Rodičia nás sklamali a manžel chce prerušiť s nimi kontakt
Dostala som sa do veľmi komplikovanej situácie. Naši nám pred troma rokmi sľúbili byť za lepšiu cenu (po babke) byt manžel prerobil svojpomocne, nadrel sa tu. Prepis sa ale natahoval až došlo k zmene rodinnej situácie a už viac neplatí dohoda o kúpe, zrušili ju rodičia. Manžel je veľmi naštvaný, chce z bytu vyplatiť naša vložené úspory + prácu, ktorú tu odrobil. Ja ani neviem ako mam reagovať, na jednu stranu som smutná a zlostna, že sa musíme sťahovať, že nič co sľúbili nesplnili, na druhú stranu sa im neviem postaviť. Je to komplikovane a hrozne sa to vo mne bije. Keď som s mamkou vystupuje ako najväčšia chudinka a aj ma reči ako nam veľmi pomohla (teraz minimálne už rok nepomohla v ničom, všetko len komplikuje). Asi som tu nenapísala všetko tak na dodatočné otázky odpoviem. Jasne nikdy neprerabat byt keď nie je tvoj už viem, myslela som si ze mne sa to stať predsa nemôže. Ja som svojej rodine absolútne dôveroval. Manžel teraz chce aby sme úplne prerušili kontakty. Ako to vidíte vy? Ako sa zachovať?
@loginexistuje mne by sa to nestalo. Ja by som v živote nerekonštruovala niečo čo nemám na LV. A je jedno či je to rodič, kamarát alebo sused a či by mi to slúbili alebo nie. Pretože nikdy nevieš čo sa môže stať. Príde choroba, ktorá všetko zmení alebo niečo iné ako aj v tomto prípade. A príde mi nemiestne si nárokovať až takú sumu akú si nárokuje jej manžel.
Ukáž mi byt, ktorého rekonštrukcia stojí 50 tis. Dom ešte nepoviem. Ale byt?
@nelina1 ako to u vás skončilo?
Autorka, ceny na nete sú vždy nadsadené lebo každý kupujúci skúša vyjednávať. Takže to je stratégia... keby rovno dali sumu akú chcú dostať nepredajú to za toľko
... potom sa dohodnú na cene niekoľko tisíc menej a sú spokojní obaja... Iba ak by to chceli predať rýchlo lebo ich tlačí čas a vtedy dajú reálnu sumu
Píšeš anonymne, tak čo nepovieš dôvod tej zmeny rozhodnutia ? Takto len človek tápe a nevie poradiť, ako nepoznáme súvislosti.
@sasa1310 tak tam uz podla mna z neho hovorilo nahnevanie a proste to ako ich skaredo dobehli
podla mna 30 000 a formalne a opatrne vztahy vsetko cez papier pravnika a pod aby sa to doriesilo aj ked si uprimne myslim ze im rodicia nedaju nic (rada by som sa mylila)
my sme mali so svokrovcami manzel im za slobodna platil leasing na auto a ked sa ozenil dovolili mu ho laskavo si od nich odkupit (za komercnu cenu daneho auta akokeby si ho uz raz nesplatil ) ale muz na tom trval tak som ustupila ale trvala som na tom aby ho prepisali na neho (dost sa zdrahali ale postavila som to na hranu peniaze az po prepise)
@loginexistuje ja to beriem z dlhodobého hľadiska. Za tie roky človek zažije všetko.
Najprv mali poriešiť vlastné bývanie. A nie sa hrnúť s vidinou lacného získania nehnuteľnosti. Prepáč, ale takého partnera by som ja nechcela. Môže byť tak akurát nahnevaný sám na seba. Ja som v tomto opatrnejšia a spoliehame sa sami na seba. Ak nám rodičia niečo dali, tak nezištne za žiadnych vydieračských okolností, že nebudeme sa baviť a pod. A sľubovať? Toľko nesplnených sľubov má každý jeden v živote.
Mne príde zvláštne, že chce prerušiť akýkoľvek kontakt pred tými, u ktorých býval 3 roky. Áno, platil si, rekonštruoval za 20 000 eur. Ale koľko by ho vyšiel podnájom za 3 roky? Ak sa bude takto chovať ďalej, verím tomu, že mu nevrátia ani to, čo do toho dal. Lebo toto presne ukázalo nielen ich charakter, ale hlavne jeho. Okrem toho, keby aj dostali niečo, stále sú to peniaze iba jej, jeho manželky. Je to dar od rodičov, dedičstvo, tak on sa môže paprčiť koľko chce, max. v jeho rodine.
@mandarinka555 moja mama si nasla milenca pred pol rokom prestala sa zaujímať o rodinu o vnúčatá a zmenila názor o predaji, môj otec stojí pri mne. 3,2,1 a mažem fakt nechcem zachádzať až do takých detailov
anonym toto sa presne stalo aj u nas u nas malo to velmi velmi nepekne dosledky
@loginexistuje môžeš to trocha rozvinúť?
@sasa1310 ty mi uz nepis a nespominaj ma ludia ako ty ktory nerespektuju zakladne eticke hodnoty a ulohu rodiny v zivote ma nezaujimaju
anonym napis mi do dIP tu su divne osoby niektore
@loginexistuje no lebo ty si tu tá najviac morálna. Kvôli peniazom prerušiť kontakty, ale nevadí a divná si tu ty
@sasa1310 zijem v michalovciach, pred 6r sme kupili 3izb byt 70m2, za 40000. Uz po 3r sme ho mohli predat za 70000,teraz cca 80000 sa tu v bytovke pohybuju byty a niektore rozlohou trochu mensie. Takze ano, 2 nasobna cena
Tak aj sestra a aj mama sú zadlžene? Potom čo malo ostať sestre? Toto som nepochopila. Nechce si mama náhodou nechať byt a bývať v ňom sama? Pozri to je fuk, musíš sama vedieť ako ďalej, ale reálne muž sa môže stať aj ex, mama, je mama... Ak teda bola normálna mama.
@petulda333 za 6 rokov áno, ale nie za 3 roky. Mám niekoľko nehnuteľností tiež. Viem ako za 17 rokov išli ceny hore. Ale v tak krátkom čase ako sú 3 roky o 50 % zatiaľ ceny nevstúpli. Na ten časový úsek narážam
@maciatkolulu ja som pochopila tak, ze ten byt po babke by odkupila autorka s muzom za lepsiu cenu a s tym, ze nebude chciet nic z dedicstva po rodicoch. Kedze sestea z bytu po babke nebude mat nic
@sasa1310 za 3r na 70000!
@petulda333 ale aj tebe za posledné 3 roky iba o 10 000 eur. A ona píše o posledných 3 rokov. Snáď sa chápeme. z 80 000 na 150 000 eur. Tiež som pred 3 rokmi kupovala byt v BA novostavbu, ale cena mi nestúpla o viac ako 50 %.
@sasa1310 ano, lebo nas je neprerobeny. Prerobene sli este vyssie.. Ale neviem o kolko percent, len pisem, ze mozne to je za taku dobu
@petulda333 prerábka ti až tak hodnotu bytu moc nezvýši. 🙂 Fakt nie je šanca na 50 %.
No ja tvojho muža úplne chápem. Stat sa to mne dám ich na sud ak by mi nevrátili tie peniaze. A ty máš drzat s muzom. Úprimne, nechápem čo sú toto za ľudia, že vlastne dieťa takto odzubu.
Baby tie co pisete ze cena prace je asi tolko co cena materialu....no riadne vas teda odr.... ti robotnici co vam nauctovali tolko penazi za pracu 😲
@6mia6 To by aj mna zaujimalo, pri akych to plati. Pokial dobre citam, bavime sa o rekonstrukcii bytu, nie domu. My sme rekonstruovali byt par rokov dozadu, pouzili sme kvalitne materialy, ale teda suma ktoru si pytali robotnici bola mensia nez suma za materialy. A to sa bavime o BA.
@joannita napr pri dlazbe a obkladoch alebo pri stavebnych pracach my sme postavili hrubu stavbu so strechou a oknami za 30 tisic eur a tam to cca vychazalo 2/3 material 1/3 prace ked sa robilo vo vnutri tak dalsich 50 tisic a tam to uz bolo 1/2 prace a material ale teda to uz su sofistikovanejsie roboty a davali sme vyssiu triedu materialu kurenie rozvody konvektory vodu generity vyrazne zateplenie sadrokarton na teplo a teplu vodu dame mesacne 40 eur a mavame preplatky atd atd takze tak aj dlazbu ak si das velkoformatovu do kupelne a bezsparovu mas inu cenu za pracu a rezanie ak si das obycajnu
Autorka, tazko sa mi radi, pises utrzkovito, nesuvisle, nemyslim si, ze ta ktosi spozna, ked normalne heslovite situaciu opises. Z celeho tvojho opisu mne vychadza jedno. 50k je sakramentsky premrstene. Nehnevaj sa. Ak ste 3 roky byvali zadarmo, uz len pri najme 200€ ste usetrili vyse 7k.
20k vam pravom patri, to ste tam vrazili. Nech tvoj muz prestane uvazovat ako nasraty tupec a zarata cenu prace realne. Na to, ze ste prerabali nieco, co vam nepatri, moc niet co povedat... Tam mal tvoj muz uvazovat a kalkulovat a nie teraz a takto.
Mne vsak z celeho nesedi, co tvoja sestra? S nou ste sa ako dohodli? Tiez jej dali fotrovci k dispo nehnutelnost?
@sasa1310
Ty si zas hrozne prisna. Vsimam v diskusiach, vzdy si proti mladym, a drzis svokrovcom/rodicom. Evidentne ta celkovo stve generacia, co sa nevie o seba postarat a vyuziva vsemozne rodicovske imanie, chapem. Vsimam si. Ale zas, ruku na srdce, pre koho mas majetky, ked nie pre deti? Ved byty ani domy si do hrobu nevezmes, a ked rodic moze dietatu pomoct, preco by to neurobil? Aspon ja teda urcite synovi pomozem.
A zabudla som. Tvojho muza je velke gulove do toho, s kym ty prerusis kontakty. To co si vlastne dovoluje? Nech si on prerusuje co chce a do teba nech sa v tomto nestara.
Kym neplatil najom a svokrovci mu defacto drzali strechu nad hlavou a on mohol setrit a nasledne rekonstruovat, vtedy boli dobri?
Lebo ono celkovo to pride divne. Asi takto: prizenim sa do rodiny. Svokrovci daju byvanie, zadarmo. Ja s vidinou rychleho a nie uplne koser (lebo svagrina je tiez dieta svojich rodicov) jednania sa pustim do rekonstrukcie niecoho, co ani len nemam v ramci aspon zmluvy o buducej zmluve. Svokrovcom sa akokolvek zmeni situacia (je to fuk, lebo byt je stale ICH) a ja som este nastvana, a chcem spat prirazku 30k navyse, asi ako bolestne za zlomene srdiecko.
Joj, take divne to je..
@drahomirrra suhlasim s predoslym komentom, s tymto nie. Oni isli byvat do bytu s tym, ze ho dostanu-tak nevidim dovod platit rodicom najom. Kedze rodicia natahovali ten prepis. A co dostali zadarmo? Vrazili tam kopu penazi a casu a nakoniec musia z bytu vypadnut a zjavne neuvidia ani cent. Nedivim sa tej zlosti. A hlavne ked autorka nechce to rodicom dat jasne najavo. A k jej sestre. Autorka pise, ze ona by z babkinho bytu pre dlhy aj tak nic nedostala a dohodli sa, ze tento byt dostane autorka a zaroven sa zriekne dalsieho dedenia (po rodicoch) v prospech sestry. Takze by boli na rovnako. Akurat s autorkou rodicia vydrbali! Inak sa to nazvat neda

Určite vám tu napíšem ohodnotenie bytu, ešte to nemáme len sme to porovnali s cenami, ktoré sme našli na nete, takže možno sa mýlim a ľudia, ktorí teraz inzeruju chcú neprimerane veľa