Riešenie problému s vysávaním a deťmi v spálni
Ahojte, vzdy v sobotu manzel vysava cely byt, ale vraj nechce aby sme mu vyrili prach ( mame dve deti 2 a 5 ) tak musime byt vsetky tri v spalni kym povysava…niekedy sa to ako tak dalo, sla som s detmi von alebo vybavit co treba, ale teraz maju taky vek ze su uplne psycho a uz mi to lezie von krkom, ked si predstavim ze zas sobota a zas budem vyse hodiny trcat so sialenymi detmi v miestnosti kde im uplne sibe a ja vzdy pridem o 10 rokov zivota pri nich, kedze zacne vysavat najskor o 10 tak nestihnem ani obed im navarit, neskoro ide potom mladsia spat .. proste uplne mi to pride chore ze ja mam sediet na riti a cakat, pricom som mohla urobit zatial tisic svojich veci… odmietam koli tomu varit den vopred… ako by ste to riesili? tiez nemate radi ked pri vysavani deti pobehuju alebo je to uplne mimo takto riesit? lebo popravde ked som bola dieta sa vysavalo za pochodu a nikto nebol nikde zavrety
Mne celý dom s dôkladným vysavanim, odťahovaním a gaucom a následným umytím podlahy trvá hodinu... Plus utretie prachu. Nemám rada keď mi niekto po Tom behá, čiže najprv poupratujem obývačku s kuchyňou a deti sa mi následne presunú tam... Inak ak muž začína až o desiatej tak keď začneš variť o siedmej tak o desiatej máš navarené a môžeš ísť von z deťmi... Ja to tak robím každú sobotu a nedeľu aby sme mohli ísť rýchlo von, lebo deti ešte spia cez obed a cez zimu je skoro tma poobede...
@earlgrey ja teda gauc a skrine neodtahujem. Gauc je velky tazky tem vzdy treba rozobrat to robim 2-3x rocne. Povysavam za nim a z boku polri stene. Postel tiez neodtahujem. Je tazka. A nevisim dovos ju odtahovat pretoze mam dostatok miesta aby som povysavala z.kazdej strany. Od steny je tolko ze tam dokazem povysavat. Stolicky to.je sekundova zalezitost. Na chodbe mam.botnik na stene na zemi niec nie je. Cely byt som. Si zariadovala tak aby som mala co najmenwj roboty. Detsku si dcera roky vysava sama a ma.postel na nkzickach takze.ziadne ostahovanie. Ani postele s uloznym priestorom netreba odtahovat ak.nechas dostatok miesta na vysavac. Z bokov sa krasne da povysavat.
@fantaghiro21 upratovat priebezne pre mna neznamena ostahovanie nabytku a pod. To nerobim kazdy tyzden. Okna tiez.neumyvam kazdy tyzden. Svoj vas viem vyuzit aj lepsie. A mame soma cisto.
@ibatanecnica No už vidím moju čerstvo 6 ročnú ako si vysáva izbu 😄 to, že ty to máš tak je super, ja to mám ináč...mne sa vysávač pod postel nevojde...tak odťahujem...a keďže som na všetko sama, tak áno, trvá mi to aj hodinu...a vlastne prečo nie? pre mňa je vysávanie, upratovanie relax...tak to robím aj pol dňa, keď utieram aj prach, máme veľa kníh, keďže knihy milujeme obe s dcérou, takže pokiaľ všetko z políčok dám preč, utriem prach a vrátim, tak len to je pol hodina 🤣 ale to nebolo pointov môjho príspevku...proste ja som chcela poukázať na to, že nie je nič čudné na tom, že niekto vysáva hodinu....a už vôbec nie natoľko čudné, aby sa tu ženy z toho vysmievali...autorka má doma iný problém ako hodina vysávania...
@karolinakr No ani náhodou, neospravedlňuj starké 😄 ani teba nikto v starobe ospravedlňovať nebude 😉
Veď najviac prachu rozvíril on. Vysávač vyfukuje vzduch predsa.
@earlgrey ale.ved nech si vysava aj dve..mne je jedno kto co robi so svojim volnym casom. Len ma.niekedy udivuje ze su ludia ochotni kazdy tyzden hodiny ''preupratovat'' a potom sa.mnohi cuduju ze.nemaju na nic cas.
@ibatanecnica vidíš ,ja nemusím vysávať každý deň.to je pre mňa strata času ....
Ja mám určený jeden deň na upratovanie (poväčšine piatok alebo sobota ) .A podľa času si vysajem ešte raz .A to mi trvá tak do 15-20 minut,keď rýchlo vsekto prebzucim .ale ak náhodou sa k tomu nedostanem,neubudbe zo mňa a nezbláznim sa.Pocka si to na mňa v upratovacie deň.
Keď mi deti namelia, samozrejne prebzucim a nečakám na piatocek či sobotu či stred týždňa (upratovacieho)-ale to je otázka 1-2 minút....
Tou jednou hodinou za 7 dní zo mňa naozaj neubudne ...
Je to pre mňa aj relax(okrem.inych činnosti )
Ale nemusis všetkému chápať...
Diskusie nebola ani o tom,aby si mala potrebu chápať
Premena to priebežne kazdodnove vysávanie je strata času.
@fantaghiro21 ja som alenepisala ze vysavam ka'dy den
@ibatanecnica a píšem ,že ty vysávas každý deň?
Ja píšem podobne ako si písala ty a nechápala "ako niekto dokáže kazdy týždeň hodiny vysávať..."
A v podstate celý čas narážam na to,že niekto sa tu pohoršuje,ako vôbec niekto vysáva raz za týždeň 1 hodinu ,pritom v prepočte možno zabije viac života upratovaním ako ten dotyčný ,ktorý upratovaniu vrátane vysávania venuje pár hodín a nemusí každý deň ....
@pribinak práve pre toto si idem kúpiť robotický vysávač ,nemá zmysel behať celé dni s vysávačom. Zas na druhej strane je super ak sa muž chytí vysávača ale takto mu prepínať nemusí. Ten prach tam bude vždy 😵
A ty si inak svojpravna? Povedz, ze si povysavas sama, ked ty uznas za vhodne a nepodriaduj sa jeho sialenostiam. Ten prach virite cely tyzden, on sa tam nezjavi v sobotu pred 10tou
@thirstymonk no však to je v poriadku, keď hodinu vysávaš veľký dom.. ale oni bývajú v byte. To jedine že bývajú v nejakom veľkometrážnom že mu to toľko trvá 🙈
Damy damy, aka diskusia.😄 U Nas najaktivnejsie vysava drobec, ma svoj tycovy vysavac a za dve minuty prebehne cely byt😄 ale je hrdy, ze pomaha.
Na vysavanie.pod.gaucom a pod mame roboticky vysavac, akurat SA tam super vojde a nemusim ja (akurat treba odtial vylovit pripadne napadane drobne hracky).
Poriadok je fajn, ale pri dietati chapem, ze vysavanie je naozaj ucinne na velmi kratky cas😄

Asi som divná, ale bola by som vďačná kebyže mi niekto povysáva dom 😅