Rodina sa otočila chrbtom
ahojte vzdy so mnou mala problem priatelov rodina ze som si nedokoncila strednu a nemam ambicie co je blbost atd len za to ze mi skola nikdy nesla ale chcem si zalozit salon ale to je im jedno no uplne sa to zhorsilo ked sa nam k narodilo dietatko mala som 19 teraz ma 2 roky priatelovi dali na depozit ci ako sa to vola aby sa odstahoval a staral sa uz ked si urobil to mu dookola vycitali vobec nemaju zaujem o vnuca .... no lenze priatel im povedal ze on nezarobi tolko aby to utiahol a pochopili to no najskor pomahali s energiami atd ale potom sa uz uplne vykaslali vraj mam ist teraz do roboty ze pomozu s jaslami ale mam si nasjt robotu ze ako si to predstavujem spravit si dieta do rodiny a oni sa o mna maju starat pricom je to ich vnuca tak nechapem co su taky bezcitny a taketo veci mi mozu poevdat ked som 9 mesiacov pod srdcom nosila ich vnuca. Ale od maleho nechcem ist ked vidima ke problemi maju deti co neboli s matkou aspon do 3 r ale nechapu to prestali pomahat a my sme bez penazi pomaly nemame co jest nedoplatok za elektriku ale oni ze pomozu uz iba s jaslami ked pojdem do roboty a vedia ze moji rodicia sami nemaju na jedlo ale aj tak sa vlasnemu vnucatu otocia chrbtom aj ich synovi a hadame sa kvoli tomu uz aj s priatelo m mi vycita veci ze on suhlasi s rodicmi a ze ma nespoznava ze vzdy som bola pracovita a teraz nechcem ist do roboty ked to vraj potrebujeme ale zas mu je vsetko prednejsie nez maly nechape ze ja s nim chcem ostat nie som leniva ze by som nechcela robit tak ja neviem uz len som sa chcela vypisat uz aspom chapem tie vtipy o svokrach
@lenka_aknel ☝ zatiaľ ma len jedno.... má 20r.... do 50tky stihne ešte aj desať
Tlieskam svokrovcom, konečne takí, čo sa odvážili nechať syna v srackach aby sa aj s tebou postavil na nohy. Si lenivá jak hnida. Maturitu spraví každý, kto neni úplná lemra, aj keď mu učenie nejde. Tebe sa nechce učiť ani pracovať a zlí svokrovci tá majú živiť. Nezabudni porodiť aspoň ešte 2-3 deti.
@lenka_aknel podľa mňa sa stratila už niekde na 2 strane. Možno už aj zabudla, že tu písala.. alebo nevie nájsť diskusiu 🤗
akože fakt??? ty hľadáš vinu v nich?? keď si bola lenivá doštudovať, v živote robiť nebudeš alebo budeš len pár mesiacov a prídu výhovorky.. čo by iné dali za to, keby im niekto zatiahne jasle a môžu ísť pracovať a dopomôcť k zlepšeniu rodinnej situácie.. svokra má pravdu a obdivujem, že dá najesť aspoň synovi ;) chcú Vás donútiť byť ZODPOVEDNÝMI za svoje konanie a keď chcete žiť, tak sa netreba vyhovárať ale ROBIŤ!
Svokrovci nemaju žiadnu povinnosť vás živiť. Ste dospeli ľudia, mate dieta, mate sa postarať. Ty píšeš, že maš úver, exekúciu ale do roboty nejdeš. Tak si pekne krásne nájdi prácu, dieťa daj do jasiel a šup do do roboty. A nie čakať, že svokrovci sa o vás budú starať. To je čo za rozmyšlanie. Písať hlúposti, že sa vám obrátili chrbtom? Ale kdeže, len vidia, že tebe sa nechce robiť a len čakáš, že ti budu dávať.
Ja len tolko, ze nauč sa aspon pouzivat bodky na konci vety a velke pismeno na jej zaciatku. Toto sa neda citat.
dufam ze si tu na mne vybili nervicky z vasich nevyrovnanych zivotov 🙂) sem prisiel dakto komu mozte nadavat no ale neriesim, Ja som tu chcela len poradit lebo to ze na nas kaslu nam nici vztah priatel uz spomenul ze to nema buducnost a bojimm sa ze nas opusti cela rodina sa nam rozpadne ale ano kopte si tu do mna ked sa mi ruca zivot po rukami to by nebol modry kon... keby som mohla asponw niekomu normalnemu napisat spravu kto si ma vypocuje dakujqm
Moja zlata. Keby môžem adoptujem si Ta, by si si tu krochkala pri nás aspoň do 6 rokov veku dieťaťa. Ako správna mater, so srdcom na pravom mieste.
Ty si vážne tak blbá?? Teš sa, že žiješ na Slovenku. V zahraničí by si už dávno musela pracovať. Len v NL je materská "az" 16 týždňov. Keď pripočítame ešte rodicak, tak matka môže byť doma s dieťaťom cca 46 týždňov, ak si dobre pamätám. Ine krajiny netuším, ale dlho to tiež nie je. Ak sa myslím, tak ma opravte prosím.
Nemáte peniaze, ale do prace ísť nechceš. NIKTO ta živiť nebude. Byť na mieste tvojho chlapa, tak ta kopnem do zadku. Pekne krásne zdvihni ten svoj cteny zadok a chod pracovať. Myslis, iné ženy by nechceli ostat doma s dieťaťom?? Ale bohužiaľ, ked nemajú veľa financií, tak idú do tej práce aspoň na pár hodín.
Hlavne ze ty mas vyrovnany zivot. Vztah sa ti ruca lebo si hnila pren nieco urobit a vsetko, este aj svoje dlhy, nechavas na plecia priatela a jeho rodiny. A este mas tu drzost, alebo hlupost ze ich obsieras pred partnerom a tu. Ked budes takto pokracovat zostanes doma u tvojich rodicov s dietatom bez penazi. Alebo nieco zacnes so sebou robit, staci sa zamestnat ked aj vykladat tovar za polovicny uvazkok. Mozno casom dorobis aj maturitu a bude aj salon. Ale to je na tebe kam to nechas zajst.
Toto je len vtip, áno? 🤦
No ale vína je to len a len tvoja. Nevyrovnany život máš v prvom rade ty. Pozri sa koľko je tu komentárov a pozorne ešte raz pozorne si ich prečítaj, odpoveď a rady v nich máš. Teda ak vlastne budeš aj rozumieť čo je v tych odpovediach napísané. Ale teda ak by si nerozumela, tak PRÁCA PRÁCA PRÁCA. Do roboty treba ísť a nie sa nechať živiť a ruky natrčať.
Ak to nie je vymyslená diskusia tak len aby si mala lepší pohľad - tebe sa nerúca život pod rukami, ty si ho dobrovoľne ničíš sama. Chlap sa snaží doštudovať, zarába, snad sa venuje aj dietatu, mal by mat aj desať robot len aby si bola ty spokojna a ruku k dielu nepriložíš. A tiez by ma zaujímalo ake nasledky maju deti ktoré sli do jaslí.
Tak bohužiaľ, máte nevyrovnaný vzťah. Tvoj priateľ pracuje, študuje VŠ, splaca tvoj úver. Uvedomuje si, čo si to na krk zavesil. Ty máš ukončenú iba základnú školu s ktorou môžeš robiť cely život jedine podradné práce a trapi ťa, že ťa svokrovci ešte neživia, chcú, aby si išla pracovať. Nech ťa živia tvoji rodičia a splácajú ti úver, prečo by ťa mali živiť rodicia tvojho priateľa, veď im nič nie si, nie si žiadna rodina. Tam sa choď poďakovať svojim rodičom aké ti dali základy do života a čo ťa naučili. Zmýšľanie lenivých osadníkov.
@sasanka605 ja nechcem od maleho sa odtrhnut a nechat ho sameho teraz ked ma este potrebuje neviem co na tom nechapete a s priatelom sa uz ani inak neda bavit furt len riesime ako nemame peniaze a ked mu poviem o rodicoch zas sa otoci proti mne a vyhadzuje ma dokonca sa mi vyhraza ze mi zoberie maleho co nikdy predtym sa nestalo .... ale jasne kto iny ho hucka?? jeho rodina.. ma na viberi spravy so sestrou a ta mu dava buliki do hlavy ze mu s nim pomozu len nech sa ma zbavi MNA matky ich vnuka... stale iba revem priatela uz ani netrapi ked placem iba je otraveny padli uz aj slova ako krkavcia mater z jeho ust.... nikdy to nezabudnem alemilujem ich obidvoch
@osky brutálne sa smejem 😂😂 vychovas jedného a vrátia sa ti traja 😂😂👏🤭
a nie cigani nie sme ale mate rovnake zmyslanie ako jeho mama co mu vykricala ze si radsej ciganku mal doniest domov 🙂) klasika
A to ti stále nestačí? Neotvorí oči? Žiadna sebareflexia? Pretože SI ako cigánka z osady (prepáčte, všetkým slušným Rómom sa ospravedlnujem, vy viete na akých narazam)
Nečítam všetky príspevky, len tvoj úvodný. Prosím ta aké problémy majú deti kt neboli do 3 rokov s matkou? Pretože moja bude mať 10 r nebola som s nou do 3 rokov doma a teda žiadnu ujmu nema
Keď ste boli dosť starí nato aby ste si spravili dieťa, amte sa vedieť hlavne vy ako rodičia postarať a nie ze spravím si dieťa ale starať sa majú starí rodičia lebo je to ich vnuca
No takto, všetky ti hovoríme to iste a ty si sa zasekla vo fáze “ja som matka, kto je viac”. Tvoje rozhodnutie. Tvojho priateľa hucka proti tebe jeho zdravý rozum. Nemať co dat jesť dietatu, jeho posielať do prace hladného, ty fakt mas tam prievan od krku vyššie. Dieťa v jasliach same nenechavas, ma tam rovesníkov a pedagogicky dozor. Jedine ze by si ho zavrela doma ked by si isla do prace. Ano, priateľovi by podľa spomínaných veci dieťa zrejme prisúdili. Mas dlhy, ty a tvoji rodičia nemáte pomaly co jesť, nemas perspektívu nájsť si pracu, ….
Dobre. Opisala si situaciu, v ktorej sa nachadzate. Zrejme spokojni nie ste, ani ty (inak by si tu nepisala). Otazka znie: Ako to budes teda riesit? Mas uz nejake plany? Lebo bez akcie nebude reakcia. Same od seba sa nikdy nic nezlepsi. Treba sa o to snazit, pricinit, rozumies?
Ako planujes teda zlepsit, pomoct vasej situacii? Co si preto UZ UROBILA DOTERAZ a co ides este pre to urobit?
Pokial aj nadalej planujes len trcat doma a cakat na spasenie a natahovat ruku, budes stale tam, kde si... Len mozno uz aj bez frajera, "svokrovcov" a aj vlastnehi dietata...
Tak si nájdi brigádu večer na 2-3hid denne, alebo si daj inzerát, že postrazis dieta (aj keď toto asi nie je dobrý napad) . . . Hocičo. Keby aspoň videli snahu, že si ochotná niečo urobiť, zmeniť, zlepšiť situáciu... ale ty namiesto snahy sa ešte stazujes, že ti svokrovci nepomôžu.
A čo tvoja rodina???
Fakt sory, ale 2r NIE JE BABO a prežije to bez teba ty h pár hodín. Prihlášku do škôlky si už odniesla??
No ty si tušim fakt totálne nechápavá. Hádate sa, že nemáte peniaze, dočerta veď zdvihni riť a chod do roboty. Čomu ešte nerozumieš? Postaraj sa o dieťa, o svoju rodinu ty a nie svokrovci. To je tvoje dieťa. A keď sa nevieš postarať, nerob si deti.
cize vobec ti nepride divne, ze VSETCI su rovnakeho nazoru ako priatel a jeho rodicia hej? fakt ti nepride, ze asi budes mimo TY a nie oni? to je riadne sebavedomie. Tak si nechaj dieta hladne, hlavne, ze bude mat taku matku pri sebe. Cize - sedenie doma na riti je ti PREDNEJSIE ako udrzat si rodinu a zabezpecit vam vsetkym lepsi zivot hej? okej - tvoja volba. isto by si tvoje dieta zvolilo nemoznu matku doma, ked sa rodina rozpadne, nez ist do jasli/skolky. veru, tie jasle mu spravia vacsiu ujmu. ale nekvil tu, ze priatel ta uz nechce a vola ta krkavcia matka, lebo ma pravdu

@lenka_aknel 🤣