Rodinná oslava bez partnera. Čo robiť?
Ahojte, chcela by som poprosit o radu. Babka bude mat jubileum a chce robit oslavu v restauracii, zavolala svoje deti a nas vnucata...ja ako jedina z vnucat mam priatela, ktoreho na oslavu nevolala, lebo vraj chce oslavu iba v uzkom rodinnom kruhu, o peniaze nejde ze by nechcela zaplatit aj pre priatela pohostenie, ale proste chce to takto...ja neviem co mam robit na jednej strane je to jej oslava a ona rozhoduje koho pozve, ale na druhej strane mi je to luto lebo sme s priatelom uz 4 roky spolu a ma dobry vztah s mojou rodinou a on sa na mna nahneval ze preco on na tu oslavu nebol pozvany...rozmyslam ze na tu oslavu nepojdem, ale bude mi to luto...neviem co robit
@anonym_autor stale tu nevidim odpoved od teba autorka, ci nepozvala len tvojho priatela a ostatne babkine vnucata si priatelov ci priatelky mozu priniest.?? lebo pises: "ja ako jedina z vnucat mam priatela, ktoreho na oslavu nevolala". Cize tie ostatne vnucata si tam svojich partnerov mozu priviest? ak je to takto, tak potom ano, mrzelo by ma to a tym skor, ze za pol roka mate svadbu. tak asi by som chcela potom vediet ze preco len tvojho priatela cochvila uz manzela na oslave nechce. to sa potom aj on moze vyjadrit ze tvoju babku na svojej svadbe nechce kedze jej zrejme on vadi.
@anonym_autor Autorka, spravate sa ako deti. Ved to je uplne normalne, ak to tak babka chce. Aj keby ste boli 10 rokov spolu, to s tym nema nic. Je normalne, ak chce byt niekedy len rodina spolu. Ty sa chovas ako dieta, lebo uvazujes,ze nepojdes kvoli tomu a tvoj partner lebo sa uraza za taketo normalne veci🤦♀️ Ked sa vam podari raz rozumovo dospiet, taketo veci budete brat celkom normalne. A to nepisem v zlom.
@anonym_autor stale tu nevidim odpoved od teba autorka, ci nepozvala len tvojho priatela a ostatne babkine vnucata si priatelov ci priatelky mozu priniest.?? lebo pises: "ja ako jedina z vnucat mam priatela, ktoreho na oslavu nevolala". Cize tie ostatne vnucata si tam svojich partnerov mozu priviest? ak je to takto, tak potom ano, mrzelo by ma to a tym skor, ze za pol roka mate svadbu. tak asi by som chcela potom vediet ze preco len tvojho priatela cochvila uz manzela na oslave nechce. to sa potom aj on moze vyjadrit ze tvoju babku na svojej svadbe nechce kedze jej zrejme on vadi.
@anonym_e9cade veď písala,že len deti a vnúčatá
@anonym_e9cade veď písala,že len deti a vnúčatá
@anonym_4a2384 pise velmi nejednoznacne. ano ved vnucata ale kedze pise zaroven toto: "ja ako jedina z vnucat mam priatela, ktoreho na oslavu nevolala", tak to vyzera tak ze tie ostatne vnucata (ved aj ona je vnucka) si tam svojich priatelov ci priatelky mozu priviest len ona jedina toho svojho nemoze. preto sa jej pytam ci to je naozaj takto.
@anonym_autor máš len nepodstatneho priateľa ,ktorý nie je schopný hlbšieho záväzku tvz manzelstvo,ani ja by som neposlala neaku známosť...ak to myslí vážne nech ti to aj dokaze,nie len chudak sa urazat,veď vlastne je len jeden náhodny ,partner🙂😀s ktorým ťa meviaze nič,mnoo chudák ,ktorý nie je schopny ťa požiadať o ruku..
@anonym_autor prečo ste zaskočení? Manžel to nie je. U nás sa na oslavy pozýva len rodina, u niekoho zvyknú pozvať aj kamarátkinej sestry koňa. Každý má toto nastavené inak. Nie je dôvod sa hnevať a urážať. Je to oslava, nie svadba.
Babka si na oslavu moze pozvat koho chce, to je pravda... ale pri 4 rocnom vztahu sa uz pocita s tym, ze je to tiez clen rodiny. Kedy by mohol prist priatel na oslavu? Ak by bol manzel? Alebo keby ste mali dieta? A co keby ste mali dieta a neboli zobrati? Rodina sa netvori len manzelstvom, niektori ludia spolu ziju 20 rokov a nechcu sa brat. Pripadne nemozu mat deti. Cize nikdy by nebol pre babku dostatocne vhodny na jej oslavu.
@anonym_autor normalne na oslavu chod. ved je to rodinna oslava a on nie je rodina. mozes mu ale kludne navrhnut, ze sa moze stat tvojou rodinou, staci, ked sa ta spyta tu spravnu otazku 😁
chce zazivat vyhody rodiny, rodinne akcie, ale verejne sa k tebe priznat, ze ano, uz som si vybral, toto je zena, ktorej chcem byt manzelom a oporou, byt tu pre nu v dobrom i zlom, to uz nie?
urcite by som kvoli tomu oslavu nevynechala. druha vec je, ze nie ste prepojeni pupocnou snurou, zeby ste nemohli par hodin byt bez seba. a snad je to schopny samostatny jedinec a prezije bez tvojej opatery chvilku..
@anonym_autor v prvom rade je to tvoja babka a ak sa tak rozhodla, že len čisto príbuzných pozve, tak ju respektuj. Veď to je jedno poobedie. Priateľ nech si urobí program bez teba a večer už môžete byť spolu. Určite by som išla babke na oslavu na tvojom mieste.
Na oslavu urcite chod. A priatelovi kup lizatko.
@anonym_autor máš len nepodstatneho priateľa ,ktorý nie je schopný hlbšieho záväzku tvz manzelstvo,ani ja by som neposlala neaku známosť...ak to myslí vážne nech ti to aj dokaze,nie len chudak sa urazat,veď vlastne je len jeden náhodny ,partner🙂😀s ktorým ťa meviaze nič,mnoo chudák ,ktorý nie je schopny ťa požiadať o ruku..
@anonym_f65668 no po 4 rokoch by sa už aj patrilo vyjadriť a aspoň zasnúbit.
@anonym_autor akože kto ti je prednejsi babka-tvoja krv,ktorá tu už možno dlho nebude,alebo chlap,s ktorým možno ani neostanes?ja by som sa hanbila za tento príspevok aj za to ak na tu oslavu nepôjdeš...veď s chlapom môžeš byť koľko chceš. Babka ma už svoje roky a chce si ešte užiť svoje deti a vnúčatá v úzkom rodinnom kruhu co je na tom divne???vôbec nič.
@anonym_autor ja by som sla sama ako chce babka, je to jej zelania a respekovala by som
@matkahelka obaja mame 35, kupili sme spolu byt s planujeme svadbu, takze to nie je len taka znamost...nenapisala som nikde ze priatel sa na mna nahneval tak ze sa so mnou nebavi len ho to velmi zamrzeko a chcel odomna vysvetlenie ze preco on nejde kedze ak mali aj oni rodinne oslavy, tak ma vsade s nim pozvali...mojim rodicom to napriklad tiez prislo trochu neprijemne ze sa babka takto rozhodla voci jeho osobe
@anonym_autor tak ked 35r corgonovi treba explicitne vysvetlovat, preco nejde na oslavu, kam su pozvane “len deti a vnucata”, tak je nieco zle. Ked ta pozvu kamosky na “oslavu len pre zeny-kamosky” tak tiez bude zduty a bude to potrebovat extra vysvetlit?
Jeho rodina si tiez pozvala na oslavy koho chcela, tvoja rodina uz take pravo nema?
@anonym_autor akože kto ti je prednejsi babka-tvoja krv,ktorá tu už možno dlho nebude,alebo chlap,s ktorým možno ani neostanes?ja by som sa hanbila za tento príspevok aj za to ak na tu oslavu nepôjdeš...veď s chlapom môžeš byť koľko chceš. Babka ma už svoje roky a chce si ešte užiť svoje deti a vnúčatá v úzkom rodinnom kruhu co je na tom divne???vôbec nič.
@vanilka83 z akeho dovodu vravis ze spolu nebudeme??? Mame spolocne byvanie a o pol roka svadbu...toto je fakt scestny komentar
@anonym_autor toto je jej rozhodnutie a on to má rešpektovať, a to ako sa zachoval .... no neviem neviem. Každý človek, ktorý organizuje oslavu si určuje pravidlá a ostatný to musia rešpektovať. Mi chodíme bežne na svadby, kde nie sú žiadne malé deti a chápem svadobčanov prečo to aj robia.
Naozaj uvazujes o tom, ze ani ty teda nepojdes na oslavu?
@vanilka83 z akeho dovodu vravis ze spolu nebudeme??? Mame spolocne byvanie a o pol roka svadbu...toto je fakt scestny komentar
@anonym_autor takych uz bolo.. zivotne skusenosti 🙂
Keby bol manželom, tak by pozvaný bol? Ostatní tam pôjdu s manželmi/manželkami?
On sa nahneval na teba, ze babka nepozvala jeho? Co s tym mas? Red flag
@julish súhlasím, oslava je babkina, je to jej výber, ak povedala že úzka rodina a pozvala by aj jeho musela by možno aj nejakých ďalších ľudí. Takto pozve naozaj len najbližších a má to presnú hranicu
Za mna je to mega divne. Vzdy aj ked som mala este len frajera ako 20 rocna vsade bol pozvany aj moj frajer, ja to iste, vzdy som bola na kazdej oslave. Viac ludi, viac zabavy. Co babka sleduje ze tak chce mat takuto “blizku rodinu”?? Co sa potrebuje pred tvojim frajerom nejako pretvarovat a pocas oslavy na to nema energiu tak ho tam nechce?
Za mna divne az take netaktne, neslusne.
A aby sa to proti babke neotocilo ze bude potrebovat chlapsku pomoc a tvoj “zatial len frajer” bude jediny dostupny silny schopny muz… ja sa tvojmu partnerovi necudujem, dufala by som vzdy v take vrucne zaclenenie do rodiny. Aj keby sa o mesiac rozidete tak co akoze? Ludia by sa mali stretavat, zabavat, nie byt odclenovani a citit sa vyluceni…
A teraz som si precitala ze o pol roka mate svadbu. Takze je to uz snubenec. Od babky je totalne sproste…
Stavim sa ze ale ona na svadbu chce byt pozvana…
Ale nabuduce tuto info o svadbe pis hned do uvodu do prispevku.
@anonym_autor nad tym že nepojdeš ani neuvažuj ak maš babku rada. Vieš, jeden den tu je a druhy nemusi. Ak by si to urobila ze nepojdes, moze Ti to prist luto. A priatela sice trošinku chapem , ale okolo neho sa svet nekruti a je to fakt babkina oslava a jej výsostne pravo rozhodovať ako ju chce. Ak to chce len s Vami, tak jej proste vyhovejte.
@anonym_autor nie je . To že maš snubny prsteň nie je 100% zaruka ,že s nim budeš. Ja to čitam sice až teraz (že si zasnubena) po napisani mojho 1.komentu ,ale na mojom nazore to nič nemení. Poznam ľudi, co si tyzden pred svadbou dali zbohom .
@anonym_autor mňa raz pozvala sesternica na svadbu, ale bez frajerky, povedal som ze potom.nejdem ani ja. Tak ma poprosili aby som prišiel samozrejme aj s mojou frajerkou, ale to som ja. Na mieste tvojho priateľa by som reagoval tak ze by sa ma to dotklo, 4 roky niesu mesiac. Nech jej potom on nejde na pohreb. Prepáč ale moc si ho nevazis, keď si nevieš vydupat aby išiel aj on
@anonym_autor mňa raz pozvala sesternica na svadbu, ale bez frajerky, povedal som ze potom.nejdem ani ja. Tak ma poprosili aby som prišiel samozrejme aj s mojou frajerkou, ale to som ja. Na mieste tvojho priateľa by som reagoval tak ze by sa ma to dotklo, 4 roky niesu mesiac. Nech jej potom on nejde na pohreb. Prepáč ale moc si ho nevazis, keď si nevieš vydupat aby išiel aj on
@anonym_f00973 babka ho mozno nechce ani na jej pohrebe

@anonym_98eec0 ano vyslovene to tak povedala ze chce iba deti a vnucats, som jej hned povedala ze ked je problem s peniazmi ze ja pohostenie zaplatim pre neho ale ona povedala ze toto problem nie je len tam chce najblizsiu rodinu
@anonym_autor je to len frajer takže sa jej ani nečudujem že tam chce len pokrvnu rodinu