Rešpektovali by ste dcéru?
Baby , v podstate už viem aj čo a ako spravím , a ja som sa rozhodla ju rešpektovať, ale páči sa mi rozdielnosť pováh , takže prečítam aj vaše názory ..
Bude mať oslavu dcéra , a má strach ,že keď prídu iné detičky(oprávnené)z rodiny , tak jej donicia hračky,tak sa rozhodla že si niektoré schová.. samozrejme , že v izbe hračky zostanú , ale niektoré si chce proste schovať ,aby sa s nimi nik nehral..
Trošku mám problém s tým , že tie deti vedia, že v tej izbe ,tie hračky boli , že čo im povedať ,keď sa budú na to pýtať ..
Bola som naučená ,že sa treba zo všetkým podelit , ale zas prečo nie, je to jej majetok , keď to takto chce a má mať strach počas oslavy ,že jej niečo rozbijú ,alebo pokazia ,tak nech si to vyrieši aj takto ..je prváčka na základnej ..
@miadi tiez som neverila a to bola tesne po vianociach vysnena hracka, mal ju par dni, aj som do obyvacky pocula ako syn krici nech mu ju necha, nech sa s nou nehra lebo nevie ako a veru mu poskodil daku plastovu suciastku vo vnutri hracky, to bolo placu. A to bola bezna navsteva ale to su deti co si veci nevazia podla mojho nazoru. Sice rodicia objednali novu a vies co spravili vratili tu hracku do obchodu, ze im prisla cez internet poskodena. Ake poucenie pre dieta podla mna ziadne. Od vtedy mali deti dovolene si schovavat hracky lebo nie nerespektovali.
Ja mám ani nie dvojročného syna a učíme ho štýlom..ak chceš požičaj ak nie nemusíš,. Ma svoju obľúbenú motorku,ktorú dostal a vie,že je len jeho.. na ihrisku si ju deti pýtali, nepozičal.. a mamičky boli zhrozené,. A mne to vôbec nevadilo, chráni si je to jeho.. s inými hráčkami nemá problém.. ale neznášam slovné spojenie ,, musíš požičať,, musí? A prečo? Mám ešte mladšiu sestru, a ju mama učila,že sa musí podeliť.. v škôlke aj na ihrisku vždy všetko rozdala a ona nič nemala.. čiže za mňa, ak sa tak rozhodla a chce si svoje veci chrániť, je to od nej veľmi pekné a rozumne 😊
Ja som asi mimo ale mna by nenapadlo cokolvek schovat.Deti ktore sa nevedia chovat ku mne nepridu a hotovo. Detom dobre padne sa pohrat aj s niecim inym ako s tym co maju doma. Nikdy sa hracky neznicili a ved aj nato su aby sa s nimi hrali a nie padal na nich prach niekde v sufliku.
Je ale pravda ze dnesne deti su ako odtrhnute z retazi a nic si nevazia ale nieje to vina deti ale nas rodicov. Je nas pohodlnejsie nechat nech dieta "sa pohra" pokial my mame pokoj no a potom to aj tak dopadne
Je skvelá a rešpektovala by som jej prianie a bola hrdá na to,že si nenechá zničiť veci a chce si ich sanovať❤️
Ja som raz na Vianoce dostala chodiaceho a štekajúceho psa na baterky.. ešte na štedrý večer ku nám prišla rozmaznaná suseda..psa som jej musela samozrejme požičať. Začal štekať, ona sa ho zľakla a šľahla mi ho o zem..zlomila mu nohu...boli to moje najhoršie Vianoce v živote..keďže mama bola na nás sama, nemala už na kúpu nového psíka peniaze...dala ho strýkovi, aby mi ho opravil..on na to nemal čas a po sto rokoch, keď som už bola dospelá ho našiel...už len hodil do koša 😔takže samozrejme..všetko čo je pre dcérku cenné, by som odložila a NIKOMU ani len nepožičala 😔
Samozrejme, ze nech si ich schova. Su to jej hracky a nie je to o tom, ze by sa nechcela podelit, ale chce si schovat tie, ktore su jej najcennejsie, vediet sa podelit a nevediet druhym povedat nie su dve rozdielne veci. Takze nech si ich schova a kludne nech povie, ze sa stratili a neviete kde ....
Aj moje dievčatá si skrývajú niektoré hračky, prípadne keď nemajú skryté a vidia že sa s nimi deti hrajú tak, že ich môžu zničiť, upozornia ich na to, respektíve im ich zoberú.. a na ich v Tom podporujem.
Ak to tak sama chce, tak by som jej pomohla so schovanim hračiek. Na oslavu vymyslela nejaky program a mozno by nato ani nespomenuli.
Niektore moje osobne veci ani ja by som nepozicala, alebo len s velmi tazkym srdcom...
u nas to tiez takto mame , ked chodila jedna rodina po tom co povyvadzali som sa rozhdola nepozyvat nikoho , teraz bude mat mladisa dcerka oslavu ale pozyvame len take dve vychovane sestricky a velke sesternice takze ok ...
bud na nu pysna , my sme mavali taku navstevu ze koniec, nastastie som to nechala vysumiet lebo soom to uz nedavala co tu narobili , pomizlo vsetko zlato co sa dalo, bordel , ponicene rozthane hracky, úppodlahy, vyliaty praci prasok, postrihane nove tricko zupa , rozbity suflik, dokonca este aj korcule co sme im z dovbrej vole pozicala uplne ako nove . mi vratili znicene , oskrete ,s odtrhnutou klipsnou ., farby na novej podlahe , aj na setene , rozthane nove darceky , otras dievcata ... :-/ stratene zlato , kliker na garaz , dialkove na tv , MASAKERRRR ...som rada ze to aj nase dievcata pochopili ...a uz tu nepozyvam nikoho ...tak ma to odradilo :-/
Myslím, že to máte super nastavené. Ona svoj problém pekne vyriešila, ty to rešpektuješ 👏 Deťom by som povedala pravdu, milo a citlivo, že ste niektoré hračky odložili, lebo ich ma dcerka rada a boji sa, aby sa pri oslave neposkodili.. ak by aj niektoré dieťa plakalo alebo otravovalo, že niečo chce, uznať jeho sklamanie no nedať.
@petkazamborska fúha, to už je iný level…a ty si bola kde, ak sa smiem spýtať?
Je to úplne normálne a prirodzene, skôr som prekvapená, že na takéto niečo sa treba pýtať aj iných ľudí.
@cverka S tým poziciavanim na ihrisku už pomaly začínam mat nervy aj ja. Neviem, prečo je u nás taký rozšírený trend. Sto krát dookola to iste, ..” požičaj, podel sa, ty si taký a taký..” Ja tých rodičov vždy stopnem, nech to nerobia, že nám hračky nemusia požičiavať, ani uvoľniť hojadacku, atď. ak nechcú… Asi je to v nás nejako zakorenené 🤷♀️
Moje deti si pravidelne schovavali lego pred nladsimi bratrancami a sesternicami jednoducho oni si to pracne zlozili a mladsi rozoberali a tiez vedeli ze ho maju proste nebolo mali ine
Ked sa budu pytat tak pravdu: su odlozene
Určite ju v tom podpor, ja s nou súhlasím aj junuplne chápem. Tiež som to robila. Pomôž jej vybrať hračky a spolu ich schovajte. Počas návštevy ale už nevyberaj.
Ja keď som bola dieťa, ja by som najradšej celú izbu zamkla pred cudzími, taka som bola skupa 🤣
Keď som bola malá nepamätám sa ze by som si pred kamarátkami niečo chcela schovať. Asi preto ze sme sa vedeli zahrať a nezničili mi hračky. Môj syn keď ma prísť nejaký kamarát tak príde za mnou aby som mu nejaké hračky schovala. Nie raz sa stalo ze mu niečo zničili, takže som s tým nemala problém. Keď náhodou budú pýtať niečo čo budete mat schované tak by som povedala ze neviem niekde to tu je len neviem kde. Alebo ze dcérka sa s tým už nehrala tak ste to dali preč.
Mna mama učila že sa mám opýtať či si môžem požičať a keď povedali nie tak to musím rešpektovať. Lebo niekto sa hneď urazí a povie Sak sa opýtal, ale to neznamená ze môžem. Mna vtedy hneď napadne keby som povedala môžem si požičať priateľa/manžela vieme aká by bola odpoved 🙂
A ty požičiavas auto, šperky ci kozmetiku? Ja nie. Sú to jej hračky. Ona rozhodla, ty rešpektuj.
Ale prosim ta :D ja mam doma zasa malu charitativnu pracovnicku co vsetko rozdava kamaratkam a potom pyta nove. Ci oblecenie, hracky, knizky… normalne o sofistikovane na tajnasa daruje. Bud rada ze nejde tymto smerom. :D
Ahoj @autorka.
Podla mna si to tie deticky nevsimnu a ak ano, povedzte, ze tie hracky uz nie su na hranie. Je to pravda, nebudes klamat ani ty, ani dcerka, pretoze pre nich na hranie uz nie su. A ak by sa niekto zacal vypytovat, tak ponuknite ine hracky. Povedzte, ze mate namiesto nich nove ;)
A potom sa všetci čudujú akí sme egoisti. Na.tvojom mieste by som oslavu nerobila....nemusí sa s nikým o nič deliť....
@akbara77 sme egositi lebo inak v dnesnej dobe neprezijes.
@jajka257 presneee tak... tlaky na mna idu keby mi niekto zoberie auto.
@akbara77 normalne som plakala ked som ako 15 rocne dostala prve pekne lodicky a moja teta tam napchala svoje nohy 39, ja som mala 38... plakala som 2 dni. Lebo som bola "dieta" a mala som pozicat... do dnes nepozicam auto, muza, oblecenie, obuv,sperky... bud darujem co nepotrebujem alebo jednoducho nepozicam.
@zemiakovysalat strašne....to ta sesternica si.chcela.pozicat.aj tvojho muža???po tej traume s topánkami?

..toto mi pripomenulo moje detstvo 🙈.. teda, ze chodili k nam navstevy, teda dospeli s ich detmi.. nie extra nase detske navstevy. Ja s bratom sme si nase veci, hracky atd. proste sme boli nauceny si vsetko "šanovat", raz k nam prisla navsteva a brat takmer s placom a hlavne nenapadne siel povedat mame, ze detska navsteva nam nici hracky.. Viem ze ho to mrzelo a aj mna.. no nic bola to navsteva a museli sme to strpiet.. Presne viem ako sa citi tvoja dcerka a prosim podpor ju v tom.. Su to jej veci, hracky nevidim jeden jediny dovod preco by si mala nechat nicit si svoje..