icon

Riešenie hygieny a správania priateľovej dcéry

sabina101010
24. mar 2025

Priateľ má 9 ročnú dcéru z predchádzajúceho manželstva.Chodi každý víkend k nám zo začiatku som s tým bola v pohode len postupom času mi to začalo vadiť keďže si po sebe neupravuje vôbec, hygiena žiadna zuby si neumyje aj týždeň keď je u nás, výmena spodného prádla, prezliekanie do čistého od piatku do nedele non-stop na telefóne,nevie si viazať šnúrky keď to poviem partnerovi čo mi vadí že by si mala po sebe upratovať,že my sme není jej sluhovia povie len dobre ešte sa mi smeje ,že mi vadilo keď nevedela povedať prosím, ďakujem už som z toho zúfalá

zltalienka
24. mar 2025

@zuzanita1609 nuz ale najskor to nie je iba jej domacnost, aby mohla iba ona urcovat pravidla. Ked otec zneguje, co pozaduje autorka, tak je jej snaha zbytocna.

zuzanita1609
24. mar 2025

@zltalienka o to ide,si trošku "dupnúť". Ako bude fungovať s takým ... ? 😉

lenka567899
24. mar 2025

@sabina101010 už zasa žena ktorá nenávidí svoje nevlastné decko… 🙃 neberte si muza s detmi.. tie deti sa budú kvôli vam len trápiť

sabina101010
autor
24. mar 2025

@cacianka ďakujem konečne to aspoň jedná rozumná žena pochopila

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 vážne? A ty si pochopila čo,keď máš chlapa s dcérou? Koľko máš rokov dievča?

sabina101010
autor
24. mar 2025

@lenka567899 vy čo tu trepete?je niekde spomenuté že ju nenávidím preve naopak ja som tá ktorá sa snaží ktorá sa jej snažila venovať ktorá jej hovorila aby si išla umyť ruky,zuby, menila spodné prádlo ja som sa s ňou hrávala bohužiaľ není som jej rodič aby som ju vychovávala a láskavo netrepte že ju nenávidím!!

cacianka
24. mar 2025

@lenka567899 ty čo trepeš ? Kde píše že dievča nenávidí ? Berie ju ako súčasť partnera, v pohode, nehadaju sa preto že je na celé víkendy u nich, ale preto že otec dievča nevychovava, ale kašle na svoje vlastné dieťa. Tak prrr Lenka s vyjadreniami.
PS. Ak máš problém čítať s porozumením, tak to rieš.

sabina101010
autor
24. mar 2025

@zuzanita1609 no my sme si nepotykali po prvé a mám 32 takže rozumu mám dosť aby som vedela čo je správne a čo nesprávne skúste si vy žiť s takým dieťaťom ktoré nemá žiadny rešpekt ani úctu ani k otcovi a nie to ku mne ako k cudzej osobe.

vler
24. mar 2025

@sabina101010 autorka mne sa zda ze robis co mozes... ale teraz ked si napisala ze mas 32, najvyssi cas si rozmysliet ci tvoj terajsi priatel je muz s ktorym mas stravit zvysok zivota a ci je najlepsi otec akeho mozes vybrat pre Tvoje deti. Za mna nie, a stracas cas a drahocenne roky ked by si si mohla najst vhodnejsieho partnera

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 ale tu na koni sa má tykať. Čítaj pravidlá,TETA,RADA TI BUDEM VYKAŤ 🤭😁

zltalienka
24. mar 2025

@zuzanita1609 spravna otazka: "Ako bude fungovať s takým ... ?" Doplnim clovekom neschopnym prevziat zodpovednost za svoju rodinu. Tak ako kasle na svoju dceru, rovnako bude kaslat na svoje pripadne dalsie deti a tak uz teraz kasle na svoju partnerku, teda autorku.

cacianka
24. mar 2025

@sabina101010 u niektorých dutych hláv porozumenie a pochopenie pointy nenájdeš.
Matka, starí rodičia a nevlastný brat veľmi negatívne vplývali na " našu dcéru", až tak že najprv bola veľmi rozumná, chápavá a úplne vyrovnaná napriek pomerom tam kde žila. Neskutočne ju huckali proti otcovi, naša známa psychiatrička tu rodinu náhodou poznala , len krútila hlavou že sú to veľmi primitívne osoby a to dievča úplne na inej IQ úrovni. Ale roky manipulácie urobili časom svoje, v neskorej puberte dosť podľahla ich oblbovaniam , asi aby mala kľud, tak sa s otcom dosť odcudzili. Potom sa to dosť zlepšilo, aj ja som sa snažila ako sa mi dalo napraviť ich vzťahy, robiť tak trochu mediátora. Ale už je dospelá, má svoju hlavu, aj porobila postpubertalne hlúposti, ako barsktory mladý človek. Aspoň že študuje VŠ, a matku vie upratať. ( Má 22r, a matka jej nakladá, aby sa vykašľala na školu,vzdelanie a aby mala dieťa, že chce vnúča....🤦). Uvidíme ako sa to vyvinie.

cacianka
24. mar 2025

Chcem si upresniť - kde bývate, u teba, u neho, v spoločnom ?

sabina101010
autor
24. mar 2025

@cacianka v spoločnom dome

miskaska
24. mar 2025

@sabina101010 a takého partnera chceš? Ktorý sa nestará o vlastnú dcéru?

abbey1
24. mar 2025

@cacianka My sme duté hlavy a ona má partnera, ktorý nevie a nechce byť otcom, ale stal sa ním a možno raz bude otcom i jej dieťaťa, keďže si ho ona dobrovoľne vybrala.
Ďakujem. To radšej budem mať dutú hlavu a spokojné a milované dieťa.

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 nám 39,poprosím ťa,cyjah mi a dievča 9ročné ľúb ako svoju. Šteňa!

lujza123
24. mar 2025

@sabina101010 tak moja dcéra v 9 tich si sama zuby neumila (vážne, cele detstvo od 3 rokov krásne všetko naučená ale v tom veku 9-10 čisté prasiatko) a s mobilom by sa aj zrástla keby jej ho necháme … čiže normál

Ale co nieje ok je prístup tvojho priateľa, ignorantstvo voči výchove jeho vlastného dietata ale aj voči tebe, pretože absolútne nerešpektuje teba a to co vadí tebe.

Krásne to vystihla @cacianka, úplne s tým suhlasim

Z toho co píšeš mám pocit ze si zaľúbena a akosi to odmietaš vidieť ze ten problem nieje dieťa, ale tvoj priateľ. Ale skôr či neskôr túto jeho povahovú črtu - ignorantstvo a nezáujem o svojich najbližších odhalíš aj sama. Zbytočne marnis najkrajšie roky života vo vzťahu ktorý skončí sklamaním. Tie ružové okuliare ti raz spadnú

sabina101010
autor
24. mar 2025

@zuzanita1609 tak sa bavíte aj doma?

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 Najskôr rozmýšľaj čo povieš až potom ... ale. Macocha fest! 🤨

sabina101010
autor
24. mar 2025

@lujza123 on ju vezme na výlety,dovolenky, kúpi jej všetko čo chce ide cez materiálne veci ale výchova žiadna keďže máme spoločnú domácnosť vyžadujem nejaké veci aby sa dodržiavali a rešpektovali ja ju mám rada a snažím sa ale prevychovať dieťa není jednoduché aj a priateľom som sa bavila o pravidlách on povie dobre ale žiadna zmena

sabina101010
autor
24. mar 2025

@zuzanita1609 39?o tom silno pochybujem rozumovo a vyjadrovaním.pekny večer

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 ok 😊. Si Macocha ako sa patrí 😏. Dievča nech nájde stratenú starkú,deda. Takto sa to nedá, blbosť sa presúva asi ...🙏🤬

sabina101010
autor
24. mar 2025

@zuzanita1609 vy beriete nejaké drogy?

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 Všetky 😁😅

betulinka1
24. mar 2025

@sabina101010 lutujem to dievca ale musis povedat priatelovi, ze v prvom rade dceru zanedbáva on. 9 rocne dieta musi vediet upratat izbu aj ked pod nátlakom. Skus priatelovi navrhnut, ked je mala u vas, ze si date jeden den bez wifi. Normalne ju na cely den vypnes. Vies ake to robi s detmi zázraky. Odporucam kazdemu. Zacnu komunikovat, aj na prechadzku aj spolocensku hru si zahraju s nami. Ale dodržiavame to aj my rodicia. Ziadne telefony v ruke. Druhy typ, ze Skuste najst vo svojom okoli nejaku kamosku. Susedu alebo aj jej spolužiačku zavolaj k vam. Nech sa zahraju ale podmienka, ze spolu upraceme izbu. Od elektroniky sa detom odchadza tazko, hlavne ked je naučená od matky, takto travit cas. V tvojom pripade by som zacala ani nie riesit upratovanie ale zacala by som s obmedzovaním telefonu.

sabina101010
autor
24. mar 2025

@betulinka1 dnes som mu to povedala že nabudúce keď príde maximálne hodinu denne na telefóne súhlasil tak som zvedavá či to aj dodrží

zuzanita1609
Odpoveď bola odstránená
sabina101010
autor
24. mar 2025

@zuzanita1609 ja chcem dobre ale vyjdem z toho ako zlá macocha ešte raz sa opakujem kto sa jej snažil venovať som bola ja!!!

sabina101010
autor
Odpoveď bola odstránená