icon

Rodina si z nášho domu robí sklad

25. aug 2025

Pred vyše rokom sme sa presťahovali z bytu do nášho vysnívaného domčeka… najprv to začalo nevinne, odložili si k nám do garáže, na pobalí zopár veci ktoré neopouživájú tak často… ok beriem, veď v byte sme si pomaly ani my nemali kde dať veci 🙂 potom nám domov začali znášať kvety, sošky a iné lapače prachov ktoré pred tým mali vo svojich príbytkoch… ok, beriem aj kvet… ale už toho začalo byť príliš, čo sa im nehodí tak to znášajú všetko sem, ja mám doma plno škaredých kvetov, kopu veci na povale, staré pneumatiky ktoré už nepoužívajú !!! Staré obliečky a neviem čo všetko…. Ako týchto ľudí (rodinu) slušne odbiť? Či mám nadrzovku vyhodiť všetky kvety ktoré sa mi do interiéru nehodia? Podotýkam že to niesu drobné fialky ale veľké kvety typu monstera, fikus atď… vždy povedia že veď aby to oživilo ale ja to reálne nemám kde dávať, batoľa sa mi v zemine hrabe, sada na to prach a zavadzia to…
Nechcem byt neslušná ale už mi ti vadí. Proste bez opýtania prídu s naloženým autom a ešte mi v domácnosti robia bordel… a ešte si idú aj vyberať čo kde bude, toto alebo toto nebude na povale ale v garáži! A naopak

Strana
z4
glade22
25. aug 2025

To nemyslíš vážne! Čo si nesvojpravna?

beata_k
25. aug 2025

@anonym_autor Ved im normalne povedz "Pocuj Hanka, uz to nemam kde davat. Nenos mi to sem"

wudz
25. aug 2025

Ak mi to darujú, je to moje a mám právo s tým naložiť, ako chcem, teda aj vyhodiť. Ak mi to nedarujú, nemajú to ku mne čo zvláčať.

alex49
25. aug 2025

Wtf, normálne si otvor ústa, že doma chcete mať iba svoje veci a nie cudzie. Do týždňa si všetko môžu zbaliť, alebo to pôjde do kontajnera.

zuzubb007
25. aug 2025

Nemáš ústa???????

earlgrey
25. aug 2025

zdvihni mobil a volaj...či si po to prídu alebo to máš vyhodiť...a povedať, nech ti už nič nevláčia do domu

sense
25. aug 2025

Povedať , vieš čo Zuzka nemám miesto nenos mi to sem. V opačnom prípade to budem musieť vyhodit

floren
25. aug 2025

U nás skúšali to isté, párkrát letelo do koša a je kľud

januska12323
25. aug 2025

Ako sa dostanú s tými vecami do domu? Objednaj kontajner, týždeň pred tým všetkým napíš dokedy si majú prísť po veci inak to vyhodíš a už nikoho s vecami dovnútra nepúšťaj.

oriesocek
25. aug 2025

Nápis im- potrebujeme priestor na xxx, prídeš si pre veci, alebo to dám do kontajnera. Nás ich tu už dlho, asi ich nepotrebuješ. Výprac všetko, čo ti doniesli a viac nedovoľ….

domkakvet
25. aug 2025

@anonym_autor ak ti to darovali, tak je to tvoje a mozes to vyhodit, ak by sa pytali mozes povedat, ze tie kvety vykapali, ak ti to tam dali s tym, ze si po to pridu, tak im zavolaj nech si po to pridu, lebo potrebujes uvolnit miesto.

anonym_4f017e
25. aug 2025

@anonym_autor oni si to odkladajú, alebo ti to nosia, lebo im to už netreba? Ak ti to dajú, lebo im to zavadzia, vyhoď, rovno pred nimi povedz, že ti to netreba, nechceš to. Nech to vyhodia, keď nie, vyhodíš to ty. Ja by som nič u seba neskladovala. Niekto si myslí že dom, tak to je chalupa, keď kúpia niečo nové domov, tak to staršie je dobre aj tam. 😄
Ináč, vy za odvoz platíte ináč, ako oni v bytovke. Takže, staré nepotrebné veci nech si dajú pekne krásne do svojho kontajnera pred bytovkou, nie vám zapratavaju 120l odpadový Koš 🙈

len_nig
25. aug 2025

Mňa tak vedia vytočiť tieto typy ľudí ktorí nevedia povedať čo si myslia, joj, trocha asertivity to chce. Tvoj dom je to a ty nevieš povedať že nie?

floren
25. aug 2025
@januska12323

Ako sa dostanú s tými vecami do domu? Objednaj kontajner, týždeň pred tým všetkým napíš dokedy si majú prísť po veci inak to vyhodíš a už nikoho s vecami dovnútra nepúšťaj.

@januska12323 no niektorí ľudia nemajú rozum. Mužov kolega k nám chodil a nosil bordel,keď sme neboli doma. Nám pustilo poplašné. Muž naňho zavolal políciu a je pokoj. Nosil vraj hračky pre syna, prázdne obaly z Pringles a podobne skvosty

mandzula
25. aug 2025

To ako prebieha? Pristavia auto s velkym kvetom a ty im este aj otvoris dvere a ukazes, kam ho maju zlozit? Oznam im, ze to, co si u teba odlozili, mas v plane vyhodit, ak si po to do x dni nepridu.

madeincssr
25. aug 2025

@anonym_autor kup si vzduchovku a len by skusili nieco doniest!

mk22
25. aug 2025

Ty nemáš usta?
Si necháš zaplniť dom haraburdim lebo sa co, bojíš??

ivik4
25. aug 2025

Nerozumiem ze dospela zena si necha aby jej cudzi ludia ,,zariadovali" dom. Kokos to je moc 🤣. To si na špagate a oni tahaju za nitky? Si otvor usta ,nie ako nesvojpravna

anonym_69ab94
25. aug 2025

Si zbavená svojprávnosti? Inak si to neviem vysvetliť. Veď ak niekto príde s plným autom poviem zázračné slovo "nie". Nauč sa použiť, je to super oslobodzujúce.

alesto
25. aug 2025

@anonym_autor Ak nebývaš ďaleko, kvety si zoberiem a všetko ostatné vyhoď, nie si sklad, ani smetisko 😉

zobaka
25. aug 2025

stariny nech daju do bedne, v zivote to uz neodvlecu prec, hned stopnut a hotovo

nikpa
25. aug 2025

@anonym_autor tak tu už som čítala všetko 🙄🤣🤣 odkial si, napíš adresu. Aj ja by som si potrebovala odložiť sezónne veci.

lauruska_sumienka
25. aug 2025

uplne chapem, chces pomoct a oni to zacali takto zneuzivat. tu si budes musiet postavit hranice lebo vas naozaj zavalia a nebudete sa mat kde pohnut. naber odvahu a napis/zavolaj im, ze potrebujes dat tie veci prec kvoli bezpecnosti dietata alebo ze jednoducho si nemate kam dat svoje veci a bola by si rada keby si mohli tie veci zobrat a ked nie, tak co s nimi? doma ich nemozes dalej skladovat. a uvidis ci si po to pridu alebo ti napisu ze to mas vyhodit. a pokial ti kvety zavadzaju, daj ich prec- vonku pred dom alebo ku bedni a ked sa na ne budu pytat-odpoved umrelo.
a dalsim uz len opakuj, ze nemate miesto 🙂 drzim palce

klotildabazarik
25. aug 2025

@anonym_autor ja si tie kvety vezmem

martinka13
25. aug 2025

Tak toto by som nikdy nedopustila. Co si skladisko?

anonym_edbd11
25. aug 2025

@anonym_autor No ako? Normálne. Prosím nenoste mi sem tie veci, ja ich nemám kam dať. Prípadne im niektoré pobal a vráť, ak ich nebudú chcieť, vyhoď. Akurát minulý týždeň som riešila vzdialeného rodinného príslušníka. Stretli sme ho s manželom nedávno, dali sme sa do reči a dohodli sa, že mu manžel niečo opraví. Prišiel v sobotu, boli u manžela v pracovni a riešili. Ok, dostal kávu, neskôr sme grilovali. Prišiel aj v nedeľu. Bola som zaskočená ale ok. V pondelok ráno volal mužovi ale boli sme obaja v robote. V utorok som robila z domu prišiel zas asi pol hodinu pred manželom, reku ok, v stredu už prišiel ráno, tak sa ho pýtam, či sa niečo stalo. Že nie, že prišiel a hrabal sa do dvora. Tak som mu slušne povedala, že manžel nie je doma a ja mám prácu. Odpoveď, že to nevadí, že on ide do pracovne, do garáže, pomotá sa po dvore a počká (celý deň), kým príde manžel. Tak som povedala, že nech sa nehnevá ale jednoducho nie. Zatvorila som bránu a išla som pracovať. Vo štvrtok ani piatok neprišiel. Cez víkend sa s ním manžel stretol a vysvetlili si to.
Jednoduchá komunikácia.

ajsha123
25. aug 2025

Ja by som nepovedala, že ich nemám kde dať. Normálne povedz, že ich tu nechceš mať. Miesto máš, keď sa tam zmestili. Ale zavádzajú Ti. Nepáčia sa ti. Nehodia sa do interiéru. Staré obliečky začni používať ako handry. A postupne ich zužitkuj. Lapače prachu detto. Opýtaj sa ich, kedy si prídu utrieť prach z tých sošiek 🤦

hederamonstera
25. aug 2025

Takto to dopadne, ked sa dievcata vychovavaju v style, ze musia byt tiche a poslusne, inak nie su dobre a v dospelosti maju problem s asertivitou…

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2025

@anonym_autor Su ludia, ktori toto robia a u seba doma si tymto sposobom upracu a este ocakavaju, ze im budes za ich dary vdacna. Mame taku jednu v rodine. Vzdy, ked nam chce nieco dat, tak poviem, ze toto nechcem, ona sa urazi a pri dalsej prilezitosti to skusi znovu. Resp. to nabali menej asertivnym clenom nasej rodiny. Vyhodim bez najmensich vycitiek. Tak sa nauc byt asertivna a ak to nepomoze, tak vsetko, co nechces, vyhod. Nema to nohy, nevrati sa to naspat, to sa bat nemusis.

zuzanaete
25. aug 2025

Ak si pamatad, kto si tam co uskladnil, tak im posli spravu, ze bud si to 2 tyzdnov zoberu alebo vyhadzujes. A daj aj pravy dovod, ze nechces mat z domu skladisko. Ak sa niekto este s niecim dotrepe, tak ho rovno otoc vo dverach. Ak stale nepochopi, tak to rovno vyhod. Ja byt v tomto vnimam ako vyhodu. Clovek je nuteny selektovat veci, lebo skladove priestory su obmedzene. A ludia v byte nornalne ziju aj bez tisic haraburd.

Strana
z4