Rodinné návštevy - rodičia k deťom verzus deti k rodičom
Rodičia k deťom alebo deti k rodičom? Chodíte rodičia pomáhať k deťom typu kosiť a podobne? Vek rodičov cca 60rokov.
Ja pomáham preto,že chcem ale v poslednej dobe preto,že musím inak by boli ofucani a bez ohľadu na nás. Ale pomoc nám rodičom chýba.
Autorka:Chodis pomahat lebo musis? No, nemusis. Budú ofucani? A? To nie je tvoj problem, ze sa niekto ofuci, ale jeho.
Preco by boli ofucani, ved to nie je tvoja povinnost. Normalne vysvetlim, mam iny program, nevladzem, nechce sa mi.
Ofucani? No a? Mladým.treba oznámiť, že vy už ste si okolo nich odrobili co ste museli, teraz si budete užívať kým vladzete. A keď nebudete vládať budú chodiť pomáhať oni. V normálnom svete to tak funguje. Mna by hanba fackovala na ich mieste. Ale nas asi ináč vychovali. Mne pomôže aj mama aj svokra, občas aj ja poprosím o pomoc. Ale nie upratovacie a záhradnícke služby. To by som sa ani neopovazila žiadať. A ak nemôžu pomôcť, tak sa neofucim.
My k deťom chodíme na kávu a hrať sa s malým.Mam však okolo seba dosť príkladov,že mladí odložia vnúčatá na celý víkend k starým rodičom,pritom ti starí rodičia sú už unavení po celom týždni z práce.Taktiez k nám nechodia mladí pracovať,ale na obed alebo len tak na návštevu.Este zatiaľ stíhame porobiť.
@anita6666 mňa vychovali rodičia dobre a s láskou. Sú deti, ktoré to šťastie nemali. Pretože majú rodičov alkoholikov, nervákov atd atd atd. Takže áno, ja mám voči rodičom úctu a vďaku za to, aké detstvo som mala, hoci peňazí bolo veľmi málo. Nie všetky deti môžu povedať, že mali skvelé detstvo.
Ako sa ofucia, tak sa odfucia😉
Nie,nechodia pomahat. Mama mi nikdy s nicim nepomohla,oco chodil na dom pomahat,ked sme stavali. Skor my deti chodime pomahat rodicom. Naopak svokrovci sa vzdy hnevaju,ze nic od nich nechceme,oni by radi chodili pomahat. Ale mam kamosky,ktorym chodia mamy zahradu udrziavat,okna umyvat a podobne.
Môj zať čaká,že sa postarám o vnucika kedy lusknu bez ohľadu na môj voľný čas, pracovné povinnosti, zdravotné problémy. Nie hodinu ale celý deň, že pomôžeme na záhrade, s drevom, pri prerábke kúpeľne atď.... No my si všetky práce robíme doma sami.
A to sa "bojíte"niečo povedať zatovi???
Inak, bola tu tema že žena pisala,ako je jej muž nasratý na jej rodinu,ze nechodia na prerábku jeho domu,kde býva aj jeho mama. Dosť podobné.
Veď im povedz, čo hovoria nasi mne. Že oni sa o svoje deti postarali, že aj my sa mame o svoje😀
Ja ta chápem, keď neprídete dcéra má doma peklo. Ale zatkovi treba jasne a bez zbytočných okolkov ukázať kde je sever. Jeho rodina je jeho zodpovednosť. Vy môžte ale nemusíte pomáhať. Ja by som mu splechla medzi oči, že keď sa nevie postarať o rodinu, nemal sa zenit. Sú na svete státisíce chlapov, ktorí to zvládnu sami. Takže asi bude z tých gramblavejsich a nech so sebou niečo robí. Vnúča môžte postrážiť, keď môžete, nie vždy kedy oni potrebujú. Je to ich dieťa, majú sa zariadit
Tak ked mu to samemu nedojde, treba asertivne vysvetlit, ze mate aj svoj zivot a nie ste uz najmladsi.
Milá autorka,tak nech zaťko toto čo požaduje od vás,nech požaduje od svojich rodičov.Či chodia aj jeho rodičia robiť sluzobnickov?,Ja sa vám čudujem,že toto robíte.Ja som po pôrode chcela chodiť celý týždeň pomáhať ,po piatich dňoch som už nebola potrebná,všetko zvládli mladí.
Ono jedna vec je pomáhať... Napríklad vo vopred dohodnutom čase postrazit vnúčatá.... A druha vec je zneužívať.... Žiadať od svokrovcov aby pomáhali s drevom, v záhrade a podobne to je už moc.... By som mu vysvetlila, že nie len okolo neho sa točí svet
nie, nemusíš pomáhať, pomáhaš, lebo sa necháš vydierať. Pri mne by sa tvoj zať načakáááááál 😂
Pripomina mi to tu temu kde pisala zena ze pri stavbe/prerabke domu (neviem už presne) jej rodicia nechodia pomáhať a teda nech ani nechodia na návštevy potom.ze muz pindal na nich ze su lenivi...
Mama mi prišla pomôcť umyť okna keď som bola v ôsmom mesiaci na rizikovom. Inak by som od nej pomoc nechcela. Samozrejme deti postráži ale tiež keď chce ona nie ja. My chodíme pomáhať mame s prácami pri dome. Keďže otca už nemám. Tak “chlapské” prace okolo domu robí môj muž.

@ropucha6 áno, aj pre mňa. Iste je, že chyba je inde ako u autorky.