Rodičia nás psychicky deptajú

5. okt 2021

Ahojte..píšem sem lebo už som zúfalá cítim sa najhoršie ako sa len môže dať... Mám dcérku 5 mesačnú ktorú som porodila ako 19nast ročná takže bývame s priateľom u mojich rodičov.. Lenže chceli by sme sa zobrať s čím naši nesúhlasia teda hlavne moja mama nemyslím veľkú svadbu len niečo malinké proste chceme byť rodina a priateľ aj pracuje a naozaj sa mu darí a zarába už pekné peniaze... Našim platíme mesačne 350€ lenže...dávam máme aj na nákup peniaze dala som jej 100e už môjmu priateľovi tak isto nevrátila peniaze keď jej dal aby malej kúpila v meste plienky a mlieko koľko krát nám len povie kúpte mi napríklad cigarety a nedá peniaze ja to chápem bývame tam ale takto môžme už bývať aj sami..Stále nás ponižujú ako nič nezvladneme ako sme neschopný boli sme sa už pozrieť na jeden byt ale začali nám strašne nadávať hlavne mama tá má psychicky depta už veľmi dlho a začali kričať že môžme ísť ale že není návratu späť že už potom u nich my neexistujeme a podobne. Môj priateľ je už tiež veľmi zle psychicky zle na Tom..ja dokonca mám samovražedné sklony myslím na to ako sa zabijem aby bol kľud..aby som ja mala kľudu od mojej mamy ktorá mi robí zo života peklo každý deň...Neviem čo mám robiť bojím sa že keď odídem tak môj otec ma udrie lebo už vyhrážky také boli..

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janai1
5. okt 2021

Veď sa zbaľte a choďte... Nechápem načo čakáte

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ciusinka
5. okt 2021

Pises, ze priatel "zaraba uz pekne peniaze"..to z tych peknych penazi nie ste schopni si zaplatit podnajom? Akoze platit vlastnym rodicom 350 eur mesacne + dalsie peniaze za nakupy sa mi zda dost, takze podla mna jedina rada je zbalit sa a odist..

juljul
5. okt 2021

Kym ste pod ich strechou, vela sa asi nezmeni, predpokladam, ze neboli nadseni ani z tvojho tehotenstva v tak mladom veku a na jednu stranu ich aj chapem, ze kym nie ste svojpomocne zabezpeceni, pocituju v sebe aj zlost za tuto situaciu a ta sa potom prejavuje aj v komunikacii smerom k vam. Jednoznacne sa musite osamostatnit, priatel zaraba, nie je o com. Rozhodli ste sa zalozit rodinu, musite sa postavit na vlastne nohy a on ako otec rodiny vas potiahnut. Ak vasim platis 350 mesacne, z toho v klude pokryjete podnajom a osamostatnite sa.

autor
5. okt 2021

Prosím ako túto diskusiu vymažem lebo vy tu niektoré nič nechápete a že mi má dať po papuli ? Wau vaše vyjadrovanie je ešte horšie ako niektorých bezdomovkin na hlavnej stanici

jana_eyre_2
5. okt 2021

Ste dospeli, postavte sa k tomu tak - to že sa vám vyhrážajú je určite nepríjemne, ale sama vidíš že ti je z toho zle.. tvoje dieťa v tom vyrastá, snáď nechceš čakať kým ho to tiež začne negatívne ovplyvňovať.. ak priateľ zarába, nájdite si podnájom keď aj garsónku, to bude len začiatok, ale najmä v kľude.. vezmite sa s dvoma svedkami na svadbe a žite tak, ako chcete.. načo máš trpieť rodicov čo ťa deptaju?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
haley7897
5. okt 2021

Nič, odstahujte sa, vezmite sa a žite v kľude po svojom. O tom ze hľadáte byt nikomu hovoriť nemusíte. A keď budu mat problém zo svadbou, nemusia chodit

renka30
5. okt 2021

Ked vas priatel uzivi tak rychlo prec, najdite si na zaciatok nieco mensie a neskor mozno aj nejaku hypoteku na vlastne, ved ani ty nebudes vecne doma. Neviem odkial si ale za tie peniaze urcite najdete nejaky podnajom a hlavne budete mat svaty pokoj. Svadbu si urobte na urade len vy dvaja a svedkovia a hotovo.

miriam11
5. okt 2021

S priateľom si v kľude sadnite, prepocitajte, či by vám to vyšlo na podnájom a potraviny, veci pre babo. Ak áno, odsťahujte sa. Keď vám to nevyjde, tak len vydržať, keď budeš môcť nastúpiť do prace a zarábať aj ty.

janetinka27
5. okt 2021

ahoj, skuste si pohladat to byvanie, nemusite im oznamovat, ze hladate byt. potom ich postavite pred hotovu vec. ste mladi a rodicov budete potrebovat, vztahy su dolezite. aj ked musia na tom pracovat obidve strany. ked sa odstahujete, situacia sa ukludni. budete si zit svoj zivot a svoju rodinu pustite k telu iba tolko, kolko dovolite.
je tu aj ta moznost, ze im vyhovuju vase financie, ale to sa mozem mylit.
mate male babo, mate sa radi, odidte. pretoze tvoj muz to tam tiez nevydrzi navzdy. pretoze vas potrebuje chranit, lenze ako vas ma chranit, ked vas ohrozuje tvoja vlastna rodina. drzim ti palce

lilitela
5. okt 2021

Je to tazke, ked clovek toto zaziva od rodicov, su to rodicia a ja chapem, ze nechces s nimi nikdy pretrhnut puta, cim sa ti vyhrazaju. Problem vsak je, ze takto s vami nemozu jednat. Skus ich ubezpecit, ze kvoli dcerke musite byvat sami, a postavit sa na vlastne nohy, lebo sa citite stale ako deti, co uz nie ste ale ze budete na nich mysliet v dobrom a keby bolo naozaj treba ze sem tam, naoazja obcas, s niecim pomozete. Aj oni sa musia vyrovant s tym, ze stratia urcite pohodlie tym, ze tam viac nebudete, vsetko si zaplatia sami a pre cigaretky si uz tiez pojdu len sami. A ak to nezaberie, behuzial, tak potom ty nelutuj ten odchod, nie je spravne ze s tebou takto jednaju, takze pretrhnut tie puta bude potom jedina moznost, az nutnost a ty si to nevycitaj, oni sa tak rozhodli.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
5. okt 2021

Rodicia maju pravdu-ste neschopni. Keby ste boli schopni, davno by ste boli v podnajme a mali by ste sukromie. Takze zbytocne tu utocis, to Ti nepomoze. Najdite si mensi byt a chodte byvat sami.

acrobaleno
5. okt 2021

Aaaa už sa neozve. Asi sa jej nepáči riešenie, ktoré tu všetky píšete. Už dávno mohli byť odsťahovaní.

nikyball
5. okt 2021

Vysvetlí im, že aj vy aj oni potrebujete svoj priestor. Ukáž im, že ste schopní.

Inak mňa zaujíma skor toto. Ako si niekto môže spraviť dieťa v 19 stke, keď nezarába, nemá kde bývať atď.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1katus1
5. okt 2021

Ukľudní sa máš dieťa ktoré ťa potrebuje tak nerob hlúposti. Za 350e mesacne nájdeš aj podnájom. Najlepšie k inom meste. Priateľ pracuje v meste kde.byvate či dochádza ? Niektoré firmy majú firemné byty možno by sa dalo poriesit aj to. Keď sa takto správa jednoducho choďte pozrite nájom zariaďte si všetko zbaľte a oddidte keď rodičia budú v práci. Určite máš kamarátov a známych ktorý pomôžu . Držím palce .

rachel36a
5. okt 2021

350€ co vasim davate je zalostne malo pre troch ludi na byt a stravu..takze ked date nevyse nie je nic zvlastne...ale spravanie sa rodicov a citove vydieranie ne o niecom inom...zoberte si podnájom a odstahujte sa...co ze nie je cesta spät? Ved ste rodina tak prečo by ste sa mali vracat...budete mat svoj zivot

katka0203
5. okt 2021

akoze prepac ale ak sa tvoji rodicia naozaj takto spravaju tak su doslova s prepacenim prije*ani ... to ako naozaj povie otec dcere 19 rocnej ze jej da po papuli? obycajny chudak len toto povie, ktory je tak ubohy ze si svoje ego potrebuje honit na niekom a ponizovat druhych len aby sa on sam citil lepsie...co priatelovi rodicia? s nimi aspon dobry vztah? ste dospeli, pekne si najst podnajom, zbalit sa a odist od takych ludi...niektori ludia by nemali naozaj mat deti lebo si na nich len kompenzuju svoje ubohe ega (myslim tvojich rodicov) ... je mi ta uprimne luto, je to tazke, podobne spravanie rodicov resp otca som zazivala aj ja, ale naucila som sa postavit sa mu a uz by si nedovolil lebo by to olutoval trpko

zuzi_747
5. okt 2021

Toto prostredie nie je dobré ani pre teba , priateľa a ani nie pre vaše dieťatko. Uvedom si, že si žena, ktorá má na zodpovednosť už vlastné dieťa. To ako a kde bude žiť, závisí len od vás. Pozbierajte svoje sily a nájdite si vlastné bývanie- podnájom. Kde budete úplne v kľude vychovávať svoje dieťatko a spoločne si užívať domácnosť. Takto trpieť nemusíš. Vracať sa tiež k nim nemusíš. Z ich strany ide o využívanie, pretože majú z vás peniaze. To len teraz majú kopu reči,neboj, keby ste odišli, ako by sa ti ozývali. A keby aj nie, tak potom nestoja za žiadnu snahu. Rodičia majú byť nápomocní. Pozbieraj sa čím skôr kvôli malej a začni si písať svoju rozprávku sama. 😊 Držím veľmi palce.

majulino
5. okt 2021

Napis mi sukromne ak chceš. Mala som doma čosi ako ty. Mozem ti poradit, ale nechcem sa takto verejne vyjadrovať a rozpisovať co u nas bolo

arriana29
5. okt 2021

Keď sa vie muž o vás postarať šup hľadať podnájom a utekať preč. Keď sa bojíš že ti otec jednu supne. Pobalte sa keď nebudú doma. Radšej mať kľud a pokoj ako takto trpieť

danulicek
5. okt 2021

určite si nájdite podnájom za tie peniaze a rýchlo preč. dôležité je, že s priateľom stojíte pri sebe, ale treba sa postaviť čo najskôr na vlastné nohy - myslím aj "odpútaním sa" od rodičov, lebo takto vás to udupe. a že vám povedia, že nebude už cesty späť? ako pardon, ale takéto vyhrážky... veď im odíde s vami príjem, na ktorý niektorí ľudia musia chodiť niekoľko týždňov do práce, tak sa nečuduj... a poviem ti tak - manipulatívni ľudia sa radi a často vyhrážajú, čo urobia, akú nebudete mať druhú šancu a potom sú velice prekvapení, keď sa odváži druhá strana vymaniť sa z toho...

trojnasobnamama
5. okt 2021

Tvoji rodičia vas vyuzivaju koli peniazom.No fakt to je z ich strany hnusne .A take reci,ze potom sa uz nemate vracat a podobne no uplne ťa vydiera.Ja ťa chapem,ze sa bojis ,ale takto to neide do nekonečna.Ste dospelí nemaju vam co hovorit do važho zivota.Drzim silno palce.Tvoje dieťa ťa potrebuje spokojnu unak bude trpiet aj ono.

sasa1310
5. okt 2021

no nemyslím, že využívajú kvôli peniazom. Druhá strana mince môže byť úplne iná. Môžu byť rozhadzovační, poprípade mamina tie peniaze nemíňa, ale im kľudne môže odkladať lebo oni sami odkladať nevedia.
Takže keď vám nadáva, že ste neschopní, a tvoj chlap "nie je chlap" ale je psychicky v kýbli, tak je otázne, že prečo to tak je.
Lebo nepríde mi normálne, že si sami neviete vybaviť svadbu a potrebujete k tomu súhlas tvojej matky.

neznamadama
1. mar 2022

jasom doma ostavala dlho premamu do 25 nemala som priatela peniaze musela som tam ostavat zdravotne problemy a otec ma denodenne psichicky tiral ponizoval krical casto si vypil... a vobec nevem kde sa vnasej krasnejkrajine vlasne resi psichicke tiranie..

jaskolka
1. mar 2022

A načo vôbec ste ostal bývať u rodičov? Máš pravdu, toto vôbec nechápem. Píšeš, že priateľ zarobi dobre, tak z akého dôvodu ste stále tam? Toto nkto nepochopí, zbytočne sa budeš hnevať
Ste plnoleti? Ste.
Chcete sa vziať? Vezmite sa, na to vám súhlas rodičov už netreba.
Chcete sa odsťahovat? Choďte.
Co vlastne chceš počuť?