icon

Rodinná oslava bez partnera. Čo robiť?

Dnes o 07:51

Ahojte, chcela by som poprosit o radu. Babka bude mat jubileum a chce robit oslavu v restauracii, zavolala svoje deti a nas vnucata...ja ako jedina z vnucat mam priatela, ktoreho na oslavu nevolala, lebo vraj chce oslavu iba v uzkom rodinnom kruhu, o peniaze nejde ze by nechcela zaplatit aj pre priatela pohostenie, ale proste chce to takto...ja neviem co mam robit na jednej strane je to jej oslava a ona rozhoduje koho pozve, ale na druhej strane mi je to luto lebo sme s priatelom uz 4 roky spolu a ma dobry vztah s mojou rodinou a on sa na mna nahneval ze preco on na tu oslavu nebol pozvany...rozmyslam ze na tu oslavu nepojdem, ale bude mi to luto...neviem co robit

Strana
z3
anonym_2f7cbf
Dnes o 10:43
@anonym_0777b6

@anonym_2f7cbf somarina,prečo by sa mal pchať niekam,kde ho vyslovene nechcú? Všetko iba pokazí

@anonym_0777b6 čo pokazí, oslavu? Za mňa by to bolo milé prekvapenie.

anonym_6c1647
Dnes o 10:44
@anonym_autor

@anonym_d9bad7 ja nevravim zr ma to urazilo ale mrzi ma to a ostala som z toho prekvapena

@anonym_autor je to jedna oslava, keď si s tvojimi rodičmi tvoj priateľ vychádza, ešte tých osláv bude, ešte bude popozývaný kade-kade. Babka rozhodla takto, asi sa lepšie cíti len so svojou najbližšou rodinou, tak čo takto to rešpektovať? Pošli frajera na pánsku jazdu.

tykat
Dnes o 10:48
@anonym_autor

@anonym_d9bad7 ja nevravim zr ma to urazilo ale mrzi ma to a ostala som z toho prekvapena

@anonym_autor a aky ma tvoj partner vztah k babke? Ja stale nechapem preco ho to tak urazilo ci nehnevalo ci co. Pozna ju 4 roky (mpzno ani tolko nie), mate 35r dospeli zreli ludia, čo by tam na tej oslave asi tak robil s najbližšou rodinou? Veď ani deti nemate, tj. ani nie je otec pravnucata.
Proste pre babku je to cudzi chlap. Kolkokrat za zivot ju videl? Rozpraval sa a nou, pomohol? Kolko casu s nou stravil? Babka proste na oslave nechce cudzieho cloveka, pre nu je cudzi, tak to respektujte. Obaja. Lebo mam pocit ze aj ty nejako vymyslas a nevies to pred partnerom normalne obhajit. Je to babkino rozhodnutie koho pozve.
Nikdy v zivote by mi nenapadlo riesit ci ma niekto pozval alebo nepozval na nejaku oslavu. Ved si oslavenec pozve koho chce. Dokonca ako pises to nie je o peniazoch tak o co ti ide? Babka chce oslavovat s tym kto je jej blizky, tvoj partner to nie je. Bodka.

anonym_5c5396
Dnes o 10:50
@anonym_2f7cbf

Povedz rodine, že aj priateľ príde poobede babke zablahoželať, nech prinesie kyticu a určite ho nikto nevyhodí

@anonym_2f7cbf Akoze babka vyslovenie povie, ze ho na oslave nechce a on sa dotrepe zablahozelat s kyticou? Sutaz o trapneho vlezleho drzana by tak akurat vyhral "aha tu som aj ked si ma nechcela, co urobis he, sak ma nevyhodis ne?"

marijan2025
Dnes o 10:56

@anonym_autor Navonok nepríjemná situácia,ale nie tvojou vinou.Pozrime sa na babku, tam sú dve možnosti.Bud naozaj chce aby ste boli len v úzkom kruhu, čo je normálne a prirodzené.Aj moja manželka s troma súrodencami a ich rodičmi sa raz tak stretli iba oni šiesti bez nás - manželov a manželiek.A nikomu to nevadilo.
Druhá možnosť menej pravdepodobna, že babke na priateľovi niečo vadí,ale to by bolo v podstate normálne tiež.

Problém je v priatelovej reakcii.Pises, že sa nahneval , že ho nepozvala.A ten hnev je kľúč.Totiz HNEV je ZAMASKOVANÝ STRACH. On má pravdepodobne strach, že nie je dosť dobrý, dosť obľúbený, dosť hodnotný a podobne.Proste jeho ego dostalo otras.A aby si sám sebe ten pocit hodnoty vrátil,tak ťa začal manipulovať a vyčítať ti tú účasť na oslave.A svoj pocit viny,pocit nie som dosť hodil na teba.Ved " ona" je tá "zlá", ona je na vine.

A keď toto urobil,jeho zranené ego mu " povedalo" : výborne,teraz je to v poriadku.Co vieš ty, aj väčšina ľudí tu na MK, že nie je.

Takže keď pôjdeš na babkinu oslavu zabiješ tri muchy jednou ranou: babka bude rada,ty budeš rada,a zároveň vyjde plne na povrch ako je to s tvojím priateľom a jeho vzťahu k tebe a hlavne jeho vzťahu k sebe samému.

bomba36
Dnes o 11:02
@anonym_autor

@anonym_a47a62 zaskocena z tejto situacie som bola aj ja a sj moji rodicia...akoze ja babku chapem ze to moze vnimat tak ze nie je jej rodina a zavola len toho koho chce ale ked o pol roka budeme mat svadbu tak akoze uz vtedy by ho zavolala..ak by to bola nejaka len znamost nepoviem nic ale zarazilo ma to a necudujem sa ze to zaraxilo aj priatela kedze ma s mojou rodinou dobre vztahy

@anonym_autor ja len na odľahčenie, teraz si predstav že keď budeš chystať svadbu, začne ti každý kecať do toho, koho máš pozvať, vrátane babky. Budeš mat krásny argument, že aj ona si pozvala, koho chcela a nehľadela na to či sa niekto urazí alebo nie 😂
Ale mne by sa osobne nepáčilo ak by ma niekto staval do pozície že si mám vyberať stranu, na ktorú sa postaviť, asi by som poslala do riti všetkých.

anonym_18e170
Dnes o 11:29

Babka chce oslavu v úzkom kruhu rodiny. Ak by si ostatní mohli priviesť priateľov a zákaz by platil len pre toho môjho, urazila by som sa, ale takto nie. Nevidím na tom nič zlé a priateľa by som základe jeho neadekvátnej reakcie už vnímala trocha inak. V žiadnom prípade by som si ho tam nedotiahla aj napriek želaniu oslávenkyne. Bola by to maximálne trápna situácia pre obe strany. Keby mi na oslavu prišiel niekto, koho som si tam nepriala, z oslavy by odišiel. Rovnako, ak by si mňa niekto na oslave neželal, nebudem sa strápňovať a robiť naprieky.

sidicek
Dnes o 11:41

Tahat frajera na babkinu oslavu , kde budu len najblizsi pribuzni? Dospejte obaja

anonym_b05506
Dnes o 11:52

Obaja ste divni. Hlavne tvoj frajer aby sa hneval na Teba?! ze nebol pozvany? A ty rozmyslat o tom ze nepojdes bez neho. Babka nech si pozve koho chce a urobi oslavu podla seba. Je mozne ze v jej veku to bude poslednykrat co budete vsetci takto spolu

charlinka111
Dnes o 12:00

Na tú oslavu určite choď. Babka už je staršia, rátam cez 75 rokov, je tu a zajtra tu byť už nemusí. Ver, že veľmi by si si to vyčítala. A z pozície babky sa pozri na to aj tak, že možno chce, aby ste sa jej viac povenovali, tak zavolala len vás.

catherin4
Dnes o 12:07

Babke na oslavu chod, nevies ako dlho bude este zit. Moj priatel by sa urcite neurazil v takomto pripade, ktovie, ako ten tvoj reaguje pri inych veciach ked sa takto zduva.

vevesh
Dnes o 12:08
@anonym_autor

@anonym_a47a62 zaskocena z tejto situacie som bola aj ja a sj moji rodicia...akoze ja babku chapem ze to moze vnimat tak ze nie je jej rodina a zavola len toho koho chce ale ked o pol roka budeme mat svadbu tak akoze uz vtedy by ho zavolala..ak by to bola nejaka len znamost nepoviem nic ale zarazilo ma to a necudujem sa ze to zaraxilo aj priatela kedze ma s mojou rodinou dobre vztahy

@anonym_autor u nas je pravidlo, ze oslav sa zucastnuju (a ergo su pozvani) len oficialne zosobaseni ludia. Takze aj keby bol priatelom 20 rokov, tak by pri takomto nastaveni nesiel. A absolutne to netreba brat osobne, jednoducho take su pravidla, tak bud mlady muz s tym nieco urobi alebo nebude mat pozvanie. A pokial nie ste zosobaseni, tak manzelia nie ste (a je jedno, ze mozno mozno o pol roka bude svadba- no nemusi byt...).

anonym_2a4e22
Dnes o 12:11

A nie je babka ten typ, ktoremu sa nepaci ze zijes nadivoko s frajerom a mozno aj preto ho principialne nepozvala, lebo je to proste cudzi clovek, ked Ta doteraz ani o ruku nepoziadala a mate 35?
Je to proste ina generacia (predpokladam ze slavi nieco ako 80, 85, ci 90 ak Ty mas 35), ina vychova, ine vnimanie. Ak ste spolu s frajerom 4 roky a mate aj spolocny byt a s rodinou vychadzate dobre, musis velmi dobre vediet, ci s tym babka nema nejaky problem ci poznamky "skrz moralku", ze byvas nadivoko s frajerom a ze tieto veci riesite skor, nez svadbu.

Ja v tejto veci nikoho nezastavam, ale kazdy sme nejaky a kazdy mame nejake predstavy, takze... 🤷

Kazdopadne ak hovoris, ze nepridu nijaki ini partneri od vnucat atd, vobec by som sa neurazala a normalne tam sla sama. Babka to chce mat s najblizsou rodinou. Tvoj frajer nie je jej najblizsia rodina. Zatial. Spolocny byt z Vas nieco ine ako frajerku - frajera nerobi. 🤷 Holt.

anonym_91dfa1
Dnes o 12:15

@anonym_autor to nemyslíš vážne? A co tvoja babka ma s tvojim priateľom spoločne? Dobre ze ho nepozvala. On nie je jej rodina. Rozumná babka.

anonym_1a1eac
Dnes o 12:20
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Sorry, tvoj priateľ je trápny.

Po 4 rokoch chodenia si stále iba jeho frajerkou a on bude sa hnevať? Keby bol chlapom, už ste vy dvaja rodina.

@zmrzlinka2021 nie Každá žena je ako sliepka,ktorej jedinou životnou métou je vydať sa.

jeennyv
Dnes o 13:02

Ked citam taketo temy , si vzdy myslim, ze ti ludia maju tak 20rokov a nie 35, 40….v tomto veku uz by mali mat ludia rozum a akceptovat a chapat generacne rozdiely atd…za mna je to tvoja hanba a chrbtova kost na nespravnom mieste, ked ti je prednejsi nevyzrety chlap ako babka…rodinu mas jednu, tento aj ked to vidis na velku lasku ta moze rychlostou svetla kopnut do prdele….

Strana
z3