila a ked sa budu pytat,jednoducho su odlozene. Robili sme to aj my ako deti hlavne brat si odkladal vzacne auticka,lietadla. Ja som si babiky neodkladala,odtrhnute hlavy sa dali nastoknut naspat barbinam,takze az taka skoda to pre mna nebola. No bracho by musel auta lepit,takze ten poctivo schovaval.

lindusss2016
25. nov 2022

No ak sa budu pytat, povedz oravdu, ze su odlozene. Myslela som, ze diskusia bude o nejakom vaznejsom rozhodnuti 😃 ale toto by ma ani nenapadlo riesit, ved nech si sama uzna, ako to pre nu bude najlepsie

mamusa123456789
25. nov 2022

Múdru dcéru ty máš a aj ty si sa dobre rozhodla ze budeš rešpektovať jej rozhodnutie... Sú to jej hračky a bojí sa aby sa neznicili=váži si ich... Povedzme si na rovinu, kto z nás pozícia komukoľvek čokoľvek svoje a aj tvojej mami by som sa opýtala ze ci by čokoľvek svoje požičala komukoľvek keď sa jej nepáči dcerine rozhodnutie a aj tvoje a keď sa budú pýtať na hračky tak normálne treba povedať ze sú odložené, nie všetky deti si vedia vážiť hračky ako tvoja dcerka

syslik81
25. nov 2022

poschovavat a hotovo..ak sa budu pytat -neviem ... upratovalo sa niekde sa odlozili .. koniec debaty .. ak sa zas spytaju posli ich hrat s tym co tam je ....

simsalabim
25. nov 2022

Moja mladsia dcera to este dotiahla k dokonalosti a pred bratrancom-nicitelom si vzdy izbu zamkla. Do obyvacky doniesla par veci a hotovo. Aj narovinu povedala jemu aj svagrovcom, ze to je preto, ze jej veci uz znicil. Svagrina ju este za to pochvalila, ze dobre robi 👍

boldo87
Odpoveď bola odstránená
janka_266
25. nov 2022

Akože mat problém s tým, že cudzie deti si budú pýtať hračky vašej dcéry? Tak nech pýtajú, dnes sú k dispozícii tieto hračky a koniec diskusie. Dcéra nech si len pekne odloží čo má rada. Ja som si tak hračky šetrila, jednu Barbie som mala a pri prerabke domu ju omylom vyhodili s 90% hračkami, čo sme mali s bratom 😃 to sme mali tak 10 rokov. ostali nám 3 autá a 4 plysaky. Doteraz na tie hračky spomíname. Buďte radi, že si dcéra vie vážiť veci, čo má doma a nejde štýlom dnešných deti “keď sa pokazí, rodičia kúpia ďalšie” 😃

morgane1975
25. nov 2022

Určite treba rešpektovať dcéru. Deliť sa netreba o všetko.

lavinis
25. nov 2022

Nech si ich schova, nemusí nič vysvetľovať

ninka297
Odpoveď bola odstránená
katka700
25. nov 2022

Problém by som s tým mala jedine ak by dcéra schovala skoro všetko. Zamysli sa, požičiavas svojim kamarátkam a kolegyniam byt, auto, oblečenie, kozmetiku, spotrebiče, zariadenie bytu? My dospelí máme veľa vecí o ktoré nie sme ochotní deliť sa ale od detí čakáme že sa budú deliť so všetkým, veď sú to len hračky.

limoncino
25. nov 2022

Mám už takmer dospelé deti, ale nikdy som nepochopila požičiavanie hračiek. Áno chápem edukačný zmysel, ale myslím si, že deliť sa sa vie dieta naučiť aj inak ako tak, aby sa vzdalo obľúbenej hracky len preto, že sa očakáva, že pozicia niečo cudziemu dieťaťu. Pozrime sa na to z pohľadu 2-3 ročného dieťaťa, ktoré príde na ihrisko a zrazu mu niekto začne ťahať hračku z ruky a ak ju nedá tak je lakomec, osoba ktorá ho má chrániť naňho zrazu tlačí nech pozicia predsa bagrik chlapčekovi, cudzie decko Jaci a ťahá mu ho z ruky a matka cudzieho dieťaťa mu pcha do ruky niečo na výmenu o čo nemá zaujem. celkom psycho zazitok. Ak mu hračku dieťa zničí je to aj tak kontraproduktívne.
Autorka dcérka má pravdu a ak sa budú deti pýtať na tú či oni hračku, ani by som nereagovala. Hadam nebudem niečo vysvetľovať a argumentovať malému dieťaťu čo sa nevie správať.

yasmeena
25. nov 2022

ty sa bojis cudzich malych deti?? ...dolezita je tvoja dcera-a ako sme sa tu tusim vsetky zhodli-je aj mudra...teraz je vela deti jednoducho zlych-nicia,nic si nevazia,vsetko chcu,nevedia ako sa spravat-ja by som mala skor strach z toho,ako prezijem taku navstevu ja😉...nemas sa co spovedat..a tvoja matka by mala respektovat vas obe-ona byva s vami? nieze pojde tie hracky vybrat....niektori ludia maju vztah k veciam taky-ze a co ked sa rozbije-kupi sa ine..ale my niektori vieme,ze oblubenu vec ti nic nenahradi😉...ak sa aj nejake vsetecne dieta spyta-odpovedz-tie hracky su ulozene na poriadok,na hranie su tieto..a bodka-chod dalej ponukat kolaciky🙂...a ked budu drze,tak poziadaj matku deti,aby ich ukludnila a ze tvoja dcerka si robila poriadok..ale rozhodne sa netvar previnilo ani sa neospravedlnuj....

veronika65
25. nov 2022

Nech si niektoré dcéra skryje a hotovo 😃 tiež by sa ani nám dospelým nepáčilo keby niekto bral naše osobné veci a hral sa s nimi, pripadne ich ničil... Pre deti sú tými osobnými vecami hračky 😃 tiež k nám chodí manželov kamarát s najmladším synom, ktorý má 2 staršie sestry a po ich príklade sa aj on hraje s bábikami. Hneď ako vojde do domu pýta od dcérky bábiky, šaty, proste tie dievčenské veci, že sa idú hrať a nech si myslí každý čo chce vždy ich pred návštevou skryjem ja sama. Doma totiž chlapec musí dávať na hračky pozor, nič nezničiť, nepokaziť, ale u nás kašle na to. Zničil dcére kopu hračiek, rodičia ani po upozornení nič neriešili. Tak sú podobné veci odložené a hrajú sa s tými čo tam majú

miadi
25. nov 2022

A to mate hracky zo skla ? My sme nikdy nic neskovavali ale ani nikto nic neznicil. Take deti co nicia veci by som k nam ani nepozvala. No nepoznam take . Tak si radsej urobte party niekde v indoor detskom ihrisku a nemusite nic skryvat . A ked sa bojis ze sa budu pytat tak povies ze su na bezpecnom mieste. Urob detom nejake zabavne aktivity a na hracky ani nebude cas.

euka210
25. nov 2022

V pohode, aj nas syn chcel niektore hracky schovat ked mali prist bratranci, aby ich nahodou neznicili. Respektovala by som to, su to jej hracky. Detom by som povedala, ze sa pokazili...keby sa konkretne na nieco pytali.
Moj druhak mal u nas na narodkach spoluziakov a ti len behali hore dole po schodoch 🤣 strielacky a pod, nic zmysluplne, pri spolocenskej hre s mojou pomocou vydrzali 10min 🤣...ale to su chlapci 😁

nekonecna_katastrofa
26. nov 2022

Rešpektovala by som dcéru a deťom by som neklamala. Normálne by som povedala, hračky sú odložené, aby sa nezničili. Vymýšľanie klamstiev ako sa pokazili, ako ste ich predali atď len bude ukazovať dcére, akoby jej požiadavka bola nejaká zlá alebo čo.

ahooooj
26. nov 2022

Sú to jej veci, a keď sú pre ňu vzácne, je ok, že ich chce ,,chrániť”.
A čo keby sa pýtali kde sú? Ja by som povedala, že ste ich napr. darovali charite

lienka9
26. nov 2022

Suhlas s dcerou.podla mna to tie deti ani nenapadne sa pytat na hracky,ktore neuvidia.a ak sa opytaju,tak normalne povedz,ze ste ich pretriedili a su schovane.pochybujem ze niekto bude analyzovat,preco su prec 🙂

rosejane
26. nov 2022

Aj moj to robil takto na oslave, a ked synovec chcel jedno auticko, normalne som mu aj mamine vysvetlila, ze prave k nemu ma citovy vztah a preto ho radsej odlozil, ale so vsetkym ostatnym sa hrat moze...nikto z toho nerobil vedu. Respektujem to 👍

rosejane
26. nov 2022

@limoncino aj ja sa na to takto pozeram pri 2. dietati. Ked chce pozicia, ked sa nato neciti, tak nie, je to jej predsa 👍

janulik2008
26. nov 2022

dcéra má pravdu. Keď sme boli deti, tak mama keď upratovala izbu tak dala sesternici hračky chodítko pre bábiku, kočík a nejaké bábiky. Sesternica ukázala na Chou Chou bábiku že aj tu by chcela tak som jej povedala že to určite nie, keďže fungovala a bola ako nová. Aj chválabohu lebo keby sme vedeli ako tie hračky dopadnú nedáme ani tie.

Takže dcéru rešpektuj a keď sa budú pýtať deti povedz že odložené

maribell
26. nov 2022

Hneď by som ju pochválila 🙏..v dnešnej dobe nájsť dieťa, ktoré si váži hračky a záleží mu na nich je veľmi ťažké...
A ešte keď deti, ktoré majú prísť sa nesprávajú k hráčkam pekne, tak nie je o čom.. dospelý človek by tiež nepožičal notebook niekomu, kto by nad ním jedol, pil, oblial by ho, alebo auto niekomu, kto už 10x nafukal či havaroval 👀.

pajdab
26. nov 2022

Ja si pamätám doteraz, že keď som bola malá a mala som obľúbeného medveďa, tak ho moja mama dokonca nechala spokojne odísť s novou majiteľkou (o cca 3r mladšou) len preto, lebo "nechaj ju, ona je ešte malá a ona ti ho vráti" - nevrátila..... Ja dcere dovolim schovať si výnimočné pred návštevou. Ako vysvetlím? Proste neni......

jaond19
26. nov 2022

Aj u nas sa schovavalo, drahsie veci. Ak chces povedz ze ma dcera nieco u babky alebo proste inde...

asocial
26. nov 2022

Suhlas s dcerou. My, ked sme vedeli, ze na navsteve bude nicitel, zamkli sme dokonca jednu izbu ... takze uplne ok.

maja22
26. nov 2022

Len by som dodala, ze hracky schovat je ok, nebolo by ok klamat. Netreba deti ucit klamstvu - su u babky, nemame ich a pod. Lebo ked nas budu pocut klamat, budu nam to robit tiez. Byt pravdovravny aj pred detmi.

basska_b
26. nov 2022

Matne si spominam, ze sme to pred oslavami s divokymi detmi robievali. Hracky isli na skrinu. Ak sa budu na to pytat, normalne uprimne, otvorene povedat, s tym sa teraz hrat nebudeme, su pre nas velmi vzacne, hrozi, ze sa znicia, hrajte sa s inymi hrackami. Myslim, ze aj po vydeleni tychto vzacnych hraciek zostane toho dost...

anickaaa6aaa
26. nov 2022

A preco by sa mala so všetkým delit? Podeli sa s tym s cim chce. Nie je povinna všetko požičať ked ma strach ze sa nieco moze poskodit. Pojdes jej potom kupit nove hracky? Alebo ich dcére kúpi niekto z rodičov detí co to poskodia? Isto nie. A myslim ze sa decka pýtať nebudú a ked áno, nie si povinná vysvetľovať. Stručne povieš, neviem. Vybavené.

zuzy20
26. nov 2022

Aj syn mal oslavy doma ked bol skolkar, predskolak. Prisli 3 deti zo skolky a veru bolo po oslave placu ze mu zlomili mec 🥴 vtedy nas ani nenapadlo nieco schovat.. ale syn uz potom nechcel doma oslavy presne kvoli tomuto.. teraz mal desat a spravili sme mu oslavu v zabavnom centre s preliezkami trampolinami tam sa chalani vyblaznili do sytosti. Pri dcere to asi tiez budeme riesit oslavy v detskom centre kde su hracky erarne a ak by aj daco zlomili tak sa to da prezit bez ujmy 🙂 drzim palce a ked chce dcera skryt hracky tak ich isto odlozte 👍