icon

Rodina verzus manžel. Je správne prerušiť vzťah kvôli partnerovi?

25. feb 2025

Dlhšie čítanie to bude,vopred upozorňujem ☺️ Zdravím, chcem respektíve potrebujem sa vypísať..Som 41 ročná žena, manželka a matka dvoch synov (16,8).Pred troma rokmi sa nám v manželstve všetko kaslalo,priam sralo a my sme sa dostali do takej krízy,z ktorej sme už zrejme nevideli cestu späť.Absolutne bez komunikácie,bez záujmu o toho druhého,chlad,chlad jednoducho..V tomto čase bol môj muž v kontakte s "kamoškou" z práce (to v akom a kde to až zašlo, vedieť nechcem, prosím za toto nesudte,ja som si to tak nastavila, že nechcem ísť v tejto veci do detailov). Práve pri jednom obede s ňou,ho videl môj brat,bol sa najesť v tej istej reštike..V ten večer si ma brat zavolal,na kávu,na pokec..a povedal mi o tom..ja som nevedela, že sa s ňou stretáva mimo práce.. Prvá reakcia bolo sklamanie,slzy..V ten večer mi brácho povedal, že aj tak je to ch.j a konečne sa ukázal aký naozaj je atď...ja som vtedy zo seba dokázala dostať iba to, že ma to bolí a uvidím ako a čo bude ďalej..Po príchode domov som to mužovi povedala, len sklonil hlavu a povedal, že nechcel takéto niečo spôsobiť,ale stalo sa a vraj s ňou komunikuje o všetkom možnom a je to fajn..ok,rana pre mňa jak sviňa..ako išli dni, začali sme sa doma rozprávať a otvárať témy dlhodobo zanedbané..postupne,pomaly.. kontakt s babou prerušil, odišiel na inú pozíciu v prací do vedľajšieho mesta.No medzitým brat porozprával mojim rodičom o tom, aký chrapun je môj muž,ako sa správa a zosmiešňuje ma,ako ho chalani (naše deti) nemajú radi a že je rád, že ho už vo svojom živote nebude mať, pretože ho nikdy nechce vidieť.. Lenže my sme tú krízu prekonali.Je strašne veľa vecí, ktoré sme v našom vzťahu zmenili,na ktorých sme zapracovali, to nejdem rozpisovať.. sú to tri roky vedomej práce.Pointou je, že moji rodičia a brat so ženou sa prestali s nami baviť,proste nás odstrihli..Raz mi mama povedala, že ja môžem prísť kedykoľvek,ale bez muža.. Jednoducho, že ona už vie, aký je a nechce ho do konca života vidieť..Moja otázka znie,je toto v poriadku? odstrániť zo života dcéru s rodinou, pretože sa rozhodla zachrániť si vzťah???teraz po ľuďoch rozpráva ako som sa na nich vykaslala a dala prednosť mužovi pred ňou .. Ľudia, ktorí nás poznajú svorne povedia, že je narušená,ale mňa to trápi a neviem čo s tým...vlastne ako sa stotožniť s tým, že prídete o rodinu z ktorej ste vzišli,pre rodinu, ktorú ste si vybudovali 😔 podotýkam, že vydatá som 19 rokov
na be nabopovedala, že Martin jej všetko povedal a to jej úplne stačí a že trapi

Strana
z3
lucia147852
25. feb 2025

Takže muž tá podvádzal a rodičia sú zlí? A on je svatec. Ty nechceš vedieť čo všetko s ňou mal, ale brat možno videl viac ako chcel. Ináč by si sa nerucala. Neverím, ze píšeš o mužovi celú pravdu. A nie, rodiny by som sa nevzdala. Dnes ste ok, o rok príde ďalšia kríza a muž záletník si zas bude viac rozumieť s kolegyňou. Vtedy ti bude aj rodina dobrá. Mám dve dcéry a úprimne, keby viem že muž jednu podvádzal, tiež by som ho už vidieť nechcela, aj keby sa ona rozhodne odpustiť.

viestta
25. feb 2025

@kikush182329 dociala som ostatne komenty autorky, nakoniec o je o inom. Ked uz rodicia do toho zatahuju vnucatá a ako nevhodne komentuju autorkine rozhodnutie, asi by som prehodnotila aj svoje navstevy

lavender94
25. feb 2025

Tvoj muž sa zachoval podrazácky. Nedivím si rodičom, že k nemu chovajú antipatie a nechcu sa s ním vídať. To by som brala. Ale oni tiež musia rešpektovat, že ste to ustáli, preniesli sa cez to a žijete ďalej. Akože narovinu si povedzme. Nie ste ani prvý ani posledný pár čo rozchodil neveru a žijú. Tým nechcem správanie muža ospravedlňovať, to nie.
Ale to ako sa oni chovajú a verejne zhadzujú teba, vašu rodinu, dokonca aj pred deťmi maju blbe poznámky to by som netolerovala a povedala im narovinu že buď sa budú chovať slušne, alebo ste sa dostretávali. Z tejto celej situácie mi ta tvoja família príde celkovo dosť na hlavu a asi by si ani o veľa neprišla, keby ich odstrihneš. Chovajú sa k tebe ako k odpadu.

yasina
25. feb 2025

No moji rodicia by reagovali rovnako.. 🙂
Trvde natury.
Nechcu aby ich dcere bolo ublizovane
Napis mi sukromne.
Su to tazke veci.
Kazdopadne v klude sa s nimi porozoravat treba bez muza a raz ho k nim zaviezt tiez aj s detmi. Nech im donesie kvet flasku a nech ich skusit presvedcit ze je pre teba dobrym muzom
Lenze. Ty sa strasbe zastavas muza on ri bol prwvdepodobne neverny. Rodicov to trapi logicky

u2jana
25. feb 2025

@yasina hej nechcu, aby nebolo dvere ublizovane a preto ju ohovaraju kade-tade 🤦🏻‍♀️ to mi nejak nevychadza.
Ja si stale myslim, ze keby ju muz s kolegynou podvadza, tak snad nie je taky debil, ze s nou ide na obed, zasil by sa s nou niekde a robil ine veci ako miesal poluevku 🤦🏻‍♀️

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
25. feb 2025
karolinakr
25. feb 2025
podbel2512
25. feb 2025

Ja nechapem. Tak podvadzal ta s nou alebo boli iba na obed?

yasina
25. feb 2025

@podbel2512 to. Nikto nevie a autorka nechce vediet hmm

anketkarka
25. feb 2025

@autorka si silná žena a veľmi Ti fandím, ako si tú situáciu s manželom ustála. Postoj Tvojej rodiny je tvrdý a zvážila by som kontakt s nimi. Nie je pekné, že prepierajú špinavé prádlo na verejnosti a už cez čiaru úplne tie reči pred vašimi deťmi. Pre mňa toto by uż bolo za hranicami tolerancie. Išla by som ich navštíviť a ujasniť si s nimi záležitosť, že si neželáš komentáre pred deťmi, lebo inak budeš nútená si rodinu chrániť a deti už neprídu. Smutné, že Ťa nevedia podporiť a ešte prirábajú problém. Drž sa 🍀🍀🍀

mimka1402
25. feb 2025

@lucia147852 Ale určite nie je v poriadku aby to starí rodičia hadzali ešte aj na vnúčatá. Tebe to príde normálne? To je jedno, nemusia ho mať radi, ale mali by ho rešpektovať. Najmä ak vidia, že ona je teraz spokojná. Keby bola doteraz utrapena a s nim, ok. Chápem žeby mali právo byť nahnevani. Ale toto nie je ich starosť. Jej mama podvazdala otca, ona si príde ako správna autorita niekoho v tom poucovat, keď sama bola dlho neverna? Nie som zástanca nevery, ale tu nemá rodina právo ju zhadzovať za jej rozhodnutie. Možno by bolo iné keby autorka bola tyrana.. Ale 19r spolu, to už je tak dlhy zväzok kde si ľudia prežijú všeličo. Nemusia ho mať radi, ale minimálne by mohli dcéru nesúdiť a vnúčatám nevraviet veci, ktoré sa tykaju dospelých.

meg91
Autor odpoveď zmazal
autor
27. feb 2025

Dobrý deň všetkým, ďakujem za reakcie.. Normálne žasnem nad reakciami typu:"ak by ťa nepodvadzal,nerutila by si sa" a podobne 🙈Tu milé ženy, nebolo gro problému to,ako mi môj muž "zahol".Tu šlo primárne o reakciu rodiny, ktorá nemala právo si z nášho problému spraviť pikantnú telenovelu,s polovicou mesta to preberať a hrať sa na dotknutých, že oni sú tí dobrí.Pre mňa znamená súdržnosť v rodine niečo v zmysle, že aj keď môžu prísť zlé alebo ťažké chvíle, práve tá rodina ťa má podržať a nie ešte naložiť ti či odsúdiť ťa.No ale po včerajšku, už nemám za potreby rozoberať a spýtať sa na iný uhol pohľadu nikoho.Moje ja mi dobre hovorilo.Chlapci boli včera u mamy od rána a tá spravila bodku... Ďakujem aj za názory tým dievčatám, ktoré nie sú Rosamundy Pilcherove a dokážu sa na túto situáciu pozrieť aj so zdravým rozumom a uvedomenim si, že nie vždy treba robiť handru ľuďom,i keď sú to rodičia 🤍 pekný deň

autor
27. feb 2025
autor
27. feb 2025

@mimka1402 🤍

cacianka
27. feb 2025

takže babka to riadne po-srala... fakt nemám slov, že povedala deťom , toto by som naozaj nerozdýchala, žena drž sa, deťom to vysvetli a ukľudni ich dušičky

autor
27. feb 2025

@cacianka starší mi písal do práce, že spať u nej nechcú určite,chceli na jednu noc do dnes ostať..tak prišli večer busom domov,nechcel mi nič hovoriť,je to pubertiak.vedela som, že je niečo zle.Dnes mi poslal hlasovku, keď som odchádzala do práce, že babka plakala, že som sa jej kvôli chrapunovi otočila chrbtom a to si ona nezaslúžila a spýtala sa ich, či takto nechodí po večeroch von sám,a keď jej povedali, že nie prečo?tak že odpovedala, že to vám vysvetlím neskôr 🙈no že sa tam necítil sun dobre a prišla mu čudná.Myslim, že to nieje všetko, ešte z neho niečo výjde 😔

lusilla
27. feb 2025

Ja by som ti chcela len povedat, aby si nebola zbytocne smutna ze si spalila mosty, chapem ze clovek primarne bojuje o vztahy v rodine az na druhom mieste su tie kamaratske, ale niekedy to je skutocne lepsie. Zijeme narocnu dobu, rychlu, zivot je tak povediac kratky na to aby sme si ho kazili vstahmi "nasilu" len preto ze je to rodina. Do zivota ti viac radostia a stastia mozu rovnako vniest cudzi ludia, priatelia, kamarati, susedia, kolegovia. Moj manzel prisiel o jedinu sestru tym ze sa prestal s nou stykat ale ona mu nic dobre v zivote nedala, nasim detom a nam ako takym dali viac nasi znami ktorych mame, ci uz postrazenie deti, vylety, vztahy, pomoc akakolvek ci uz to boli pozicane vajicka alebo zobratie deti na vylet ci pooranie zahrady. Mali sme vela konfliktov kvoli niekomu kto za to nestal a teraz sme stastni a spokojni. Drzim ti palce, vsetko je tak ako ma byt.

autor
27. feb 2025

@lusilla ďakujem,ja som si vždy myslela, že rodina je základ.tak ma viedli a prízvukovali mi to rodičia.Jednoducho, že nikto iný mi aj tak nedá to čo oni 🙈spracovavam to,ale stačí, už sa prekročila hranica únosnosti

autor
27. feb 2025

@lusilla to bolo vlastne vždy z ich úst, že nikto iný nemá takú hodnotu ako rodič, to je najviac ,ale opačne to neznamená nič..asi ak som raz dcéra,tak mám robiť a žiť tak,aby boli oni hlavne spokojní

zuzanita1609
27. feb 2025

V podstate si za to tvoja mama môže sama. Tým,ako citovo vydiera skrz vnúčatá. Je to proste hnus. Stačilo by,aby len povedala,si dospelá,ty si sa tak rozhodla a nie,aby začala urážať tvojho manžela, keďže ako som čítala,ona podvádzala tiež tvojho otca(ak som pochopila dobre).A áno,spravila si dobre,keď si dala šancu vlastnej rodine. Nech Vám to vydrží, buďte spolu šťastní 🍀.

lusilla
27. feb 2025

Ano, to pozname, inu rodinu nemas, to je tvoj najblissi clovek, nikto ti neostane ked rodicia zomru len sestra, rodina je na prvom mieste. Ale naco mu je taky clovek z ktoreho ma v zivote len zle a je jedno ci to je rodina, alebo niekto v praci. Preco ma trpiet cely zivot len preto ze to je rodina, on sa do tej rodiny nepytal tak ako ty si nechcela rodicov ktory ta nedokazu pochopit, podporit, tolerovat tvoj nazor a postoj. A naviac co teda by bol pre mna strop je to co aj u teba, deti, mne nech hovoria co chcu, so mnou nech sa bavia neako, s muzom tiez ale deti nech z toho vynechaju. Povedali pred detmi ze ich otec je chrapun, no koniec.

autor
27. feb 2025

@lusilla to bolo vždy, máš len jedného brata, keď nás nebude,budete tu len jeden pre druhého 🙈teraz mi syn hovorí, že večer si chce zahrať hru, že či môžme sami, ja cítim, že mi ešte nepovedal všetko a dusi to, to ma kvôli nemu veľmi trápi najmä 😔

silvike
27. feb 2025

Preboozka, naco tota tvoja mama hlavu muti s tymi vecami tvojim detom. Je to od nej velmi hlupe. Neuvedomuje si aku tazobu na nich zavalí. Ona asi sama neni vysporiadana so svojou neverou. Ktovie ako na nu pozerala otcova rodina ( sk tk teda vobec vedeli).

autor
27. feb 2025

@silvike to netuším či vedeli,u nás sa nikdy nerozpravalo o nás,zato o iných vždy 😏

silvike
27. feb 2025

A ked sa mozem opytat, ty s bratom ste sa ako vlastne o maminej nevere dozvedeli ? Od koho? Pri akej prilezitosti a kolko ste mali rokov ? Uz teda v dospelosti ci este ako mladsie deti ?

cacianka
28. feb 2025

@silvike keď už je takáto situácia s matkou, slušné argumenty a dohovorené nepomohlo, práve preto že to ona sa chrapunsky chová k malým deťom, by som jej splechla tu neveru. Vodu káže, víno pije...
Či by sa jej páčilo, keby autorka začala rozmazávať po rodine, susedoch, známych a celom meste jej dlhoročne nezbednú chacharu a otcove parohy väčšie ako brána z garáže. Asi by som raz potichu a potom riadne nakricala, aj keby susedia počuli.
Niekomu fest prepína a majú trpieť deti ?! No falošná morálka rodiny

autor
28. feb 2025

@silvike mali sme 10,11 strašné nadávky od otca večer z kuchyne.Prisla neskoro domov, potom od tejto hádky sme boli asi mesiac, to presne neviem u starkej, jej mamy a vždy jej oco splechol ďalšie roky aj pred nami, že choď si za ním, keď sa ti nepáči.Az keď sme boli starší sme vedeli,teda zistili o koho ide a že to trvalo roky.To sme si pospajali už ako veľkí

silvike
28. feb 2025

Fuu, no nic moc veru. 😔

Strana
z3