icon

Riešenie konfliktu: Ako presvedčiť muža o bývaní?

2. feb 2025

zaujimal by ma aj iny pohlad na tuto vec - s muzom zijeme v dome po rodicoch, ale nie je nas a ja mam tuzbu sa osamostatnit a poriesit si vlastne byvanie aby sme mali nieco spolu pre nas a nase deti, no tu nastava problem ze muz to vobec nechce riesit a hovori ze ci si myslim ze vsetci v nasom okoli a kazdy mlady clovek ma svoje byvanie. Samozrejme ze nie ale ja tuzim si vybudovat nas domov pre nase deti a aj keby sa nam nieco stali aby boli zabezpecene. Potom tvrdi ze som nevdacna ze vsak mame kde byvat. Som z toho smutna. Ja osobne co poznam ludi tak si riesia svoje byvanie spolu a aj ked su docasne napriklad v podnajme tak setria alebo robia vsetko pre to aby casom ako rodina mali aj nieco svoje. Tak ja neviem ci ked toto chcem aj ja mam take zle tuzby 🥹

Strana
z3
martin96321
4. feb 2025

@gribka1 Keby tu nejaka zena napisala,ze jej muz vydeli mesacne urcity obnos na zivobytie a zvysok si nechava,lebo keby nieco,tak tu z neho urobia hovado co si nevazi zenu.........ona ma kde byvat,ocividne jediny problem ktory ma,tak ten si vytvorila sama .....nemusela tam ist byvat ,ked jej to je proti srsti

gribka1
4. feb 2025

@martin96321 Ak sú manželia, musel by s tým súhlasiť, aby to bolo len jej. Hlúpe na tom však bude, že zo spoločného rozpočtu. Kľudne by stačilo pre pocit zabezpečenia aj kúpená spoločná nehnuteľnosť. Stále je to lepší pocit vlastniť niečo aspoň na polovicu. A manželstva sa rozpadajú aj tak, a bohužiaľ veľa utrpenia práve z dôvodu, že nemajú kam odísť. Proste stáva sa.

gribka1
4. feb 2025

@martin96321 Takto to nie je, vždy treba posudzovať podľa daného páru. Nikto jednoznačne netvrdí, že muž či žena môže či nemôže .....

martin96321
4. feb 2025

@gribka1 Kupit si moze aj sama. Zrusiia bezpodielove vlastnictvo a ma)))) co by z toho mala,keby kupili spolu a aj tak sa rozviedli? Akurat tak uver na krku a este aj vyplatit manzela......takze zas ziadna vyhra

natalka13
4. feb 2025

Naco potrebujes aby ste spolu nieco vlastnili?
Vo svete he bezne ze pary ziju v podnajmoch. Kup si byt ty a on nech ma dom v "buducnosti"

gribka1
4. feb 2025

@martin96321 Nemôže si kúpiť sama, ak nebude manžel súhlasiť kvôli BSM. Pôjdu na to aj jeho peniaze. Po rozvode má kde hlavu zložiť. Veď nech ho potom vyplatí. Kde je problém?

martin96321
4. feb 2025

@gribka1 Tak bud jej dovoli kupit si samej a sama nech si to plati......maju dom zadarmo. On je jedinacik.......naco sa zadlzovat a stavat ked staci iba normalne zit? Nikde nieje napisane ze kto sa ozeni uz sa nerozvedie. Stat sa moze cokolvek.

gribka1
4. feb 2025

@martin96321 Asi tu je kameň úrazu, či vôbec chce pán manžel. No a presne preto, že stať sa môže čokoľvek je dobré mať niečo navyše, veľmi dobrá investícia. Pekne si žiť, ale aj investovať.

martin96321
4. feb 2025

@gribka1 Ved je dospela,moze sa zariadit

gribka1
4. feb 2025

@martin96321 Si vyriešil 👍

martin96321
4. feb 2025

@gribka1 No co na to mozes ine povedat? Ma svoju rodinu,ma kde byvat no aj tak nedobre......Je dospela zena,vie co chce ,nech robi ako uzna za vhodne......

onrock
4. feb 2025

Ako muž musím napísať, že toto by mal riešiť muž. Na žiadne sľuby nedajte, vlastný dom/byt je vlastný dom/byt. O dočasné riešenia sa dá rýchlo prísť, nikdy neviete, či niektorý z majiteľov nehnuteľnosti nezmení svoje rozhodnutia.

simca06022011
5. feb 2025

Určite je spôsob sko vynat napr byt z bsm. Druha vec ak by mala vyplácať jeho x bytu tak ak sa počas ich manželstva investuje do toho domu , tak aj to by malo potom ísť do bsm.

Inak tieto majetky v dnešnej dobe, to je úplne psycho 😂

lidazu
5. feb 2025

Chápem správne že chceš budovať niečo spoločné a zveľaďovať to. Aby ste obaja spoločne prispeli svojou prácou. Vytvoriť domov. Aké sú dôvody že v tom dome nechceš bývať? Je to otázka vysporiadania, zasahovania svokrovcov alebo sa ti tam proste nepáči? Polož si tieto otázky... Hlavne sa nedaj zneistiť! Nepochybuj o sebe! Ty si musíš ale aj položiť otázku či je toto jediné čo ťa trápi alebo aj v iných situáciách je takýto: neriešim veď to je dobré (aby nemusel prekonať stres s tým spojený). Žiť v cudzom dome aj keď ho zdedí manžel je nevhodná situácia pre rovnocenné partnerstvo. Vždy odporúčam otázky majetku vysporiadať čo najskôr. V zahraničí je to normálne. Žiaľ žijeme dobu, kde už nič nedostaneš zadarmo a nikto sa o teba nepostará. Nepoznám však finančnú situáciu a dôvody manžela.... Ale ty urob tak aby si sa cítila bezpečne. Aj keby to znamenalo požiadať o BSM na kúpu vlastnej nehnuteľnosti. V takom prípade však dbaj na dvojité zabezpečenie a všetko dobre premysli a spočítaj tak aby financie neboli na hrane.

johanka21
8. feb 2025

Nové bývanie by si si mohla poriešiť asi len v prípade, že by si sa rozviedla, čo asi nechceš. Keďže je Tvoj muž v tomto taký neústupný (a asi sa to ani nezmení), tak Tvoje prehovárania zmeň na prosby (muži nemajú veľmi radi, ak im niečo určujeme), aby ten dom bol Vás oboch, ak by sa, nedajbože, niekomu z Vás niečo stalo, tak aby boli zaistené deti a okrem toho aj to, že vrážate peniaze do domu, ktorý Vám papierovo nepatrí. Tiež by sa mi nepáčilo žiť v takej neistote.

iwanecka89
Autor odpoveď zmazal
iwanecka89
2. mar 2025

Ja som v podobnej situácií ak nie horšej, máme s manželom dve deti a zijeme v dome jeho otca, s cim som suhlasila, kým sa spoločne osamostatníme , uz 8 rokov preslo a on si hipoteku brat somnou nechce a nezaujima ho ani moja situacia, uspokojuje sa s myslienkou, ze ma na dome svoj podiel a ze raz bude jeho pričom má dalsich 3 surodencov... .s jeho rodinou si nerozumiem a moju odmietaju takze ani z voza ani na voz a ja sa citim bezmocná a zufala s obavou o buducnost .Sporim si kazdu korunu ak by sa čokolvek stalo nech mam s detmi kam ist ale po 7 rocnej materskej nemam zatial skoro nic .....a on to velmi dobre vie., vraj si mam najst dalsiu robotu ked som nespokojna a zarobit si na byvanie. Rodicia mi nepomozu, nemame dobre vztahy a takto ma drží v šachu. Viem, moja chyba, mala som ruzove okuliare a doverovala som mu, ze si vybudujeme spolocne zazemie, no nie je ochotný, lebo nemusí, tatinko ho zabezpecí a ja bud nech si idem kade lahsie ak sa mi nepaci alebo drzim hubu a krok.

belaanabela
2. mar 2025

@autor Tvoj muž nič nerieši a ani riešiť nebude, On je zahojeny Je jedináčik Dom má v užívaní a raz bude Jeho....v tomto prípade žiadne My nie je bodka.

vikiki29
2. mar 2025

Autorka, ak máš prácu, rozdeľte BSM a kúp si vlastný menší byt a prenajímaj ho.

Strana
z3