Riešenie nezhody v otázke bývania s manželom
Dobre rano,
chcem sa spytat, mali ste s manzelmi taky problem, ze sa neviete zhodnut v otazke byvania?
Mame jedno dieta, ale moja predstava je byvanie v dome, manzel o tom ani pocut. Ze na dedine byvaju sedliaci. On len mesto. Ked si predstavim byvanie v 3 izbovom byte, malickom, lebo take su ceny proste. Nevieme spolu komunikovat. Vzdy sa pohadame. V byte, kde byvame nemam ani umyvacku. Kasle na veci, nevie nic urobit, vsade spratavam len bordel po dietati, muzovi.
Neviem, co dalej, manzel rozmyslal aj nad rozvodom. Lebo vecer nemam ani chut na neho, padam od unavy a zaspavam spolu dietatom. Rano sa budim rozbita a vycerpana a znova ten isty kolotoc. :( mal to niekto takto podobne? Pripadne ako by ste to riesili?
Najprv si narobil poriadky v byte, kto myslíš, že bude spratavat veci v dome? Viac izieb, možno dva záchody, záhrada? Treba ti viac problémov?
@januska12323 lenze poriadok s mojim muzom sa neda urobit, on ma na vsetko protiargumenty
A nemôžete si kúpiť niekde chatku ,záhradku. Veľa miest na záhradkárske osady. Ono keď padad na hubu v byte od roboty, dom bude ešte horšie. A keď ti nevie chlap zapojiť umývačku v byte,nebude to vedieť ani v dome. Aj tam ti to bude musieť spraviť otec, alebo nejaký robotník
A co tak pouzit protiargumenty aj proti nemu? Ja by som to tak urobila.. kazdy ma slabe miesto
Prečo chceš ísť s týmto typom chlapa do domu? Veľmi nepremyslené. Na všetko tam budeš sama, nezvládaš s ním ani 3i byt a všetko budeš mať od ruky. Dieťa sa vybodne na jeden a ten istý dvor každý deň, čím bude staršie, tým viac budeš potrebovať mesto.
@sense kompromis by bol mozno apartman v Tatrach...nad tym uvazujem a aj manzel suhlasi, ze je to rozumne
@sweet20 on vie velmi dobre argumentovat...napriklad roboticky vysavac nie je zapojeny 2 roky a nainstalivany, chladnicka sa pokazila v lete, zle som ju kupila, lebo my ju mame ako vstavany spotrebic a dodnes najorv otvaram dvierka a potom chladnicku a podobne srandy na byte. Byt nevymalovany, ja mam tazku robotu, pridem a som vyriadena, chceli by sme sa aj posunut, lebo dieta ide do ZS, mozno druhe dieta casom, a mame aj svoj vek uz...ze nejako zmenit byvanie, pripadne do vacsieho bytu, ale co som pozerala ceny, tak za 4 izbovy byt si pytaju 290 000 eur byvane na zapade. A veru zmenu byvania potrebujeme. Teraz byvame 3i mensi byt v novostavbe
A problém vyriešený
@sense hej, ale to je casom, mozno do 10 rokov by sme si nieco take obstarali. Teraz je treba riesit prirotne byvanie, lebo to musime vyriesit, to nie je len moj rozmar, to je vec, ktoru na treba, proste potreba, lebo zijeme kvazi v Ba a denne dochadzame 130 km
Áno, ja som to mala podobne. Presne iné názory na bývanie, na život a presne som bola taka ako ty. Unavená, vyhorena. Vyriešil to rozvod. A teraz mam presne co som chcela s človekom čo chce to isté. 😉
Robotický vysávač nie je nainštalovaný?
Však si stiahni apku do Pc a nainštaluj. Vec 5 minút. Na toto fakt nemusíš čakať na manžela..
Keď sa nevieš pohnúť pri takýchto malichernostiach, pochybujem, že budeš riešiť pokazený kotol, alebo pretekajúcu strechu na dome..
*oprava: apku do mobilu 😃 z Pc by sa robotický vysávač blbo ovládal 🤣
Manžel je tiež sedlák, akurát z mesta.
Ale keď je taký neschopný tak ten som nie je dobrý nápad. Ty by si mala akurát tak viac roboty. Rozveď sa a nech ide kade ľahšie. Načo ti je?
Su dve moznosti si myslim. 1. Psycholog a pracovat na vztahu, 2. Ze urobis nieco, co ho preberie. Ale ziadne hadky a vyhrazky rozvodom to nie su.
Urob nejaku zasadnu zmenu/zmeny, ktore by ho prinutili premyslat, ak by si ho teda nedostala do poradne.
Zacni sa chovat inak, prestan mu vycitat, nadavat, dozadovat sa cohokolvek. Ale zaroven po nom prestan pratat. Si unavena? Nechaj vsetko tak ako on. Ale naopak, bud mila, ak nebudes mat vela roboty a budes vladat, urobte si pekny vecer. Vies ono z dlhodobeho hladiska ak muz nema sex najde si druhu, zeny rovnako, alebo ak zeny nedostavaju to co potrebuju od vztahu dlhodobo, rozvedu sa.
toto som riesila s muzom dost skoro vo vztahu, urcite pred svadbou a pred dietatom. nastastie sme sa zhodli, ze dom nechceme (byvame v ba v byte) moj muz nie je manualne zrucny, nikdy ho k tomu nikto neviedol, takze dom by bol katastrofa, keby sme ho teda chceli.
u vas mam vsak pocit, ze ide o viac problemov aj co sa tyka fungovania v domacnosti a s dietatom, aj co sa tyka hadok - mas pocit, ze viete spolu komunikovat? na tom sa popracovat da.
@kamatopo toho sa praveze bojim, ono to nie je len o byvani, ale aj o skole pre dieta...cele zle...mala je nanho a na mna moc naviazana...
@deedol navrhol mi manzelsku poradnu, uz dlhsie to tam zaznelo, tak zvazujeme, ci by sme nesli do tejto formy najskor.
Padas dole hubou v 3 izbaku manzel nic nevie urobit a ty ozaj uvazujes nad byvanim v dome? Pridaj teda este vacsi priestor kde sa bude hromadit ten bordel plus trava listy skoncis vnutri a caka ta robota vonku.. vacsie okna na umyvanie vacsie naklady na kurenie viac vody na zalievanie travnika ooovela vacsia hypoteka.. ja mam muza sikovneho aj robotneho ale do domu by ma nedostal ani s nohami dopredu..
@liv1 navrhuje mi poradnu manzel sam od seba, lebo podla jeho vyjadrenia ma miluje...lenze mne to takto nevyhovuje..
Autorka, nemas umyvacku, lebo ju nema kto zapojit? Nainstalovat rob. vysavac? Vymalovat? Dvierka na chladnicke? A nemas problem s peniazmi?
Rozum sa mi zastavil…vies o tom, ze existuju profesie ako vodar, maliar, atd, ktori ti tvoje nedokoncene veci spravi?
Ach jaj, komplikujes si zivot sama. Do domu nechod.
Zrovna minuly mesiac sme kupovali umyvacku svokrovcom. S odpojenim starej, zapojenim novej a likvidaciou stareho spotrebica🤷🏼♀️
@liv1 mne je to jasne, ja sa aj snazim, lenze mne niektore jeho veci ublizuju, preto proste nemam nanho chut, to aky je prchy, ako vsetko ofrfle, ako mi nic nepomoze...sama si to neviem asi upratat, pripadne pozriet sa pravde priamo a mozno pred tym zatvaram oci, ze to nema zmysel... mali sme narocnych 6 rokov, mozno sa to utrasie. Ale pred dcerou som mala viac casu, bolo vsetko poprate, vylestene, upratane, teraz to proste nezvladam. Hlavne nam ani to byvanie nevyhovuje, to si uvedomujeme obaja, lebo dochadzat tolki km do Ba denne je masaker
@guudy problem je ten, ze manzel ani len nedvihne telefon, ze by obvolal maliarov...musim to riesit ja sama
@guudy a zda sa mi to nefer, vuchova dietata, strazenie, spratavanie a este aj maliarov obvolavat, on nema absolutne prehlad...jeho otec je taky, svokra ma nervy v kybli...rozpada sa im to pod hlavou
V niektorych rodinach tieto veci proste riesi zena. Cim neobhajujem lenivost. Tak ale videla si, ako to je u jeho rodicov, mala si to vziat v uvahu, nez ste sa vzali a mali dieta… a ja myslim, ze manzelska poradna je dobry napad.
Zbytočne hľadáš svetlo na konci tunela keď je ten tunel spadnutý. Rieš to čo máš doma, nie nejaké vzdušné zámky.
Podla mna bez poradne to nedate. Mat takeho chlapa je otras. Ved zaklad pekneho vztahu je laska, podpora, pomoc, mile slovo. Byvate v Trnave? To dochadzanie je otras. My mame dom 40 km od Ba, ale cez tyzden sme proste v ba v byte kvoli skole a kruzkom 🤷♀️. Nechceme dochadzat, a to mame o 50 km tam aj spat, menej ako vy.
@liv1 ano, Trnava. Je to des cele dochadzanie. Preto som rozmyslala, chcem menit pracu, ist mimo BA, a trosku by sme si vydychli, ale muz o prestahovani sa mimo TT nechce pocut, je zaryty Trnavcan...ja nie som z TT, nemam tam ani len kde so psom vybehnut
@liv1 kamoska tiez podobneho exota a ten ani k nej na dedinu nepride, lebo on medzi sedlac nieee...ja to chapem, on ma iny standard, ine priority, ale fakt to je ako za trest, ja som si ho vybrala...nikto mi ho nenanutil, len zistujem, ze takto som stale upachtena, zrobena, strhana a to mi moji rodicia pomahaju. Bez nich by som to mohla uz zabalit, alebo si gulku cez hlavu prestrelit. Proste ten management musime vymysliet inak, lebo ja to uz takto nedavam

@titla ano, manzel je prchky