Rodičia mi vytkli výšku môjho príspevku na ich dôchodok
Ahojte rodicom prislo rozhodnutie kolko budu dostavat prispevok od deti na dochodok. Odomna je najnizsi prispevok a z nicoho nic som sa stala najhorsou dcerou ktora prispieva iba 9,9 eur/mesacne , normalne ma to rozhodilo, ked ma konfrontovali. Podotykam som najmladsia a som na rodicovskej dovolenke, celkovo ma prekvapilo ze odomna vobec maju, kedze mam rodicak. Ako by ste reagovali? Este teraz iba cumim dopredu a neviem co povedat 😄
smutne, ze takto rodic zareaguje :( asi tam tie vztahy nebudu uplne okej
moja mama ani zdaleka nie je v dochodkovom veku a svokrovcom veru doprajem, akurat ze manzela aj jeho brata (ako to uz byva) osekol strop, vsak dane platit mozeme ale na davky v zodpovedajucek vysle u VZ narok nemame
Mozno to nebola vycitka, len konstatovanie, ze je to malo. Ak su inteligentny a vedia pochopit zakon, tak im podstatnu cast vytlac a daj precitat. Pochopia, ze ty s tym nemas nic.
@milanemila nevidela som to ja, len mi to ukázal ako sa to dá vypočítať ak je to do tých 21
@milanemila ja čo som videla rozhodnutie známych, tak tam boli mená detí a ich vymeriavacie základy, a myslím, že aj priemerný mesačný základ a z toho sa už ľahko vypočítalo 1,5%
Ja som videla aj rozhodnutie ono naozaj je rozpisane podla mena od koho kolko dostanu, vysvetlenie preco a ako Ja nerozumiem preco je potrebne to tak velmi rozpisat. Aj ked to neospravedlnuje ich spravanie. Ja som v roku 2021 nastupila na matersku. Takze sa tam pocitalo aj to. Keby som im zobrala prispevok tak by sa somnou asi ani nerozpravali? 🤯.
@petamich
@zuzulka558 no pomóc už sa teším🙈🙉 ona si to zas po svojom, to škoda rečí, už akoby som ju počula, im netreba majú dosť, áno treba tým doma čo má v mama hoteli, jeden 42 druhý 38 slobodní bez frajerok, nám s deťmi len tá z voda z vodovodu a už si evidentne budem aj tú nosiť🙈
U nas uz sa zamestnanci v robote nad tymto stazuju, ze to poistovna takto poslelala tie vymery rodicom, s celymi menami a tymi vypoctami a babky s rozhodnutiami po ulici si to porovnavali medzi sebou a dali ratat kde akemu susedovi, kolko deti zarabaju, takze o vyske ich vyplaty vie uz polka ulice .. 😀
@marcellka32 podľa zákona sa to počíta z VZ za rok, ktorý dva roky predchádza roku v ktorom sa počíta rodičovský dôchodok 🙂
To im môžeš posielať peniaze aj z rodičovského príspevku?
Naša mamina bola naopak nešťastná že nám vraj uberá z výplaty a že ona to ani nechce a vráti nám to....
Ja som rada nech ma aspoň troška...
Sú rodičia a rodičia no....
@marcellka32 podla mna by to nestihli prepratat k zaciatku roka, keby brali predosly rok.
@ejbyk neubera nam z nicoho, moze kludne spavat 🙂
Baby a už to chodí? Je tam normálne napísané, koľko zarabame?
@ivka79 jj je to tak,,, preto poznám veľa ľudí čo to zrušilo kvôli tomu, že ktovie ako to budú meniť keď večer niečo iné a ráno neplatí
A najlepsie, kto ma mamu, co sa "hrdo" rychlo pochvali celej rodine a celemu baraku, kolko jej dieta zaraba a uz sa s nim nikto z rodiny nebude bavit a a zadarmo mu ani usta neotvori na odpoved. :D
@simca06022011 to ja viem, len ona si myslela že to nám berú...
Ja som za, nech im len dajú....
@daniela1911 fuuha cize je tam napisane, ze meno xy zaraba 3500e a teda prispevok je 21,8e kedze to je strop? 😳 to mi pride absurdne fakt
A vedia rodičové, že maximalne to moze byt 21 eur?? Ako keby ty si za to mohla. Akoze, nech sa s tymi 12 eurami, co im evidentne chybaju, viete co...
... treba rodit synov, alebo dcery naucit, aby nesedeli doma pol zivota bez prace. 🙂
https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/651582...
Niektorí tvrdia, že toto má povzbudiť rodičov mať deti, pretože budú mať vyšší dôchodok. Tak si teraz vezmite napríklad situáciu, keď dôchodca má dcéru a tá dcéra privedie na svet ďalšiu dcéru. Tá dcéra, keďže sa rozhodla mať ďalšie dieťa a prispieť tak k lepšiemu demografickému rozvoju Slovenska, čo by sme mali oceniť, tak ona nepracuje, lebo je doma s dieťaťom. Je poistencom štátu, štát za ňu niečo platí, ale veľmi málo,“ vysvetľuje Mihál v rozhovore pre Pravdu.
@milanemila inak je to otrasne, my máme v zmluve nerozprávat o plate a rodičom príde, len tak, koľko nám chodí. Aj ja som za,aby im dali, ale toto je maximálne cez čiaru
@adaluc338 ma podrž. Socialna vyhlasovala, ze nestihaju a najskor koncom augusta alebo zaciatkom septembra 2023 to zacnu posielat….. a zrazu už v máji 2023.
PS: normalne meno, zarabal tolkoto a preto sme vyratali toto?
K reakcii sa nevyjadrujem.
Je to úbohé, keď začnú zvady v rodine pre takúto hovadinu.
A nemá to súvis s tým, že aké deti vychovali. Akoby zabudli.
Kto im pomáha, i keď ho k tomu zákon nezavazuje…
https://www.socpoist.sk/zivotne-situacie/dochod...
@milanemila precitaj si tu:
https://www.socpoist.sk/zivotne-situacie/dochod...

@zuzulka558 ak zaraba menej ako 1,2 nasobok priemernej mudy, tak sa to da vypocitat podla vysky prispevku, ale ak zaraba viac prispevok je stale max 21,80e cize neviem podla coho by sa dalo vypocitat ci zarabam 2, 3 alebo 4000e. Je tam este nejaky iny udaj ako napriklad kolko % z platu ten konkretny prispevok je?