icon

Riešenie rodinných hádok z dôvodu neporiadku doma

1. máj 2025

Ahojte. Akože prídem domov z práce,tady svokra s deťmi a neskutočné ale neskutočné smetisko. To ste nevideli čo všetko bolo po zemi,po stole voda povylievaná,riady meter do výšky no druhá,,šichta,, ma čakala
Áno vybuchla som som nahlas povedala to čo je ! Aký strašný neporiadok a ja som teraz prišla do druhej šichty? A ešte deti vychystať do postele......🫣
Samozrejme sa svokra urazila odišla a už je to veľa čo sa neozvala a ani neprišla až dnes mi povedal manžel že sa mu sťažovala na mňa čo som to hovorila pred ňou a ešte je na mňa manžel za to ofučaný. Hovorím mu a tebe by sa to páčilo prísť uťahaný večer z práce a nájdeš taký neporiadok? Celá domácnosť je na mne tak si to pán dokonalý nevie predstaviť. Teraz máme dusno ale čo on jej na to povedal s tým sa nepochválil. Ešte sa ide na mňa odúvať? No čo by ste mu akože povedali😡

autor
1. máj 2025
@domkakvet

Tak tri deti na stareho cloveka je uz aj celkom dost, tak sa necudujem, ze neustriehla este aj riady. Za mna je chyba na tvojej strane.

@domkakvet nie je stará nemá ešte ani 59

mamaaja82
1. máj 2025

Tvoj muž nestojí ani za deravý groš.Kúp si umývačku a nech sa aj rozleje na kolomaž.Kde lietal ked sa nedokazal postarat o vlastné deti?By dostal takú hubovú zeby ho hlava tri dni bolela.Svokru neries ta mala dost s tromi detmi.

marca12
1. máj 2025

Si ty vobec normalna? Uvedom si kolko ma svokra rokov,ake male mate deti a co je to ustriehnut pre starsieho cloveka deti. Svokra uz nema energiu ako za mlada. Akoze cakas od nej,ze ti bude strazit deti a este ti aj vyluxuje domacnost? Byt tebou,svokre sa ospravedlnim,ze si prisla unavena z prace,ze si jej vdacna za pomoc a mrzi ta,ze si si svoju zlost vybila na nej. A s tym muzom. Podielat sa maju obaja ma domacnosti a treba si to s muzom vydiskutovat. Ale ak robi okolo domu,tak nemozes od neho cakat,ze bude vonku porobene aj vnutri. My ked robime vonku,bohuzial vnutri je bordel. To sa neda vsetko naraz stihat. Aj teraz uz tyzden makame okolo domu a vnutri stihame ozaj len zakladne veci spravit resp.ich robim teraz ja. Bolo by mi hlupe,ked muz vonku betonuje a ja nanho naziapem,ze nepovysaval. Proste teraz je to tak. Viem,ze ked dokoncime,bude sa znovu podielat aj na domacnosti. Mozno preto to neberiem tragicky. Ak tvoj muz doteraz nic nerobil vnutri,tak chapem,ze si nastvana. Ale to uz mal byt davno nauceny,kym ste este nemali deti a postupne ho ucit a zapajat do domacnosti. Inokedy robi nieco,ked sa nerobi vonku?

mirro
1. máj 2025

Autorka, len taká poznámka. Tvoj manžel ti nemá pomáhať ani "bejbysitovať 🫣". Má sa spolupodielať na chode domácnosti, na výchove detí, na všetkom. Svokra bola ochotná zaskočiť, nie je to jej povinnosť, ale dobrá vôľa.

domkakvet
1. máj 2025

Aj ked nema ani 59, je uz dost stara, ty uz si mala vek ako ona, ked vies posudit ako sa citi? Okrem toho kazdy ma inu davku energie. Normalne sa jej ospravedln ako som ti to uz napisala.

autor
1. máj 2025
@marca12

Si ty vobec normalna? Uvedom si kolko ma svokra rokov,ake male mate deti a co je to ustriehnut pre starsieho cloveka deti. Svokra uz nema energiu ako za mlada. Akoze cakas od nej,ze ti bude strazit deti a este ti aj vyluxuje domacnost? Byt tebou,svokre sa ospravedlnim,ze si prisla unavena z prace,ze si jej vdacna za pomoc a mrzi ta,ze si si svoju zlost vybila na nej. A s tym muzom. Podielat sa maju obaja ma domacnosti a treba si to s muzom vydiskutovat. Ale ak robi okolo domu,tak nemozes od neho cakat,ze bude vonku porobene aj vnutri. My ked robime vonku,bohuzial vnutri je bordel. To sa neda vsetko naraz stihat. Aj teraz uz tyzden makame okolo domu a vnutri stihame ozaj len zakladne veci spravit resp.ich robim teraz ja. Bolo by mi hlupe,ked muz vonku betonuje a ja nanho naziapem,ze nepovysaval. Proste teraz je to tak. Viem,ze ked dokoncime,bude sa znovu podielat aj na domacnosti. Mozno preto to neberiem tragicky. Ak tvoj muz doteraz nic nerobil vnutri,tak chapem,ze si nastvana. Ale to uz mal byt davno nauceny,kym ste este nemali deti a postupne ho ucit a zapajat do domacnosti. Inokedy robi nieco,ked sa nerobi vonku?

@marca12 nečakám od nej, prosím, prečítaj si vyššie čo som písala. Nebudem sa opakovať. Ďakujem za pochop

ukgirls
1. máj 2025

svokr anemoze za tvoj problem s manzelom ..a manzel sa iste nezmenil zo dna na den .. co si si vzala to mas... uz ho neprevychovas... kup si umyvacku pod stromcek a mas aspon o starost menej a k tomu aj roboticky vysavac

lenkakravcova
1. máj 2025

Určite si do mesiaca zaobstarať umývačku riadu.
Ty budeš ďalej chodiť so práce. Riadu bude stále rovnako alebo viac keď budú deti väčšie. A lepšie je naučiť deti naložiť a vyložiť umývačku keď prídu zo školy, ako sa rozčuľovať. Aj na spotrebe vody ušetris a aj na nervoch. 🙂
Muž keď nechce umývať riady, tak nech robí tu nízku robotu - kúpi a zapojí umývačku riadu. Nech sa čini tiež kus.

cacianka
1. máj 2025
@mamamasama

Juj princezničke mala svokra ešte aj upratať? Bože ochraňuj ma, pred takou nevdačnou nevestou. Keby si to tu aspoň nepísala. Fakt neviem, či ti chýba koliesko, alebo čo. Na mieste svokry sa ti vykašlem na hlavu. Za dobrotu na žobrotu. Konečná.

@mamamasama autorka nechcela od svokry vygruntovanie celej domácnosti, ale nepríjemne ju šokovalo a znechutilo, že sa o deti a domácnosť nepostaral manžel, otec deti, ale zdrhol. A ani svokra nie je top, keď nechala deti robiť bordel a ani trochu ich výchovne neposlala upratať po sebe aspoň to čo ľahko zvládnu. Mám dojem že škodoradostne dovolila deťom robiť ešte vacsi bordel, čakala na syna aby mu ukázala aká je nevesta neschopná ludra , jeho má za poloboha a ešte ho podporuje v tom že sa chlap nemá čo starať o domácnosť. Ani prstom pohnúť. Dvor neutečie, ale chlap by mal vedieť priložiť ruku k dielu aj vnútri a porobiť aspoň základ. Veď je to aj jeho dom, aj on uspini taniere, obliečky, uteráky, aj on natrusi a uspini. To sa má žena zodrať, lebo sa muž zasije " na dvore - ja nič ja muzikant " ?!?
Ja už by som vyhlásila štrajkovú pohotovosť - variť, prať, žehliť iba sebe a deťom nevyhnutné, po mužovi ani neupratať ale len zhrnúť do kúta nech nezavadzia jeho bordel.

doriiis
1. máj 2025

Debil na entu ale máš s ním 3 deti.A keď si si s ním tie decká robila si si myslela čo? Akože čo si si uviazala na krk,to máš

silvike
2. máj 2025

Toto by ma fest nas...lo. Dvaja dospeli ludia pri detoch a nevedia ze to detom by aj dajaku veceru v normalnom case trebalo dat. Ooch, toto ja tiez napr. neznasam. Moj muz tiez tak zvykne. Bo oni cakali na mna 🙄🙉

samkolea
2. máj 2025

Ja si naopak myslim, ze mala dohliadnut aj na ten poriadok, bola predsa len v cudzej domacnosti. Keby sa rozbil pohar tak to tam necha? Ja by som chcela vidiet, keby autorka isla opatrovat nevladneho svokra a nechala tam po sebe pohromu - Asi nie… Ludia stracaju sebareflexiu, uctu a hlavne vcitit sa do koze toho druheho.

aurora33
2. máj 2025

Tvoj manžel je neskutočný debil

nelili1978
2. máj 2025

No sme len ľudia. Ospravedlniť sa je to najmenej. Nabudúce by som tie kopy riadu okašlala, ráno človek vidí všetko krajšie.

cacianka
2. máj 2025
@samkolea

Ja si naopak myslim, ze mala dohliadnut aj na ten poriadok, bola predsa len v cudzej domacnosti. Keby sa rozbil pohar tak to tam necha? Ja by som chcela vidiet, keby autorka isla opatrovat nevladneho svokra a nechala tam po sebe pohromu - Asi nie… Ludia stracaju sebareflexiu, uctu a hlavne vcitit sa do koze toho druheho.

@samkolea neželám svokre nič zlého, ale keby si len nohu zlomila, že by ani chodiť nemohla, išla by jej pomôcť základné veci táto nevesta, ok pomohla s hygienou, vyvetrala, ale nechala tam bordel, nech sa svokra celý deň na to pozerá... namrvené z chleba, padnuté utierky, pokrčené deky na gauči, špinavé taniere od jedla, poháre a hrnčeky - ve´d čo, najesť jej dala, ale načo umývať, odpratať. prezliecť a oprať pyžamo ? ani náhodou, kľudne nech je obliata od džúsu aj 3 dni.

lujza123
2. máj 2025

Manžel je lemra lemrava vychcaná. Ja by som vybuchla tiez, nie na svokru, ale na neho.
Oni ti to spravili naschvál, majú ťa za domáci spotrebič a takto ti to dali najavo.

Ale je to aj tvoja chyba, máte 3 deti už ste spolu dlho. Toto mas za to ze ho roky obskakujes a si príliš poslušná, submisivna povaha.
Pri mne by sa takýto chlap nenajedol, nemal by nic opraté a na sex by mohol zabudnúť.

Toto nieje o tradičnom rozdelení domácich prac, postrážiť 3 deti spraviť im jesť a udržať dom v normálnom stave dokázal už môj dedo pred 50 timi rokmi.

Ved sa zamysli akú mate doma spravodlivosť. Chceš mi povedať ze ty vonku v jeho rajone “okolo domu” nic nerobíš ? Ze ta nikdy nevidno v záhrade, nepolievas, neokopavas? Ze ked pouzivas nejaké nástroje necháš mu ich porozhadzované kade tade ako on tebe vnútri tie riady?
Podľa mňa ešte aj vonku makáš, vnútri starostlivosť o dom a 5 ľudí, k tomu práca a milord len robí bordel, škrabka si gule v dielní a tvari sa jak vedúci vesmíru

Ale toto je na tebe žena, ty si musíš sama uvedomiť svoju hodnotu

lujza123
2. máj 2025
@cacianka

@samkolea neželám svokre nič zlého, ale keby si len nohu zlomila, že by ani chodiť nemohla, išla by jej pomôcť základné veci táto nevesta, ok pomohla s hygienou, vyvetrala, ale nechala tam bordel, nech sa svokra celý deň na to pozerá... namrvené z chleba, padnuté utierky, pokrčené deky na gauči, špinavé taniere od jedla, poháre a hrnčeky - ve´d čo, najesť jej dala, ale načo umývať, odpratať. prezliecť a oprať pyžamo ? ani náhodou, kľudne nech je obliata od džúsu aj 3 dni.

@cacianka podľa mňa si to vystihla. Ja tam vnímam tiez kus toho “naschvál” . Od svokry aj od muža
Autorka je zrejme tesne po RD a takto jej davaju najavo, ze si ma nájsť pracu aby stíhala aj deti aj domácnosť lebo jej nikto pomáhať nebude …

aurora33
2. máj 2025
@lujza123

Manžel je lemra lemrava vychcaná. Ja by som vybuchla tiez, nie na svokru, ale na neho.
Oni ti to spravili naschvál, majú ťa za domáci spotrebič a takto ti to dali najavo.

Ale je to aj tvoja chyba, máte 3 deti už ste spolu dlho. Toto mas za to ze ho roky obskakujes a si príliš poslušná, submisivna povaha.
Pri mne by sa takýto chlap nenajedol, nemal by nic opraté a na sex by mohol zabudnúť.

Toto nieje o tradičnom rozdelení domácich prac, postrážiť 3 deti spraviť im jesť a udržať dom v normálnom stave dokázal už môj dedo pred 50 timi rokmi.

Ved sa zamysli akú mate doma spravodlivosť. Chceš mi povedať ze ty vonku v jeho rajone “okolo domu” nic nerobíš ? Ze ta nikdy nevidno v záhrade, nepolievas, neokopavas? Ze ked pouzivas nejaké nástroje necháš mu ich porozhadzované kade tade ako on tebe vnútri tie riady?
Podľa mňa ešte aj vonku makáš, vnútri starostlivosť o dom a 5 ľudí, k tomu práca a milord len robí bordel, škrabka si gule v dielní a tvari sa jak vedúci vesmíru

Ale toto je na tebe žena, ty si musíš sama uvedomiť svoju hodnotu

@nelili1978 ja by som ani nezaspala, kebyže mám v kuchyni brajgel. Ale ani môj muž. On aj keď varí, tak musí mať okolo seba poriadok.

@lujza123 Ty si to zhodnotila super. Urcite to majú tak.

cacianka
2. máj 2025
@lujza123

@cacianka podľa mňa si to vystihla. Ja tam vnímam tiez kus toho “naschvál” . Od svokry aj od muža
Autorka je zrejme tesne po RD a takto jej davaju najavo, ze si ma nájsť pracu aby stíhala aj deti aj domácnosť lebo jej nikto pomáhať nebude …

@lujza123 aj ty si dobre vypichla ten dvor a pod. Aj keby mali novostavbu, že okolo domu treba veeeeeľa porobiť, všetko počká, stačí len ozaj súrne a hrozivé veci urobiť. prvoradé sú deti a tá bežná denná rutina okolo domácnosti. Muž je toho nemennou a stálou súčasťou, tak ak nemá hnilé ruky, vie aspoň základ sa postarať. O svokre škoda reči, ja by som nečakala že mi vygruntuje ako objednaná platená služba, ale mám silný pocit, že to nechala a neriešila celkom škodoradostne. silný pocit...

samkolea
2. máj 2025

Ja pre taketo dovody nevolam k nam strazit. Tiez sa raz tak stalo, ze vysmiata z wellnesu idem domov aj s manzelom a doma jebnik. Zaskocilo ma to a som si zakusla do jazyka, odvtedy uz nikdy. Divam sa na to ja z mojeho pohladu voci autorke, ako zena. A myslim, ze aj moj manzel sa poucil, ked ma videl hundrajucu s mopom v ruke 😆.

nelili1978
2. máj 2025
@aurora33

@nelili1978 ja by som ani nezaspala, kebyže mám v kuchyni brajgel. Ale ani môj muž. On aj keď varí, tak musí mať okolo seba poriadok.

@lujza123 Ty si to zhodnotila super. Urcite to majú tak.

@aurora33 tak to si ty. Každý je iný. Keď prídem vyčerpaná z práce a ešte okolo troch detí treba porobiť, mohla by som okaslat riad. Ten tam bude aj ráno

aurora33
2. máj 2025
@nelili1978

@aurora33 tak to si ty. Každý je iný. Keď prídem vyčerpaná z práce a ešte okolo troch detí treba porobiť, mohla by som okaslat riad. Ten tam bude aj ráno

@nelili1978 tak ja nie. Porobim okolo deti a potom riad, alebo muž porobi okolo detí a ja riad, alebo naopak.

janage
2. máj 2025

Nabudúce s kľudom Angličana s úsmevom privítaj svokru, ponukni jej čaj a v kľude ho tých 10- 15 min. vypite.
Potom naraz každému po chlebe s maslom, umyť zuby, rýchla sprcha a späť. Precitaj im peknú rozprávku. A ty tiež spať, keď si zničená a už je veľa hodín.
Mužovi s úsmevom povedz, že nestíhaš si unavena a keď môže nech uprace. Keď nie, urobíš, keď budeš mat čas, ráno.
Zblázniš sa a budeš čoraz viac zatrpknuta ak budes ocakavat, ze on sa pre0ne a uvedomi a zmeni pristup..
A teda predpokladám ze takýto bol od začiatku, nie až po 3 deťoch.

janage
2. máj 2025

Inak tvoj chlap mi pripomína tú vzorku čo ženám na MD vykrikuje, že ona je na DOVOLENKE, zatiaľ čo on chodí do práce a ON PRACUJE.
Ale keď má postrázit vlastne deti pár hodín, tak nemôže robiť nič iné (rozumej zena ma nachystat od jedla po nahradne satstvo, nedaj boze doperie vtedy pracka) lebo sa predsa STARAL o deti.
Až je to na smiech a plač zároveň.
By ma fakt zaujímalo co presne každý deň tvoj muž okolo toho domu robí. A dúfam, že deti sú 50% pri nom na tom dvore a 50% pri tebe v dome.

unicornlady
2. máj 2025

Niekto tu písal, že prečo neupratali deti.
Ak nie sú zvyknuté po sebe upratovať, tak keby im aj babka prikáže, pochybujem, že by to urobili.
To už autorka musí vedieť, ako si vychovala. Ak sú po tatovi, tak nič, no.

nelili1978
2. máj 2025
@aurora33

@nelili1978 tak ja nie. Porobim okolo deti a potom riad, alebo muž porobi okolo detí a ja riad, alebo naopak.

@aurora33 tak to máš fajn. Ja si myslím, že je normálne, ako autorka reagovala. Sme ľudia.

autor
2. máj 2025
@janage

Inak tvoj chlap mi pripomína tú vzorku čo ženám na MD vykrikuje, že ona je na DOVOLENKE, zatiaľ čo on chodí do práce a ON PRACUJE.
Ale keď má postrázit vlastne deti pár hodín, tak nemôže robiť nič iné (rozumej zena ma nachystat od jedla po nahradne satstvo, nedaj boze doperie vtedy pracka) lebo sa predsa STARAL o deti.
Až je to na smiech a plač zároveň.
By ma fakt zaujímalo co presne každý deň tvoj muž okolo toho domu robí. A dúfam, že deti sú 50% pri nom na tom dvore a 50% pri tebe v dome.

@janage tak to si vystihla do detailu

mamutka
2. máj 2025

Nerozumiem celkom prečo máte tri malé deti, keď dávno vidíš, že je to pán gróf, ktorý doma nič neurobí a na všetko si sama. To sa nemôže jeden čudovať, keď prídeš z prace a pri tom pohľade ta prevalcujú nervy a emócie. Svokra deti postrážila, zabavila snáď, žijú, tak by bolo fajn povedať jej prepáčte, to nebolo na vás mierené. Druha vec je, že riady do umývačky mohla dať. Tretia vec je, že ak umývačku nemáte, tak prečo, pri toľkých deťoch. Štvrtá vec je, že svokra ta aj tak pošle do kelu, lebo jej syn je pán a ty si na všetko okolo rodiny a deti. A sme na začiatku, že s chlapom, ktorý neurobí nič okolo deti si viac ako jedno robiť bude asi istá cesta k takýmto nikdy nekončiacim problémom.

aurora33
2. máj 2025
@nelili1978

@aurora33 tak to máš fajn. Ja si myslím, že je normálne, ako autorka reagovala. Sme ľudia.

@nelili1978 to si aj ja myslím. Ja by som v jej prípade tiež nebola ticho. Ale poriesila by som hlavne chlapa.

autor
2. máj 2025
@aurora33

@nelili1978 to si aj ja myslím. Ja by som v jej prípade tiež nebola ticho. Ale poriesila by som hlavne chlapa.

@aurora33 ako by si ho poriešila?