Rodinné návštevy - nesadla som si so švagrom
Asi by som len potrebovala poradiť ako to lepšie zvládať, alebo sa o tom len porozprávať, aby som to dostala z hlavy, lebo ma to trápi. Prosím poraďte ženy, ktoré to dávate lepšie ako ja, že čo robiť inak. Ide o to, že mi vôbec povahovo nesadol môj švagor a jeho žena je taká istá ako on. Proste vôbec si s nimi nerozumiem. Sú odo mňa o viac ako desať rokov starší a od začiatku ma brali ako mladú, sprostu. Večne mali potrebu sa ku všetkému vyjadrovať, poučovať. Večne majú na veci opačný názor ako ja a musia si to svoje presadiť. Ako takto podobne sa správajú aj k môjmu mužovi, len k nemu si toľko nedovolia a on má oveľa pevnejšie nervy ako ja a diplomaciu v krvi 😁. Proste ich návštevy sú pre mňa nutné zlo a absolvujem ich, aby bol pokoj v rodine. Rozhodli sa, že zajtra idú navštíviť mojich svokrovcov a ja od kedy to viem, tak dúfam, že k nám neprídu. Chcela som si zajtra užiť pohodový, voľný deň. Nehovoriac o tom, že návštevy sú zakázané, my nikam nechodíme a oni u nás boli naposledy na MDŽ. Ďalšia zvláštnosť pre mňa nepochopiteľná, ísť k niekomu na návštevu na MDŽ 😔. Snažím sa byť milá, slušná a častokrát si zahryznem do jazyka, ale proste vôbec sa na nich neteším a keby to išlo, tak by mi vôbec nevadilo vidieť ich najbližšie o takých päť, desať rokov.
@andreakotesova my ani nemáme kam ísť 😂 sme úzka rodina.. Chodíme jedine k babke co je chorá a žije sama je v okrese nosíme jej nákup.. Inakšie sme doma na riti no.. Ale vidím susedov co majú veľké návštevy
@annamalaga no takže dnes ma to dobre obišlo 😁. Švagor prišiel o 18:15 hod. Nechcel ísť však dnu, že sa ponáhľa. Ja som sa s ním pozdravila a viac som sa do konverzácie nezapajala. Muž sa s ním ešte 5 minút naťahoval pri dverách, aby išiel na chvíľu. Myslím, že chceli aj prísť, ale asi sa u svokrovcov zdržali dlhšie ako plánovali.
@nufnuf14
Tak tvoj muž je tiež zvláštny, keď vie, ze ho nemáš rada, snažíš sa vyhýbať ich návštevám a on ho ťahá ešte dovnútra. Celé cudne.
@katkami123 no lebo slušnoooooosť. Ale iba jeho, nie brata
@nufnuf14 tak muž by dostal pekne hubovú keby takto ťahal dovnútra niekoho o kom vie že o jeho návštevu ani v najmenšom nestojím 🙄 keby ho neriešil a nevolal tak by svagrovi možno doťuklo že ahááá, ani ma tam nevolal, nabudúce neprídem alebo len na chvíľu. Možno je preto taký šibnutý, vie že brat sa mu napriek všetkému bude ešte vtierať.
@cacianka
Kašlala by som na slušnosť, oni tiež nie sú na návšteve slušní.
@katkami123 presne.ale neznizim sa na ich blbu úroveň. Stačí iba odpoveď.
@katkami123 no je to celé na hlavu. Neviem načo nám vyklopkava na dvere, keď teda nemieni ísť ďalej. Je to také hlúpe keď niekomu z rodiny otvoris a nepozves ho ďalej. Tak ale naťahovať sa s ním tiež nemusel 😁. Keď nechce, tak nechce. Už som v kuchyni trpla, že aby si to nerozmyslel. Tak manžel vie aký je, tiež s ním mal pár konfliktov, ale je to jeho brat. Môj muž je taká povaha, že aj keby sa stalo neviem čo, aj tak by sa s ním udobril. A mňa berie tak, že načo si z jeho rečí niečo robím. Tak ale ja by som bola radšej bez toho a mala doma kľud a pohodu.
@nufnuf14
Skús jedine s ním nabudúce rozpravat tiež tak ako on s tebou, iné ti už neporadím.
V pohode ja si nejak moc nerozumiem s nikým .. pretože som jediná matka nevesta ..jediná ktorú môžu posudzovať , riešiť 🤷to radšej minimalizovať stretnutia..čo najmenej

@nufnuf14 vies co, ja mam takehoto provokativneho a zadrapciveho svagra, ale oni sa k nam netrepu, ale ked sa niekde stretneme, tak on si zo vsetkeho utahuje, provokuje, hovori tak akoby musel kazdeho ponizit. Ale moj muz tiez nemusi tento typ komunikacie, takze my pouzivame na neho formulku, ked sa zacne vyskierat "neviem co ti mam na to povedat"
A kedze nedostane ziadnu spatnu vazbu, tak vacsinou sklapne. Ale na vasu situaciu by som povedala len tolko, prestante sa obmedzovat kvoli nim a zacnite ich ignorovat a na debilne otazky typu a vy nemate navarene treba tresnut spat odpoved, nie nemame, ako dobre viete, mali sme ist von jest a vy ste nam narusili plany, tak preco sa pytas, ci nemame navarene. Vy si varite, ked idete jest von?