icon

Riešenie konfliktov so svokrou ovplyvnenou sektou: Potrebujem katolícky názor

1. aug 2025

Nie som žiadny troll. Pýtam sa len ľudí , čo veria v Boha. Tí čo neveríte, mám vás rada, ale potrebujem názor od kresťana. Reálne ma táto situácia ťaží a mrzí a zároveň som sa už voči svokre a manželovej rodine uzavrela. No ak je tu niekto s podobným prípadom a vie poradiť ako sa premôcť, budem rada.
V skratke ...
Svokra je v spolku - akože kresťanskom ( reálne sekta). Tvrdí že sa k nej prihovára Boh, na tých stretnutiach vyháňajú zo seba zlých duchov, keď ma vidí tak kašle lebo mám v sebe zlého ducha ( kašlala nasilu celý čas na omši na našej svadbe keď som čítala čítanie a manželský sľub až sa farár na ňu pozeral či je kompletná...) a kopec iných bizarnosti. Zaujímavé je , že podľa Boha nežije. Napríklad nám radila sa zobrať na úrade alebo nezobrať vôbec a kopec iného.
Vždy som to nejak preglgla kvôli manželovi. Ten pri mne stojí, ale je to jeho mama a vidím na ňom že ho celá situácia trápi ( logicky aj mňa by trápila keby to je naopak)
Ako už býva dobrým zvykom všetko sa zhoršilo príchodom dieťaťa. Strašne chcela chodiť na návštevu deň po príchode z pôrodnice. Mala som ťažký porod a ešte ťažšie zotavovanie hrozilo že ja pôjdem naspäť do nemocnice na zákrok. Nechceli sme žiadne návštevy skrz choroby aspoň pár týždňov ( a zo všetkou úctou nemám s ňou žiadny vzťah , taká návšteva by mne v mojom stave bola len na príťaž) a teda kým sa nedám dokopy. V období kedy sme si mali užívať náš malý poklad vypisovala ( napríklad že vo vzduchu sú baktérie a my chodíme von, tak že prečo nemôže ona, alebo že malý má už dávno imunitu ako hrom...)a zduvala sa a nie len ona ale aj frajerka švagra - že si chcú budovať vzťah s malým a my sme ich nezavolali prvé týždne na návštevu a že keď boli pozrieť v pôrodnici tak som im údajne maleho nechcela ani ukázať ( čo není pravda , ledva zaspal a držala som ho a pestovala a sedela to bolo všetko ) a litánie proste srdcervuce. Pritom keď sme ju asi za 2 ,5 týždňa zavolali ( svokru ) tak bola údajne chorá ( nebola, nechcelo sa jej) no a potom bol problém že sme ju nezavolali zas.
Ďalší problém sa vyeskaloval keď mali byť krstní rodičia švagor a jeho frajerka. Chcela som len švagra ( muž takéto nerieši , preto píšem chcela som , samozrejme po dohovore s mužom) keď sú zatiaľ neni vzatí, ale presvedčili ma aby šli obaja , hovorím okej čo ale farár aj tak nedovolil - logicky. Brat môjho muža odmietol tým pádom ( farár dovolil aby tam aspoň stál aj keď nemôže byť oficiálne krstný rodič) Ja nemám súrodencov , vedeli že nemáme koho dať priamo z rodiny, napriek tomu sa na brata vys... ( Frajerka švagra sa ešte na smrť urazila keď som ju nepustila na návštevu usmrkanu usoplenu a ukaslanu - vraj alergia čo netvrdim že nebola, ale povedala som jej že keď sa z najhoršieho vyhrabe, nech príde , tiež som alergik a viem že také akútne obdobie netrvá večnosť).
No a mne to v Tom zraniteľnom období po pôrode veľmi ublížilo lebo malý mal koliky, ja zle a ešte tieto veci sme riešili , ja som pre to koľko krát ani nespala dobre čo mi hlava stále šrotovala a vôbec som bola psychicky prvé týždne mimo - nová rola rodiča, nechcela som nič zanedbať, v noci hukaval monitor ( falošný poplach) a veľa veľa veľa stresu bolo na mňa. Potrebovala som vtedy pochopenie a nie ešte do toho všetkého riešiť , že chcú silou mocou vidieť malé bábätko, lebo že švagriná také bábätko nevidela malé a je zvedavá napríklad. Ok ja to chápem ale nemáme vzťah blízky to je jedna vec a druhá proste prvé týždne sme návštevy nechceli. Pekne a slušne sme to komunikovali. Keď sme uvazili , že už je v pohode postupne volať návštevy a mne už bolo ok , volali sme švagra a švagrinú niekoľko krát - zrazu mali toho veľa ( nemali, vieme od známych ) Namiesto pochopenia však prichádzali len ďalšie a ďalšie konflikty, už aj medzi mnou a manželom, lebo manžel je najradšej keď sa nič takéto nerieši , len aby dobre bolo, že reku veci sa asi samé vyriešia, inak vidí čo sa deje a reálne uznáva že to neni ok aj im to dal najavo - ale naozaj veľmi nežne, ja by som konala viac nekompromisne, ale to som ja.
Nakoniec to dopadlo tak, že svokra prišla na pár minút do kostola na krst ( ani som ju tam nevidela popravde) lebo vraj mala robotu ( robota sa dala časovo inak zorganizovať, o krste vedeli mesiac dopredu ), švagor s frajerkou prišli len do kostola ale teda počkali nás aby nám povedali že na obed nepôjdu lebo ona má stále alergiu ( už jej nič nebolo ) a dedo bol normálne na krste aj u nás aj na obede. Za krsnu nám šla moja najlepšia kamoška, niečo ako moja sestra. Ale uprednostila som v prvu brata- priamu rodinu, lebo z mojej strany akože priamo z rodiny nemal kto ísť. Kvôli manželovi som to robila, lebo je to dobrý manžel , má svoje muchy ako každý, ale viem že stojí pri nás, aj keď je málo komunikatívny a takéto veci nevie riešiť narovinu, ale čo najviac nestranne. Ja som taký víchor čo si neberie servítku , ale vždy som bola slušná.
Napísala som to krížom krážom je toho veľa a ja som svokre fakt nijak nedala dôvod byť na mňa taká aká je ona. Ale podľa fotky som bola hneď namyslená ešte ma ani nevidela naživo , naše zoznámenie bolo asi také že sa minútu na mňa pozerala ako keby som z inej planéty ( údajne mala nejaké zjavenie o mne že kto vlastne som ) atď. Ona nie je psycho ľudia - to tá sekta ju úplne ako to povedať, ...doslova vygumovala.
Mňa to trápi lebo vidím trápiť sa manžela. Úplne úprimne vám tu teraz napíšem , že sa bojím. Len Boh vie s čím sa ona vlastne rozpráva lebo Ježiš to fakt neni a bojím sa že nám nejako zle porobí alebo čo . Ja som kresťan, nie len akože kresťan, uvedomujem si že mám dôverovať Bohu , že nás ochráni ale ten materinský inštinkt chrániť je akože dosť silný. Svokra je jeden toxický človek vyvolávajúci konflikty mysliac si, že je najmúdrejšia na svete. Nechcem ju v našom živote pokiaľ bude veriť tým ľuďom s ktorými sa stretáva a ktorý jej dávajú také rozumy, lebo reálne ju ta sekta hucka proti nám, oni tam robia také veci , proste zlé, temné...
Lenže je babka a mama môjho muža a ja to mám v pamäti ale neviem asi odpustiť ako sa zachovala k nám či na svadbe , či teraz krst , ako to manželovi ublížilo , ako sa hanbil keď sa všetci pýtali kde má mamu atď. , koľko hádok to spôsobilo aj medzi nami za tie roky...
Čo mám robiť ? Mám nasilu sa snažiť ? Či čo ? Potrebujem nestranný názor.
Ďakujem že ste to chaoticky dočítali až sem. Keby ma to nemrzí nepíšem sem. Ale fakt vnútri som taká nekompromisna voči nej už .

Strana
z7
lukbe
1. aug 2025

V akej sekte? To ma zaujíma. A ty sa snažiť nemusíš. Co a ako sa v takejto zvláštnej situácii dá snažiť?

zmrzlinka2021
1. aug 2025

@anonym_autor najprv píšeš katolíka, potom názor kresťana. Uvedomujes si že kresťania sú aj protestanti?

K svokre, porozprávaj sa s ňou, aby vás rešpektovala. Ak nie, minimalizujte stretnutia

autor
1. aug 2025
@lukbe

V akej sekte? To ma zaujíma. A ty sa snažiť nemusíš. Co a ako sa v takejto zvláštnej situácii dá snažiť?

@lukbe verte aj mňa to zaujíma. Doteraz som na to neprišla. Ale je to klasický priebeh sekty - jeden boss, pranie peňazí , vygumovanie mozgu , odlucit od rodiny atď. Inak sa tvária nevinne, že sa len modlia. Modlia tak že ich tam natriasa a vydavaju rôzne pazvuky lebo vyháňajú zlých duchov ...

hellwant
1. aug 2025

No viditeľne je v sekte - heréza, možno iba prachy, plus to môžu byt zaobalene horšie veci. Zblbli ju. V tom pripade by som bol obozretny. Duchovne sa za ňu modliť môžeš, ale dieťa by som s ňou osamote nenechával a stretavky opatrne. Chapem muža, trapi ho to, ale je svojpravna, čo zmôže, keď sama sa nechce zmeniť.

autor
1. aug 2025
@lukbe

@lukbe nejak to urovnať kvôli manželovi. Ja nemám o žiadne stretnutie záujem lebo keď príde k stretnutiu ja už si nebudem hrýzť do jazyka a ja teda viem dosť priamo pomenovavat veci až to niekedy bolí. Na čo sa svokra na smrť urazí na manžela a tej bude ešte viac nešťastný. Chce sa s ňou ísť porozprávať, ale to bude len ďalšie hádzanie hrášku o stenu. Proste pokiaľ bude v tej sekte reálne sa nedá hovoriť o zmene

autor
1. aug 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor najprv píšeš katolíka, potom názor kresťana. Uvedomujes si že kresťania sú aj protestanti?

K svokre, porozprávaj sa s ňou, aby vás rešpektovala. Ak nie, minimalizujte stretnutia

@zmrzlinka2021 katolika, prepáčte , sústredila som sa na iné.

zuzanita1609
1. aug 2025

A nezáleží,či je to názor katolíka, evanjelika,budhistu,žida,muslima, komunistu a dúhového jednorožca? Svokru máš ako za trest,nech je už vyslaná rovno z pekiel. Tebe ako kresťanke sa treba iba modliť,aby sa situácia zmenila, alebo si s ňou normálne sadnete aj s mužom a nastolíte "slovo božie" a rovno do duše.

yosi
1. aug 2025
@lukbe

@lukbe Sú také spoločenstvá katolíkov. Zjednodušene možno povedať, že ide o sektu. Oni samotní sa označujú za komunitu. Nelíši sa to od iných katolíkov, len oni sú myslia, že sú lepšími katolíkmi a kresťanmi ako my obyčajní katolíci. Poznám takých.

oli18
1. aug 2025

Tieto litanie niekto aj docital?

anonym_4e2c28
1. aug 2025
@oli18

@anonym_autor ano.

anonym_4e2c28
1. aug 2025

@anonym_autor jedna vec je ze sa musi viac starat o tvoj vlastny pokoj, o to aby si sa vedela kazdy den uvolnit, zamerat na seba, venovat sebe, naucit sa ostavat vzdy okej vo vnutri, nepremahat sa. a potom sa venovat dietatu a manzelovi.

Druha vec je svokra. dolezite je mat od nej odstup, nestykat sa s nou,kedze konflitkov bolo vela - ale za pokus by mozno stalo vyjadrit jej nejaky uprimny pravdivy komplimnet. Za to, ze nieco urobila dobre. Ale kedze to teba obera o energiu uz pridlho,
lepsie by bolo oddelit teba a tvoj zivot s nou a obmedzit to iba na tvoje rozhovory s
manzelom. Vypocut, nech on povie, ako sa svokra ma, a poradit sa, nech sa obrati na konkretne zdruzenia proti sektam a skusi nasledovat rady, ako odviest clena
rodiny zo sekty. Mozes ho podporovat,
ale je to vlastne jeho problem a pre teba bude zdravsie dat si, aspon par mesiacov, velky odstup od nej.

loliki
1. aug 2025

To podstatné je, že ty si matka a chrániš si svoje dieťa, hniezdo a je to OK.
Rodina- svokra, švagor ťa nechápu, lebo nechodia v tvojich topánkach. Nemá asi ani zmysel siliť dobré vzťahy. Toto obdobie je dobré akurát na to, aby ste sa vy osamostatnili a prestrihli pupočnú šnúru. Aj u nás boli napäté situácie a myslím si že všade sú. Tie návštevy bábätka, krst, rodinné oslavy, akékoľvek stretnutia... nenormálny zdroj napätia, zvád, nepochopenia. Kašli na to. Polož si otázku, čo a koho naozaj potrebuješ. Väčšina ľudí chce mať svätý pokoj. Pekné sú tie zvyky ísť pozrieť bábätko, jasné. Ale čo všetko je s tým spojené. Takže vy choďte navštíviť svokru a švagra, keď vám to vyhovuje. Tú sektu by som riešila s farárom, či o tom vie a aký má na to názor.

autor
1. aug 2025
@loliki

To podstatné je, že ty si matka a chrániš si svoje dieťa, hniezdo a je to OK.
Rodina- svokra, švagor ťa nechápu, lebo nechodia v tvojich topánkach. Nemá asi ani zmysel siliť dobré vzťahy. Toto obdobie je dobré akurát na to, aby ste sa vy osamostatnili a prestrihli pupočnú šnúru. Aj u nás boli napäté situácie a myslím si že všade sú. Tie návštevy bábätka, krst, rodinné oslavy, akékoľvek stretnutia... nenormálny zdroj napätia, zvád, nepochopenia. Kašli na to. Polož si otázku, čo a koho naozaj potrebuješ. Väčšina ľudí chce mať svätý pokoj. Pekné sú tie zvyky ísť pozrieť bábätko, jasné. Ale čo všetko je s tým spojené. Takže vy choďte navštíviť svokru a švagra, keď vám to vyhovuje. Tú sektu by som riešila s farárom, či o tom vie a aký má na to názor.

@loliki oni farárov ani pápeža ani nikoho neuznávajú... Áno máte úplnú pravdu ja s tým nemám najmenší problém odstrihnúť ich a hľadieť si svojho ale mám doma smutného manžela pre ktorého by som chcela niečo spraviť a neviem čo lebo vnutri som pripravená chrániť si rodinu bez kompromisov na druhej strane mi ho je ľúto keď vidíte 2m chlapa plakať , úprimne, že čo sa to porobilo s jeho mamou... A ešte ja som doma tá ktorá nemá už záujem sa vídať ( aspoň nie momentálne, psychicky som ešte napätá z toho všetkého ale pomaly sa to zlepšuje...) a už vôbec jej nedám môjho syna do rúk. Proste cítim to tak a je mi z toho divne - je to jeho babka. Káram seba samú za to že ju nechcem vidieť a že chránim pred ňou aj rodinu. Možno to zle vidím ja a chyba je vo mne možno sa mám viac povzniesť ja neviem preto som napísala sem nech vidím nestranne názory ...

anonym_016080
1. aug 2025

Poviem ti to stručne. Vy💩💩 sa na ne. Keď budú chcieť prídu aj neskôr. Keď nie, nech zostanú tam kde sú.

moonlight1210
1. aug 2025
@oli18

@oli18 ano.

anonym_a5a893
1. aug 2025
@anonym_autor

@lukbe verte aj mňa to zaujíma. Doteraz som na to neprišla. Ale je to klasický priebeh sekty - jeden boss, pranie peňazí , vygumovanie mozgu , odlucit od rodiny atď. Inak sa tvária nevinne, že sa len modlia. Modlia tak že ich tam natriasa a vydavaju rôzne pazvuky lebo vyháňajú zlých duchov ...

@anonym_autor Podľa toho ako to popisuješ, to môže byť nejaké letnično-charizmatické kresťanské spoločenstvo typu Milosť Je to nebezpečná sekta, viem o čom hovorím, Na Slovensku nie je uznaná, v ČR však áno.
Ale sú aj iné podobné, rôzne aj radikálnejšie odnože. Poznám ich zakladateľa J. Kříža osobne, začal to zakladať v devaťdesiatkach, poznám tú "cirkev" od ich začiatkov. Musím to písať anonymne kvoli vlastnej bezpečnosti

dadis
2. aug 2025

Ok, svokra je mozno zblbnuta, mozno ma aj neju psychiatricku dg. - avsak ty mi tiez nrprides normalna..ved dedko, babka boli u nas vnucence pozriet hned, ako sme dosli z porodnice..ake bacily? Ved ak neprechadzalu nejakou virozou, preco by nemohli prist? Ved sama pises, ze si mala vtedy zdravotne issues, tak mohla ti pomoct. Nezhorsujed aj ty tymto ten vztah trosku?

autor
2. aug 2025
@dadis

Ok, svokra je mozno zblbnuta, mozno ma aj neju psychiatricku dg. - avsak ty mi tiez nrprides normalna..ved dedko, babka boli u nas vnucence pozriet hned, ako sme dosli z porodnice..ake bacily? Ved ak neprechadzalu nejakou virozou, preco by nemohli prist? Ved sama pises, ze si mala vtedy zdravotne issues, tak mohla ti pomoct. Nezhorsujed aj ty tymto ten vztah trosku?

@dadis oni boli v pôrodnici, ako som písala. Doma sme chceli byť bez návštev pár týždňov nie rokov. Prosím vás a s čím by mi pomohla ? To ma vždy zaujíma. Muž bol doma, na varenie sa pri nej nemôžem spoľahnúť lebo v 9 mesiaci mi urobila jesť VEDOME jedlo a pokazenou pol ročnou majonézou. Okrem doneseneho jedla nám fakt nebolo ako inak pomôcť. Náš vzťah bol zlý už pred tým. A mám aj iné vážne dôvody, prečo som nechcela. Človek, ktorý verí že novorodenec má imunitu ako hrom, takému je jedno či sa cíti dobre, keď ide k bábätku... Viem, čo píšem. Jednoducho nie.

autor
2. aug 2025
@anonym_a5a893

@anonym_autor Podľa toho ako to popisuješ, to môže byť nejaké letnično-charizmatické kresťanské spoločenstvo typu Milosť Je to nebezpečná sekta, viem o čom hovorím, Na Slovensku nie je uznaná, v ČR však áno.
Ale sú aj iné podobné, rôzne aj radikálnejšie odnože. Poznám ich zakladateľa J. Kříža osobne, začal to zakladať v devaťdesiatkach, poznám tú "cirkev" od ich začiatkov. Musím to písať anonymne kvoli vlastnej bezpečnosti

@anonym_a5a893 kvôli bezpečnosti? Ako moc je to nebezpečné?

anonym_171aea
2. aug 2025
@oli18

@oli18 ano, mas problem s citanim pisaneho textu?

anonym_e81842
2. aug 2025
@anonym_autor

@dadis oni boli v pôrodnici, ako som písala. Doma sme chceli byť bez návštev pár týždňov nie rokov. Prosím vás a s čím by mi pomohla ? To ma vždy zaujíma. Muž bol doma, na varenie sa pri nej nemôžem spoľahnúť lebo v 9 mesiaci mi urobila jesť VEDOME jedlo a pokazenou pol ročnou majonézou. Okrem doneseneho jedla nám fakt nebolo ako inak pomôcť. Náš vzťah bol zlý už pred tým. A mám aj iné vážne dôvody, prečo som nechcela. Človek, ktorý verí že novorodenec má imunitu ako hrom, takému je jedno či sa cíti dobre, keď ide k bábätku... Viem, čo píšem. Jednoducho nie.

@anonym_autor príliš to riešiš, možno hormóny, chápem, že si si to predstavovala ináč. Keby mne svokra svojím kašľaním bez príčiny pokazila sobáš, vôbec by som sa nesnažila o nejaké extra vzťahy a švagrova frajerka ti nie je vôbec nič. Mala by som na saláme, kto sa urazí alebo neurazí, moje dieťa, moje pravidlá. Ak si sa necítila po pôrode dobre, čo úplne chápem a chcela si sa s dieťaťkom trochu zžiť, bolo úplne v poriadku povedať, teraz sa na návštevy necítim, dáme vám vedieť, keď to bude lepšie. Či sa tvoje postoje mužovej rodine páčia alebo nie, tak s tým by som sa vôbec nezaoberala. Sústreď sa na dieťa, manžela, ak svokra na návštevu príde, príde, ak nie, prežijete aj bez nej

svetlonos
2. aug 2025

@anonym_autor
uz som o tejto sekte pocula. Sorry ale to s Bohom nema nič spoločné. Vytvoril to nejaký idiot a blby ludia tam chodia. Je to výplach mozgov plus kadejaké desivé praktiky na odstraňovanie "zlých duchov". Uplne zrus kontakt a muzovu nekomunikativmost vyuzi vo svoj prospech! Nechce to s psychomaterou riešiť? Tak mu daj ultimátum. Bud sa prestane stretávať s matkou - teda ty a mala alebo odídete. Keďže je nekonfliktny, bude stáť radsej pri tebe.
Moja sestra jej praktizujú veriaca katolícka. Usporiadava zájazdy na pitnej miesta raz ročne, predmoflieva sa ruženec, s fararmi je kamoska, ma rodinu deti muza.
Určite by neustupovala takémuto cloveku! A aj to stretávanie vy zrušila zrejme.

rapunzel0
2. aug 2025

V tomto pripade by som sa modlila za nu aj s muzom, aj sv omsu by som za nu dala odsluzit a mozno aj viac ako jednu. Kludne aj gregorianske omse. Stretnutia obmedzit. Boh Vas vypocuje, naozaj mu doveruj. Muzovi bud oporou a isla by som ozaj iba cestou odovzdanosti. Modlim sa za vas ❤️🙏🏻

janinah
2. aug 2025

Ako kresťan katolik ti napišem.ze chod sa poradiť ku gr.kat.kňazovi idealne staršiemu.To ohladom tej sekty.Ale aj ty sa zamysli nad svojim spravanim.Je bezne.ze babka.dedko pridu pozriet vnúča par dni po prichode z porodnice.u nas ich manzel dokonca priviezol na cca dve hodiny.z toho pri dieťati boli pár minut...Uprednostnila si kamošku za krstnu pred jeho bratom a čuduješ sa.ze odmietli obed na krstinach.Ty mas pravo vybrat koho chces.oni maju pravo reagovat ako reagovali.Zjavne si si s ich rodinou nesadla.ale zas netreba ist hlavou proti muru a potom čakať,ze ten múr sa na mňa bude usmievať.Ak maš IQ,EQ tak pridaj ešte žensku diplomaciu,materinský inštinkt (k potrebam dieťaťa a tie nie su len jedlo a spanok.ale aj rodina) a choď zlatou strednou cestou ...a vtedy môže byť dobre.
Ale k tomu knazovi chod a aj s manzelom,sekta je vážna vec

rapunzel0
2. aug 2025
@janinah

Ako kresťan katolik ti napišem.ze chod sa poradiť ku gr.kat.kňazovi idealne staršiemu.To ohladom tej sekty.Ale aj ty sa zamysli nad svojim spravanim.Je bezne.ze babka.dedko pridu pozriet vnúča par dni po prichode z porodnice.u nas ich manzel dokonca priviezol na cca dve hodiny.z toho pri dieťati boli pár minut...Uprednostnila si kamošku za krstnu pred jeho bratom a čuduješ sa.ze odmietli obed na krstinach.Ty mas pravo vybrat koho chces.oni maju pravo reagovat ako reagovali.Zjavne si si s ich rodinou nesadla.ale zas netreba ist hlavou proti muru a potom čakať,ze ten múr sa na mňa bude usmievať.Ak maš IQ,EQ tak pridaj ešte žensku diplomaciu,materinský inštinkt (k potrebam dieťaťa a tie nie su len jedlo a spanok.ale aj rodina) a choď zlatou strednou cestou ...a vtedy môže byť dobre.
Ale k tomu knazovi chod a aj s manzelom,sekta je vážna vec

@janinah len oprava, ona chcela svagra za krstneho - on odmietol.

jumama
2. aug 2025

@anonym_autor Ty mas tiez trosku rozoruplne zelania: Na jednej strane sa vymedzis, z svokru taku aka je nechces vo zvojom zivote a na druhej strane tuzis, aby vas navstevovala, ale ina, taka aku si ju predstavujes. A to je ten problem. Musis si uvedomit, ze ju nezmenis. Ze vzdy bude aka je.

Mas v podstate 3 moznosti:
1. Ak je to pre teba toxicke, nelutuj, ze ku vam nechodi, urob si u hranicu, mur medzi vami. Kedze sa ti jej hodnoty, povaha, zivotny postoj nepacia, takto ti nebudu vnucovane.
2. Toleruj ju aka je, prijmi ju aka je, ludia sa nemenia, maju svoje povahy, zivotne postoje. Aka by bola babka? Ved vychovala tvojho muza, tak asi by sa vedela aj o dieta postarat... po svojom, mozno z dnesneho pohladu nemoderne, ale neskodila by dietatu, lubila by ho.
3. Bojuj. Tuz po jej zmene a vkuse ju nenavid. Neprijimaj ju aka je a hadaj sa s nou a rozostvi si manzelstvo cez rozostvatie muza s jeho povodnou rodinou.

Vies, je ti to trosku aj zrkadlom - si rovnako nekompromisna, ako svokra, len na inom mieste, v inych veciach, ona ta neprijima taku aka si, ani ty ju ale neprijimas taku aka je.

ahhola
2. aug 2025

Dedo vyzera pricetny, pokial v tom - v sekte nejdu obaja, nech co najskor hodi rec muz s otcom. V tomto pripade by bolo fajn, keby on drzal kasu a babu na retazi. 🍄

ahhola
2. aug 2025
@dadis

@dadis 😨bacilmi sermovala jej tchyna💥

... období kedy sme si mali užívať náš malý poklad vypisovala ( napríklad že vo vzduchu sú baktérie a my chodíme von, tak že prečo nemôže ona

janinah
2. aug 2025
@rapunzel0

@janinah len oprava, ona chcela svagra za krstneho - on odmietol.

@rapunzel0 ale citaj prečo odmietol...lebo nechceli aj jeho frajerku za krstnu...co sa dalo vykomunikovat,lebo ozaj nie je vhodny par,krorý spolu žije bez sobáša

cecilia29
2. aug 2025

Za svokru sa modli. Najsilnejšia zbraň proti diablovy je post a motlitba ruženca. Tam iné nemáš čo . So svagrom a jeho frajerkou si to vydiskutuj. Pozvi ich na obed s povedz im , že na psychiku to bolo pre teba náročné obdobie , prichod babatka niektorá zvláda lepšie iná horšie. Rovnako aj fyzicky. Myslím si ze si tam robila tiež zbytocnu vedu okolí krstin a návštev. Ale pri tých návštevách chápem- vtedy si to tak cítila ...a bolo by to dobre povedať ake to bolo pre teba narocne. A ku krstinam - prečo nemohla ísť frajerka tvojho švagra? Ved krstni rodicia nemusia byt manželia? Ci preto ze žijú v hriechu ? Niesom si istá ze by to kňaz nedovolil .

A jasne, s kňazom sa určite porad.

Strana
z7