icon

Riešenie partnerskej krízy. Kde budeme bývať?

27slniecko25
9. mar 2025

Ahojte..
v poslednom čase sa dosť trápim. Som mesiac po pôrode a mne sa zmenilo vnimanie niektorých veci. Mali sme v pláne s partnerom, že budeme stavať dom v jeho rodnej dedine, 20 km od nás. Zatiaľ žijeme v mojom rodnom dome. Ako sa mi narodilo dieťa, tak som prehodnotila, že neviem, či budeme šťastní v dedine, kde mame mať dom. Zatiaľ sme dokúpili iba pozemok, mame projekt domu. Problém je, že v tej dedine nič nie je, je to mala dedina a počet obyvateľov nie je veľký. Predtým som to tak nevnímala, ale teraz si neviem predstaviť, že sa tam mame presťahovať. Snažila som sa aby sme našli riešenie, ale on si ide za svojim. Dala som mu rôzne alternatívy, ale on ani počuť. Celkovo nás vzťah ide kvôli tomu dole vodou a ja by som chcela dať dieťaťu kompletnú rodinu.
Ako podľa vás riešiť túto situáciu? Chcem pre malú iba to najlepšie s dobrou dostupnosťou kamkoľvek.

gribka1
9. mar 2025

Pre 20 km takéto vojny? Vaša dedina má čo navyše? Keď je to jeho rodná dedina, tak aj tam máte rodinu či?

michaelam2
9. mar 2025

@27slniecko25 ty chces zit kde?

marsmykkok
9. mar 2025

áno, pre dieťa nie je terno bývať na kraji sveta a nemať možnosť krúžkov, kultúrnych a športových aktivít a tak. Problém vidím skôr v tom, že si s tým súhlasila už, teda kúpili ste pozemok, zaplatili za projekt, chápem, že muž sa hnevá, že zrazu zmeníš názor, škoda že si dopredu si neuvedomila riziká a súhlasila s tým.

deti95060810
9. mar 2025

chápem ťa... ja som nedokázala bývať ani o 3 ulice ďálej... samozrejme boli tam aj iné veci. len vy ste do toho už dali eurá a to je troška iné.

nin12345
9. mar 2025

@27slniecko25 a kvoli comu si to zacala vnimat zrazu inak? To je dost podstatne.. lebo ak mas dobry dovod je to o inom ako keby si len tak zrazu vymyslala

janinah
9. mar 2025

V nasom okoli...muz postavil dom tiez cca 20 km od krajskeho mesta,kde mali maly byt,dom krasny vedla domu jeho,rodicov aj jeho nevydatej sestry ( velmi pohodova osoba). Uz 20 rokov je on v dome a zena v byte a este sa nerozviedli,ale stastni nie su.On do bytu chodi skoro kazdybden,nie na noc,ona do domu 3x za rok na velke sviatky..Dcery medzitym davno vyrastli a maju svoje zivoty inde,ani jedna nevydata,bez partnerov,mozem len hadať preco asi...
Chapem o ci ti ide,ale niekto musi uspupit,inak to s vasim manzelstvom pojde dolu vodou.

michelle567
9. mar 2025

Takže bývate aj s tvojimi rodičmi? Nie je ti len ľúto že sa budeš musieť od nich odsťahovať?

tundra
9. mar 2025

@27slniecko25 vyber miesta,kde chcete postavit dom je z môjho pohladu,velmi dôlezity.Ked, uz bude stat,nespravis nic,len predat...
Hovorim z vlastnej skusenosti,pokial to nezazijes,velmi si to neuvedomujes.Drzim palce
pri spravnom rozhodnuti🍀

danmag
9. mar 2025

@27slniecko25 ahoj ; teraz práveže veľa ľudí odchádza od ludi a hluku, raz to ocenníš, poďĺa mňa dobrá voľba ísť mimo , detí vyrastú co sa nenazdas a ty si budeš užívaš kľud a ticho keď je tam malo ludi , ved s dieťaťom kedykoľvek sadnem do auta a ideš do mesta - hluku....raz budeš vďačná uvidis

27slniecko25
autor
9. mar 2025

@gribka1 ide iba o to, že som si uvedomila, že z našej dediny je oveľa lepšia dostupnosť do mesta - ani nie kilometer.

gribka1
9. mar 2025

@27slniecko25 Musíte to odkomunikovať, musíš mať argumenty. Lebo takto si môže myslieť, že uprednostňuješ svoju rodinu pred jeho. A hlavne ste u vás. Takže najlepšie by bolo ísť na neutralnejšie miesto a ten pozemok predať. Len argumenty sú potrebné.

27slniecko25
autor
9. mar 2025

@nin12345 ako sa nám narodilo dieťa, tak človek rozmýšľa, že aká je občianska vybavenosť, ako ďaleko je škola, kde bude môcť chodiť na krúžky a pod. Predtým sme sa nad tým nezamyslali a zobrali hneď “prvú možnosť”.

123profil321
9. mar 2025

@27slniecko25 ja som bezdetná, bez partnera, ale nad týmto uvažujem už teraz - keď sa usadím, aby tam bola dobrá dostupnosť, škola, škôlka, lekár. Zvláštne uvažovať o tom až za pochodu 🤔🤔

michelle567
9. mar 2025

No začínaš špekulovať podľa mňa. Tvoje deti budú chodiť tak na krúžky ako aj deti z tej dediny 😀 môžu chodiť do školy aj do mesta kde pracujete a tam to budete mať jednoduché po práci rozviesť a počkať. Ešte by bolo možno dobre napísať čo teda navrhuješ ty. Lebo keď ste kúpili pozemok 20km od mesta lebo to bola najlepšia možnosť - máte peniaze na kúpu pozemku 1km od mesta? Tipujem že pozemky aj nehnuteľnosti sú tam drahšie. Ty si na materskej. Muž asi u vašich zostať bývať nechce čomu sa ani nečudujem. Tak čo navrhuješ ty?

zmrzlinka2021
9. mar 2025

@27slniecko25
Najdôležitejšia je lokalita.
Dostupnosť všade, mať možnosť dobreho jobu, aby si uživila rodinu.
A tiež aby deti vedeli fungovať aj samé, bez auta, tobôž ak plánujete obaja pracovať.

taktotedanie
9. mar 2025

@27slniecko25 a to sa musite stahovat hned? Ved si pozemok nechajte ked je vas, zite kde zijete a uvidime co do buducna

danica2711
9. mar 2025

prepáč, ale o zlej dostupnosti si vedela už dávnejšie, či? Teraz ste už do toho niečo investovali, OK, keby sa muž zlomil, dá sa to predať, ale v dedinke Pánubohu za chrbtom to možno aj ťažko niekto kúpi... Ale zas na druhej strane, teraz bývate 1 km od mesta (čomu nerozumiem, to bývate prakticky v meste), tak vzdialenosť od mesta 21 km nie je žiadna katastrofa, ja v BA cestujem denne do roboty 20 km tam a 20 km naspäť. Auto máte?

mariynka
9. mar 2025

@27slniecko25 zas musis chapat aj jeho, ze nechce byvat s tvojimi rodicmi.. uz ste rodina vy 3.potrebujete nieco vlastne, aby ste mohli byt sami. Mladi maju byt sami...

veselo_neveselo
9. mar 2025

@27slniecko25 Tak skoro po porode naozaj nie je vhodna doba na velke rozhodnutia.

Odlozte to na neskor. Daj si pol roka. Teraz mas ine starosti, preco sa o tom vlastne bavite? Je treba teraz nieco robit, zacat stavbu alebo tak?

Z tej tvojej dediny kde byvas teraz, da sa ist do vacsieho mesta pesi? Dieta na a bicykli? Ako sa budete presuvat do jasli, do skoly?
Lebo ak sa da po pesej ceste, kde je bezpecne, ist peso je na nezaplatenie. Ale ak na presun aj tak budes potrebovat auto, alebo je cesta nebezpecna ze dieta aj tak same nepojde aspon do 15tich, tak uz je jedno ci to bude o 20km dalej.

janinah
9. mar 2025

Co radite cakať...dcera stavia dom od min.leta,vzhladom na vsetko a hlavne ceny,ak stavať tak uz vcera bolo neskoro,treba zacat cim skor