Rodina sa otočila chrbtom
ahojte vzdy so mnou mala problem priatelov rodina ze som si nedokoncila strednu a nemam ambicie co je blbost atd len za to ze mi skola nikdy nesla ale chcem si zalozit salon ale to je im jedno no uplne sa to zhorsilo ked sa nam k narodilo dietatko mala som 19 teraz ma 2 roky priatelovi dali na depozit ci ako sa to vola aby sa odstahoval a staral sa uz ked si urobil to mu dookola vycitali vobec nemaju zaujem o vnuca .... no lenze priatel im povedal ze on nezarobi tolko aby to utiahol a pochopili to no najskor pomahali s energiami atd ale potom sa uz uplne vykaslali vraj mam ist teraz do roboty ze pomozu s jaslami ale mam si nasjt robotu ze ako si to predstavujem spravit si dieta do rodiny a oni sa o mna maju starat pricom je to ich vnuca tak nechapem co su taky bezcitny a taketo veci mi mozu poevdat ked som 9 mesiacov pod srdcom nosila ich vnuca. Ale od maleho nechcem ist ked vidima ke problemi maju deti co neboli s matkou aspon do 3 r ale nechapu to prestali pomahat a my sme bez penazi pomaly nemame co jest nedoplatok za elektriku ale oni ze pomozu uz iba s jaslami ked pojdem do roboty a vedia ze moji rodicia sami nemaju na jedlo ale aj tak sa vlasnemu vnucatu otocia chrbtom aj ich synovi a hadame sa kvoli tomu uz aj s priatelo m mi vycita veci ze on suhlasi s rodicmi a ze ma nespoznava ze vzdy som bola pracovita a teraz nechcem ist do roboty ked to vraj potrebujeme ale zas mu je vsetko prednejsie nez maly nechape ze ja s nim chcem ostat nie som leniva ze by som nechcela robit tak ja neviem uz len som sa chcela vypisat uz aspom chapem tie vtipy o svokrach
A ešte jedna vec, chlap platí ešte aj tvoje dlhy a stále ti je malo. Preco vas maju ziviz Jeho rodičia a kydas na nich. Co nejdeš ruku na trčať k svojim rodičom, nech ta živia lebo ty chceš byť 3 roky doma a nech platia tvoje dlhý. A dúfam ze chalan bude mať toľko rozumu ze ostanes pre neho len priateľkou a nie manželkou.
Lebo mat niečo také doma ako si ty je za trest
Inak a rodicak ktorý dostávaš je tiez malo? Spolu s prídavkom a mozno aj priateľ ma nárok na daňový bonus. Malo vsetko?
Autorka zrejme si nepochopila takú realitu života... Peniaze z neba nepadajú a dospelý človek si ich zarába takou činnosťou, ktorá sa volá práca.
Ty bohužiaľ máš viac problémov, hlavne žiadne vzdelanie,dlhy bohvie ta co, naivný až hlupucky pohľad na svet a (co je najhoršie) presvedčenie, že všetci okolo ti musia pomáhať, lebo ty sa "nechceš odtrhnúť" od dieťaťa.
No s takým prístupom, aký máš teraz, o chvíľu to dieťa fakt skončí u otca, keď tomu dopne, koho si vzal na krk. Lebo mam dojem, že ty máš o chvíľu nápad v hlave na ďalšie dieťa, aby si mohla sedieť doma ďalšie 3 roky a nadávať na celý svet, aký je hnusný, keď sa nechce postarať o dospelú ženu.
Ked nepojdes do roboty, socialka ti odoberie dieta a da ho do starostlivosti priatelovi. Pochop konecne, ze uz ani priatela ani jeho rodicov nebavi zivit ta a splacat tvoje dlhy. A ze si im porodila vnuca a nemaju zaujem? Oni nemaju zaujem o teba. Vnuca dostanu do starostlivosti a potom budu s nim.
Však chod za svojimi rodičmi, nech ti pomôžu? Prečo by ti mali pomáhať priateľovi? Oni nie sú tvoji rodicia.
@jaskolka
Dúfajme, že dieťa skončí u otca, čo by mu ona dala? Že vzdelanie netreba a starajte sa druhí o mňa. Aspoň by z neho jej priateľ a jeho rodicia vychovali slušného človeka.
Ja len obdivujem ako sa takýto človek dokáže ľutovať. Empatická jedine smerom k sebe. Samú seba si tu poľutuje aká je chudera, ale že jej priateľ už melie z posledného, to ju netrápi, do prace nepôje ani za svet. Tak žiaľ, myslela si si, ze keď porodíš dieťa, tak si tým zabezpečíš budúcnosť, podľa mňa to bola z tvojej strany vypočítavosť a nič nebudeš musieť robiť a prišiel stret s tvrdou realitou, že aj tak si ťa priatelova rodina neváži, nebudú ťa kvôli vnúčaťu živiť a neprijali ťa do rodiny. Ty, namiesto toho, aby si išla robiť, tak sa tu ľutuješ. Čo si čakala? Vitaj v realite.
Prosim, zamysli sa, co bude pre maleho prospesnejsie - Jasle, mama v praci, klud v rodine, peniaze na jedlo. Alebo hadky rodicov, hladovanie? Stari rodicia chcu pre svojho syna to najlepsie. Ponukaju pomoc, ale nepodporuju lenivost. Predpokladam, ze nemaju obmedzeny rozpocet, aby mohli stale rozdavat.
Ja ti nebudem davat rady, lebo ich aj tak neprijimas, ale zato ti aspon vyvestim buducnost. Tvoja buducnost bude nasledovna. Priatel Ta opusti, poziada o zverenie dietata do osobnej starostlivosti otca. Sud mu vyhovie, kedze matka nevie zabezpecit dieta financne ani mu poskytnut adekvatny domov. Ty nebudes mat na platenie najmu, takze z bytu ta vyhodia. Ale zase na druhej strane ti zostanu aspon dlhy a exekucie a prida sa k tomu este aj vyzivne na dieta. A mozem ti garantovat, ze pokial nezmenis myslenie, tato vestba sa stane 100% skutocnostou.
Už dávno som nevidela tak tupú osobu ako si ty, čo len sedí na riti lebo dieťa ma potrebuje a ľutuje sa lebo ostatní dajte svoje ťažko zarobené peniaze mne a najlepšie ZADARMO…keby si normálna napíšem ti že chod do roboty, syn jasle a postavte sa ako rodina na nohy..ale teraz len dúfam že tvoj chlap dostane rozum, odíde od teba aj so synom dokým vám ho nevezme sociálka (čo nemáte od toho ďaleko) a ty si môžeš leňošiť aj ďalších 10 rokov aj pod mostom…
Prosim,napises mi,ake problemy vidis u deti,ktore isli do jasli skor?🧐 zaujalo ma to,ty ako 21 rocna zabka,stazujuca sa na to,ako sa vam udajne otocili chrbtom,vidis problemy s takymi detmi? No,tak ja to napisem takto. Zdvihni zadok a okamzite chod do prace a tvoj drahy nech si najde lepsie platenu pracu. Mas na vyber,pomozu s jaslami,aj ked to nebude take nutne,lebo rodicak ti ostane aj popri praci plus su vam ochotni pomoct este oni. Vies,o co ide jeho rodicom??asi vas uz maju plne zuby a povedali si,ze je cas byt uz “velky/velka” a naucit sa zodpovednosti. Tiez mam dieta,inak,je v jasliach a je uuuuuplne bez problemov,zdravo sa vyvijajuca,jasle miluje,ucitelky a aj deticky a po jasliach sme nonstop spolu,nema ziadne problemy. Takze nehladaj vyhovorky a zacnite sa spravat ako dospeli,platit ucty a postavit sa na vlastne nohy,nie ocakavat odvsadial pomoc,natahovat ruky a ak odmietnu,tak ich osocovat…ked deti maju deti…
Povedzme si uprimne, so zakladnym vzdelanim sa toho vela najst neda, max vykladanie tovaru alebo upratovanie (aj to ale treba vediet). Aj to je praca. Autorka- zapracovala by som bud na dokonceni si skoly, alebo nejaky kurz a popri tom nejaka brigada. Do buducna ti ta skola bude velmi chybat. Ja som si robila vysku externe popri rodicovskej a teraz pri druhej zas chodim na kurz anglictiny. Aby teda som neskor mala nieco v rukach. V dnesnej dobe nepadaju pecene holuby do ust - ja mam stastie, ze manzel zarobi dobre, ale to neznamena, ze nebudem robit vobec nic - aspon pracovat na sebe by si mohla a idealne zacat gramatikou. (Na to pomoze citanie knih.)
Buď realistka.
Je pekné, že chceš mať raz salón (kozmetička? kaderníčka? manikérka?) - avšak toto všetko spadá pod remeselné živnosti (MV) , a podmienkou prevádzkovania remeselnej činnosti je preukázanie odbornej spôsobilosti vyučením v odbore - a vstupné investície nie sú zanedbateľné.
Bez doplnenia štúdia sa proste nepohneš. Asi nikdy nebudeš mať toľko príležitostí dorobiť si strednú ako počas RD.
A že máš pocit nepochopenia v rodine (manžel, svokrovci) je celkom pochopiteľné, že sa ťa snažia rozhýbať v tvojom vlastnom záujme - ale neviem, či máš takú mentálnu výbavu, aby si to pochopila, Skús sa na situáciu podívať z ich hľadiska, nielen z hľadiska toho, čo by vyhovovalo tebe.
Autorka, vies, na tvojich reakciach presne vidiet, ze mas len zakladne vzdelanie..
A bohuzial ano, tvoj priatel ma pravdu, ze toto nema buducnost. On pracuje, popritom studuje a ty v pohode doma sedis na riti so zakladnym vzdelanim a natahujes rukami, nech jeho rodina pomoze, lebo ty do prace nepojdes. Akoze wtf, sa uvedom uz konecne. Jeho rodina nie je povinna zivit takuto osobu, aj ked si MATKA s velkym ako si sama napisala. A toto, co napisem, bude hnusne.. rozkrocit nohy a nechat si dat spravit dieta je to najjednoduchsie. Si MATKA? Matkou byt neznamena, ze sa dam nabuchat a porodim a potom sa o mna starajte, lebo nemam peniaze. 🙈🙈
Akoze mam dvoch synov a dufam, ze sa nedozijem niecoho takehoto, ze by mi doniesli domov takuto frajerku
Kazdy co ti povie robota je ten zly a vybija si nervicky 🤣🤣🤣 ty realitu beries ako urazku.
Ja by som skor povedala, ze rodina tvojho chlapa sa zachovala ukazkovo a ty este na nich nadavas. Ako mozes byt taka nevdacna.
Ty si tu pracu pekne len najdi a zmen svoju povahu, lenivost, sebeckost, egocentrickost, a trosku sa vzdelavaj, hlavne co sa tyka financnej gramotnosti, jediny tvoj uspech bol nalepit sa na chudaka chalana. Ak sa zmenis a jeho rodina uvidi aspon snahu tak ti mozno daju sancu. Ale takto nie.
Ty si nepracovala nikdy,ze? Len dlhy a exekucie narobila.
Snaz sa byt lepsou uz len kvoli tvojmu dietatu, nemozes predsa zostat zit ako tvoji rodicia.
A hlavne, kym si nedas zivot dokopy uz ziadne dieta!
@nikyball podla mna jej uz spadli ruzove okuliare a je si vedoma toho, ze so zakladnym vzdelanim ju zoberu max na poziciu upratovacky, tak sa do prace nehrnie
Mne keby svokrovci povedia, daj deti do jasli platime ti to a chod do prace idem OKAMZITE nevaham.
Ale, kedze nemam.svokrovcov co si mozu toto dovolit povedat, do skolky deti nezoberu lebo su male tak ja som nutena byt doma zavisla na manzelovy a rodicaku ale u teba to je cista vychcanost a skrivas sa za argumentom "byt z malim" pritom z malim budes doma dalsich x rokov lebo ratam ze ked pojde do skoli tak uz bude surodenec a dovod ostat snim doma lebo ho predca nedas do skolky pretoze si snim chcez uzit ten cas... 🙄
@olimuc 😂😂usetril 5e za kondomy a teraz nema na obed😂😂😂 toto né😂😂😂 top koment prisaham top.koment😂😂😂
ano, si krkavčia mater, lebo ani u vás doma ťa nenaučili pracovať a hospodáriť, tvoja rodina takmer hladuje a ty si taká istá. nezobrala si si príklad, že môžeš žiť inak, že iba prácou si zarobíš na to jedlo, iba prácou zarobíš na potreby pre dieťa. tvoj priateľ študuje, ty si sa ledva odlepila zo základnej školy, podľa prejavu si asi vychodila 5 triedu, nemáš ani len obyčajnú učňovku, nevieš žiadne remeslo. Tvoj priateľ pracuje, snaží sa zarobiť , buduje si bidúcnosť, ty hniješ doma na riti, a len natŕčaš laby aby ťa druhí živili. Nie si v situácii, aby si mala na to právo.
Celá rodina tvojho priateľa má pravdu - nevieš sa postarať o svoje dieťa, nevieš ! Tak je úplne normálne, že tvoj chlap precitol , zbadal čo za primitívnu ženu má doma, a on aj celá jeho rodina to vidia , preto plánujú ti dieťa zobrať. On ako otec s pomocou svojej rodiny sa o dieťa postará, postarajú sa lepšie ako ty. A vôbec to nie je huckanie proti tebe, to je holá realita, skutočný stav. Lebo ty sa postarať nevieš. Bez pardónu s takýmto prístupom a vyjadrovaním už o pár dní môžu podať návrh na súd, dieťa ti odoberú a zveria jeho rodine. A kludne už o mesiac to dieťa mať ani nebudeš, a teba vyženú medzi tvoju asocialnu rodinu. Bude im oveľa lepšie, bez mega gule na krku bez teba.
@lenka_aknel nie, nevyjadri.
Ona uz len anonymne zalozi stopiatu temu: Preco su vsetky zeny na MK take bezcitne?
@rebellefleur ved aj upratovanim sa da zarobit, co ja viem ja na tom nevidim nic zle. Ak by som bola v jej situacii tak by som robila cokolvek. Ale samozrejme, ze nezarobi 1000.
Mne je doplacu ,ze na taketo telce robim.
Chces vidiet rodinu, co nezivi svoje dospele racujuce deti?...obzri sa...na konovi je ich kooopec...
Dobre ti povedal, chalan si uvedomil ze ma doma taku co do roboty nepojde ani o 15rokov lebo nieco. Lebo dieta do jasli neda lebo chce byt snim, potom budes doma lebo predca treba sa z dietatom ucit ulohy robit, potom zas bude musis byt doma lebo neviem co nebo je zelene a trava rastie opačne a na malorke snezi.
V medzycase radsej zasa otehotnies aby si mala argument byt doma
Ja by som bola zvedava keby si matka samozivitelka, v najme a si nutena dat dieta do jasli a ist robit aby si vas uzivila...
@cacianka amen moja draha dobre si to napisala
@nikyball tym som chcela povedat to, ze sice je to absurdne,ale takejto osobe,kt mala ocividne predstavu, ze porodi a ostatni ju budu zivit, je podla mna praca upratovacky podradna a urcite by nesla nikde upratovat.
Hej, lemra, zdvihni zadok a do roboty. To nie rodina sa vám otočila chrbtom, to len ty sa musíš otočiť čelom realite. Práci zdar!

A to ze ti vezme malého je predsa realita. Nemôže nechať dieta neschopnej matke. Z čoho by si ho uzivila?
Neviem ci ti to dochádza, ale ak si urychlene nenájdeš prácu, naozaj prídeš O VSETKO! Aj o syna. Pretože ak sa nezvládajú o neho starať 2 rodicia, sama nemáš šancu.