Rodina verzus kámoši
ahojte.chcem sa poradit. priatel ked ma moznost pomoct kamaratom ide. ak ma pomoct mne nechce sa mu a rozne vyhovorky ze ide do roboty atd. na mne je prakticky vsetko, domacnost rodina... atd. ultimata plac ani vyhrazky nepomohli neviem ako dalej, normalne sa s nim rozpravat neda chyta velmi za slovicka a nevidi ostatne veci,mele si vzdy len svoje.. dakujem za odpovede
@doliva skusam to uz par dni.. nechcela som ani varit ale pre deti musim a co sa nestalo, nabral si sam aj do prace cize sa mi to moc nepacilo.. dneska zasa len co vstal isliel dole lebo mu kamos volal ze ci si nezapalia.. periem iba pre nas aj ostatne veci len pre nas neupratujem po nom a mame doma ticho. 😢 😢
@elahop22 tak doma este vydrz, zatrhni mu branie jedla, nech si navari... u nas toto bolo jedina vec co mojho chlapa prebrala ze sa nieco deje, lebo mame toto iste (on ale nechodi pomahat nikomu...)... aj ked som navarila a bolo viac, supla som to do mrazaka... a bolo :P s malou sme si urobili cerstve.. nedoniesol nakup mesiac? ani len rozok? A ide si brat dcerin jogurt z chladnicky? Zchladim ho riadne tym nech to okamzite vrati spat... ano je to sproste, nie je to pekne.. ale ja nie som sluzka... sekal dobrotu dva dni a bolo to spat... podla mna je to egoizmus silne zakoreneny v chlapoch a nic s tym trvalo nepohne, mozno ked raz ostanu sami....
@elahop22 úplne ťa chápem lebo aj ja mám toto doma,ale z ocom lajdám prvého stupňa najdôležiťejší su kamaráti a po sebe neodnesie ani len soľničku.....
@simca06022011 presne píšem o tej arogantnosti ako to človeka vie priviesť až do nepríčetnosti a ja už nevládzem tiež a nič mi otec nepomôže len čo mi prácu pridá...
@elahop22 začala si dobre, len to treba zdokonaliť 😀 😀 😀 Na plač a vyhrážky sa vykašli, naopak, usmievaj sa, buď pokojná, keď si chce ísť za kamošom, nech si ide....na budúcu sobotu ráno mu šupni deti a povedz, že musíš ísť pomôcť kamarátke. Je to priehľadné, ale nevadí, on predsa tiež vidí, že slúžku nemáte. A podstatné je, aby si bola komplet oblečená, nachystaná, keď mu to oznámiš. A kým sa na niečo zmôže, ty už si pol km od domu 😀 😀 😀 . Uvar presne pre vás troch, alebo ako ti radia baby - zbytok do mrazničky. Neoper mu, práčku dokáže ovládať aj desaťročné dieťa, zvládne to aj on. Inak sorry, ale muž, ktorý si ide ráno ku kamarátovi zapáliť, má chovanie na úrovni pubertiaka....Zrejme príde u vás k menšej výmene názorov, lebo pán tvorstva sa nebude chcieť vzdať svojich výhod len tak bez boja 😀 😀 😀 , nedaj sa k nejakej hádke vyprovokovať, iba povedz, že veľmi rada pristúpiš na rozdelenie povinností v domácnosti, ale ty si jeho partnerka, nie zamestnanec. Domácnosť je vaša, nie tvoja. Držím ti palce, trošku sa ti to vymklo z rúk, keď si ho obskakovala, ale nie je nemožné to napraviť. A nezabúdaj, keď muž niečo v domácnosti urobí, treba ho chváliť, ako keby získal Nobelovu cenu 😀 😀 😀 , aby zo zopakoval.
@doliva s otcom je to horšie, ťažko starého psa naučíš novým kúskom 😒 😒 😒 . Skús ho pár krát upozorniť - prosím ťa, môžeš odložiť ....keď nenastane žiadna odozva, nevar. ty si objednaj pizzu a nechaj tak, máš kúsok pred pôrodom, nebudeš obskakovať niekoho len preto, lebo je muž. Je to ťažké, ale aj malý úspech je úspechom. Vysvetli mu, že o pár týždňov budeš mať kopu práce s bábätkom, nie je možné, aby si robila slúžku celej domácnosti. Viem, že mn je ľahko písať, iné je to prežívať, ale ja som svojho otca naučila variť. Už nemá reči, že veď to je nič 😀 😀 😀
@doliva tak ho vyhod na ulicu.. keby sa ku mne takto spraval otec tak ho vyrazim oknom otec-neotec.. slusne sa s nim porozpravaj ze to takto nejde, najlepsie aj s manzelom, aby si v pripade potreby mala bodyguarda a ked sa mu nepaci, nech sa odstahuje. Teda neviem blizsie veci k tomuto, ake mate majetkove pomery ale nikto nie je povinny toto znasat...
@simca06022011 my odchadzame už do svojho tak už sa ani nerozčulujem vieš nad ním,minule mi kričal že je zvedavý kedy sa budeme rozvádzať že dlho nevydrží pri mne,tak som mu povedala že rozvodoveho právnika mi on platiť nebude tak čo to rieši 😀
@doliva no tak ho neries 🙂
@simca06022011 nee ja už ako na psychiatrii on vrieska a ja sa smejem 😀
@doliva
@mamavera
@simca06022011
@mimikas jaj baby ake je to tazke... ale dvihla som sa s malou o druhej a nebolo ma... sla som sa so slzami za okuliarmi prechadzat.. kocik a kym som sa dostala k mame uz som sa aj usmiat dokazala.. tam mala robila zle cize rehot najvacsi 🙂)) ale pres to vsetko ziadna sprava, doma len riad umyty a chlap v pic* siel sa dat dotetovat na piatu bol objednany ale to kedy a kam siel ...hm netusim ci bol dovtedy doma.
@elahop22 no aspon mas riad umyty 🙂) inak neviem, to musi akoze doma sediet ked nie si doma, alebo podavat hlasenie kam a kedy ide? Zase pomahanie a starostlivost to je jedna vec, flakanie sa s kamosmi tiez, ale neviem ci ma vyznam sa rozculvoat nad tym ze nie je doma, ked tam nie si... by som isla trochu postupne na neho, lebo takto to dopadne zle, ked sa na to pozrie ze: ani von chodit zrazu a zrazu aj doma nieco robit aj kamosi su zli... ;) to bude na jedneho chlapa vela🙂
@simca06022011 zatrhnut branie jedla sa mi moze vypomstit... vies plati totiz seky atd kedze som na materskej.. sama by som to isto nedala..
@doliva ci nieco potrebujem sa opyta minimalne takze tak ..skor ked ma uz serie tak mu poviem ze ma vyniest smeti to urobi a neviem ci caka pamlsok alebo brutal potlesk ... 😀
@elahop22 a co nevyplatil by seky? ;) ostal by na ulici? a dieta nie je jeho? 🙂) ak by to urobil asi by som si urobila svoj nazor na to...
K tym smetom iba tolko, ze ked ich najblizsie vynesie tak ho pochval, kludne a zatlieskaj a ked mu to tak pekne ide tak to moze robit vzdy.. u nas to pekne fungovalo, kym neprisla svokra (raz aj riad umyl a za to som bola skoro ukrizovana).. vysypal smeti iba on.. sice som mu ich musela supnut pred dvere, ale vysypal ;) Sem tam fungovalo aj to ze som nabehla do obyvacky s tym, ze nech si vyberie co ide robit... bud uprace spalen, alebo kuchynu.. a potom bud okupe malu, alebo jej spravi veceru ;) na telku mam dobre paky, pretoze platim kablovku, ked zacnem vrieskat ze ju zrusim a bude si svoje sserialceky pozerat iba u mamicky, tak hned lieta... :P ale to uz je extrem 🙂))) Ale hej... moj chlap robi svoju pracu, popri tom sa na 500 veci cely den vypytuje mna a este aj za veci co ho dobreze nejdem dokopat aby urobil (kedze neviem vybavit veci v jeho mene) tak ho musim chvalit do nebies.. ked mu poviem, ze konecne si to vybavil, tak je normalne urazeny a dalsi raz by som ho musela tlacit do dacoho 5x dlhsie... 🙂 psychiatria :P
@simca06022011 ved toto ze chudak plemeno chlap... tak sme si vzdy povedali kam a s kym ideme ak sme nesli spolu vacsinou no ked sme pohadany tak proste serieme na to a ideme. mna len serie ze je ticho nezajem ze to je takto. proste vijst co najviac v ustrety kamaratom aj 3x do dna sa ist pod barak vencit na cigosku a ak sa kamosovi nechce ist napr na pumpu samemu tak robi spolocnost vsade jak je*nuty privesok..
a pak on ide vraj tazko do prace cize nema cas chudak
@elahop22 aj pred svadbou bol taký či až potom nastala táto zmena? lebo nejako sa mi tlačí na jazyk, načo si si takého brala, čo len ku kamarátom, na tetovanie, cigaretku a kade tade... . A aby sa mi chlap vyhrážal že mi nedá peniaze, lebo ja som na materskej??? no nech nezaplatí a nech nenakúpi, následky bude znášať aj on. a nehovor mi, že by su mu nevedela urobiť potom poriadnu hanbu pred kamarátmi.
@elahop22 no on sa viditelne velmi nudi a spravanie je rovne nejakemu pubertiakovi.. moj byvaly chodil s kamosom pod okno na cigosku.. ked sme mali 17 ;) Ale ked nema inu uzitocnejsiu pracu.. chlapa doma na umyvanie a varenie nedonutis sediet, musi to ist od neho, ze chce daco ine ako chodit na cigaretky a prechadzky s kamaratmi...
@maruska24 no ja soms a to nechcela na rovinu opytat :P tiez ma toto a jeho vek zaujima... moja sestra sa teraz po 4 rokoch s takymto chalanom rozisla (teda nie takymto, ale s takto sa chovajucim).. mal sice 34 rokov... nakoniec sa prislo na to ze miesto posilovne raz za tyzden (ine dni chodili do posilky... ale pravidlo mali ze piatok nahanali zenske) s kamaratmi chodili za lahsimi slecnami a velmi mu vyhovovalo vsetko doma v stave akom bolo... nestaral sa o nic, zaplatill ucty, prisiel sa pekne podstivo napapat na veceru domov, ked nebolo co, neprisiel... a ked zavolal kamarat utekal.
@cecil36 to mas uplnu pravdu dakujem ti
@maruska24 zmena az po svadbe a je to tak, ano viem dokaslala som to potom uz ja lebo ja som mu postupom casu nakladala do pracicky a vypekala kolacicky aby mal chudak.. pomahal, zlenivel .. ked sme sa hadali o tomto pred 3dnami povedal mi ze su mu na obtiaz moje reci ohladom tychto veci .. cize tak..
hanba je dvojsecna tuto tiez povie ze nevarim, atd atd...
@elahop22 veď varíš, nestravuješ sa v reštike 🙂 upratuješ, nežiješ v stajni atď. . Zamilovaná a ešte aj čerstvo vydatá žena bude chlapa obskakovať, a potom už len záleží na ňom, či si ženu bral pre vlastnú pohodlnosť, alebo bude spoluvytvárať rodinu a podielať sa na rodinnom /nie iba svojom/ pohodlí. Asi by som na tvojom mieste mu častejšie, ak nie pravidelne nechávala dieťa, resp. vytvárala takýto rodinný program.
@simca06022011 on ma 25 ja pomaly tiez ale odjakziva bol proste rodinne zalozeny chcel mat dieta aj predomnou mal babu s nie jeho deckom ale staral sa jak o vlastne .... takze tak neviem, po flamoch mi nechodi ani disko mozno ked raz mesacne s chlapmi z prace si sadnut na pivo ..
@doliva clovek si zvykne aj na sibenicu, ako sa hovori a stane sa odolnym...

A ja by som sa vyprdla urobila len to najdôležitejšie a keby mi niečo vyčítal by som mu povedala:Ak tebe nevadí že to treba urobiť,tak prečo by malo mne?Musím ísť pomôcť kamoške presne ako ty tak nech to neurobí nikto,len by som chcela vidieť jeho reakciu.