icon

Robím chybu?

flower1506
23. jún 2020

Chcem sa opýtať či naozaj robím chybu ako mi manžel tvrdí keď ho upozorňujem napríklad to že si za sebou neodložil veci do prádla že neodloží tanier po sebe keď doje keď neuzatvorí za sebou skriňu keď niečo z nej vyberie. Myslím že to nerobím len preto že mi to vadí no je problém v tom že manžel mi nedokáže s ničím v domácnosti pomocť mame 1,6 mes dieťa a jednoducho nepomôže mi bože chráň aby som mu povedala poprosila či by nemohol povysavať kým ja navarím alebo okupem dieťa či by nemohol proste niečo čím by mi pomohol. Aspoň trošku. Veď predsa je to naša domácnosť nielen moja. Či? Neviem dnes mi povedal že len pi****m. Že mi stále niečo vadí. No mne nevadí on ani jeho prítomnosť som šťastná že je s nami že je pri nás no myslím že poriadok ako taký by mohol chlap zvládnuť a ja sa vyhnúť tomu že pi****.ze keď sa zmením ja zmení sa aj on?

flower1506
autor
23. jún 2020

@luccija však bez chlapa ktorý nosí peniaze by žena bola nikto a ktovie kde. :D

luccija
23. jún 2020

@midori123 na dedinách či v silnom patriarchate to tak je.Chlap má kosiť, starať sa o dom, majstrovat, zarobiť žena má prať, variť, starať sa o deti😊lenže, keď žena nastúpi do roboty robí už všetko aj zarába aj sa stará.Chlap nevie ani kde má dieťa tepláky, plienky

korunka1
23. jún 2020

@flower1506 ja k tomu len toľko.... mne by len raz povedal muz, ze som pi@a a viac by sme sa nebavili. Ja nie som handra,aby si o mňa obtieral hubu.

martina1201
23. jún 2020

@sunny8 prepáč ale dovolím si nesúhlasiť. Prečo by malo byť vysávanie čisto ženská robota? A umývanie riadov tiež a odkladanie prádla tiez? Ak si takto vychováme svoje deti tak ich manželky budú slúžky a nie manželky. Ja svoje deti učím aj riady umývať aj odkladať a aj dlážky pozametať a umyť. Dokážu upratať oblečenie, dať si prať a tiež vybrať a poskladať oblecenie. A to mám aj chlapcov. Žena nie je slúžka aby obskakovala chlapa, je partnerka. A to znamená, že nemá všetko robiť sama. V domácnosti žijú dvaja s deťmi viacerí, takže aj na poriadku sa majú viacerí podieľať. Ak to tak nie je, nech chlap s tým nezaťažuje ženu a nech si zaplatí upratovačku. Žena je partnerka a nie upratovačka.....

luccija
23. jún 2020

@flower1506 možno u takeho chlapa kde by sa necítila ako jeho mama či slúžka a ešte by aj kavu uvaril a možno aj veceru😀

sunny8
23. jún 2020

@flower1506 🙄 nikto nepise o Tom že si máš nechať všetko rozrobené .. nájsť si systém ..

@ckocka nie je .. podľa môjho otca viem jeho rodičia nenaučili nič a nie je to správne .. ale zas rozčuľovať sa že niečo urobí nekvalitné tak si to voli urobiť sama

@rachel36a každému podľa chuti 🙂 mne vadí keď niečo nie je urobené poriadne nakoniec to aj tak robím po svojom

@flower1506 vidím podľa x mužov že ako

@midori123 ja som kľudná povaha ;) otec ma vytrénoval riadne. Už ma ohľadne domácnosti nenababre nič ..

flower1506
autor
23. jún 2020

@luccija fajn aj keď by to tak teraz malo byť neviem čo by ten môj kosik či aké drevo by rubal keď sme v paneláku 😅

luccija
23. jún 2020

@sunny8 voľakedy všetko doma robili ženy otec bude pravdepodobne 50 + jeho mama možno nepracovala ženy boli domace a za tej doby chlapi nerobili nic
@flower1506 tak zajtra ho pošli 2x s dieťaťom von, alebo na nákup, alebo ošúpať zemiaky.

blumie
23. jún 2020

@sunny8 inak, ze ty nepoznas muza, ktory umyje sam riad? Zoznamim ta s mojim otcom, pravidelne doma umyval riad a ucil to robit aj mna aj brata. Moj svokor tiez umyva riad a ja som naucila svojho muza po dojedeni umyt si ho tiez, nevari, nech si po sebe aspon odprace. Vysostne zenska robota 😄 a aka je vysostne muzska robota, ked byvame v panelaku. Mam ho poslat ist kosit travnik pred vchod alebo strihat kriky? Toto ma dostalo.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
flower1506
autor
23. jún 2020

@sunny8 ja ten systém mám dávno nemusíš učiť ak vidíš okolo seba len chlapov ktorí nevedia za sebou nič upratať a ani nič podobné asi to niesu chlapi tak ako niesu kľaví v práci vari niesu kľaví ani doma. Ak máš názor takýto že ženská práca je toto aj toto tak nech sa páči.. asi nebude chlap čumieť do telky alebo do telefónu.. chlap má žene pomáhať a bodka.

flower1506
autor
23. jún 2020

@blumie asi nepozná. Nie asi no isto nemá ani predstavu ako to môže vyzerať 🙂

sunny8
23. jún 2020

@perdulka7 Ake mam problémy ? Že o nich neviem

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
sunny8
23. jún 2020

@flower1506 veď rob ako chces .. ale keď doma prúdiš s tým ako ti má pomáhať nečuduj sa keď zdrhne. Lebo toto mužov dostane. Keď nie je naučený nepohnes s ním jednoducho na to musíš ísť z opačnej strany.

sunny8
23. jún 2020

@sunny8 no schválne keď ma tak poznáš aké problémy mám ? Nemám žiadne. Problém je len vec postoja. Aj keď nie všetko ide podľa plánu neznamená to že je to problém ;)

sunny8
23. jún 2020
ysseba
23. jún 2020

@sunny8 Vždy si pomyslím, že mňa už nič neprekvapí... A vždy niečo príde 😀 Dnes napr. prišla táto Tvoja myšlienka, že vysávať a umývať riad má žena. A dokonca výsostne 😀 Tak toto dlho nič neprekoná čo by ma prekvapilo, po dnešku som už počula naozaj všetko 😀 Pozri, nechápem o čom vlastne hovoríš. Čo Ťa pohoršuje? Lebo na jednej strane vravíš, že riady či vysávať má (výsostne!) žena a v druhom komentári píšeš, že vidíš ako "matere" vychovávajú synov - že dievčatá robia všetko a synovia nemusia nič. Veď si sama protirečíš... Ak by si mala syna tak ako by si ho vychovávala? Keď píšeš, že vysávanie či riady sú výsostne ženská robota. Takže Ty by si syna tiež vychovávala ako "ty nič nemusíš, lebo upratovanie je výsostne ženská robota" Joooj, dobre, že nemáš syna, jeho manželka by to mala sakra ťažké 😀 Snáď manželkou takéhoto chlapa nebude Tvoja dcéra

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
sunny8
23. jún 2020

@ysseba lenže tí synovia nie sú naučení ani hodiť do koša na prádlo špinavé ponožky .. nikto nehovorí o Tom že majú luxovat podlahu alebo umývať riad . Ale aspoň základy ! Alebo zhrnúť riad na kopu by ich asi zabilo ..

sunny8
23. jún 2020

@perdulka7 🤣

daganov
23. jún 2020

@flower1506 povedz mu, že si hľadáš prácu, dieťa pôjde do jasiel a spýtaj sa ho, kto bude potom tú ženskú robotu u vás robiť, keď ty budeš v práci. Lebo aj ty budeš zarábať. A nebol iný, iba ty si bez dieťaťa stíhala všetko v pohode. Muž, pre ktorého je prirodzené udržiavať poriadok, je taký stále. Druhé by som s ním nemala, ani keby ma na kolenách prosil. Ale má pravdu v tom, že sa zmeniť musíš ty, inak sa on skutočne nezmení. Tak, ako ti radia vyššie, neupozorňuj, nech je skriňa otvorená, tanier nechaj tam, kde ho položil. Hádam mu docvakne za pár dní. Vydrž to a nechoď na neho s výčitkami, nezvyšuj hlas, sama vidíš, že je to zbytočné. Inak by ma zaujímalo, aká je mužská práca v paneláku za predpokladu, že obidvaja chodia do práce. Ak príde počas týždňa unavený z práce, neotravovala by som ho s vysávaním, to predsa hravo zvládneš pri jednom dieťati. Nech si oddýchne, pospí, išla by som s dieťaťom von. Ale po príchode z vonku by som mu ho dala, nech sa mu venuje, kým nachystáš večeru a potom nech ho uspí. Počas víkendu by som ale trvala na tom, že priloží ruku k dielu aj on.

maris5
23. jún 2020

Prestan robit full servis.
Ja aktualne neperiem, iba detom. Uz su to 2 tyzdne. Nemam pocit, ze by si to vsimol. Uvidim za tyzden, ked mu dojdu slipy.
Uz ma nebavi stale prat, vesat, prekladat, skladat a nie je schopny ani veci odlozit do skrine.

flower1506
autor
23. jún 2020

@maris5 povedal mi že si vyperie sám pretože ja neperiem ale pracka takze vraj on to zvládne aj sám.

nickpick
23. jún 2020

@sunny8 co myslis tym ist na to z opacnej strany?

@flower1506 ja som presvedcena, ze cca 70% chlapov na SK v domacnosti nic nerobi, alebo len prilezitostne prejavi dobru volu a vysype smeti ci umyje riad, to klise, ze mama vari a otec cita noviny je v nasej spolocnosti zazrate ako hrdza, chlapi zaspali dobu, budu sa ohanat mantrou, ze oni zarabaju peniaze a my preto musime upratovat, varit a starat sa o deti, lebo im to dovolime, argumenty typu, radsej si to urobim sama, lebo po nom by som to musela aj tak urobit neobstoja, nie sme sluzky ani ich otrokyne, neuvedomia si to kym ich nenaucime vnimat nas ako rovnocenne partnerky, vela zien tuto chlapsku lenivost a pohodlnost na zaciatku vztahu ignoruje a potom su nestastne ake lenive hovado doma obskakuju, zaplatpanboh za svokry, co vychovali synov k poriadkumilovnisti....

flower1506
autor
23. jún 2020

@sunny8 zdrhne ? Neviem ako to robíte vy že máte už ex.. no myslím že pretoto by nezdrhol chlap sa má až moc dobre... bez veškerej pomocí

deti95060810
23. jún 2020

Každý robí tak ako vidí doma...Môj chlap nemá problém robiť poriadky doma aj keď sme v domácnosti 4 ženy....Robil aj doma u svojej mamy kým rodičia vyspávali opicu....😉

jankaovecka
23. jún 2020

@nickpick spojenie lenive hovado je bohovske😂 musim si to zapamatat, akosi tusim ze ho budem potrebovat😂 ..a pritom je to jednoduche slovne spojenie✌️

daganov
23. jún 2020

@sunny8 vysávať a odkladať riad by mala žena? A to je kde prosím ťa napísané? Rozmýšľam, kto asi vysáva a odkladá riad mužom, ktorí žijú sami. Môžeš mi na to odpovedať? U môjho partnera je to úplne samozrejmé, úplne samozrejmé to bolo dokonca pred 40 rokmi u môjho otca, tak nechápem, kde si k takémuto názoru prišla. Vezmi si manželov, obaja pracujú v tej istej fabrike, za tým istým pásom. Prídu domov, majú tri deti, čo má v paneláku na starosti on? To ako má ťahať žena domácnosť sama? A prečo? Pretože je žena? Alebo pretože je trúba? A kto má variť? Žehliť? Prať a vešať prádlo ? A skladať ho do skríň? Prach môže muž utierať? A umyť kúpeľňu? Ja žasnem. Absolútne sa už nedivím, kde sa takí muži berú, čo považujú ženu za domáci spotrebič.

evita68
23. jún 2020

@sunny8 náš 3ročný si hodí večer oblečenie sám do koša.. aj tanier, keď spapá odloží do drezu.. aj pekne poďakuje za obed.. lebo takéto správanie vidí u svojho otca.. čiže treba ísť príkladom, nie delením prác na ženské a mužské