Robím chybu?
Chcem sa opýtať či naozaj robím chybu ako mi manžel tvrdí keď ho upozorňujem napríklad to že si za sebou neodložil veci do prádla že neodloží tanier po sebe keď doje keď neuzatvorí za sebou skriňu keď niečo z nej vyberie. Myslím že to nerobím len preto že mi to vadí no je problém v tom že manžel mi nedokáže s ničím v domácnosti pomocť mame 1,6 mes dieťa a jednoducho nepomôže mi bože chráň aby som mu povedala poprosila či by nemohol povysavať kým ja navarím alebo okupem dieťa či by nemohol proste niečo čím by mi pomohol. Aspoň trošku. Veď predsa je to naša domácnosť nielen moja. Či? Neviem dnes mi povedal že len pi****m. Že mi stále niečo vadí. No mne nevadí on ani jeho prítomnosť som šťastná že je s nami že je pri nás no myslím že poriadok ako taký by mohol chlap zvládnuť a ja sa vyhnúť tomu že pi****.ze keď sa zmením ja zmení sa aj on?
a ty si co jeho sluzka alebo co???nemas mu nahodou utret rit ked sa vysere??? toto keby na mna doma skusi moj chlap ze si po sebe neuprace bordel alebo ze nepomoze ked mu poviem a este mi povie ze co picuj+m tak narobim hukot len take fofry. Nie ze by som po nom chcela vynimocne vykony ale ked som unavena a poviem nech spravi ide. Kmitat jak fredka a este PO nejakom lenivom bordelarovi tak by letel dverami jak namydleny blesk.
@sunny8 moj muz umyje riad, navari a aj si po sebe uprace, tiez vie vysavat, umyje dlazku a zaujimave, ze si vie svoje spinave oblecenie hodit do kosa na pradlo.
Detto dvaja synovia.
Neviem v akej dobe ty zijes...
@sunny8 prepáč, ale ty si doteraz žila v brazílskom pralese? Ty nás iba provokuješ, že? Neverím tomu, že nepoznáš muža, ktorý si odloží špinavé prádlo do koša. Ak sú v rodine traja synovia plus manžel, tak sa kopou špinavého prádla predierajú k umývadlu? Alebo v kuse za nimi niekto chodí a zbiera? Ako dieťa som žila s rodičmi aj starými rodičmi, plus brat, čiže traja muži v chalupe, ani jednému nerobilo problém si odniesť špinavé prádlo tam, kam patrí a špinavý tanier tiež. Asi ťa budem šokovať, ale môj dedko načistil mojej mame zeleninu do polievky a nemal s tým najmenší problém. A že nám zdrhnú? Ja sa tu rehocem, ako celý kolektív. Môj dedko, ani môj otec si neurobili zo žien slúžky a napriek tomu vydržali spolu vyše 40 rokov. S mojím partnerom som tiež už viac ako desať rokov a nezdrhol, ani sa ako vidím nechystá, už má pyžamo. A nerobí mu problém ani oblok umyť, alebo navariť.
aj moj ex bol taky.. ja som nakupila, navarila, dala mu na tanier, na stol, on sa napapal, vstal od stola a siel si robit svoje (v preklade notebook na kolena a hajde na gauc pred telku).. spociatku som po nom upratala, umyla a odlozila riad.. casom som zacala nechavat jeho riad na stole.. vobec mu to nevadilo.. neskor som sa ho opytala, ci si mysli, ze ma ten tanier nozicky.. straaaasne smiesne to bolo.. a ja som nechapala.. aj som mu pekne vysvetlila, ze ja nie som jeho sluzka, som jeho manzelka.. ano, ja mu navarim, ja mu aj vyperiem, vyzehlim, atd.. a co urobi on pre mna? pre nas s dcerou? vygulil oci.. a ja som zase nechapala.. podotykam, ze ani nepracoval, ani dceru do skolky nevodil.. vsetko som robila ja a stale bolo malo.. ako som spomenula v uvode, uz je to moj ex.. odmietla som robit sluzku niekomu, kto ani nezarabal.. dnes mam partnera, ktory nakupi, ja navarim, on umyje riad, atd. a potom ideme na vylet.. jednoducho delba prace.. zijeme spolu, jeme spolu, starame sa o seba, o deti a o domacnost navzajom 🙂
@sunny8 posle muza umyt, lebo ma NORMALNEHO MUZA
Ahoj, ak chodí manžel na týždňovky. Žijete obaja 2 životy, keď ste oddelený a keď ste spolu. A tieto dva životy skĺbiť je velmi ťažké. Lebo on si žije ako chce. Keď je na týždňovke, proste chalp sám nerieši špinavé rozhádzané ponožky, prach, špinavé taniere... Je mu to jedno. Ty keď si sama s dieťaťom, priebežne upratuješ čo je treba a máš svoj systém, svoju dennú rutinu. Muž sa po týždňovke vráti domov a túto rutinu naruší. Potrebujete urobiť vzájomne ústupky, aby ste si ten čas keď ste spolu užili. Hlavne sa o tom v kľude porozprávajte. Keď si muž začne po sebe trochu viac upratovať určite z neho neubudne. A pár ponožiek na podlahe v obývačke, no nieje to zrovna dekorácia ale zas ani taká veľká tragédia. Kľudný rozhovor pri káve, čaji. Dokáže viac ako krik, nervozita, výčitky.
@perdulka7 moj chlap dosiel domov v spinavych teniskach. Vyzul sa, vzal vysavac a urobil po sebe poriadky. No musim mu povedat, ze vysavanie je vysostna robota zeny 🤣🤣🤣 sa zasmeje
Keď si nevie po sebe upratať, nech si platí niekoho , kto to bude po ňom robiť. Musí sa naučiť ,že samé sa to nespravi.
@perdulka7 ja som fakt myslela, že si z nás robí prču. Sedím tu s otvorenou hubou a nechápem. Aj sa bojím napísať, že syn navaril paprikáš, nemá problém ani upiecť bublaninu, oprať, v zúfalstve aj požehliť. Ak by nechal špinavé prádlo vedľa koša, tak by letelo do koša, ale smetného. Keď som bola tri týždne v nemocnici, u nás všetko fungovalo tak, akoby som bola doma.
@perdulka7 a minule umyval okna a ja som kosila. Asi sme divna rodina 🤣🤣🤣 starsi syn ma na starosti vysavanie izby, utieranie prachu, vyhadzuje smetie, ma na starosti susicku ( vyberie oblecenie, vycisti filtre). Co som snad ich sluzka??
@blumie úplne súhlasím a tiež do zoznamu pridám aj môjho otca taktiež svokra a manžela ...v jednej domácnosti nie je moja a tvoja robota, ale naša robota...ten riad som nezašpinila len ja... žasnem nad niektorými názormi a potom sa čudujeme čo z deti vyrastá, keď vidia mamu otroka a otca ležiaceho na gauči 😲 😣
@veronikaszabova môj tiez umyva okná 😂....ale v práci sa stým asi nechváli. A švagor pečie lepšie makovniky ako jeho žena 😅