Rodina sa so mnou nebaví a neviem sa s tým vysporiadať
Ahojte, ani neviem, co chcem pocut, asi sa iba vyrozpravat a zistit, ci si zato mozem sama...
Mam brata, s ktorym som mala vzdy super vztah, vsetko sme riesili spolu, travili spolu vela casu.
Dlhe roky som pracovala v zahranici, aby som si kupila byt , co sa mi aj podarilo...lenze casom som si nasla muza, ktory ma svoj dom a nastahovala sa k nemu.
Byt vyuzival moj brat, kedze este len zacinal robit, nedali mi hypo, tak bol v najme (platil cisto iba naklady na byt, ani € nebolo pre mna do vrecka...ak by mal najom druhy, platil by o 120-150 € vyssiu sumu). Cize spokojnost bola aj na jeho aj na mojej strane, ze mi nikto byt nezdevastuje a on teda, ze ma nizsii najom.
No a problem nastal teraz, ked uz moze zobrat hypo a chce kupit byt. Takze ja som ho kupila za 70 tisic, lenze teraz sa take byty predavaju za 100 tisic v pohode. Tak som mu povedala, ze proste potrebujeme ho predat co najvyhodnejsie, lebo dokoncujeme dom a proste peniaze potrebujeme investovat do domu. Brat to berie, ze som mu podrazila kolena, lebo on si nemoze zobrat taku vysoku hypo, ze to neuvladze splacat ( pritom mne je uplne jedno, ci ho predam jemu alebo inemu). No a povedal, ze so mnou skoncil a nechce nas uz vidiet. Ja sa uz dlho kvoli tomu trapim, nemozem spavat, nechjutmi jest. Inu rodinu bohuzial nemam.
Pritom kolegovia mi povedali, ze to je jeho problem, ze nema na taky byt, ze to ho nemusi zaujimay, ze ja som ho kupila za tolko, ze mam sa riadit trhovou cenou. Co myslite vy?
A ten dom je len tvojho priateľa? Ideš predať svoj byt, aby ste dokončili jeho dom, či budeš mať polovicu domu?
Nech si pozrie ceny bytov a zistí, že za 70 tisíc si asi žiadny nekúpi. Len si pekne trvaj na svojom, ak nebude chcieť, ponúkni inému. Viem, že ťa mrzí rozhadanie sa, ale sú to tvoje peniaze a ty ich potrebuješ na dokončenie domu. Tebe tiež nikto nedá zľavu pár tisíc eur. Ty si mu už pomohla keď tam mohol zadarmo bývať.
Urcite byt nepredavaj pod cenu! Nebud hlupa. Verim, ze ti je luto, ze sa s tebou nebavi, ale nemozes ist sama proti sebe. Predas mu byt pod cenu a o rok sa s tebou prestane bavit pre nieco ine.😒
No mne pride pekne vychcany kupil by ho od teba za 70 a potom si ho on predal a za viac..pomohla si mu dost tak nechapem co sa mu nepaci. Vobec by som neriesila ze sa so mnou nebavi viem zamrzi je to tvoja rodina ale musis si aj ty urcit hranice. Neznamena ked ste rodina ze to bude zneuzivat
no tak samozrejme, ze ho to skre...ty si kupila byt za 70 litrov, casom jeho trhova cena stupla, da sa povedat, ze na nom chces vyspekulovat 30 litrov. Kedze svoj byt vies predat za sto litrov, tak by si bola blba, aby si ho dala niekomu za nakupnu cenu. Takze, brata si mala vynechat a predat byt cudzim ludom. Tak by si predisla negativnym emociam v rodine.
Hlavne sa tu bavime o 30 tisic a nie 50 EUR.
Nechapem ako sa vobec moze na teba nastvat, ze mu nedas len tak 30 tisic...to musi byt super brasko. Otazka je, ci ste nemali take super vztahy len pre to, ze mal zadara ubytko a vlastne cakal na tvoj byt.
Hore bol prispevok ohladom domu, ktorys muzom rekonstruujete.
Dufam ze vlastnicke prava tam mas osetrene.
Tvoji kolegovia majú pravdu- tvoj brat si neváži, čo mal, že nemusel platiť normálny nájom- veď ty si na ňom prerobila a teraz sa ide ešte aj sťažovať a hnevať na teba, že si ho podrazila? Pýtaj si od neho tie peniaze nazad, ktoré by ti zaplatil iný nájomník.. Je to skutočne jeho problém, že na ten byt nemá. Ty si mu odpustila nájom a teraz ho len chceš výhodne predať, aby sa ti peniaze aj vrátili. Nech si hľadá iný, ktorý si môže dovoliť.
@janickacrazy
Ano, to som uz zistila, ze to nie je dobre. Lebo raz dva zostanes sam. Ja som len verila, ze sme v dobrom aj v zlom, ze budeme drzat spolu ako doteraz. Ja mam par kamaratiek, ale nie je to take, ze sa citis uplne bezprostredne a ako doma. Nuz, musim sa vchopit, mam krasne deti a skveleho muza. A sprostu povahu, trapit sa nad vecami, ktore neviem zmenit 🙄
@liliana363 Ten dom je zatial jeho, ale ak predam byt, napise na mna polku, to mam osetrene. Planujeme aj svadbu konecne, nech sme jedna rodina a budujeme spolu
@leuchtturm veru, mala som predat hned cudziemu a predist konfliktom. Ved on na zaciatku najskor machroval, ze on si kupi svoj, prerobi podla svojich predstav...lenze zistil, ake su ceny, tak asi cakal, ze mu dam moj za nakupnu cenu. Za nakupnu cenu nekupi ani neprerobeny momentalne v tejto situacii.
@yvfkfk no ja to beriem tak, ze sme boli spokojne obe strany...nemusela som riesit, ci mi byt zdevastuju ini najomnici, vedela som, ze byt bude v poriadku. Lebo predsa len niekedy to byva s prenajimanim o hubu. Nuz, ale teda on sa este ku mne chova ako k hovnu, akoby som mu nestala ani za rec, ked som si to chcela dneska vydiskutovat, tak mi ledva odpovedal.
Uistili ste ma, ze som neurobila nic zle, tak som mu aspon povedala svoje a vyventilovala svoje pocity. Ja sa este prosim, aby sa s nami bavil, to som dopadla.
Polozila som mu otazku, akoby to bolo v opacnom pripade. Kukal jak debil na mna.
Dam mu este cas a ak sa jeho spravanie nezmeni, tak sa budem chovat tiez ako on. Uz som sa natrapila dost a predsa mam svoju hrdost tiez. (Akurat teda, ze ja mam inu povahu a budem sa trapit este dlho predlho, ale snad ma to raz prejde) 🙏 pre mna bola rodina pilier, o ktory som sa mohla vzdy opriet, necakala som takuto podpasovku
@number19 ved prave. To som bola este ochotna sa dohodnut na zlave aspon 3 tisic, ktore mi tiez nikto nikdy neda zadarmo. Ale on proste prestal komunikovat hned ako som mu napisala, ze nantrhu je taka a taka cena a potrebujeme to predat vyhodne...ze o nas sa tiez nikto nezaujima.
A pritom mal rovnaky start od rodicov (kazdy sme dostali ciastku od nich), ja som investovala do bytu, on pozical kamaratovi a nikdy uz neuvidi tie peniaze. Ale zato ja nemozem, mal rovnake moznosti, keby nebol blby...
Ešte si polož takú otázku ako tu už niekto spomenul. Keď raz predá ten byt, určite nie pod cenu, myslíš ze za tebou príde a povie, hej segra predal som byt za takúto cenu. Tak zo ziskom sa podelím 😁🙈
si moc dobra a on je nevdacny parchant....nechce nahodou aby ste mu ho darovali? ked nema na hypo tak nech maka este viac ako sorry nie je to tvoj problem keby nebolo teba tak kde byva v krabici??? by si to velice rozmyslel toto svoje spravanie keby neplati najom 200 ale 400 si moc zvykol...vobec sa netrap on nech si najde ine byvanie a ty predaj byt za trhovu cenu lebo inac by si bola uplne hlupa nechat sa doslova osmejdit o 30 000..to sa najde na ulici???
@number19 ja neviem, tie vztahy sme mali dobre aj predtym ako tam zacal byvat. Dokonca mi pomohol vybavit na ten byt zlavu (1500 €), lebo hopredaval jeho kolega. Cize pomohol mi vzdy, ked vedel.
Ten dom zatial osetreny nemam, ale ak sa tam budu investovat tie peniaze, tak jedine s tym, ze budem figurovat na liste vlastnictva.
Este teraz som si spomenula na jeden pripad z nasej rodiny. Moja teta predavala v Blave garsonku a bratranec, že by rad kupil,aby mal kde bývať a ako mlady si nemôže dovoliť za vyseku cenu. Tak mu teta predala da sa povedať za babku a potom mily bratranec to hned predal a zarobil tisice na tom. Tetu islo slaktrafit a nas tiez. Samo uz sa s tym rozdielom co na tom zarobil nepodelil. A tak by to mozno bolo aj v tvojom pripade, potom by ta asi slaktrafilo a on by bol vysmiaty.
Ok. Netrap sa, aj ty si pomohla jemu. Nesmies stratit taky peniaz ako 30tisic, to by bol nezmysel a uz vobec nie pomoc. Casom ho to prejde. A ak nie, tak ide sam proti sebe. Podla mna ta on viac potrebuje ako ty jeho. (Podla toho co o nom pises). Nechaj nech sa zduva, hlavne sa mu nedoprosuj...sustred sa na svoju rodinu.
jaaj, tieto surodenecke statky zmatky sme si tiez uzili, svagrovici, muzov brat s rodinou byvali v nasom byte cisto za najomne, bez 1 centu navysenia niekolko rokov kym postavili dom, /stavali 5 rokov/ aby zbytocne neplatili drahy podnajom od cudzich. My sme to brali v pohode, vsak rodina, tak nebudeme na nich zarabat.
Po rokoch, ked sme stavali my, nam dali nejake peniaze co nam chybali na dostavanie, a ked sme sa nastahovali my do domu, svagor chcel tie peniaze naspat ale aj so zarobkom skoro 50 percent navysenie /10 percent rocne, uroky jak svina/. Len nam sanka padla a ked sme chceli vediet, ako na tu sumu dosiel, tak ze pred 5 rokmi to tie peniaze boli prenho 4 platy a teraz chce naspat tiez 4 platy 😲
OH, no ja tak dam do banky 1000 eur a o par rokov popytam 2000, lebo mi sef dvihol dvojnasobne plat. 😅
Este aj svokra sa chytala za hlavu, ze to svagor stvara, a ked mu chcela dat tie peniaze miesto nas, len aby bol klud, tak jej ich hodil poza plot naspat. komedia.
@negymama moje nervy, to je charakter 🙄
@number19 po x hadkach medzi bratmi som to salamunsky poriesila ja... moj muz chodil bratovi pomahat na dome, svagrina to poctivo zapisovla a presne tolko hodin slubil aj k nam pris pomahat , cez 1300hodin to bolo, tak sme sa dohodli ze i tak ked sa momentalne hnevaju ...cena prace je cca tolko co pozadoval naspat, tak my sme nic nevracali a svagor nam neprisiel na dom a zaobstarali sme si cudziu pomoc.
Na dlhe roky ale vztahy velmi velmi ochladli a mozem povedat ze az tuto jar nejakym zazrakom sa svagor s mojim muzom zmierili a zacali komunikovat a dokonca si vzajomne pomahat. No ale peknych par rokov sa skoro nerozpravali. len v nutnosti spolocnych rodinnych stretnuti.
@negymama toto nemyslis vazne??? 🙏🙏 Tak u vas byvali za naklady a Vam pozical s 50 % urokom??? No ako nemam slov 😳 to ozaj plati stare zname: za dobrotu, na zobrotu 🤨
@nttnnt este aby som to uviedla uplne na pravu mieru.
Naklady su 200 € (bytove druzstvo, voda, elektrina, plyn, TV) + 100 € moja hypoteka. Cize plati mi 300 €.
A on sa teda obhajoval minule tym, ze mi splaca 4 roky moju hypoteku. Ale ved ja mu vravim, ze ak by ju nesplacal on, tak to splaca iny najomca a mam este minimalne 120 € pre seba. Lebo v nasej lokalite sa pohybuju 3izbaky od 450 vyssie, niektori beru 400 za jednoizbaky 🙏 byt bol komplet zrekonstruovany, moderny, kompletne vybaveny...ja som tam byvala iba 2 roky. Kupil si casom iba svoju postel, ktoru mu samozrejme dam naspat, alebo vyplatim, ak ju nebude brat. A vymaloval jednu izbu, co cinilo cca 100 €. Ine vydavky do toho bytu nemal.
Joooj, zlá situácia. Brat je sebec.
Osobne by som toto nedokázala žiadať čo on, len ja som absolútne v tomto aj inom veľmi spravodlivá a sebakriticka
Žiaľ problémy ukážu pravé vsťahy
Neviem čo robiť. Môžeš mu ponúknuť, že ti tých 30 tisíc splatí bez úroku veď to je pre neho výhodné.
A čo by mu nedali. Keď ma byt hodnotu dajú.
Neviem. Proste to musí pochopiť. Ja žiaľ nemám súrodenca, tak neviem, čo by som robila skúste nájsť takú sumu, čo by mu bola ok veď za pár rokov vám môže splatiť po 200 euro teda zase, trebalo by to dať na papier. Toto je také zamestnať rodinu, zle.
Požičať rodine peniaze zle
Všetko čo sa peňazí týka rodiny a známych nerobí dobrotu. Žiaľ
Ako sorry ale postav ho pred hotovú vec, že sa predáva byt v tedy a vtedy hypoteka trvá dosť dlho kým sa vybaví, dovtedy si nájde iné
Ako normálne ma nahneval že ti platí hypo.

Ver, ze k cudziemu by si toto tvoj brat nedovolil.
Mate este rodicov? Vedia o tom?