icon

Rodina môjho partnera

12. apr 2022

Ahojte. Nejdem na nikoho nadávať ani sa povyšovať, ale znepokojuje ma jedna vec. Rodina môjho partnera je “jednoduchá”. Žijú skromne, bez akýchoľvek ambícii a takto vychovali aj svoje deti. Sú z východu, malého “mesta”, nevedia poriadne jednu vetu v normálnej reči poskladať, majú dosť blízko k alkoholu. najväčší výlet v živote jeho otca je túra na nabližší kopec, prípadne prejsť sa okolo najbližšieho jazera. Ich dcéra sa spolieha, že si nájde zabezpečeného chlapa a nechá sa vydržiavať no a mama jej to schvaľuje (hoci ona si našla len robotníka).
Keď im poviem o svojich kariérnych plánoch a cieľoch (priznávam, že sú veľké a určite nie jedoduché, ale mám možnosti a ánarozdiel od nich ambície) prekrúcajú očami a počúvam “len to nepreháňaj”, “to je ťažká škola” “to je náročná práca” “si si istá, že to zvládneš?” “Je ti toto treba?” “Nenaháňaj sa stále”. Prípadne kolujú reči, že “takto ma rodičia vychovali”. Mám pocit, že sa to prenáša aj na môjho partnera, ktorý začína mať tiež takýto postoj. Jemu je vlastne jedno, čo bude robiť, stačí mu 800€/mesiac a pôjde kľudne aj za pás.
Ja pre takéto zmýšľanie nemám pochopenie a začína nám to komplikovať vzťah. Myslíte, že sa dá nájsť balans alebo nejaký spoločný životný štýl, aj napriek tej rozdielnosti?

Strana
z4
sindyem
12. apr 2022

@zmrzlinka2021 Jasne, ak si to dvaja takto nastavia, je to v absolutnom poriadku a spravne. 😊

sintra
12. apr 2022

@ddaassuullaa jasne, urcite ti to sprijemnilo den. Riesim ta tak isto, ako ty autorku temy.

janickacrazy
12. apr 2022

@zmrzlinka2021 tak ja som to brala tak všeobecne, ale napr. môj kamoš začínal robiť ako robotník na stavbách presne s tou lopatou a dnes má svoju stavebnú firmu, je veľmi úspešný, zamestnáva kopu ľudí a sedí v kanci a peňazí má ako pliev, takže nikdy nevieš, čo bude v budúcnosti

ddaassuullaa
12. apr 2022

@sintra sprijemnilo, rozveselilo😁

elizabet173
12. apr 2022

@janickacrazy presne tak, môj ex išiel z kancelárie, kde zarobil biedne robotníka, postupne sa vypracoval, má firmu a vďaka tomu sme postavili dom bez hypo. Ale priateľ autorky témy je bez ambícií, tam by to asi nešlo

mirkasmile
12. apr 2022

Na jednej strane ťa chápem. Môj bývalý, nezarábal zle,ale proste on stále neviem kam,kde minal peniaze a častokrát sa stalo,že som mu musela požičať.
+ keď sme išli spolu bývať do prenájmu, kauciu a prvý nájom som platila ja, lebo nemal a potom mi to doplatil.
Som zarábala menej na Slovensku a dalo sa.
Je pravda,že som ale mala aj úspory zo zahraničia 😀
Tak isto, jeho rodina bývalá na dedine, chovali prasatá,sliepky, zajace a všetky zvieratá,aké si len vieš predstaviť, to mi v podstate nevadilo,nakoľko som tiež z dediny, ale teda starať sa o to, to neprichádzalo do úvahy.
Jeho rodina si tiež ľúbila vypiť, a tiež nechápali, a dokonca sa urazili,že som si neprišla vypiť s nimi, a nejakými ozranmi z dediny 😀
Našťastie, bývalý bol taký (aspoň pri mne) že to tiež nemusel. Vzťah ale stroskotal na tom, že tým,že som chodila robiť do iného mesta,kde som teda aj prespávala,aby sme mali viac peňazí, tak si našiel bokovku 😀 takže, nakoľko neveru odpustiť neviem,lebo zastávam názor,že keď niekoho miluješ,tak jednoducho nestrčíš svoj kolík do inej dierky 😀
Na tej druhej strane, aktuálne som zasnúbená,môj snúbenec robí vo fabrike, vo výrobe, no vo vedúcej pozícii.
Finančne rozmýšľa inak, ako môj bývalý, nestalo sa,že potreboval požičať alebo čo. Navzájom si rozumieme, podporujeme sa, jeho rodina nepije, nemá to v obľube.
Čiže .....ako ti tu už mnoho báb napísalo, radšej to s ním ukonči, lebo toto sú fakt dosť vážne rozdiely, by som povedala. Ty máš iný životný štýl, iný štandard. Osobne si nemyslím,že o pár rokov to bude tiptop.
Ale ktovie, ty poznáš svojho partnera najlepšie 🤷

zorkahorka
12. apr 2022

Podla teba je pohoda a pokoj sedliacky zivot? No paaaani! Nie kazdy sa potrebuje hnat za niecim.asi ma iny hodnotovy rebricek ako ty a kariera prenho nie je topka

babydesire
12. apr 2022

Rodina mojho muza je z vychodu, a ked som citala uvodny prispevok,akoby som ho pocula rozpravat o jeho vyvhodniarskej rodine..vdaka bohu ,ze svokra prisla sem na zapad za pracou...a tu sa vydala (aj rozviedla) a mala tri deti...jej to vychodniarske ostalo,nastastie deti (teda aj muz) niesu vtomto ponej.. Odstahujte sa na zapad, ak chcete ostat spolu

Strana
z4