Rodičia sa už štyri mesiace hnevajú, čo robiť?
Pekný večer, prosím o názor... 21.12. som rodila . U nás v rodine je zvykom že 24.12. sme každý doma ako rodina, 25.12. sa ide k mojim rodičom a 26.12. k manželovym. Samozrejme keďže sme mali 4dňové dňové bábätko, neišli sme nikam a mojim aj mužovym rodičom sme povedali aby prišli na pol hodinku knám, že pozrú dcérku a zavinšujeme si k sviatkom. Obaja, rodičia aj svokrovci bývajú pá minút autom od nás, ale prišlo mi to nepredstaviteľné, ešte aj v zime, trepať sa niekam s malou. Navyše ja som nebola vôbec po pôrode fit. Svokrovci to úplne pochopili, moji rodičia sa urazili, ževraj strašne preháňam a som na svoje deti príliš precitlivelá. A že prečo neprišiel aspoň muž. Ani len na tie Vianoce neprišli, do DNES , a to je koniec apríla sa na mňa hnevajú, boli u nás dokopy 3x aby pohladkali malú, somnou ani neprehovorili. Ozaj som spravila takú neodpustiteľnú vec ? Vy by ste išli po návštevách kde býva veľa ľudí, vrátane deti - škôlkarov so 4 dňovým novorodencom ? ďakujem za názory...
@anonym_autor nic si nevyčítaj. Prepáč, ale tvoji rodičia su divní. Keď nevedia pochopiť to, ako to chces ty, ich problém. Ja by som tiež nikam nesla s tak malým babom.
@anonym_autor Nie, nesla by som nikam. Ja som mala dvakrat sekciu, ale aj keby rodim prirodzene, tak nie. U nas sa dodrziava sestonedelie, cize aj navstevy minimalne
Zas dalsi prispevok ma rozduchanie vášní....mladi versus stari....
Prišli,pohladkali malu a o 3 minuty odišli? Ani kavu si nedali? Akosi ti neverim...
Vy ste reagovali adekvátne k vašej situácii a rozhodli ste sa správne. 4 dňové bábätko a ty po pôrode, kedy sa ešte len adaptujete predsa nie je stav na návštevu mimo domova.Tvoji rodičia sú sebecký.a je smutné, že takto trucujú. Skúsili ste komunikovať?
@anonym_autor na vášom mieste ja by som sa nahnevala na nich! Ste dospelá žena, majú vás rešpektovať. Ani ja by som nikam nešla so 4 dňovým bábätkom, ani s mesačným.
@anonym_autor Nie, nesla by som nikam. Ja som mala dvakrat sekciu, ale aj keby rodim prirodzene, tak nie. U nas sa dodrziava sestonedelie, cize aj navstevy minimalne
@anonym_4fc58a na to ako sa cítim vôbec nepozerajú, manžel im volal po pôrode že ako som to skvelo zvládla a to im stačí, myslia si že tým pádom asi žiadne šestonedlie neexituje... a to som bola dosť šitá a mala som veľké bolesti
Vy ste reagovali adekvátne k vašej situácii a rozhodli ste sa správne. 4 dňové bábätko a ty po pôrode, kedy sa ešte len adaptujete predsa nie je stav na návštevu mimo domova.Tvoji rodičia sú sebecký.a je smutné, že takto trucujú. Skúsili ste komunikovať?
@ovaaa skúšali sme to aj ja aj manžel, ale oni sú dosť pobožní a je to pre nich nepredstaviteľné, že sme u nich 25. neboli
@anonym_autor 21.12. si rodila a hneď ťa aj pustili? Ani štandardných 4-5 dní ťa nenechali v pôrodnici? Akosi neverím. Musíš lepšie vymýšľať, keď chceš, aby tieto vymyslené témy žili.
@anonym_autor Pozri,my máme aj s manželkou 47 rokov,deti dospelé, niečo za sebou a povieme, že PRESNE,by sme urobili to isté ako ty.A tak ako ty by sa zachovalo aj asi 99% mamičiek z MK.Chceme Ti tým povedať, že si ÚPLNE NORMÁLNA.
Ak by si mala pocit viny,je neopodstatnený.Podstata nie je čo si urobila ty,ale urazené ego a pocit dôležitosti tvojich rodičov,a veľakrát aj našich rodičov. Aj keď majú svoje roky,v niektorých reakciách sú malé neuzdravene deti.Ty v prvom rade musíš vyhovieť a chrániť svoju rodinu a u novorodencov to platí niekoľkonásobne.Kazdy normálny človek to pochopí.
Naši rodičia veľakrát nezažili nepodmienečnú lásku, nespoznali svoju hodnotu a dôstojnosť, majú v sebe nenormálny hlad po tej hodnote.A tak bohužiaľ neváhajú tú hodnotu a dôstojnosť " zožrať" svojim deťom a vnúčatám. Je to na dlhú tému.
Môžeš si povedať, mám ich rada,ale ich neriešim.Mozes ich kľudne milovať ako seba,ale NIE VIAC ako seba.Zbytocne od nich nič nečakať,inak ťa to bude škreť a zraňovať .Nie si v tom sama, má to podobne tisíce mladých párov a novorodiciek po Slovensku.
Nebudú tvoji rodičia nejakí jednoduchší dedinčania alebo malomeštiaci? Teda nič proti dedinčanom, ale viem že tam to tak veľa krát funguje, že tí jednoduchší ľudkovia z dedín absolútne nechápu súvislosti a myslia len na seba. Moji rodičia vedia takéto výnimočné situácie pochopiť, ani to neriešia a výnimočnú vec ako je čerstvé dieťatko by hneď pochopili. Jednoduchší ľudia bohužiaľ nie, tam keď sa niečo patrí, tak sa to patrí. A keď je raz vianočná oslava už 50 rokov niekde nejako nastavená, tak bude aj 51 rokov a tak to bude.
Raz tu nejaká baba písala, že na svadobnej hostine mali urobené video a keď ho ukazovali rodine, jej dedinský svokor bol urazený že on je na tam svadobnom videu málo a vôbec nie je vidiet. A tak ho oni museli ísť dať prestrihať. Naozaj som rád že takého svokra nemám, ani si neviem predstaviť že by toto moj otec riešil. Normálne som nechápal čo týto jednoduchší ľudia dokážu riešit, len keď myslia na seba.
@anonym_autor 21.12. si rodila a hneď ťa aj pustili? Ani štandardných 4-5 dní ťa nenechali v pôrodnici? Akosi neverím. Musíš lepšie vymýšľať, keď chceš, aby tieto vymyslené témy žili.
@anonym_751549 neviem odkiaľ ste vy, ale u nás sa žena po pôrode prepúšťa na 3. deň 🙂 a nerozumiem niektorým komentárom, nechápem kto a preboha prečo by si vymyšlal takýto príbeh...
@anonym_751549 štandard sú 3 dni v nemocnici, špeciálne pred Vianocami prepustia všetko čo sa dá.
@anonym_autor so 4 dňovým na návštevu nie, hoci na prechádzke sme boli.
Urazená by som bola ja, že rodičia odmietli pozvanie.
Na druhej strane máte viac detí, manžel s nimi kľudne mohol ísť.
@ovaaa skúšali sme to aj ja aj manžel, ale oni sú dosť pobožní a je to pre nich nepredstaviteľné, že sme u nich 25. neboli
@anonym_autor co ma to, ze su pobožní s návštevou na Vianoce. Takmer nariadenou. Ak uz pobozni, tak idú do kostola, a nie riešia návštevu bábätka z pôrodnice.
@anonym_751549 štandard sú 3 dni v nemocnici, špeciálne pred Vianocami prepustia všetko čo sa dá.
@anonym_autor so 4 dňovým na návštevu nie, hoci na prechádzke sme boli.
Urazená by som bola ja, že rodičia odmietli pozvanie.
Na druhej strane máte viac detí, manžel s nimi kľudne mohol ísť.
@anonym_12c66a nemáme viac detí, tými deťmi som myslela tri deti mojej sestry, všetci traja sú škôlkari a teda bývajú aj veľmi často chorí
@anonym_autor maš sebeckých rodičov, čo ti poviem, ja by som sa na nich ani nepozrela, a hneď by zistili , kto je urazený, ja som na 4 deň, akurat isla domov z nemocnice a nie sa trepať po návštevách, čiže ty si nič nevyčitaj, nespravila si nič zlé
Pobožní sú najhorší ludia....Ja by som im pekne vysvetlila ako sa treba spravať.
@anonym_12c66a nemáme viac detí, tými deťmi som myslela tri deti mojej sestry, všetci traja sú škôlkari a teda bývajú aj veľmi často chorí
@anonym_autor napísala si, mama vraví, že som precitlivelá na svoje deti - to znelo že ich máš viac.
No ak nie, platí, že mali prísť rodičia k vám. Odmietli, je to ich problém, nie tvoj. Nič si z toho nerob.
Nas maly mal asi 3tyzdne,ked zomrel svagor,neboli sme ani na pohrebe,teda ja a maly.Kar sa robil u nas doma,takze vsetkych sme cakali u nas.Ale teda iba tych najblizsich a hlavne teda zdaleka,co prisli.
Ty si urobila to najlepsie,co si mohla pre babätko.
Nic si nevycitaj,mas naozaj divnych rodicov.
Inac priamo z porodnice sme boli volit,a mala mi tu noc tak plakala,ze teda hlavne ja som uz bola zufala,muz mi pomahal s nou do 2hod a o 4 vstaval do prace.Nastastie to bola prva a jedina taka noc.
Pobozni rodicia sa nerozpravaju s dcerou, lebo nebola 25.12. (4 dni po porode) u nich na navsteve. To nevymyslis🙄 Ale dufam, ze kazdu nedelu chodia ruky spinat do kostola. No ty kraso...
@anonym_autor napísala si, mama vraví, že som precitlivelá na svoje deti - to znelo že ich máš viac.
No ak nie, platí, že mali prísť rodičia k vám. Odmietli, je to ich problém, nie tvoj. Nič si z toho nerob.
@anonym_12c66a narážala na konkrétnu situáciu, keď som celý víkend pred rokom strážila sestre deti, boli po chorobe, sestra im zabalila plavky že "preistotu keby sme sa išli kúpať". Tak som ich zobrala, netušila som že sú po chorobe. Potom sa na mňa hneval švagor aj moja mama že som nezodpovedná že som ich zobrala na kúpalisko nepreliečených. A teraz na Vianoce úplne na to narážala lebo povedala že no vidíš že choré deti na kúpalisko berieš, že presne by som čakala že svoje deti budeš takáto precitlivelá a že aj sa jej to potvrdilo
ak by sa somnou nebavili -nedovolila by som im ani vstupit do mojho domu ..ak chcu vidiet vnucku nech sa prestanu zduvat a normalne sa bavia,alebo radsej nech su doma
ak by sa somnou nebavili -nedovolila by som im ani vstupit do mojho domu ..ak chcu vidiet vnucku nech sa prestanu zduvat a normalne sa bavia,alebo radsej nech su doma
@anonym_d50944 oni to ešte celé otáčajú že ju prídu len poladkať lebo že oni sú u mňa očividne vítaní len na 30minút (preto lebo som povedala nech prídu knám 25.12. len na pol hodinku) ... a chcela by som byť silnejšia ale vždy som ich nakoniec pustila lebo mi bolo lúto že malú ani nepoznajú
@anonym_12c66a narážala na konkrétnu situáciu, keď som celý víkend pred rokom strážila sestre deti, boli po chorobe, sestra im zabalila plavky že "preistotu keby sme sa išli kúpať". Tak som ich zobrala, netušila som že sú po chorobe. Potom sa na mňa hneval švagor aj moja mama že som nezodpovedná že som ich zobrala na kúpalisko nepreliečených. A teraz na Vianoce úplne na to narážala lebo povedala že no vidíš že choré deti na kúpalisko berieš, že presne by som čakala že svoje deti budeš takáto precitlivelá a že aj sa jej to potvrdilo
@anonym_autor celé zle, nerieš rodičov, užívaj si svoju rodinu.
@anonym_d50944 oni to ešte celé otáčajú že ju prídu len poladkať lebo že oni sú u mňa očividne vítaní len na 30minút (preto lebo som povedala nech prídu knám 25.12. len na pol hodinku) ... a chcela by som byť silnejšia ale vždy som ich nakoniec pustila lebo mi bolo lúto že malú ani nepoznajú
@anonym_autor tak az zacnu ich stopni hned na zaciatku a povedz nech niesu dedinsky a neprekrucaju slova ..nech ta respektuju ako rodica tak akoa ty respektujes ich
Toto asi nebolo 1 krat a taketo excesy mas od nich aspon do roka? Tak neries, ono to prejde, mozno. A urazia sa zase na absenciu na vinsovacke, ked ta chyti slepak, zlomena noha, svrab.... Nedajboh🤣
Toto asi nebolo 1 krat a taketo excesy mas od nich aspon do roka? Tak neries, ono to prejde, mozno. A urazia sa zase na absenciu na vinsovacke, ked ta chyti slepak, zlomena noha, svrab.... Nedajboh🤣
@anonym_f81355 nebolo to prvý krát, žiaľ bohu celý život somnou mávali a rozkazovali mi ešte aj to kedy si mám zobrať v lete v práci dovolenku aby som nemala vtedy kedy oni aby im mal kto polievať záhradu keď pôjdu k moru, posledný rok-dva sa konečne snažim presadiť svoj názor lebo ma psychicky ničili a vyzerá to že si budú ťažšie zvykať
Tvoji rodicia nie su divni, oni silu nenormalni...nechaj tak, nech sa zduvaju..a ty si uzivaj svoje babo, nech sa saju vypchat

To co mas za rodicov?