Riešenie vzťahu - názor žien
Ahojte,nedavno som tu pisal prispevok ohladom mojho vztahu s priatelkou a ako sa veci naju. V skratke, posledne tyzdne neboli dobre,bola chladna,prislo odmietanie sexu atd.. Vyvrcholilo to hadkou a hlavne jej placom, ze nevie co chce,ze ma tazke obdobie.. Ja som vtedy odisiel a chcel to nechat vychladnut. Zacala sa mi ozyvat ako jej chybam,volala mi,prisli odkazy za stieracom atd.. Nakoniec po tyzdni, hlavne preto ze ju stale lubim,som sa ku nej vratil. Chcel som verit ze sa to zmeni k lepsiemu,a aj tak naoko bolo. Zrazu bola pritulna, chcela sa tulit,bozkavat,ako jej chybam a taj..
U man bol ale uz problem v dovere a viem,ze to neni dobre. Totizto nejaky cas predtym sa zacalo podozrivo hrat s mobilom,najprv som si to nevsimal ale zacalo sa to stupnovat. Tak som raz vylozil karty na stol,ci je nejaky problem,ci sa nieco deje.. A samozrejme ze povedala raznie NIE! Takze asi viete kam tym mierim. Ako som povedal,posledny tyzden zijeme zase spolu( ja 29 a ona 25), naoko bolo vsetko ,,krasne,, z jej strany. Potom som vsak urobil nieco,za co sa vlastne hanbim a nikdy som to neurobil,ale stalo sa. Isiel som do jej mobilu(bohuzial takto somnsa ponizil), a nasiel tam spravy od chlapa,az ma pot zalial.. Radsej som to ani cele necital,stacilo ked som videl obojstranne slova ako ,,zlatko,, a podobne. A navyse mu poslala aj zopar steklivych fotiek.. Hrozne,co vam poviem. Akoby ma niekto bodol dykou.. To bolo vcera v noci ked spala. Neskutocne emocie som prezival,ale povedal som si ze sa musim na to vyspat(ak sa to da tak nazvat). Dnes rano,ked odchadzala do prace,este ma pocas toho ako som lezal vyobjimala,vybozkavala.. A vo mne to vrelo. Takze asi tak. Kazdopadne,moj pohar pretiekol,ale je to hrozne pretoze ju stale lubim a to je na tom najhorsie. Koli nej som sa prestahoval do Ciech,nasiel si tu pracu a toto sa mi dostalo,super..
Preto ma zaujima Vas nazor, co by ste robili teraz Vy? Rovno jej to vyhodili na oci alebo? Nechat to tak a cakat kym sa prizna preboha? Ako mam vedla niekoho takeho spat a existovat?!
Ked jej poviem ze som bol v jej mobile,samozrejme ze to obrati oproti a ja budem ten najhorsi. Fakt je to na draka
@eminem21 to, čo urobila, je úplne prirodzené. Myslím, že som aj Tebe spomenula Jeronýma Klimeša, nájdeš na youtube jeho videá o rozchodoch a budeš vedieť, že sa vôbec nič zvláštne nedeje, že za Tebou prišla. Najlepšie je žiadny kontakt. Lebo po takýchto stretnutiach sa len znova spamätávaš a v konečnom dôsledku aj tak nevieš n čom si. Najhoršie pre zdravie je to lavírovanie medzi áno a nie. Tak sa rozhodni čo vlastne chceš a za tým si stoj. Lebo takto tú agóniu len sám predlžuješ. Ak sa rozhodneš pre nie, tak si za tým stoj a to znamená nekontaktovať a neriešiť ju v hlave. Návod ako na to nájdeš u Klimeša.
@mandevilla nam sa viac osvedcilo - vazit si partnera a vediet co chce,po com tuzi-obojstranne.
@mima.k ked si vazis samu seba..vazi si ta aj partner. A opačne. Nechce sa mi to lopatisticky vysvetľovať. A hrat sa so slovickami.
Este ma napadlo..ked mi posledny x volala minuly tyzden, tak mi okrem ineho chcela povedat, ze bude teta, ze jej bracho caka babo, tak sa vytesovala. Ja som bol svojim sposobom rad a prajem im to, ale priznam sa ze na chvilu mi to prislo aj luto ak viete co myslim, ze mozno casom keby sme obaja zapracovali tak mohli byt to iste. Takze na chvilku som zacal za tym nieco hladat, ale teraz viem ze to neni dobre.. No a odvtedy ako som povedal nic, vobec sa neozvala. To len na okraj..
@eminem21 No ja by som si nevedela predstavit aby si mal ty s takou zenou babo, zasluzis si byt otcom kazdy tuzi po rodine ale urcite mas na lepsiu zenu, vsetko sa deje pre nieco ja mam kamaratku ktora chodila s nim 8 rokov a nedavno sa s nou rozisiel kvoli inej nasiel si inu, nastastie neboli zobrati ani babo necakali spolu a ukazal pravu tvar po rokoch.....
@monusik73 clovek neukazuje pravu tvar po rokoch.Clovek ukazuje pravu tvar v konkretnych situaciach po celu dobu.Ak sa s nou rozisiel a nasiel si inu,asi bol niekde dovod.Konkretna situacia: niekto,kto ta lubil celu dobu a zrazu sa kvoli niecomu pohadate,tiez mu povies,že ukazal svoju pravu tvar?Ja som si to už vypocul,takže viem,ako ludia pouzivaju toto spojenie,ked sa zrazu niečo zmení a nemusi to byt ani vinou toho,kto je tym očastovany..
@mandevilla chces tym povedat ze eminem21 si dostatocne nevazil sam seba?🙂
@mima.k v prvom rade ta jeho ex sa chovala tak, ze si to moze k nemu dovolit. Aj nadalej mala pocit, ze luskne prstom a chlap bude hned paf. Ale sa preratala a ostala zaskocena, ze si vybral seba.
To v akom duchu si aj pred tym pisala svedci viac o teorii z nejakych pozitivnych knih v duchu " majme sa vsetci radi " ako o skusenosti z reality. Podla tvojich rad v case, ked sa este riesilo byt ci nebyt spolu, by zrejme kazdy ostal pri prvom partnerovi, a do nemoty sa snazili hladat spolocne cesty a slepo si odpustali.
@eminem21 To ako k Tebe dosla napriek Tvojmu nesuhlasu je prekrocenie Tvojich hranic, ktore skratka nerespektuje. To ozyvanie sa po odmlkach akoby nic... plus to odmlcanie sa akoby nic... Plus blame-shifting, teda obvinovanie Ta z veci, ktore nerobis aj ked ona ich vo vztahu robila... to vsetko su varovne priznaky toxickej partnerky, toxickeho vztahu.
A najvtipnejsia /prepac/ je ta jej manipulacia v style Netlac na mna... zvlast, ked si uvedomis, ze je to ona co tlacila nerespektujuc Tvoje pocity a Tvoje nie.
Niektorym toxickym osobnostiam staci, ze vzbudia v exovi zaujem. To pohladi ich ego. A po tom pohladen uz exa nepotrebuju, tak ho odkopnu. Zrejme Vas pripad. Ak mam pravdu, tak Pan Boh potes, lebo tato baba sa Ti bude takto ozyvat aj po rokoch. Bez srandy.
@mandevilla podla Tvojej teorie je teda spravne, ked sa vyskytne nejaky problem, hned zo vztahu vycuvat a hladat tu pravu, s ktorou vytvori idealny vztah. Tak toto znie skor ako scifi. Myslis si, ze ludia su rohoze na ktorych sa treba ucit a az ked preskace cez 10 vztahov tak zmudrie a budu uz konecne obaja stastni?
@mima.k podla toho aky problem..
Noo..vidim, ze my dve nename o com. Mas take pre mna zvlastne názory. Podla teba bol zly uz len pre konfrontaciu. A co jej mal urobit kavu a polutovat, ze chuderka mala chut prasit ineho? A nasilu drzat vztah.
Ale zbytočne tu mrham energiou, kedze mas iny pohlad na vec. Tak si ho nechaj 🙂
Ocividne ma kazdy iny pohlad na ''vec''. Ale myslim ze v mojom pripade nebolo o com, samozrejme mima suhlasim, ze vsetko je o komunikacii a je najjednoduchsie utiect a zavriet dvere, to si uplne uvedomujem. Na druhej strane, ked niekto robi taketo somariny stale relativne na zaciatku vztahu, poza tvoj chrbat a pritom ti sepka po veceroch ako ta lubi a ma s tebou plany, a ked sa opytas co sa deje a povie ti ze ''nic'' resp ''co furt riesis?'', tak myslis ze toto je v poriadku?
Jasne, ziadny vztah neni dokonaly, vzdy a vsade pridu zle dni, sam som zazil 7-rocny vztah so vsetkym co k tomu patri, takze viem ako vyzera fungujuci resp nefungujuci vztah. Je to vzdy len o tych dvoch, ci najdu kompromis a ''spolocny komunikacny kanal'' , ale hlavne a to fakt hlavne, musia OBAJA chciet. V mojom pripade to zial tak nebolo, lebo keby ano, tak asi by sa trosku aj snazila, pripadne vsetko napravila.
A ano suhlasim, cele toto forum je len z jednej-mojej strany, a ako to vzdy byva, druha strana to vidi urcite inak. Ale za seba hovorim ako to bolo a je, nic som nevymyslel, nezamlcal. A tiez viem ze nik neni dokonaly, aj ja mam svoje muchy, napriklad som niekedy impulzivny, netrpezlivy ale priznam si to a snazim sa na to pracovat.
Len tolko k veci.. 🙂
@eminem21 v poooohode. Chapeme ta. Uz len to uzavriet co bude citovo trvat cca 6 mesiacov a potom budes pripraveny na novy vztah. Tamta bude zabudnuta kapitola a hotovo...teraz uz len vydrzat tie jej flashbacky a bude to OK...
@eminem21 no ako sa drzis? Odolal si, ci podlahol???
daj vediet.
@obsadenemeno neodpise,je neaktivny
@shilou to je na prd, malokedy sa dozvieme, ako sa situacia vyvinula..... no snad dostane notifikaciu na email a ozve sa..... 😔
@obsadenemeno veľa tu takých článkov bez konca...mali by to zmazať
@shilou ja zase nesuhlasim s mazanim tem....ok, uzamknut sa mozu, hlavne ak diskusia ide nespravnym smerom, alebo sa zvrhne na urazky a podobne.... ale vela zien tu svoj problem napisat nechce, tak ak si precitaju podobny pribeh, a napriklad aj s dobrym koncom, moze ich to povzbudit a dat im silu popasovat sa s ich problemom.
Ja som sa tu parkrat zacitala do starsich tem, jedna mala tusim cez 50 stran, a trvalo mi to zopar dni.....ale bolo to fantasticke citat, ako sa autorka pohla a zmenila...... bolo to dlhsie obdobie, na zaciatku pisala vela, potom uz sporadicky, ale bol tam obrovsky posun....myslim ze ta tema sa tahala cez dva roky.....
Cize ja by som temy nemazala, praveze ma niekedy dost nastve, ked sa zaujimava tema zmaze.
@obsadenemeno ale taká téma čítať dva hodiny a konca sa nedocitas je o ničom

@eminem21 dakujem ;) jasne, ze riesime aj denno denne zalezitosti a nie vzdy mame dobru náladu. Presne,..je to v podstate jednoduche 🙂 hlavne je vediet co chceš a vážiť si sam seba. To som tak nejak celozivotne odsledovala. A funguje to nielen v partnerskom vztahu 🙂