icon

Rodíčia nevedia pochopiť, že chceme byť sami.

simik238
6. okt 2019

Ahojte...žijeme s manželom v zahranici. S rodičmi som v kontakte každý deň, keď prideme na Slovensko oni chcú aby sme boli stále u nich pritom mame svoj byt kde sme keď prideme zo zahraničia. Jasne chápem že im chybám a aj oni mne ale už mi to pride prehnane teraz sme na SK tretí deň za tie tri dni sme boli stále s nimi aj sme u nich spali, s rodičmi s manželovej strany sme ešte ani neboli. Naši si už zobrali dovolenku na cely týždeň aby boli s nami, chcú vedieť presne aké mame plány, o koľkej kam pôjdeme a všade chcú chodit s nami. Nemám problém aby sme išli všetci spolu niekam ale nie každý deň a všade napríklad aby išli s nami do wellness mi pride divne. Keď sme v zahraničí tak sa s manželom niekedy aj týždeň nevidime keďže pracujeme na smeny a teraz by sme chceli byt spolu aj trosku sami, keď to našim poviem tak nepriamo medzi riadkami tak ako keby to nechápali ale zase keď by som im povedala priamo na rovinu oni by sa urazili a toto nechcem mame ich veľmi veľmi radi a nechceme aby sa cítili tak že nám vadia a nechceme s nimi tráviť čas...ženy poraďte čo robiť, ako to povedať tak aby to nezobrali zle a urazili sa

Strana
z2
simdob
7. okt 2019

@ericavargo to chápem, so svokrou je to také iné, tá by si to vzala asi dosť osobne, to treba len nejako pretrpieť, alebo sa treba s drahým porozprávať nech on jej niečo načrtne 😉

malykonik
7. okt 2019

@v_alika12 ja to mam podobne 😁 ako im vieš povedať ze nemôžeš byt s nimi resp nosiť im vnúča každý deň?

karolinakr
7. okt 2019

.Mali ste to spravit takto ak mate 2 al.3 tyzdne dovolenky ist s nimi na tyzden na dovolenku hocikam do Tatier,na Malorku- zazitky spolocne a ten dalsi tyzden im povedat- ideme ku svokrovcom, mame uz s muzom program ideme za sestrou a tak za kamaratmi a tym padom by to mali respektovat, lebo tyzden ste uz s nimi boli.Ak to ani vtedy nechapu, tak to uz je divne.Ja som den pred odletom vzdy travila s mamou a rusila schodzky, lebo som chcela byt s nou

yanni
7. okt 2019

@simik238 naco chces byt s muzom sama, ked idete navstivit rodinu? My zijeme tiez v zahranici, na SK sa dostaneme raz za rok, v lete, ked maju decka prazdniny. na SK ideme, nie si tam sami s muzom vyhodit z kopytka, ideme za rodinou. Byvame u nasich a za tyzden obehame celu rodinu. Nech sa lady potesi, pokeciame, deti sa pohraju, potrenuju slovencinu. Raz za rok üridu nasi ku nam na tyzden. Ostatnu dovolenku travime len my sami s detmi. Pokym nasi este pracovali, tuez si brali dovolenku aby sme co najviac casu stravili spolu. Mna by ani nenapadlo, travit s nasimu celorocnu dovolenku. My mame aj ine ciele a plany. A este sme za 20 rokov nikdy nikomu nemuseli niv vysvetlovat.

simik238
autor
7. okt 2019

@yanni ved som písala že keď sme v zahraničí sú aj take týždne keď sa vôbec nevidime.... a že chceme byt sami to nemyslím že celu ,,dovolenku,, ale aspoň pól dňa. Ako som písala moja mama chce ísť s nami ešte aj k zubárovi ako naco tam má ísť s nami 🤷🏻‍♀️

yanni
7. okt 2019

@simik238 my sa s mužom často nevidime, keďže je minimálne raz za mesiac niekde vo svete na sluzobke. Ale dovolenku sami(keď ešte deti neboli) sme si plánovali mimo návštevy rodiny na sk. Mi Nehovor, že máte každý ken týždeň dovolenky v roku. Či ste celu vasu dovolenku u rodiny na SK. My sme to skresali na 1-2 týždne v roku, ostatok si dovolenkujeme ako a kde my chceme. A na SK sa venujeme len rodiny. K zubárovi jej vysvetli, že už nemáš 5 rokov a môžeš tam ist aj bez doprovodu alebo si lekárov rieš tam, kde žiješ. Moja mama sa tiež vie stariet do Všetkého ale ja som jej svoje povedala a je pokoj. Síce bola “ticha domácnosť” ale časom sa upokojila.

simik238
autor
8. okt 2019

@yanni asi si necitala keď som písala že tento rok sme na sk tretí krát plus pred mesiacom sme pozvali našich na vylet boli sme spolu v Prahe. Takze si myslim že sa vidíme často pretože poznám ľudí kt chodía na sk raz do roka, vtedy by som to pochopila že má vidia raz za rok tak chcú byt so mnou vkuse, ale takto ved sme boli pred mesiacom spolu celé 4 dni

simik238
autor
8. okt 2019

@yanni plus Nehovor mi kde si mám riešiť lekárov toto je čisto moja vec

lintu
8. okt 2019

Ak mamina nemá potrebu držať ťa u zubára za ruku, ráta sa jej možno už len ten čas, čo strávite spolu cestou k nemu a čakaním v čakárni. Keď prišla kamoška domov a nemala na mňa veľa času, tiež ma takto so sebou poťahala po meste popri iných vybavovačkách.
Prípadne ťa mamina ešte stále berie za malé dieťa.... ako tvojho brata.... ale v takom prípade to bez vážnejšieho rozhovoru naozaj nepôjde. Zober si, že ťa xy rokov vychovávala . Navykla si na určitý postoj k tebe. A zrazu chceš od nej niečo nové. Niektorým ľuďom môžeš pekne a milo vysvetľovať donekonečna, aj tak si pôjdu svoje. Kým si aspoň trochu nedupneš.

galioska
8. okt 2019

@simik238 ty si jedinácik že sa takto správajú?

simik238
autor
8. okt 2019

@galioska nie mám brata on býva s nimi

yanni
8. okt 2019

@simik238 Tak co sa stazujes? Tu ti aj tak nik nepomoze. Zariad si to inak, ked sa ti tato situaría nepaci. Chod na SK raz za rok na 1-2 tyzdne. Tento cas sa plie venuj rodine, znamy, starym kamosom. Ostatny dovolenkovy cas si vyhradlen ty a muz. Chodte kniekam, kde nie je nik z rodiny. Neviem kde zijete, ale mne by sa, co sa nas tyka, nechcelo 100 krat za rok trmacat na SK. Hlavne ked viem, ze to nie je dovolenka podla mojich predstav. U nas je to viac menej len behanie po rodine, levo kazdy nas chce vidiet. Z SK chodim znicena ako pes, ze by som hne dpotrebovala este mesiac dovolenky. nesvojpravna asi nie si. Tak si otvor usta a vydoiskutuj si to. Co na to tvoj muz? A ked budete mat deti?

simik238
autor
8. okt 2019

@yanni ok názor si si povedala nie je potrebné aby si to tu ďalej rozvíjala...maj pekný deň

staronova
Autor odpoveď zmazal
simik238
autor
8. okt 2019

@staronova a to ste podľa čoho usúdili že ja som sa urazila?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
michelle567
8. okt 2019

Netreba im všetko hovoriť keď vieš akí sú 🙂 na čo im je informácia že idete k zubarke.. a to sa týka aj iných veci. Aj každodenný kontakt zo zahraničia je dosť.... Treba si lepšie naplánovať ten čas. Tuším píšeš že ste prišli na 3tyzdne? Tak ten týždeň čo si vaši kvôli vám vzali dovolenku by som sa im povenovala ale nie celé dni. Poobede na dve tri hodky sa zastaviť, večer si už choďte s kamošmi atď... Nemusíte byť celý týždeň s nimi nonstop. Veď doobeda kľudne si buďte doma porobte si čo treba v byte, choďte.do mesta na obed, choďte si na hoďku na wellness keď si chcete aj oddýchnuť. Len im to všetko nevrav veď nemusia popredu všetko vedieť, poobede choďte k nim na kávu a hotovo. Alebo ich aj niekde zavolajte...

lobic
8. okt 2019

podla mna im treba povedat ze tie a tie dni mozte stravit spolu ale mate aj svoj osobny, tak povediac privatny plan a chceli by ste byt proste aj sami. to pochopit musia aj ked priznavam, mozno sa i to az tak moc pacit nebude

Strana
z2