Rodina nesúhlasí s plánovaným rozvodom
ahojte. potrebujem sa vyrozpravat. ide o to, ze mame som naznacila, ze sa s muzom pravdepodobne budeme rozvadzat. otca uz nemam, s mamou boli rozvedeny koli jeho alkoholu. pred par dnami zacala vyvolavat dcere (12r) a zistovat informacie ze ako ja s tatkom ci vsetko ok a podobne. muz ju sfukol, ze nema zistovat cez deti a ma zavolat nam. vzapati volala mne a zacala ma manipulovat a vyhrazat, ze neopovazim sa to urobit, ked to spravim, nech necakam od nej pomoc a ze ma v tom pripade vydedi. normalne ma vytocila, takou reakciou. dalej ze aku jej spravim hanbu a ze koli detom mam ostat. vobec ma nerespektuje a mysli si ze mus je dokonaly a ja za vsetko mozem. dnes mi vola s tou istou pesnickou. a to si vravi este velka katolicka. dost mame doma problemy a ona prilieva do ohna a hecuje.ako by ste reagovali? normalne mi je z toho zle, ze najblizsia rodina sa otoci chrbtom len koli hanbe v dedine a to zijem od nich 450km uz 13 rokov.
@nezabudka3391 a ze sa rozviedla ona je ok?
@simsalabim ano lebo on bol alkoholik to je ok
Ako by som reagovala?
1. zablokovala dcére volania od babky
2. rozviedla sa
3. bola by som šťastná 🍀🍀
Ako by som reagovala?
1. zablokovala dcére volania od babky
2. rozviedla sa
3. bola by som šťastná 🍀🍀
@pribinak presne som nad tym rozmyslala este raz zavola tak ju blokujem aj som jej to povedala a rozvediem sa aj tak nebude ma manipulovat ale stale som tolerantna a zatial som nespravila ale odtial potial
@nezabudka3391 povedz jej, ze ked sa nevie spravat ako podporujuca matka, tak si tu "dedinsku hanbu" zasluzi.
Ak to tak citis, rozved sa a nic jej nehovor. Od tejto zeny nemozes nic ocakavat. Pre nu nie je dolezita jej dcera, ale "coby ludia povedali", ako pred 100 rokmi😏
Žiješ od nej 450 km, ak sa po rozvode neplánuješ k nej vrátiť (možno toho sa bojí, že sa k nej "nasačkuješ" s deťmi a budeš čakať pomoc s deťmi, peniazmi atď.), tak jej prestaň zdvíhať telefón. Cca mesiac ju ignoruj, možno jej dôjde, že sa nemá do Teba starať. Čo sa týka podpory, z jej reakcie je zrejmé, že Ťa v Tvojom rozhodnutí nepodporí, či už zo sebeckých dôvodov (nechce, aby si sa nasťahovala k nej domov), alebo má o Teba strach a nevie, ako inak Ti todať najavo. Možno jej to pripomenulo jej vlastný rozvod a ako ťažko sa jej s tým žilo, ako ju všetci ohovárali, posmievali sa jej, vyčítali, že rozbila rodinu, ako ťažko jej bolo vychovávať a uživiť vás ako samoživiteľka, skĺbiť rodinu a prácu atď. Teraz ju ignoruj a keď obe "vychladnete", tak si o tom pohovorte.
tak maminka asi vie že rozvodom toho veľa nezískala a neraz sa aj problémy ešte viac nakopia - napr. výživné, vysporiadanie BSM a pod. a tieto veci sa vedia ťahať po súdoch aj roky.
@nezabudka3391 ja som tajila rozvod a povedala rodičom až po súde. Vedela som, že bude zle. Ostala som sama bez pomoci a hoci už po 6 rokoch komunikujeme, tak otec mi to nikdy neodpustil. Keď sa za niečo naštve, tak mi to vždy vykrikuje. Už som si zvykla a je mi to jedno. Ja si žijem svoj život a aj keď bolí, že sama bez rodiny a podpory, ale je to jeho rozhodnutie ako prežiť starobu. Cítim to aj z niektorých spoločných priateľov, ale nikto nemá právo hodnotiť a súdiť rozhodnutia. Paradoxné, sú to práve veriaci ľudia, takže to pripisujem náboženskému fanatizmu. Takže sú to už len známi, priatelia by stáli pri priateľovi. Neurobila som im nič zlé.
Ved nech vydedi ale to že sa rozvádzaš nie je dôvod na vydedenie takže týmto mamička neprejde
Žiješ od nej 450 km, ak sa po rozvode neplánuješ k nej vrátiť (možno toho sa bojí, že sa k nej "nasačkuješ" s deťmi a budeš čakať pomoc s deťmi, peniazmi atď.), tak jej prestaň zdvíhať telefón. Cca mesiac ju ignoruj, možno jej dôjde, že sa nemá do Teba starať. Čo sa týka podpory, z jej reakcie je zrejmé, že Ťa v Tvojom rozhodnutí nepodporí, či už zo sebeckých dôvodov (nechce, aby si sa nasťahovala k nej domov), alebo má o Teba strach a nevie, ako inak Ti todať najavo. Možno jej to pripomenulo jej vlastný rozvod a ako ťažko sa jej s tým žilo, ako ju všetci ohovárali, posmievali sa jej, vyčítali, že rozbila rodinu, ako ťažko jej bolo vychovávať a uživiť vás ako samoživiteľka, skĺbiť rodinu a prácu atď. Teraz ju ignoruj a keď obe "vychladnete", tak si o tom pohovorte.
@ivanaks neplanujem sa k nej nasackovat s detmi ja byt mam aj ked na hypoteku, ale jej sa dobre vyskakuje ked jej rodicia jej dom darovali a nemusela sama kupovat teraz vyskakuje. ale kazda pomoc je dobra ale nespolieham sa na nu musim zvladnut vsetko sama jej vo vsetkom pomahali rodicia inac by skoncila na ulici
Ved nech vydedi ale to že sa rozvádzaš nie je dôvod na vydedenie takže týmto mamička neprejde
@anonym_a47387 ja ich tiez nazyvam katolicky fanatici. aj to vydedenie musi predpokladam ze nejako dokazat ze preco chce vydedit
@pribinak presne som nad tym rozmyslala este raz zavola tak ju blokujem aj som jej to povedala a rozvediem sa aj tak nebude ma manipulovat ale stale som tolerantna a zatial som nespravila ale odtial potial
@nezabudka3391 takto zneužiť 12 ročne decko je nechutne
12 ročne decko estw nie je schopne vyhodnotiť rôzne faktory a takýto rozhovor môže byt veľmi zraňujúci
A ja by som to veru na tvojom mieste mame aj povedala a mohla by sa hnevať koľko chce
Mobil zablokuj
@ivanaks neplanujem sa k nej nasackovat s detmi ja byt mam aj ked na hypoteku, ale jej sa dobre vyskakuje ked jej rodicia jej dom darovali a nemusela sama kupovat teraz vyskakuje. ale kazda pomoc je dobra ale nespolieham sa na nu musim zvladnut vsetko sama jej vo vsetkom pomahali rodicia inac by skoncila na ulici
@nezabudka3391 Vidíš, ona vlastne cez optiku vlastných skúseností hodnotí Tvoju situáciu. Bojí sa, že rovnako ako ona dostala pomoc od svojich rodičov, Ty ju budeš čakať od nej a ona na to nie je pripravená (= nechce to). Teraz ju blokuj, ignoruj a potom sa ukáže, ako bude váš vzťah vyzerať.
tak maminka asi vie že rozvodom toho veľa nezískala a neraz sa aj problémy ešte viac nakopia - napr. výživné, vysporiadanie BSM a pod. a tieto veci sa vedia ťahať po súdoch aj roky.
@deti95060810 čiže mala trpieť alkoholika?
@nezabudka3391 je to rozhodnutie vás dvoch. Nikoho iného. Nik nemá právo vám do toho kecať, či nebodaj sa vyhrážať. Iba vy viete, čo sa deje za dverami vášho bytu a prečo ste sa rozhodli ísť od seba. Nemusíš nikomu nič vysvetľovať. Maximálne ak vašim deťom. Mňa by nezastavilo ani dedičstvo. Trápiť sa a trpieť kvôli majetku?
@sella38 mala, pekne ruzenec do ruky ako nase tety 😉 A mala to premodlit a sen tam poplakat u pana fararka na spovedi
@nezabudka3391 Vidíš, ona vlastne cez optiku vlastných skúseností hodnotí Tvoju situáciu. Bojí sa, že rovnako ako ona dostala pomoc od svojich rodičov, Ty ju budeš čakať od nej a ona na to nie je pripravená (= nechce to). Teraz ju blokuj, ignoruj a potom sa ukáže, ako bude váš vzťah vyzerať.
@ivanaks ved to ze nechce, aj ked vy vedela a mohla. len je lakoma na peniaze a pritom ich kopec ma len rodicia z nej spravili najvacsiu chudinku rozvedenu
Naco jej take veci hovoris?
@sella38 sama si toho alkoholika vybrala aj za to ja mozem cely zivot to pocuvam akeho otca mam
Naco jej take veci hovoris?
@diewcatqoo aj tak by sa dozvedela
@anonym_a47387 ja ich tiez nazyvam katolicky fanatici. aj to vydedenie musi predpokladam ze nejako dokazat ze preco chce vydedit
@nezabudka3391 tento týždeň som sa od kamarátky dozvedela že vydedenie už nie je také ľahké ako kedysi, že tam musí byť vážny dôvod ktorý samozrejme musí byť dokázateľný a nie že moja dcéra sa rozviedla 😁
U detí by som zablokovala jej číslo, ja by som zdvihla len do prvého vykrikovania a žila si svoj život.
@nezabudka3391 by som jej povedala, ze pani velka katolicka nech odkaze majetok cirkvi ked sa hanbi za vlastnu dceru. Mali by sme dokomunikovane.
Skus to spravit takto. Povedz jej. Mila mama. Je to moj zivot a moje zivotne rozhodnutia, v ktorych mi ako mama mozes poradit, ale ja i tak urobim to, co je pre mna dolezite. A rozhodnem sa podla seba. Ty si sa taktiez rozviedla lebo si na to mala dovod, ja mam tiez na to dovod. Je to moj zivot. Pacit sa ti to nemusi, ale mala by si to respektovat. Ak budes riesit nase problemy cez deti, budem nutena zablokovat im tvoje hovory.
Dalsia verzia “bola by som rada, keby si ma nevydierala vydedenim, ani nicim inym, ale ak to urobis budem tvoje rozhodnutie respektovat. Ale aj sa podla toho v buducnosti zariadim.”
Ono my nevieme co presne je medzi vami, ci sa boji ze ta bude musiet zivit, dotovat, ci sa boji ze mas ineho chlapa a zase sa vydas, alebo co konkretne, alebo je to naozaj len ta hanba.
@nezabudka3391 tak za prve, nemas nic nikomu v rodine naznacovat. Podel sa s nimi o rozhodnutia, ale pokial v tom mas este sama zmatok, tak ich do toho netahaj.
Za druhe, s babkou treba porozpravat, ze sa rozhodnes sama, a das jej vediet. Je to tvoj zivot. Ona ked je od teba 450 km, tak aj tak ti v nicom nepomoze ked sa aj rozvedies (ved co aj na taku dialku), takze spokojne nech sa vyhraza.
Ze bude mat hanbu v dedine - jej vec. Tiez to nemusi nikomu hovorit a ked bude ticho, nik nevude vediet a dobre bude.
Ved jej povedz ze ked ta chce vydedit nech ta videdi to uz je jej problem. No do tvojho zivota zasahovat nebude a ked u nej nemas ziadnu oporu momenalne s nou prerusujes kontakt a hotovo vnucata moze dalej vidiet jej ich dovezies cez vikend ked bude chciet ale ked im zacne nieco o rozvode o vas hovorit negativne tak aj ten kontakt mozes docasne obmedzit. Nech vie ze nema ziadne paky na teba a ze nebudes tolerovat jej zasahovanie cez deti . Sustred sa na svoj zivot ries ten rozvod ci ho teda chces ci nie. Od mami necakaj oporu uz si ju mohla poznat a ocakavat jej reakciu. Pomahat ti nebude tak sa treba zariadit aby ani neskodila .
LOL, tak rozvedená ide iným zakazovať sa rozviest. Neskutočné.. všetko čo by mi povedala, by som vždy obrátila proti nej. Vsak ona ti mala byt vzorom, nemala sa rozviest, ked nechcela rozvedene deti 🤦♀️
Muža si vybrala sama, ci jej ho nanutili rodicia? Ak sama, tak by som jej to donekonečna pripomínala..
@nezabudka3391 ja som tajila rozvod a povedala rodičom až po súde. Vedela som, že bude zle. Ostala som sama bez pomoci a hoci už po 6 rokoch komunikujeme, tak otec mi to nikdy neodpustil. Keď sa za niečo naštve, tak mi to vždy vykrikuje. Už som si zvykla a je mi to jedno. Ja si žijem svoj život a aj keď bolí, že sama bez rodiny a podpory, ale je to jeho rozhodnutie ako prežiť starobu. Cítim to aj z niektorých spoločných priateľov, ale nikto nemá právo hodnotiť a súdiť rozhodnutia. Paradoxné, sú to práve veriaci ľudia, takže to pripisujem náboženskému fanatizmu. Takže sú to už len známi, priatelia by stáli pri priateľovi. Neurobila som im nič zlé.
@anonym_c68748 keď si vedela že vaši ten rozvod budú tak prežívať, tak to bolo dobre rozhodnutie oznámiť im to až po rozvode 👍👍👍

@nezabudka3391 a ze sa rozviedla ona je ok?