icon

Riešenie hygieny a správania priateľovej dcéry

sabina101010
24. mar 2025

Priateľ má 9 ročnú dcéru z predchádzajúceho manželstva.Chodi každý víkend k nám zo začiatku som s tým bola v pohode len postupom času mi to začalo vadiť keďže si po sebe neupravuje vôbec, hygiena žiadna zuby si neumyje aj týždeň keď je u nás, výmena spodného prádla, prezliekanie do čistého od piatku do nedele non-stop na telefóne,nevie si viazať šnúrky keď to poviem partnerovi čo mi vadí že by si mala po sebe upratovať,že my sme není jej sluhovia povie len dobre ešte sa mi smeje ,že mi vadilo keď nevedela povedať prosím, ďakujem už som z toho zúfalá

karolinakr
12. apr 2025

to by ma zaujímalo, ako to skončilo...autorka, vyňadri sa !! 😀

rayla
12. apr 2025

@maya_hi Áno. Preto viem, že keď sa chce, všetko sa dá..Samozrejme, musia chcieť aj ostatni zúčastnení.. preto píšem, že ako si kto nastaví a zariadi, tak bude mat.. nemusí byť všetko vždy len o nenávisti a nevrlosti.. život je krátky..

cacianka
12. apr 2025

@karolinakr prečo tie vykricniky ??

sabina101010
autor
13. apr 2025

@karolinakr skončilo to tak ,že slečna absolútne nerešpektuje čo sa jej povie a nie krikom, slušne ju poprosime aby si upratala izbu podotýkam nie raz nie dva krát prídem za hodinu pozrieť či je upratané a ona na telefóne neposlúcha nerešpektuje je drzá a všetko chce rozkazom žiadne prosím ťa žiadne ďakujem,naber mi jesť,daj mi jesť,daj mi vodu v škole sa učí na štvorky nosí poznámky spolužiakovi povedala že je k ....t, spolužiakovi sa smiala,že dostal horšiu známku.s priateľom sa hádame len kvôli nej a čo sa týka hygieny to radšej ani nekomentujem.vzdy keď ma k nám prísť mám nervy

karolinakr
13. apr 2025

@sabina101010 nechceš oddelené bývanie a stretávať sa len vtedy. ked nebude u nej? prideš o nervy a vážiť si ťa aj tak nebude,
ale ked ta neprosí, nič jej nedavaj do taniera, musí ťa rešpektovať
..stoji ti ten chlap za to? nedaš si na zoznamku profil a nenajdeš niečo lepšie?

sabina101010
autor
13. apr 2025

@karolinakr ona si neváži ani otca ku mne si už nedovolí ani nič nepýta ale k nemu áno ja som mu povedala ty si jej otec a nie sluha, otrok . povedala som mu pokedy sa situácia nezmení ja vždy odídem keď slečna rozmaznana príde a buď sa uvedomí alebo si môže hľadať inú trúbu ktorá to bude tolerovať ja mám len jedny nervy.

cacianka
14. apr 2025

@sabina101010 tak skús splniť - odíď, nech si to tatko vyžerie. Najlepšie keby príde viac x na viac dní. Ty pred odchodom urob tatkovi exkurziu, že je všade upratané, vyčistené a takýto stav chces vidieť a pri návrate v nedeľu o 18.00. nenavar, neurob nákup do chladničky, ani jeho veci neoper ( zostanú v koši), smeti nevynes. Nevyloz ani uteráky, osušky.
A priprav sa na to, že raz sa nevrátis - treba ti takéto nervy a neschopného chlapa, čo ani neskúsi nejakú terapiu a pochopiť že výchovu dcéry na vo svojich rukách ?!

sabina101010
autor
14. apr 2025

@cacianka on sa už ako tak začal snažiť po našom rozhovore ale slečne keď sa povie nie tak začne revať lebo není od neho na to zvyknutá ešte včera som mu povedala že či mu nevadí ako sa jeho 9 ročná dcéra s ním rozpráva mne ona už nepovie nič lebo som jej povedala že so mnou sa s takým tónom rozprávať nebudeš na telefóne od rána do večera to vie byť keď sa jej povie aby si upratala, prezliekla,alebo umyla zuby tak je papulnana

cacianka
14. apr 2025

Pred časom bežal taký, tuším britský, dokument o pestunke, ktorá chodila do domácnosti a pomáhala nastavovať pravidlá. Niečo ako u nás beží ten Fero čo vychováva psy. Skús si pohľadať, či tam nenájdeš podobný príbeh.

sabina101010
autor
14. apr 2025

@cacianka ona má svojích rodičov u mami neviem ako to má ale čo viem keď priateľovi píše alebo volá len sa na ňu sťažuje že sa nechce učiť že nechce upratovať že neposlúcha potom príde k nám a myslí si že bude mať všetko naservírované na zlatom podnose že sa bude po nej upratovať do postele nosiť jesť ale u mňa nemá šancu.ja sa už to toho starať nebudem a už ma to ani nezaujíma keď ona príde ja odchadzam alebo nech si ju berie inde a tam nech robí naschvál bordel snažila som sa ale už ma to nebaví a som z toho unavená a my sa kvôli tomu len doma hádame.

cacianka
14. apr 2025

@sabina101010 skús sa obrniť - nahodiť no koment, sadnúť si na gauč, vyložiť nohy a založiť ruky, že sa len pozeráš ako to prebieha, akoby si pozerala film vo vašom byte.
buď odíď, alebo skús takto , že si jedlo kúpiš iba pre seba a schováš, či len vybehneš sa najesť, doma nerob nič, pozeraj tv, čítaj si, rob si svoje bežné rituály akoby tam oni dvaja neboli, tak nejako ignorantsky, bez hádok, v štýle "ako si to drahý zariadiš, tak budeš mať"...
Nepomohol by rozhovor tvoj, muž, ty, jej matka/a partner ? ako riešiť dcérine výčiny. Ona akoby volala o pozornosť, o pocit že je ako malé dieťa chápané, milované, chránené, v bezpečí, v narúčí ľudí čo ju milujú, takto sa v nej pestuje rebelantstvo, vzbura, agresia, lebo nevie odkomunikovať, prispôsobiť sa, prijať pravidlá , všetko a všetci jej vadia, ńa všetkých útočí, uráža, zraňuje, lebo je sama zranená.
Školská psychologička má aké vyjadrenia ?

vikiki29
14. apr 2025

Takéto správanie dieťaťa je na psychológa. Treba to riešiť. Vieš si predstaviť čo bude keď príde puberta?

karolinakr
14. apr 2025

@vikiki29 nebolo by odveci ist do poradne - či to je rebelia voči momentalnemu stavu alebo nejaka porucha celkovo

sabina101010
autor
14. apr 2025

@vikiki29 chodí ku psychológovi

zuzanna33
14. apr 2025

Chce to veľmi opatrný prístup. Mama na ňu kašle otec tiež nieje bohvieaký a ty ak chceš s ním zostať musíte fungovať ako rodina. Je ešte dosť malá aby si uvedomila že práve ty chceš to najlepšie postupnými krokmi to môžte docieliť no nesmie ťa brať ako nepriateľa ale "mamu" priateľku jej ocina ktorá jej ukazuje správny smer no ak rodičia kašľu na ňu bude to ťažké ale treba to len trpezlivo skúšať ak chceš partnera z dieťaťom

vikiki29
14. apr 2025

@sabina101010 je to smutné a zároveň kruté, ale pre teba je to jedna veľká komplikácia v živote. Čím skôr si uvedomíš, že toto nebude nikdy dobré a bude to trvať veľmi dlho, tým lepšie pre teba. Mala by si sa pohnúť ďalej. Niekedy to najjednoduchšie riešenie je zároveň najlepšie.

sabina101010
autor
14. apr 2025

@zuzanna33 myslela som si že mama na ňu kašle ale z jej strany to bolí len klamstvá,že ona ju doma bije ,že sa s ňou neučí a podobné veci aj mňa veľa krát oklamala keď som sa to pýtala priateľa ten len mňa pozerá že odkiaľ som také veci zobrala a ja že tvoja dcéra mi to povedala.a keď bude v puberte to bude čistá katastrofa

sabina101010
autor
14. apr 2025

@vikiki29 chcela som odísť veľa krát dala som aj ultimátum a nie raz vždy mi bolo sľúbené že sa to zmení ale nič sa nemení stále je to tak isto neviem či aj horšie nie.

sabina101010
autor
14. apr 2025

@karolinakr ono je to tak ,že u mami byť nechce lebo tam si nemôže robiť čo chce musí sa učiť, musí poslúchať, musí upratovať.ked bol priateľ sám nemusela nič dobre že jej zadok neutieral ona si na to zvykla potom som prišla ja a po čase som už vyžadovala nejaké pravidlá a niečo za niečo není som slúžka ani otrok a priateľ tak isto a keď niečo chce nech si to aj zaslúži a nie rozkazom ako to ona vie

kittykat22
14. apr 2025

@sabina101010 ked mate tieto problemy v 9 rokoch tak v 12 to nemas sancu zvladnut. Odid teraz. Za par rokov aj tak vsetkym pojdes na nervy - dcera sa nezmeni, otec po tebe zacne stekat ze len robis problemy a rozkazujes a tebe zostanu oci pre plac. Na tvojom mieste som uz davno prec a hladam si single chlapa. Nikdy sa nezavdacis cudzej rodine. Par dni spat tu bola debata - pisala zenska ze jej dcera z byvaleho vztahu povedala, ze aj tak ju vyhodi z domu a vsetko jej zostane 🫠🫠 Aby si nedopadla rovnako.
To co ti pisem je skusenost z kompletnej rodiny. Je vazne tazke osefovat vlastne dieta - je jedno ci je to hygiena, poriadok, ulohy. Vlastne dieta v kompletnej fungujucej rodine to na rodicov skusa zo vsetkych stran. A rodicia mju co robit aby to ustali. Nedokazem si predstavit mat take tvrdohlave dieta v striedavke. Ciste peklo.

sabina101010
autor
14. apr 2025

@kittykat22 priateľ po mne nevrieska len keď mu niečo poviem čo by sa malo zmeniť povie dobre to je jeho odpoveď ale za pomaly tri roky sa nič nezmenilo mala mala 7 teraz bude mať desať a je úplne na tej istej úrovni ako keď mala sedem len to že je závislá na telefóne v piatok príde a do nedele len telefón aj keď sa snažíme nejaký program spraviť s inými deťmi bez telefónu ani na krok,v obchode telefón,v aute telefón aj to mi ide na nervy povedala som mu nech je povolí Max dve hodiny denne a to až po tom keď si spraví povinnosti s takými známkami aké má by som jej telefón úplne zatrhla aj na tom sme sa dohodli že bude mať nastavený rodičovský zámok ale ani to nedodržal niekedy mám chuť vytrhnúť kábel z wifi lebo je ako nepríčetna keď ma ten telefón.ja ani priateľ celý víkend nemáme v rukách telefón takže od nás také maniere nemá

mk22
14. apr 2025

@sabina101010 domácnosť v ktorej žijete, je koho?

sabina101010
autor
14. apr 2025

@mk22 spoločná

maryetta
14. apr 2025

A u mamy ma telefon?
Kazdopadne dat hranice a neustupit. Musi pochopit ze ste tu vy. Nielen ona.
Ja mam doma decka. Dcera cochvila 8. Syn 11. Ale teda telefon maju iba cez vikend. A max hodinu 🙈
Ze si pozru nejake pesnicky zahraju hru.
A to sa ucia na jednotky.
Ale vela robi samotne prostredie... teda myslim ze aj pre nu je to "vela" predsa rodicia rozideni... ktovie ako to je u matky. Ci to co pocujes je pravda.... to dievca sa trapi a toto je mozno jej unik.
Tie povinnosti-svet gombicka... ale musi si uvedomit ze pred povinnostami ani do buducna nebude moct utekat.

sabina101010
autor
14. apr 2025

@maryetta mama jej telefón vôbec nedovolí tam ho ani nemá.keby ma jednotky dvojky nepoviem ani pol slova ale v treťom ročníku štvorky není v poriadku a nemá žiadnu poruchu učenia a čím ďalej to bude horšie a horšie.ona je na telefóne od piatku do nedele v kuse až pokedy nejde k mame

maryetta
14. apr 2025

@sabina101010 to ma asi "deficit" mobilu. A cez vikend to "dohana". Takze telefon ostava u vas?
To potom ozaj seknut a.... nastavit pravidla. Bude to tazko ale... este sa to da formovat. Len treba stanovit hranice.
Vychova je ako rieka.... tiez ma svoje hranice-koryto. Kym ide vsetko ako ma a voda si tecie... ide kam patri svojim urcenym smerom. Ale ak sa ukazu zle okolnosti-a koryto sa vyleje napacha skodu ☹

sabina101010
autor
14. apr 2025

@maryetta áno zostáva u nás mama by jej ho zobrala už jeden jej zobrala u nej nemá vôbec povolený telefón.dnes sa jej nastaví na telefóne rodičovská kontrola a uvidíme aký vplyv to bude mať

karolinakr
14. apr 2025

akurat si tak pokazi oči..ja som mala oči ako ostriež, stačilo si kupit notebook a dotykovy telefon - za pol roka koniec

mk22
14. apr 2025

@sabina101010 pochop ze je to mimo teba.
Jediný kto to ma riešiť, zakročiť, nastaviť pravidlá, je tvoj partner, teda jej otec.
To sa jej boji, alebo co?
Ty si mimo hru. Partner bude trosku mimo, salamista, nerieši ani dcéru ani teba.. To ze ti niečo vadí aj v tvojej domácnosti, že sa to zle dotýka a vášho vztahu..ma to jednoducho povedané na sa láme.. Teba aj dcéru.

sabina101010
autor
14. apr 2025

@mk22 áno mimo mňa ale spoločná domácnosť a žije aj u nás tak tým pádom bude musieť rešpektovať naše pravidlá a naše rozhodnutia