Rodina sa otočila chrbtom

3. máj 2023

ahojte vzdy so mnou mala problem priatelov rodina ze som si nedokoncila strednu a nemam ambicie co je blbost atd len za to ze mi skola nikdy nesla ale chcem si zalozit salon ale to je im jedno no uplne sa to zhorsilo ked sa nam k narodilo dietatko mala som 19 teraz ma 2 roky priatelovi dali na depozit ci ako sa to vola aby sa odstahoval a staral sa uz ked si urobil to mu dookola vycitali vobec nemaju zaujem o vnuca .... no lenze priatel im povedal ze on nezarobi tolko aby to utiahol a pochopili to no najskor pomahali s energiami atd ale potom sa uz uplne vykaslali vraj mam ist teraz do roboty ze pomozu s jaslami ale mam si nasjt robotu ze ako si to predstavujem spravit si dieta do rodiny a oni sa o mna maju starat pricom je to ich vnuca tak nechapem co su taky bezcitny a taketo veci mi mozu poevdat ked som 9 mesiacov pod srdcom nosila ich vnuca. Ale od maleho nechcem ist ked vidima ke problemi maju deti co neboli s matkou aspon do 3 r ale nechapu to prestali pomahat a my sme bez penazi pomaly nemame co jest nedoplatok za elektriku ale oni ze pomozu uz iba s jaslami ked pojdem do roboty a vedia ze moji rodicia sami nemaju na jedlo ale aj tak sa vlasnemu vnucatu otocia chrbtom aj ich synovi a hadame sa kvoli tomu uz aj s priatelo m mi vycita veci ze on suhlasi s rodicmi a ze ma nespoznava ze vzdy som bola pracovita a teraz nechcem ist do roboty ked to vraj potrebujeme ale zas mu je vsetko prednejsie nez maly nechape ze ja s nim chcem ostat nie som leniva ze by som nechcela robit tak ja neviem uz len som sa chcela vypisat uz aspom chapem tie vtipy o svokrach

1ivanka1
3. máj 2023

Ej ej ej tu ti zeny nalozia 🍿alurat sa chystam spat.och taka dobra tema to bude😀

1ivanka1
3. máj 2023

Priatel ma aku pracu?

dilino
3. máj 2023

Postav sa s malým na vlastne nohy.Môžeš poberať aj matersku a malý do jasiel.Požiadať o výživne na maleho a odisť.Nema to buducnosť.Same nedoplatky tie sa sami nevyriešia nechcu vnúča s tým nič nenarobiš.Sú aj taký starý rodičia.Vidiš si tam na obtiaž najprv ste si malý s priateľom zabezpečiť bývanie a potom dieťa.Všetko sa dá len treba chcieť.Rodičovský budeš poberať a viem že ked pôjde malý do jasiel že úrad niečo platí prispevok na jasle.Ked išiel s tebou spať mal myslíeť na nasledky že tehotna môžeš byť.

viestta
3. máj 2023

Rodicia maju pravdu. Ked ste si urobili dieta mate sa o neho postarat. Mate sa postarat aby malo kde byvat, malo co jest, obliect si. Dali vam na depozit na podnajom, uz to spravili viac ako museli. Dovtedy ste kde byvali? Asi u nich. Zadarmo, vsak nemate peniaze. Ponukli vam pomoc, aby si mohla ist do roboty. Co este chces? Aby vas troch zivili? (Kde v tej povinnosti pomahat svojim dospelym detom tvoji rodicia? Ci povinnost pomahat maju len jeho rodicia?)

54tinka54
3. máj 2023

Priateľ koľko zarobí že vám to nestačí ani na energie? Zrejme to bude veľmi málo, čiže on nech si hľadá lepšie platenú robotu v prvom rade.
Alebo druhá možnosť je, že nezarobí až tak žalostne málo, ale neviete hospodáriť s peniazmi.
A rodičia tvojho priateľa nie sú povinní vás finančne dotovať, rozhodli ste sa mať dieťa a byť rodina, tak sa o seba aj postarajte. Ale to je tak, keď deti majú deti…

dzulli1980
3. máj 2023

A prečo by vám mali pomáhať? ... urobili ste si dieťa, postarajte sa ... škola Ti nikdy nešla, chceš si založiť salón? ... tak si na to zarob vlastnými rukami ... natŕčať dlaň a očakávať od druhých pomoc, dokáže každý ... a ešte sa ublížená cítiš ... mám dosť, chorá doba toto.

reanda
3. máj 2023

toto je ale na priatelovi, aby sa o vas dokazal postarat, kym si na rodicaku.. jeho rodina s tym nic nema, oni nemaju povinnost vam financne pomahat.. takze ak potrebujete viac penazi, musi si najst lepsie platenu pracu, ked ty nechces dat dieta do jasli.. mozes si aj hladat moznost privyrobit si z domu, ked vam nevychadza..

simona20201309
3. máj 2023

Klobúk dole pred svokrovcami. Konečne rozumní ľudia, ktorí sa postavili k synovi ako k dospelého človeku. Správne! Pomohli vám na začiatku, ale stačilo.
Dokedy ste sa chceli nechať živiť? Oni nie sú povinní.
Pekne krásne padaj do prace a muž nech sa obracia ako vie. Co ste, postihnutí, že neviete zabezpečiť jedno dieta???

autor
3. máj 2023

@1ivanka1 nech nalozia no neriesim a dakujem za odpoved a pracuje ako telefonista v banke dohaduje stretnutia s klientmy a studuje externe ekonomiu ale to mu platia rodicia lenze potrebuje auto tak aj to si plati a este aj moj uevr splacame tak kvoli tymto dvom polozkam zvacsa nam chyba no ale nemame sa toho ako zbavit teras

liz_lemon
3. máj 2023

ako si chces zakladat salon, ked nemas co jest?

autor
3. máj 2023

@dilino nedoplatky su na jeho meno no aj preto je taky nervozny aj na mna aj lebo sa stazuje ze len robi no ale nemame z toho nic a je s toho deprimovany a oni maleho si beru k sebe ale nam povedali ze jest daju iba jemu no ale na nas seru nechapem vlasneho syna takto sa k nemu chovat

simona20201309
3. máj 2023

A chcem ti pripomenúť, že už sa dávajú prihlášky do MS. Tak to prosím nepremarni...aby ti ho od septembra vzali.

1ivanka1
3. máj 2023

Aha☹️nemam sajnu kolko moze zarobit…ale ak povedali ze pomozu s jaslami asi to treba vyuzit a ist do prace.a budu ho vyzdvihovat ci ako?

viestta
3. máj 2023

@liz_lemon to uz je celkom dalsia kapitola. Nemaju co do huby ale "svokrovci" su svine, lebo ju vyhanaju od vnucatka do roboty.

miskakyska
3. máj 2023

Vtipy o svokrach verzus vtipy o vychcanych nevestach 1:1

autor
3. máj 2023

@1ivanka1 ze vraj by to platili povedali ale pre mna je prednejsie byt s malym to radsej priatel b si nasiel inu robotu len toto mu vyhovuje aj so studiom

simona20201309
3. máj 2023

Svokrovci sa len snažia dosiahnuť to, aby ste sa začali správať zodpovedne a aby ste niesli následky svojho konania. Naozaj máš pocit, že oni majú povinnosť sa o vás postarať???
Mala by si byt vďačná, že dajú najesť tvojmu synovi, keď ty toho nie si schopná.

autor
3. máj 2023

on tiez ma tlaci abysom maleho nechala tak a isla robit ale nechapu to ani jeden nevysvetlim im to no co uz

autor
3. máj 2023

@simona20201309 hej snazia ze nas podkopavaju a nechavaju v stichu no dobree a huckaju priatela proti mne a malem aby ma poslal do roboty a td

1ivanka1
3. máj 2023

Nuz pozri tu jedine praca,priatel robi a studuje vysku,ty nemas ani strednu ani do prace nechces ist.to nedopadne dobre.aby sa pristel na vas nevykaslal pod tymto tlakom a zostanes sama.svojrovxi ho podporia a este len budes musiet ist do prace a bez pomoci ich..

simona20201309
3. máj 2023

Toto je krásne, žeby si chcela byt s malým... naozaj krásne... ale ty nemáš na výber. Bud pôjdeš do prace a uzivis svoje dieťa, alebo ti ho vezme sociálka. Si normalna? Ty si ideš užívať 3r materskú dovolenku, keď nemáš čo dať do úst dieťaťu.??? Ja som zato, aby bolo dieťa co najdlhšie do.a s mamou, ale bohužiaľ, jasle sú práve pre také prípady, ako si ty. Skratka musíš. Vlastne neviem, čo by so chcela robiť bez vzdelania... takže obzerať sa po práci by si sa už mohla, kým niečo nájdeš. . .

autor
3. máj 2023

maly nehladuje zas no jemu daju ale ze ich syn chodi do roboty bez obeda ja neviem no ja by som sa takto nikdy nezachovala

simona20201309
3. máj 2023

Ty si rob8s srandu však? Priznaj sa, že toto nie je pravda čo píšeš 🙏🙏🙏

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
3. máj 2023

Chod do prace.

autor
3. máj 2023

@simona20201309 na teba uz teda nebudem reagovat ale dik za odpovede

zuzanaete
3. máj 2023

Ano, je fajn byt s dietatom doma 3 roky, ale nie za kazdu cenu. Takato atmosfera v rodine neprospieva nikomu a svokrovci nie su za to zodpovedni. Zivit rodinu maju rodicia a nie stari rodicia. Este by som chapala v pripafe vaznej choroby dietata alebo rodica, ze ten prijem sa proste zvysit neda a vydavky su skrz chorobu vysoke.

autor
3. máj 2023

@zuzanaete tak priatel potrebuje auto a ja keby neplatim ten uver mam exekucie a este vacsie dlhy tak neni na vyber no

simca06022011
3. máj 2023

@dilino ta rodina je v poriadku, len žienka nie je ok, keď si mysli ze ich niekto bude zivit

zuzanaete
3. máj 2023

Mas na vyber. Mozes ist pracovat. Svokrovci ponukli pomoc s jaslami.