icon

Robia vaši starí rodičia rozdiely medzi vnúčatami?

sisa1826
28. apr 2013

Ahojte,chcem sa spýtat robia vaši starí rodičia rozdiely medzi vnúčatami?lebo u nás je to tak švagrinine deti sú obletované a naša malá je bokom...má niekto také skúsenosti?

Strana
z2
ajsenz
10. júl 2013

´@kokazm mali ste to fakt ťažké, vaši rodičia by sa ani rodičmi nemali nazývať..hanba im

zsuzsuka
10. júl 2013

jasne, aj u nas je to tak..a neriesim to..kaslem im na hlavu...moji rodicia daju malej sto x viac lasky..tak naco sa nad tym trapit...
je to asi vsade tak ze dcerine deti su milsie ako synove a nevestine...tak to chodi a inak to nebude..takze miesto trapenia sa nad tym..polubkaj deti 😉

petula8
10. júl 2013

no bohužiaľ aj u nás sa robia rozdiely, ale robí ich len a len moja mama. Veľmi uprednosťňuje staršiu dcéru pred mladšou ( tá to zatiaľ nechápe) ale časom to uvidí. Staršia dcéra keď je u mami na prázdninách tak vidí ako mama napr. somnou telefonuje ako mi všetko prikazuje akokeby bola generál a potom dcéra si to isté dovoluje ku mne a ja som už v koncoch aj s priateľom. Čím viac jej vysvetľujeme je správanie a konanie tým viac to robí. Tak neviem čo je dobré. Veľmi ma mrzí že je to práve moja mama, rozdiely robila aj medzi mnou a mojím starším bratom. Ona bola totiž toho názoru, že prvorodené deti musia mať všetko a druhorodené nič. Podľa mňa preto toto všetko robí aj s mojou staršou dcérou. Nie je to od nej pekné, nezmením to, ale zato môj vzťah s dcérou sa veľmi zmenil k horšiemu a to ma bolí 😢

marylis
10. júl 2013

@petula8 No to je velmi smutne. Treba prehodnotit kontakt s mamou. Ja osobne by som styk obmedzila na minimum. Alebo uplne zarazila.

bzzzz
30. nov 2013

Moj svokor vola tak ako sa vola svagrinina 🙂

mylittleone
30. nov 2013

aj u nás s tým bohužiaľ bojujeme...všetko bolo ok kým sa sestre nenarodil syn /dovtedy v normálnej miere moja mama prejavovala záujem o všetky 4 vnúčatá/..odvtedy ako sa jej narodil malý, ostali bývať u našich a keďže je dosť chorľavý tak večne sa rieši iba on, vo všetkom berú na ňho ohľady, všetko sa mu prispôsobuje, sestra chodí do roboty a mama sa o ňho celodenne a celotýždenne stará a jasné že potom jej neostane čas na ostatné vnúčatá...ja keď potrebujem postrážiť /mám dve/ alebo keď je jedno choré aby nenakazilo druhé tak sa nedá lebo predsa nemôžem odniesť choré dieťa k nim aby sa nenakazil sestrin...a takto je to so všetkým dookola...ale už to neriešim, veľakrát sme sa preto pochytili ale nikdy mi nedali za pravdu, vždy som bola len ja tá čo útočí a vyčíta...no bodaj by nie....

extrate
30. nov 2013

Nerobia rozdiely. Ani moji rodičia, ani svokrovci. Ku všetkým vnúčatám sa správajú rovnako a veľmi pomáhajú.

leonela666
30. nov 2013

No....u nás je to asi tak, že moja mama by môjmu synovi dala aj to posledné, len aby mu nič nechýbalo a sestrinmu tiež, zato druhá starká zo strany jeho otca oňho ani nezakopne - nezavolá, nepríde, nič nekúpi, proste nezáujem ako keby to ani nebol jej vnuk, pritom má ďalšie štyri vnúčence... Následkom toho bolo, že keď sme sa pred pár mesiacmi na ulici náhodou stretli (nevideli sa asi 5 rokov) tak ju normálne nespoznal...že dobrý deň teta, a ona vyvalila oči.... no ale kto za to môže? Nasilu jej ho vnucovať predsa nebudem... 😖

cmulinko
30. nov 2013

najhorsie na tych rozdieloch je ten fakt,ze vsetko to prameni zo vztahov dospelych a deti su uz len vysledne obete nasich nezhod,hadok,nenavisti,opovrhovania,neznasanlivosti,neucty a vzajomneho nerespektovania voci nasim rodicom ci svokrovcom.ved ako inak sa da najviac ublizit ak nie cez dieta?Dieta je vzdy prva a najucinnejsia zbran ci pri rozvodoch ci pri nezhodach v rodine.....taka rana vzdy boli najviac aj ked navonok davame najavo,ze mame to vsetko na haku. Je to len vdaka nam dospelym a vdaka nasej tvrdohlavosti.Taketo spravanie nema s dospelou inteligenciou nic spolocne.

lubiduch
30. nov 2013

Vela krat to je tak ze vnucata od dcery su ako keby "hodnotnejsie" ako vnucata od syna. Dovod neviem ale napr. azijska kultura to ma aj rozdelene (vlastne a cudzie vnucata- cudzie su tie od syna). u nas v rodine to nevidim nakolko moji rodicia mali len 2 dcery, teda obe vnucata su "vlastne" a manzel je zase zo samych chalanov tak tam budu vsetky tiez na jednej lodi.

Moji rodicia myslim ze sestrinej malej dali viac oblecenia ako nasmu, ale to preto, ze vzdy ked sa ma pytaju ci nieco potrebuje ze by mu kupili, tak pvoiem ze vsetkeho ma nadbytok, tak mu potom poslu na sporenie peniaze nejake (sestra napr povedala ze nema fusak, nema overal a pod a oni to isli kupit)
A to oblecko nam v obrovskych mnozstvach hlavne zo zaciatku kupovala svokra (Z tej strany je nas maly prve a zatial jedine vnuca). a beriem to tak ze pravdepodobne ak manzelov brat bude mat dieta, asi uz nebude kupovat toho tak vela ako nasmu, nakolko to oblecko a hracky sa moze podedit, naco by sa potom zase vsetko nove kupovalo, ze.....

a co sa lasky tyka tak myslim ze je zahrnany z kazdej strany pozornostou, chvalami a laskou 🙂 a to ako babky a dedkovia tak prababky, pradedkovia, strykovia a tety 🙂 a je uplne jedno kolko je deti v rodine, u nas su vsetky milovane milovane 🙂)

inffinity
30. nov 2013

Ne, nedelaji rozdily ani jedni rodice. Vsichni berou vsechny deti stejne 🙂

azbestica
30. nov 2013

moja svokra rozdiely ozaj nerobi.....my od nej byvame cca 30 km jej dcera s 3 vnucatami cca 150 km ale skutocne rozdiely nerobi......ona ma proste rada vsetky svoje vnucata. Nechodi sice velmi casto ale viem ze kebyze nasi (ti byvaju 10 min pesky od nas) nemozu povarovat tak svokra pomoze, ak moze 🙂
A mozno by sa mohli niektore mamicky zamysliet ze babka s dedkom uz ozaj nevladzu tolko ......ja to vidim aj na nasich oni by sa aj rozkrajali pre malu ale uz im sily tolko nestacia :(

959touareg
30. nov 2013

ano robia a vo vacsine pripadov je to vsade tak. stari rodicia vzdy viacej inklinuju k detom svojej dcery, ako syna. a robia to najma svokry.ved je zname, ze matka si vzdy lepsie rozumie s dcerou, ako nevestou a tym padom su jej aj deti dcery milsie. cest vynimkam. no je ich malo.

messi0309
30. nov 2013

U nás sa svokra až moc snaží pomáhať,to asi aby mi ukázala,že ona to zvládne lepšie,najskôr mi to veľmi prekážalo,ale teraz som rada,že ho pobaví,keď potrebujem.A čo sa týka mojej mami-druhá babka,chodí menej lebo pomáha sestre s dvojičkami,kedže sestre býva doma.Tak sa,ale snažia sa a rozdieli zatiaľ nepostrehla,žeby robili. 🙂

ankalv1
Autor odpoveď zmazal
ustrachana
3. dec 2013

rodicia mojho muza nasho maleho videli prvy raz nazivo v 2 rokoch a aj to v obchode a aj to nas obisli a spehovali spoza regalu 🙂 hlavne, ze muzovi dokola mleli ako ho chcu vidiet, co zije mu nic nedali - ani si o to neziadam, ale 2 vnucky su obletovane.akurat ma vytaca, ze moj muz ma k tomu postoj aky ma a nepride mi to normalne cele ☹ ale moji rodicia by malemu zniesli aj modre z neba

barcelona94901
3. dec 2013

robia rozdiel aj medzi svojimi deťmi ,medzi nevestami,medzi vnučatami ,
ale ty im to predsa nemusiš dovoliť ,žite si svoj život 😉

lalinko2010
3. dec 2013

@ustrachana
toto poznám aj ja, svokrovci sa snažia rozkazovať čo a ako robiť a podobne, pred druhými sa robia aký sú starostlivý starý rodičia, ale keď NÁS vidia tak by najradšej zaliezli do myšacej dierky, na návštevy chodíme len keď si to oni vyslovene želajú a mljho syna, ktorý zdedil meno po ich rodine, už štvrtá generácia, tak volajú menom prvého vnuka / syn dcéry - milovaný /, asi tak, ale moji roičia malého zbožňujú. manžel vidí len svojích rodičov a dáva za pravdu im. len dúfam že raz sa mu otvoria oči!

nelinka2009
6. apr 2015

Mám to tak tiež... manual madryn pohodu rukou a mňa to boli... čím je malá staršia tým viac si uvedomuje a aj svokra si začína uvedomovať a aspoň má sviatky ta narovnako... to ostatné sa pred nami snaží zatajiť ale svagrinna ktorá je chronický darmozrac vždy povie čo jej deti dostali navyše... svokra sa vyhovara že oni nemajú peniaze a nevedia sa postarať.. ja myslím že je to práve preto keby švagrovi nechali tak prestala by aj deti rodiť a začala by robiť... je to ich vec ja myslím že im to raz deti spocitaju...

ettel
6. apr 2015

áno a veeeeľké . a ako čítam, je to skoro v každej rodine, pekný deň všetkým a kašlime na to.sú naše a hotovo.

zukana
6. apr 2015

A moja svokra robí rozdiely nielen medzi všetkými vnúčatami, ale dokonca aj medzi mojimi dvoma deťmi. človek by si myslel, že ak má 4 vnukom a jednu vnučku, tak ju bude do neba zbožňovať, ale je to práve naopak. Malý je pre ňu star a dcérka na druhej kolaji.

kusinkus
8. apr 2015

Aj u nas je to tak,moji rodicia o vnucku zaujem maju 🙂 ale manzelov otec s manzelkou nie,maju aj ine vnucata skoro dospele,tym sa venuju,aj dary davaju a takisto su v jednom meste ako my...teraz sa objavili urcite problemy s najstarsim vnukom a to je na programe len a len on.

timea7
8. apr 2015

nie, nikdy, ani by som to nedovolila, keby som videla výrazné rozdiely, tak by som na to upozornila, ak by sa nič neudialo, obmedzila by som kontakt na nutné minimum.

kabelle
8. apr 2015

moj syn je druhe vnuca z troch mojej mamy a najmladsie vnuca z 9 mojej svokry, je to smutne ale ani jedna nam nepomaha a uprednostnuje ine vnucata, mna to casto mrzi , aj poviem muzovi ze mi je to luto koli malemu , sestrine deti su u mamy casto, prespavaju tam, mne moja mama nezavola ani ked ma 2 tyzdne dovolenku, byvame na jednej ulici.. ale hovorim si ze ak som to zvladla bez nich doteraz , tak uz bude len lepsie..co sa tyka materialnych veci tam rozdiely nerobia ani jedna, len mne je luto ze s nim netravia viac casu, to mu hracky a oblecenie nenahradi...
milujem moju sestru a jej deti ako svoje , vobec to sestre nezazlievam, len sa mi tlacia slzy do oci ked sa dozviem ze si mama pyta jej deti kazdy vikend aj na dva dni a nasho maleho si nikdy nezobrala...ked ju uprosim ( robim to naozaj len ak je to nutne a nemam inu moznost ) abymaleho postrazila na 1-2 hodiny , urobi to Ale vidim na nej ze ju to zatazuje a nerobi to s radostou :( snad ja nebudem nikdy babka robiaca rozdiely medzi vnucatami :(

googwife
8. apr 2015

No u nas veru uprednostnuje vnúča hlavne moja svokra,(mojho syna)ale je to asi tym že spolu bývame čiže su skoro stále spolu a ostatne vnúčatá su v zahraničí.Chodia sice na prázdniny,ale musim priznať ze moj syn od nej dostáva najviac neviem ake by to bolo keby sme mali ešte jedno baby😉

meiwe
8. apr 2015

Svokra robi bo 2rocne nie je na urovni 8rocneho😀 s tym 8rocnym byva a pomaha s nim a nasa este ma cecik tak je mimo... Teraz od vianoc sa neopytala ako sa ma ani nicpodobne. Netrapi ma to uz.... Jej vec ona nevie o co prichadza a moja dcera s nou nebude mat ziadny vztah.
A pravdupovediac ked som videla ako cvici moju malu ze podam ti hracku az ked povies ze som ti babka som aj rada...

mizu89
8. apr 2015

No ja uvidim ako sa to bude vyvijat 😖 Svokra zatial ma mojho synceka rada lebo je to jej prve vnuca.No rozkazovat a vsetko okolo toho to je jej.Mne to osobne vadi ja som matka a ako sa staram ja o dieta tak ju to nema co zaujimat.Svokra-stara skola 🙂 Ako dam si poradit ked neviem ale nemusi to byt tak ze vzdy urobim ako povie.No uvidime teraz sa jej narodilo druhe vnuca tak som zvedava ake bude robit rozdiely.Medzi vnucatami je skoro pol rocny rozdiel svagrina je vydata a mi len zijeme spolu s partnerom...

janka5879
1. sep 2023

Áno... veľký...je to bolestivé vidieť a nič s tým nedokázať robiť...😢

Strana
z2