icon

Rodina ma odsudzuje pre počet detí

29. jún 2025

Sme mnohodetna rodina. Ide o to, že rodiny z oboch strán nám robia kôli tomu peklo. Vidím ako pozerajú nas cez prsty. Menšie deti sú odmietane najmenšie ani nevideli. Moja mama hovorí, že som si robila deti pre biznis aby som dostávala dávky. Vôbec to tak není ja svoje deti milujem veľmi. Ale boli ma to keď tie staršie sú pre ne všetko priam sa o ne bijú a tie mladšie nič. Trhá mi to srdce. Pretrhla som väzby s nimi čo najviac sa dalo. Ja sa na toto nemôžem pozerať. Som ja ťa divná? Ja kôli tomuto priam neznášam svoju rodinu.

balerina2025
29. jún 2025

prepac

preco tvoja mama toto ti povie -
''Moja mama hovorí, že som si robila deti pre biznis aby som dostávala dávky''

asi ma na to dovod alebo je mama v poriadku? asi nemate dobre vztahy ze? akoze ako moze jedna matka toto povedať na svoje dieta? lebo to normalne nie je...:O
alebo ste zo skromnejsich pomerov ci ako to chapat? asi si nikde este nerobila a uz mas deti?

ty si niekedy pracovala? kolko rokov mas odpracovane?

balerina2025
29. jún 2025

vy nie ste rodina, to co mas za mamu alebo co si ty za dceru. prepac . toto normalne tak nefunguje. dakde je problem
normalne cumim lebo toto takto nema fungovat !
muz normalne pracuje a ty sa asi tiez planujes vratit do prace ze?
lebo toto normalne nie je. a to su naozaj vztahy rozne, nie kazdy ma ideálnu rodinu

letfenixa
29. jún 2025
@cacianka

@heleninamama máš potvrdené že je to vždy tá istá matka ?

@cacianka veď vždy píše to isté.

lienka.7
29. jún 2025
@anonym_autor

@domka222 staršie majú už akokeby svoj svet po škole chodia von s kamoškami kamošmi učia sa doobeda sú v škole takže sa moc ani o ne nestarajú. Staršie dcéry zbožňujú tých mensich ale akonáhle dojdu od babky ona ich hucka, že sú to panharti aj také slová už padli. Sem tam im poviem aby mi niečo podali alebo tak ale že by sa úplne, že starali to nie.

@autorka prepáč, ale 7 deti je naozaj biznis na dávky... kks. Robila si v zivote vôbec, alebo len čerpas materske, rodicaky a bonusy s pridavkami... za mna je ok ešte tak 4 deti. Toto čo máš ty je extrem

balerina2025
29. jún 2025
@benit

Deti maju vsetko? Neviem ako sa da uzivit 7 deti + 2 dospelaci z 1 platu. Tvoj muz je podnikatel s vybornymi prijmami? Tak potom zober deti na dovolenku, daj ich do taborov a nemusis riesit ci ti ich babka postrazi. Viem, ze materialno nie je vsetko, ale 7 deti musi byt citit. Ani casu nemoze byt na nich dostatok. Ved to musi byt len hrnce, pracka a handra.

@benit 7 deti? tak to nazaoj muz musi kralovsky zarabat lebo ano, za inych okolnosti ak si mamicka panicka domaca, tak ano, potom ste davkari. 7 deti?

verim ze muz ma normálnu pracu......kde musi pekne zarobit.

7 x pridavok plus 7 x Danovy bonus
= krasny peniaz.

len ta praca...

nehnej sa ale mnohi si zial ani dve deti ''nemozu dovolit''....lebo tie deti maju byt zabezpecene, ma im byt poskutnute vsetko potrebne....a to naozaj pri takom pocte musi byt zahul

benit
29. jún 2025

Na co su krstny? Urcite nie na to, aby sa starali o tvoje deti.
K3d si si uch tolko planovane urobila, tak sa staraj. Nevyplakavaj, ze mladsie mama nechce. Bolo to tvoje dobrovolne rozhodnutie.
O veku deti nepises nic. O manzelovi tiez.

larisa
29. jún 2025

Koľko rokov si odpracovala ? Pracovala si niekedy ?

lienka.7
29. jún 2025
@balerina2025

@benit 7 deti? tak to nazaoj muz musi kralovsky zarabat lebo ano, za inych okolnosti ak si mamicka panicka domaca, tak ano, potom ste davkari. 7 deti?

verim ze muz ma normálnu pracu......kde musi pekne zarobit.

7 x pridavok plus 7 x Danovy bonus
= krasny peniaz.

len ta praca...

nehnej sa ale mnohi si zial ani dve deti ''nemozu dovolit''....lebo tie deti maju byt zabezpecene, ma im byt poskutnute vsetko potrebne....a to naozaj pri takom pocte musi byt zahul

@balerina2025 silno pochybujem, že sú nejakí "milionari", to by tu potom nevyplakavala, ale zaplatila by si opatrovateľku. Ja na mieste tých detí by som sa hanbila jak fras. Kks, fakt jak cigáni 🤦‍♀️

balerina2025
29. jún 2025
@lienka.7

@autorka prepáč, ale 7 deti je naozaj biznis na dávky... kks. Robila si v zivote vôbec, alebo len čerpas materske, rodicaky a bonusy s pridavkami... za mna je ok ešte tak 4 deti. Toto čo máš ty je extrem

@lienka.7 ta ma napadlo ze mat 7 deti to mas minimalne 20 rokov doma :D alebo ak ich mala po sebe plus minus, nech to je 15 rokov. 🙂

ktovie ci autorka v zivote aj pracovala alebo mozno rok a dalsichj 20 bola domka

autor
29. jún 2025

Aspoň niesom taká panička čo má jedno a vyplakavaju ako sú unavené ja zasa také nechápem ako vy mňa

lienka.7
29. jún 2025
@balerina2025

@lienka.7 ta ma napadlo ze mat 7 deti to mas minimalne 20 rokov doma :D alebo ak ich mala po sebe plus minus, nech to je 15 rokov. 🙂

ktovie ci autorka v zivote aj pracovala alebo mozno rok a dalsichj 20 bola domka

@balerina2025 tipujem, že v živote nerobila, 1 mala po strednej...ak nie aj skôr. A hej 20 rokov doma minimálne, v živote robiť ani nebude. To ani nie ze povolanie matka, ale doslova rodička 🤦‍♀️ A potom vyplakavat, ze dôchodok 0 bodov a stat staraj sa.

balerina2025
29. jún 2025

nechap zle ale mat 7 deti to nie je na 10 rokov. tak sa necuduj ze sa pytame ci si stihla vobec niekedy pracovat, toboz ked vlastna mama = vlastna krv ti povie ze mas deti len kvoli davkam, z toho vyplyva ze ty si riadne v zivote asi nerobila...

autor
29. jún 2025

Okolo takej čo má jedno tak skáču ako na spagatiku že chuderky sú unavené a nemajú byt z čoho a keď napíše viacdetna tak je pre vás zlá

larisa
29. jún 2025

Boli ste niekedy na dovolenke ? Vedia tvoje deti čo je to dovolenka ?

balerina2025
29. jún 2025

ty si totalne prekrutila co sa pytas.
pracovala si niekedy?
preco ma tvoja mama na teba taky nazor asi?
mnohe z nas maju urcite menej deti ale minimalne 10-20 rokov uz odpracovane. samozrejme ze su aj vynimky co pocas SS/ VS si nedalli pozor a bolo....ale malokto ma 7 deti. je to urcite pozehnanie ale aj mega zodpovednost...

takze ty si pracovala niekedy?

autor
29. jún 2025

Áno boli plánované a neľutujem ani chvíľu som šťastná a o tomto nebola téma. Áno boli aj na dovolenky aj na výletoch sú jednotkari v nicom není problém. Ale ste presne ako moji rodičia a svokrovci, že vidíte sedem detí a odpisete ich kôli tomu. Nevadí poradím si aj bez nich .

balerina2025
29. jún 2025

pracovala si niekedy?
opisujes sa ako matku roka, preco tvoja rodina tvrdi ze mas deti kvoli davkam?

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2025

Ale ved kludne maj ja 10 deti, len necakaj, ze sa o ne budu stari rodicia trhat. Mas, tak sa staraj a nenariekaj.

benit
29. jún 2025

Nevidim, ze by sa tu niekto s 1 dietatom stazoval , ze nevladze a je unaveny. Stazujes sa len ty.
Deti mas po krk, aspon prazdniny by si si chcela od malych iddychnut a nikto ich necgce. Deti cele prazxniny doma, lebo 7+2 ludom zaplatit dobolenku, alebo detom tabor je masaker. Ked sa babka chce postarat aspon o starsie, tak robis prieky a su sfuknuta.
Babka este asi pracuje, tak preto tyzden v juli a tyzden v auguste pocas jej dovokenky. Dovokenku by si tiez chcela uzit a oddychnyt a nie behat za tvojim rozhodnutim.

autor
29. jún 2025

Ja som ich odstrihla lebo takých ľudí nechcem v živote svojich detí nie oni nás

autor
29. jún 2025

To je rozdiel

januska12323
29. jún 2025

Ty si tá, ktorej mama decká berie na výlety a tebe sa nepáči lebo potom vidia o čo pri toľkých súrodencoch prichádzajú?

balerina2025
29. jún 2025

pracovala si niekedy?

autor
29. jún 2025

Nevyplakavam že sa nechcú stara

bosorkabb
29. jún 2025

Ja mám 3 deti a svokrovci zoberú 1. Moja mama zoberie aj 2 ale tak na jeden deň.
Viac nehrozí a nie preto ze ich nemajú radi ale majú svoj vek a už nevládzu.

autor
29. jún 2025

Koľkokrát tu plače najaka mamička, že jedno nezvláda ale nebudem sa hádať nemusíte už reagovať je to tak ako som čakala. Uzatvaram to nebudem sa hádať.

balerina2025
29. jún 2025
@bosorkabb

Ja mám 3 deti a svokrovci zoberú 1. Moja mama zoberie aj 2 ale tak na jeden deň.
Viac nehrozí a nie preto ze ich nemajú radi ale majú svoj vek a už nevládzu.

@bosorkabb takze to je pochopitelne

balerina2025
29. jún 2025

autorka si divna
ani raz si nedopovedala ci si v zivote pracovala
a ano nie kazdy si trufne na male deti, skor zoberu starsie...lebo okolo starsich netreba tolko ''skakat''.....
takze ano si divna.

ty si tiez asi moc nevazis rodinu ani oni teba zjavne podla toho co si napisala
mat 7 deti je naozaj velmi narocne.
takze klobuk dole pred tvojim telom ze to zvladlo
ale nezabudaj mat deti, je obrovska zodpovednost...

verim ze ty a muz ich budete vladat vychovat a nebudete odkazani na inych

lienka.7
29. jún 2025
@anonym_autor

Áno boli plánované a neľutujem ani chvíľu som šťastná a o tomto nebola téma. Áno boli aj na dovolenky aj na výletoch sú jednotkari v nicom není problém. Ale ste presne ako moji rodičia a svokrovci, že vidíte sedem detí a odpisete ich kôli tomu. Nevadí poradím si aj bez nich .

@autorka keby si bola spokojná a nad vecou tak tu potom nevypisujes a nevyplakavas....

gribka1
29. jún 2025

No ale nedávaj jej už deti, odtrhni sa aj naozaj, nie len rečami. No a ešte sa mozte daleko odsťahovať, budeš mať pokoj.