Rodičia nás sklamali a manžel chce prerušiť s nimi kontakt
Dostala som sa do veľmi komplikovanej situácie. Naši nám pred troma rokmi sľúbili byť za lepšiu cenu (po babke) byt manžel prerobil svojpomocne, nadrel sa tu. Prepis sa ale natahoval až došlo k zmene rodinnej situácie a už viac neplatí dohoda o kúpe, zrušili ju rodičia. Manžel je veľmi naštvaný, chce z bytu vyplatiť naša vložené úspory + prácu, ktorú tu odrobil. Ja ani neviem ako mam reagovať, na jednu stranu som smutná a zlostna, že sa musíme sťahovať, že nič co sľúbili nesplnili, na druhú stranu sa im neviem postaviť. Je to komplikovane a hrozne sa to vo mne bije. Keď som s mamkou vystupuje ako najväčšia chudinka a aj ma reči ako nam veľmi pomohla (teraz minimálne už rok nepomohla v ničom, všetko len komplikuje). Asi som tu nenapísala všetko tak na dodatočné otázky odpoviem. Jasne nikdy neprerabat byt keď nie je tvoj už viem, myslela som si ze mne sa to stať predsa nemôže. Ja som svojej rodine absolútne dôveroval. Manžel teraz chce aby sme úplne prerušili kontakty. Ako to vidíte vy? Ako sa zachovať?
Dozvieme sa konečne, kde sa nachádza ten lukratívny byt?
@sslobodnamama777 😂😂😂😂🙏
Este sa tu dozvieme ze sme spodina, lebo nemáme domy, ale iba byty.
Poďme sa korporativne hanbiť - všetky a zaciname 9.00.
Moj ty kvet slobodný.....
@malasandrika a prečo je to dôležité? Viac bab tu písalo ako sa zvýšila cena ich nehnuteľnosti za 3r, precitaj si mestá
Ak by na ten byt bol znalecky posudok, napriklad k dedicskemu, dala by som spravit dalsi a tam by sa urcilo o kolko ste ten byt zhodnotili. Manzelovi sa necudujem, keby to date robit firme, tak to mas to co material a k tomu taka ista suma za robotu. Takze ak byt budu oni predavat, zarobia na nom po prerabke zrejme viac. Nerozumiem tomu, ako vas teraz este aj nutia vystahovat sa a nerozumiem tebe, ze sa po tomto vsetkom zastavas viac rodicov, ako manzela.
A tych 5 rokov s danou je tiez kravina, tam su aj vynimky, napr. prevod blizkej osobe.
vies osobne sa mu necudujem, ak by to boli jeho rodicia, podla mna by si ty postupovala tak isto. prepac aj ked viem, ze su to tvoji rodicia, proste by som si ich nezastavala uplne hnusne sa k vam zachovali a pride mi, ze chcu na tom byte len zarobit
Zaujíma ma to preto, lebo už len pri odhade sumy ohľadom prerábky máš s manželom zvláštne zmýšľanie (vraziť 20 tisíc, ale žiadať 50), takže popravde ani neverím, že by sa jeho suma vyšplhala na takú sumu.
Ono akože zhrnutie, majú dat na súd, aha... Takže byť nie je ich, zať o čakám 50000 a pritom cca vrazil 20000, potvrdenie nemajú, výborné, súd je vyhrať, zato matka je majiteľka a kdeže autorka písala, že bola ohlásená prerabka nanirade mohol to urobiť iba vlastník, aha, hmm, opäť plus pre manžela autorky pre víťazov na súde, vlastník napadne, že tri roky sa nezaplatiil nájom a tobôž prenájom, ahááá, opäť asi plus pre manžela. Takže asi by som trochu nároky zmiernila na reálne náklady, lebo aj laik snáď vidí, že veľké úspechy by na súde nemal. Nehovoriac o najlafoch na celý proces a dĺžku trvania. Ale skúsiť moze
Nuž čo, hamižný chlap. Počítal s lacným bytom a teraz nemá nič, tak si dupká nožičkou.
Joj, ženy, jaké komentáre tu sú....... Je fakt že mladý pýta trošku veľa peňazí, ale ja to beriem tak, že je naštvaný tak vykrikuje , jednoducho nervy. No ale tak kto by nebol naštvaný. Z prislubeneho bytu nebude nič, môže sa len modliť, aby aspoň sa im vrátili investované peniaze. 3 roky stratené, keďže sa vtedy ceny na realitnom trhu boli úplne inde. Veď si ženy uvedomte že vtedy keby nedostali túto ponuku, tak by si asi kúpili byt, ved niekde bývať musia. A kebyže teraz išli kúpiť byt, tak zaňho zaplatia, o niekoľko desať tisíc viac. Takže v konečnom dôsledku len prerobia. Ale keďže idú stavať dom už je to jedno.... A neodsudzujte ich lebo chceli prísť k bytu lacno. Ktorá z vás by neprijala ponuku rodičov odkúpiť od nich byt za nižšiu cenu??? A že neplatili nájom? No neviem, ale asi rodičia to tak chceli. Tieto veci my nevieme, keďže autorka o tom nepísala. Predstavte si že by ste museli ísť z bytu preč, pár desať tisíc investovaných, zrazu nemáte nič a za byt trebárs co by ste pred 3 rokmi zaplatili 80.000, vám teraz treba trebárs 110-120.000€. Proste zrazu zistíte že ste sa za 3 roky nikam neposunuli, a keď tak jedine smerom späť. Chyba sa stala na oboch stranách, bolo treba byt prepísať hneď, ale čo už.... A nechápem postoj matky, aj keď je byt jej, ale nemôže si len tak z dňa na deň zmeniť také rozhodnutie. Veď mladým tak nabúrala život že až, tam z toho môžu vzniknúť také hadky, že budú mať čo robiť aby ustáli manželstvo. Popravde je mladých ľutujem a prajem veľa síl aby sa z toho čím skôr pozviechali. Byť na autorkinom mieste, sama obmedzím kontakt s matkou, ani by ma o to manžel nemusel prosiť.
Lenze nielen "hamizny" manzel nema teraz nic, ale ani jeho zena (dcera pani, ktora chce prerobeny byt asi predat neviem) a ani ich spolocne deti. A roky su prec. Opat do prerabky, opat nielen financie budu prepotrebne ale najma chlap zase nebude so svojou rodinou, pretoze bude prerabat/stavat dalsie byvanie a autorka bude opat tahat sama domacnost a vychovu. A toto uz nikoho nezaujima, nech si poradia sami, vyuziti uz boli.
Nuz autorka len sa z toho poucit a hlavne si utried v hlave, kto ta ma rad a kto sa o teba stara. Nemyslim si, ze tvoj chlap prerabal cudzi byt len za vidinou ziskania lacneho byvania. Ked ti bude jasne, kto za koho kope, budes sama vediet (a hlavne budes sama chciet) s kym mas prerusit kontakt.
a akú dať z príjmu chceš platiť z niečoho čo daruješ? Veď keď niečo daruješ, tak logicky nemáš z toho príjem. to už aj malé dieťa vie
Nie,nemusíte platiť daň.
Well bud mu vyhovies alebo nevyhovies ked nevyhovies alebo ho budes zavadzat ze si prerusila kontakt a bude sa snimi stretavat riskujes i jeho doveru kedze takato vec je voci nemu no asi takato ze si moze mysliet ze bol vyuzity za ucelom vyluxovania bytu proste dojna krava....mozes sa modlit aby to nenabralo spat v dovere az tak ze to zajde k rozvodu a moze si zmysliet to riesit sudne...kedze je to riadny podraz a takto to uz nejeden clovek riesil
@sslobodnamama777 😂😂😂😂vieš o tom, že niekde bývajú aj na 28 a vyššom a nerada sa k sockam.... Ale ôk, vidieť, že je zbytočné vysvetľovať.
@sslobodnamama777 komunita je o ľuďoch a je jedno či bývajú v činžiakoch alebo v rodinných domoch na predmestí, na dedine alebo v osade. Je to o záujme o susedov a ochote komunikovať, čo sa dnes žiaľ vytráca. A nie len v činžiakoch, ale aj na dedinách. Hlavne novousadlíci nemajú záujem nadväzovať kontakty. Mám susedov. Bývajú v dome naproti už takmer rok a ešte stále neviem ani len ako sa volajú. Keď som sa aj s dcérou pokúsila o zoznámenie, tak sa milá pani otočila na päte a aj so svojim dievčatkom (približne rovesníčka našej Mimi) išla radšej do domu aby sa náhodou nemusela ozvať. 🤷
Je to pravda, neskutocne isli nehnutelnosti hore za posledne 3 roky.
Prerusila by som kontakty, toto sa nerobi...nedodrzat slovo ktore dali na zaklade ktoreho ste vy investovali. Byt sa nepreraba den ani tyzden, mali vas stopnut na zaciatku a nie potom to natahovat...S peniazmi by som sa rozlucila a s nimi tiez, nedokazala by som sa stretavat s ludmi ktori mna a muza o*ebali, aj ked su to rodicia.
Zaujíma niekoho ako to skončilo?
Samozrejme ze nas to zaujima
Nakolko vacsina pribehov na mk nema potom rozuzlenie, komentujes, snazis sa poradit ale aj tak nakoniec sa nedozvies ako to dopadlo.
Ano 🙂
Takže nedostali sme nič
A vysvetlili to nejako? Ako ste teraz na tom ? Komunikujete? A vy 2ja s manželom?
Hrozna situácia, rodicom by som naplula do ksichtu a viac s nimi neprehovorila. Toto sa dalo elegantne a slusne vyriesit.
Ja by som im ten byt nechala. Aj sa nám stala podobná situácia ako tebe, len to bolo medzi babkou a vnukom a ja som bola "vnukova žena" 😁. Babka môjmu mužovi prepísala byt, keď doštudoval. Chválila sa tým po celej rodine, že to spraví, od kedy sa môj muž narodil. Keď už sme tam teda bývali, po nejakom rôčku sme sa vzali, začali sme sa seriózne baviť o vlastnej rodinke. Chceli sme "babkin" byť predať a kúpiť si niečo väčšie, aby sme sa nemuseli tlačiť. Keď sa to babka dozvedela, chcela byt späť, že nájom by jej pomohol k dôchodku a bla bla. Všetci boli nasratí na ňu (vrátane vnuka, syna, deda, nevesty, no kompletka). Ja som mužovi povedala že pre pokoj v rodinných vzťahoch jej ten byt vráťme a proste si normálne vezmeme hypotéku. Ona je stará a reálne žije len z dôchodku, my sme boli dvaja mladí pracujúci ľudia, ktorí si kľudne môžu vziať hypo. Muž našťastie poslúchol, nikto v rodine to nechápal, k čomu som ho nahovorila a ja som každému naokolo sa snažila vysvetliť že prachy nie sú všetko a že my ten babkin byť nepotrebujeme, nech si ho má. Rodinné vzťahy sa následne veľmi rýchlo upokojili. Žiaľ ty si v inej pozícii, takže nejdem ti tu dávať návody. Ja som bola tak vychovaná, že nič nie je zadarmo a v našej rodine sme si (deti) všetko sami odmakali brigádami a nečakam od nikoho žiadne dary, a som za tú výchovu teraz celkom vďačná, lebo to uľahčuje akejkoľvek problémy s financiami 😁. Možno preto som na to mala taký svojský pohľad. Pre mňa je proste rodina a vzťahy v rodine, a za to by som dala zdravie a spokojnosť, to je mi dôležitejšie ako akýkoľvek majetok na svete. A som veľmi veľmi veľmi rada že muž vtedy poslúchol mňa a nie svojich rodičov. Teraz sme vo vlastnom, nikomu nič nedlžíme (okej banku nerátam), máme tri deti, žijeme si spokojne a nemáme problém prísť či zorganizovať akúkoľvek rodinnú oslavu.
Tak dalo sa to čakať. Prajem ti, aby ťa táto krivda viac zomkla s tvojim manželom a deťmi. Dúfam, že sa nedáš opiť rožkom, keď bude mať tvoja matka voči tebe v budúcnosti pocit nároku.
Najľahšie sa oklame vlastná rodina, pretože cudzí by im do bytu neinvestoval. Logiku to má🙄🤐

@oblecenie99 ahoj takže ak by manželova rodina teraz darovali manželovi pozemok nemusíme platiť z toho daň?