icon

Riešenie upratovania u lenivých rodičov

22. sep 2025

Ahojte ako to máte vy s rodičmi. My sme dvaja súrodenci, rodičia ostali teraz na dôchodku vek do 65 rokov. Otec ten celý život doma nepohol prstom, a mama tá ostala lenivá. Ich domácnosť vyzerá hrozne. Chodili by ste tam upratovať? My máme sto jedov v sebe lebo oni nieže nevládzu ale sú leniví. Neviem asi by ma piclo keby upratujem a oni sedia pri tv. Keď im povieme že za chvíľu budú jak socky,, mama mykne plecami. Ako by ste to riešili? Ja sa u nich necítim dobre, muž tam tiež nechce chodiť.

minenkaa
22. sep 2025

Veď keď ti to vadí uprac, asi už majú toho dosť
U našich doma tiež neni už tak čisto ako bývalo a keď pridem a vadí mi niečo upracem to ,je to ich domov a ich zivot

pikachu999
22. sep 2025

@anonym_autor smutné .mama si aspoň konečne oddýchne

minenkaa
22. sep 2025

Inak nenapadlo ta,že mama jednoducho konecne vypla?

autor
22. sep 2025
@minenkaa

Inak nenapadlo ta,že mama jednoducho konecne vypla?

@minenkaa veď to je jasné že vypla. Ale nemôže každý vypnúť v 60 tke. Ľudia teraz sa dožívajú veľa čo chcú robiť do 80-90?
Zas ona nikdy nebola na upratovanie, ako deti sme kmitali my, muselo byť porobené, kým sme neodišli z domu a nemali vlastne rodiny ona nevedela čo je vysávač, alebo umyť kúpeľňu, utret prach ...všetko sme to mali podelené my ako deti, tak sa kedysi vychovávalo. Otec nič, mama prala a nakupovala a varila cez víkendy a my deti upratovanie. Sama gazduje čo sa týka upratovania len cca 14 rokov.

anonym_b89b4d
22. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa veď to je jasné že vypla. Ale nemôže každý vypnúť v 60 tke. Ľudia teraz sa dožívajú veľa čo chcú robiť do 80-90?
Zas ona nikdy nebola na upratovanie, ako deti sme kmitali my, muselo byť porobené, kým sme neodišli z domu a nemali vlastne rodiny ona nevedela čo je vysávač, alebo umyť kúpeľňu, utret prach ...všetko sme to mali podelené my ako deti, tak sa kedysi vychovávalo. Otec nič, mama prala a nakupovala a varila cez víkendy a my deti upratovanie. Sama gazduje čo sa týka upratovania len cca 14 rokov.

@anonym_autor a kto ťa to naučil keď ona nerobila nič a vy deti všetko ?

minenkaa
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak potom co sa čuduješ,môžeš pokračovať a ešte keď ti to vadí

autor
22. sep 2025
@anonym_b89b4d

@anonym_autor a kto ťa to naučil keď ona nerobila nič a vy deti všetko ?

@anonym_b89b4d vážne sa toto pýtaš že vysávať a zotierat prach treba učiť ? 🤣 Ja to deti tiež neucim, jedného dňa zapli vysávač a vysali. To netreba učiť len ukázať 1 x. Viem ako to fungovalo u nás sobotu doobedu sme nabehli.

autor
22. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor tak potom co sa čuduješ,môžeš pokračovať a ešte keď ti to vadí

@minenkaa prečo by som mala pokračovať ? Ako deti sme museli, bývali sme tam a poslúchali.

minenkaa
22. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa prečo by som mala pokračovať ? Ako deti sme museli, bývali sme tam a poslúchali.

@anonym_autor tak potom čo ti vadí,upratať nechceš,staráš sa do domácnosti rodičov ,nemáš ty problém?
Inak ak ti niekto vadí ,je to tvoj problém a nie toho človeka

anonym_b89b4d
22. sep 2025

Jaaj takže kým ste neboli na svete neupratovali vôbec a hneď ako si vyšla z vagíny si vysavala.💪🙏🫡

autor
22. sep 2025

Jaaj dievčatá chytáte tu za slovíčka. Keď sa vzali naši bývalí u rodičov až kým som nebola školáčka. To sa inak fungovalo. Bavíme sa cca od mojich 7 rokov. Bola taká výchova detí mali režim aj povinnosti veľmi skoro. Možno u vás to tak nebolo. My sme aj starkym chodili pomáhať ako deti. Pointa diskusie bola iná, nemám viac čo dodat

anonym_b89b4d
22. sep 2025
@anonym_autor

Jaaj dievčatá chytáte tu za slovíčka. Keď sa vzali naši bývalí u rodičov až kým som nebola školáčka. To sa inak fungovalo. Bavíme sa cca od mojich 7 rokov. Bola taká výchova detí mali režim aj povinnosti veľmi skoro. Možno u vás to tak nebolo. My sme aj starkym chodili pomáhať ako deti. Pointa diskusie bola iná, nemám viac čo dodat

@anonym_autor nemám viac čo dodať 😊😊 jasné že nemáš ked ti došli nápady na vymýšľanie ďalej 🙂

pikachu999
22. sep 2025

nie nechodila by som im upratovať keď je to tak ako si napísala

minenkaa
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak prečo tvoje deti nechodia pomáhať

minenkaa
22. sep 2025

@anonym_autor mna fakt zaujima ,čo ti na tom vadí

dadis
22. sep 2025

Ja mam o 5 rokov starsich rodicov a u nich doma je tip-top a to este maju velku 10ar zahradu plnu ovocia, zeleniny..kazdy den na zahrade, raz za tyzden spolu upracu, okna spolu umyvaju, autom aj na vychod mama odsoferuje..nechapem, ako sa takto mohli tvoji rodicia opustit..a to si tiez aj kopec telky pozru..ved su na dochodku, ale vsak by ich mrle pozrali, keby cele dni len pri telke sedeli..

pikachu999
22. sep 2025

Mama môže mať kľudne aj depresiu a otec je taký aký aj bol 🤷

deedol
22. sep 2025

nechodila by som, ale sledovala by som to, niekde som citala, ze takto sa mozu prejavovat zaciatky roznych psych diagnoz. (sledovala by som teda mamu, kedze oco sa vlastne nezmenil.)

autor
22. sep 2025

Ďakujem za rozumné komentáre, majte ešte pekný večer.

rozculena
22. sep 2025
@anonym_autor

Platiť my nebudeme nič, peniaze majú viac ako dosť. Cudzieho by tam upratať nepustili. Len zhromažďujú veci, všade bordel. Otec ten nerobí nič a mama tá tiež kvasi pri tv. Chorí nie sú, len leniví. Najhoršie že sa ani necítia blbo že majú bordel a špinu ani kvôli návšteve. My tam chodíme sú to rodičia, chcú vidieť vnúčatá bývame všetci v jednom meste. Poviem si že pôjdem upratať ale to nestačí raz , to treba nonstop každý týždeň a to sa nedá a oni pri tv. Poraziť nás ide.

@anonym_autor zaujímavé,že matka ostala lenivá hneď potom,ako odišla do dôchodku.Dovtedy lenivá nebola?
O otcovi sa nevyjadrujem,ako ho matka naučila,tak má.

janaspa
22. sep 2025

@anonym_autor nemozu mať depresiu?

milanemila
22. sep 2025

@anonym_autor ak nemaju ziadnu chorobu a su schopni pohybu a naozaj je to iba o ich lenivosti/lahostajnosti, tak by som tam urcite upratovat nechodila…moja mama ma 60 rokov a taku cistu domacnost, ze aj ja sa mozem ist schovat a ked nam pride strazit deti, tak este aj u nas uprace 🙈

anonym_25725c
22. sep 2025

Inak sa mi paci ako tu kazdy pise ze nemaju decka upratovat ale mne sa zda ze par krat sem pisali aj taki co zili a rodicmi ze nechcu nic robit a aj ked dieta uprace tak matka rozprava ze nic nerobia tak bolo na vine dieta.

svetlonos
22. sep 2025
@anonym_autor

Ďakujem za rozumné komentáre, majte ešte pekný večer.

@anonym_autor
počuj nikdy nikomu v bordeli nie je dobre. Ja aim na 100% presvedčená, ze mama ma depresiu. Vues, keby bola len lenivá, tak sa aspim obcas nasere a keby toho uz bolo moc - aspom v kuchyni- uprace to.
Ale pokial len zvkáčajú a kaslu na vsetko, je to diagnóza. Tam treba riešiť uplne ine problémy a dohodnúť s nimi trebars firmu, ktora im s tym pimoze. Zároveň psychologa.

anonym_73b440
22. sep 2025

@anonym_autor zhromazdovanie veci je psychicka choroba, nenechajte to tak, lebo rokmi sa to bude iba nabalovat a potom nebudete stihat objednavat velkoobjemne kontajnery.

anonym_e165c1
22. sep 2025

@anonym_autor akoby som čítala o mojich rodičoch. Mama tiež pred tv otec detto. Ja som tam prestala chodiť ani deti samé nepustam. Chodím len ked musím. Ja by som tam aj rada chodila ale ja normálne dostanem depresiu ked som tam. Moja mama nikdy normálne nevedela upratovať ako deti sme upratovali my. Normálne mi je do plaču. Bohužiaľ uz iny nebudú. A moje deti samé povedia ze by tam aj išli ale je tam bordel.

anonym_273780
22. sep 2025

Mozes prezradit, co rodicia robili? Len pre zaujimavost... 🤔

autor
22. sep 2025
@anonym_273780

Mozes prezradit, co rodicia robili? Len pre zaujimavost... 🤔

@anonym_273780 mama v obchode, otec ten vystriedal viac povolaní, ale manuálne tiež

autor
22. sep 2025
@anonym_e165c1

@anonym_autor akoby som čítala o mojich rodičoch. Mama tiež pred tv otec detto. Ja som tam prestala chodiť ani deti samé nepustam. Chodím len ked musím. Ja by som tam aj rada chodila ale ja normálne dostanem depresiu ked som tam. Moja mama nikdy normálne nevedela upratovať ako deti sme upratovali my. Normálne mi je do plaču. Bohužiaľ uz iny nebudú. A moje deti samé povedia ze by tam aj išli ale je tam bordel.

@anonym_e165c1 konečne niekto kto si to vie predstaviť.

oli18
22. sep 2025

Kto aky bol v mladosti, taky je v starobe + este horsi. Pises, ze tvoja mama ani v mladosti na poriadok nebola a upratovali ste vy, deti.
Ja mam 71+ a mam poriadok, bola som vzdy poriadkumilovna. Jeden opravar mi povedal, ze u nas by sa dalo z podlahy jest 😄. S muzom to mame podelene, ja obytnu cast, on suteren. Dom mame velky.
Tvoju mamu nechaj tak, nech zije, ako si vybrala. A daj jej pocitit, ze si u nej nedas kavu, ani kolac, lebo sa stitis. Malo by jej to docvaknut.