Rodičia nás sklamali a manžel chce prerušiť s nimi kontakt
Dostala som sa do veľmi komplikovanej situácie. Naši nám pred troma rokmi sľúbili byť za lepšiu cenu (po babke) byt manžel prerobil svojpomocne, nadrel sa tu. Prepis sa ale natahoval až došlo k zmene rodinnej situácie a už viac neplatí dohoda o kúpe, zrušili ju rodičia. Manžel je veľmi naštvaný, chce z bytu vyplatiť naša vložené úspory + prácu, ktorú tu odrobil. Ja ani neviem ako mam reagovať, na jednu stranu som smutná a zlostna, že sa musíme sťahovať, že nič co sľúbili nesplnili, na druhú stranu sa im neviem postaviť. Je to komplikovane a hrozne sa to vo mne bije. Keď som s mamkou vystupuje ako najväčšia chudinka a aj ma reči ako nam veľmi pomohla (teraz minimálne už rok nepomohla v ničom, všetko len komplikuje). Asi som tu nenapísala všetko tak na dodatočné otázky odpoviem. Jasne nikdy neprerabat byt keď nie je tvoj už viem, myslela som si ze mne sa to stať predsa nemôže. Ja som svojej rodine absolútne dôveroval. Manžel teraz chce aby sme úplne prerušili kontakty. Ako to vidíte vy? Ako sa zachovať?
Si jedináčik?
@maciatkolulu cena stúpla asi o 80000e
Samozrejme, že by vám mali sami od seba vrátiť tie peniaze, ved keď predaju byť, budú mať, ale teda trochu sebareflexie by mohol muž mat a nedávať 30000plus.
Za prerabka 20000 o 80000? A ako teda nemáš súrodencov?
Ale cena bytu predsa nestupla len prerabkou, ceny bytov isli hore za posledne roky a to aj tie, ktore sa neprerabali.
@maciatkolulu ceny bytou išli hore, pred troma rokmi ohodnotili byt na 70000 teraz na 150000, áno mám sestru, ktorá pravdepodobne aj tak nič nedostane lebo dlhy. Aj keby sa dohoda dodržala tak vlastne z tých peňazí nemala dostať nič, len sme sa dohodli, že ja si už na nič nebudem nárokovať pri budúcom dedičstve
a chce vam teda mama dat penaize za tu prerabku podla mna optimalne 30 000 ale mala som dojem z toho co si pisala ze ani velmi nie
doklady si dala do uctovnictva mama no a otec tvoj ma k tomu aky postoj ? ja by som sa snazila cim skor doriesit zmluvou to preplatenie tych 30 000
vy tahate za kratsi povraz (nic pisomne doklady z prerabky ma mama ....)
@loginexistuje aj pre mňa je optimálne 30000 ale manzel na mňa strasne tlačí, ja viem, že si to musím vyriešiť s ním ale on potom hovori, že pri nom nestojím
su to tvoji rodicia tu by som si dupla povedala by som manzelovi ze ma mrzi co sa stalo ty nemozes za to co rodicia urobili ze ty chces aby ste pytali 30000 ved ste tam byvali len za naklady tri roky
a ries to s rodicmi len ty donut ich podpisat uznanie dlhu resp to ze to vyplatia pred notarom
a hladajte si vlastnu cestu ako si zaobstarat byvanie
Teraz budem hnusná, ale máte tam trvalý pobyt? Ak áno a máš dieťa, tak vás po zlom nevysťahujú. Druhá vec je, že ak sa tvoji rodičia takto zachovali, neverím, že aj ak by ti podpisali dlžný úpis, tak sa k peniazom dostanete až po ich smrti. Tvoji rodičia sú evidentne špekulanti. toto nie je otázka dnešných dlhov, ako píšeš, situácia sa naťahuje už 3 roky... Blbé, ale využili vás. preto by som sa prestala pozerať na to, čo sa patrí a začala by som si chrániť svoju rodinu. Čiže nájdite právnika, možno najskôr mediátora a prestaň svojich rodičov ofukovať. Vychcaní su dosť, tvojmu manželovi sa na jednej strane nečudujem, na druhej by som kontakty neprerušila, pretože bude oveľa ťažšie domocť sa svojich financií
@joannita úplne najhoršie. Že vôbec nejaký rodič toto dokáže urobiť svojmu decku. Vyhodiť svoje decko skoro na ulicu z bytu na ktorom sa nadreli a dali tam peniaze. Lebo majú rodičia dlhy. A tváriť sa , že tam ich decko nedalo ani cent. A nemať áni kúsok sebareflexie sa dohodnúť na kompromise. Ja žasnem. Že toto nejaký rodič dokáže .
Pre tých, pre ktorých je toto nepochopiteľné, môžem napísať, bola som v podobnej situácii. Môj manžel poprerábal starý neobývateľný dom po mojej starej mame. Keď bol dom prerobený, rodičia nás odtiaľ vyštvali. Po veľmi krátkom čase si tam nasťahovali nájomníkov, ktorí im platili slušné nájomné. My sme boli mladá rodina s malým dieťaťom a kopec času, ktorý tam môj muž vložil a nevenoval sa svojej rodine mi veľmi chýbal.
Moji rodičia boli slušne zabezpečení
@nelina1 a dali cam aspon nejake penize za to conste porobili ? ako ste na tom teraz so vztahmi ?
Úprimne, manžel má pravdu... Nie ste zajedno, nestojis pri ňom ani nezdielas jeho názor. Prerabka Vás vyšla cca. 20tis.ale to je materiál robota vide veru i viac, takže kľudne mne tých 50tis.pride OK... Nech sa stalo čokoľvek Áno je to osemetne sú to rodicia najbližšiea rodina, Si im verila, všetko bolo na Dobré Slovo... No toto Ti môže hlboko rozvratit manželstvo!? Takýto podraz, alebo situácia co nastala sa len tak ľahko nepredycha...
Necitala som vsetko, co ti napisali ostatne, ale napisem, co by som urobila ja:
Sadla by som si v klude s rodicmi. Vysvetlila by som im, do akej neprijemnej situacie vas dostali, ze ste nainvestovali peniaze aj cas a energiu do bytu, ktory ste si mysleli, ze bude vas.....
Oni dohodu zrusili a teda nech vam vratia nainvestovane plus za pracu. My sme stavali a tiez mozem povedat, ze casto je praca tolko, kolko material a teda aj ste investovali 20 tis, tak cca 20 tis by bola aj robota..... pripadne hladat kompromis v cene.
Proste celkovo by som sa snazila hladat kompromis ci u vas doma, ci s rodicmi.
Aj manzel by mohol pochopit, ze ak by rodicia boli ochotny zaplatit....nech radsej berie vrabca v hrsti....a teda nie tych 50.
Darmo, trochu bola aj vasa naivita, prerabat, ked ste to nemali na mene....ale to uz je jedno....
Proste snazit sa urovnat veci tak, aby obe strany menej skodovali.
Takto prakticky budete na nule, s tym, ze ste byvali 3 roky zadarmo....
A mozete zacat od znova a na vasom.
Len neviem, aky pozemok kupujete od svokrovcov....tak ak je v ich dvore, zriadte si vecne bremeno na pravo prechodu....proste je dobre aj v ramci rodiny mat veci na papieri.....
Lebo hold, aj taketo veci sa stavaju.
Byt taktiez je ich a teda maju pravo si veci rozmysliet a ak sa nachadzaju v zlej fin. situacii...tak s tym si chcu polepsit....
tvoj manžel si nacenil prácu za 30 000 eur? Prácu ktorú v podstate spravil aj pre VLASTNÝCH svokrovcov. To už čo je 😀 Snáď si aj babky budú naceňovať prácu, pri starostlivosti o vaše deti tiež na dobrú hodnotu
@sasa1310 ty si kvalitne nechapava jej manzel to robil pre nich pre seba svoju zenu a svoje deti a nie pre svokrovcov
a ano ak si stavala tak vies ze standardne sa pocita aka cena materialu (kde svokruska odrbkala stat bo si to dala do nakladov) tak taka cena za pracu
a preco sa oni maju chovat pekne ked svokrovci ich oklamali a podviedli ?
o 50 % nešli hore žiadne byty nikde na Slovensku.
@loginexistuje Pozri sa, prerábali niečo čo nebolo nikdy ich. Ich chyba. Môžu si nárokovať koľko chcú, nemajú na to žiadne právo, max. morálne, ale to sa dnes nenosí. Svokrovci kľudne môžu povedať, že to čo do toho vrazili aj patrične za 3 roky využili, keďže tam bývajú. Svokra im vráti pri predaji 20 tis. čo do toho skutočne vrátili a sú vybavení.
A za ďalšie chceli odrbkať aj jej sestru. Takže tam je vidieť jasne charakter človeka.
Mňa by len zaujímalo, v ktorej oblasti na Slovensku takto raketo vzrástli ceny bytov 🤷🏼♀️ lebo celé to znie až neuveriteľne a pravdepodobne za celou historkou bude niečo, čo autorka neuviedla.
@malasandrika presne tak. Ani novostavba v BA luktratívna lokalita nevstúpla za posledné 3 roky až o 50 %. Nikde
@loginexistuje a ktovie. Možno sa práve tá sestra do toho obula, lebo zistila, že by nedostala nič. Niekto si investuje do cudzieho 20 tis. eur a rovno si myslí, že to je jeho.
@sasa1310 povkaj prerabali to preto lebo im to rodicia prislubili a pisala predsa ze sa potom uz vzdaju dedicstva v prospech zadlzenej sestry a byt chceli odkupit za rodinnu cenu zo sumy hodnoty bytu pred prerabkou
co je na tom divne a necestne okrem jednania rodicov ? predpokladam ak by vedeli ako to dopadne tak si buduju svoje a neinvestuju do cudzieho
chces povedat keby sa toto stalo tebe ze si s tym ok a mavnes rukou ? ze by si taketo spravanie tolerovala rodicom svokrovcom alebo cudzim ludom ?
@sasa1310 mali to odkupit nie dostat zadarmo

Ale o 50000 sa snáď cena bytu nezvýši la. Trochu prehnane podľa mňa. Lebo reálne môže začať tvrdý boj. A budú pýtať spätne oni za nájom. A vzťahy v riti.