Rodinné problémy spôsobené toxickou sestrou
Ahojte
Ani neviem ako mám začať, ale som z toho všetkého už veľmi nešťastná. Vzťahy v rodine totálne narušené. Moja sestra a rodičia. Som najstaršia dcéra. Mám mladšiu sestru a brata. Tým že som najstaršia za všetko som bola stále karhaná, prehnane kontrolovaná .... sestra a brat sa už len viezli. Zo začiatku nebol žiaden problém so sestrou sme spolu vychádzali až po dobu kým som nezačala dospievať. Prvá diskotéka, frajer...... nastala žiarlivosť zo sestrinej strany. Všade musela byť tiež, či diskotéka.... ak nie bol problém. Vyvolávala doma hádky, intrigy s mamou pred otcom. Proste ho začali postupne štvať proti mne, namiesto toho aby jej bolo vysvetlené, že keď bude mať toľko ako ja bude tiež chodiť vonku ...... že ju to ešte len čaká. To bol len začiatok všetkého čo sa teraz deje. Závisť, predbiehanie sa, nenávisť, štvanie rodiny proti nám ( keďže mám už svoju rodinu). Stále jej sedím na hlave, otca zmanipulovali spolu s matkou keďže tá na ňu nedá dopustiť, lebo to je jej dcéra. Mňa mama nemusela keďže kvôli mne sa musela vydávať a svokra ju nemala rada, večné konflikty keďže bývali s nimi. Sestra robí stále zlobu, ona normálne začala manipulovať, zavádzať, klamať ľudí a zo seba robí obeť. Po pár rokoch rozvedená z ex manžela robí tyrana. Zase zo seba obeť. No celé zlé. Klame a využíva ďalších ľudí, ktorých zároveň štve proti nám a hraje sa na obeť. Zavádza ženatého chlapa, ktorý sa chce rozviesť kvôli nej. Ale ona ho len využije vo svoj prospech . Ja už neviem čo mám robiť. Najradšej by som predala dom a odstahovala sa čo najďalej. Tam je veľa vecí okolo čo sa deje a nás sa to strašne dotýka. No nedaju nám pokoj a pred ostatnými robia hlupákov z nás. Tam je už viacej vecí. Ja nikdy nepochopím to ako niekomu prechádzajú klamstvá, intrigy a tá zákerná zloba. Že ten človek dokáže chodiť ešte za kadejakými bosorkami a riešiť ešte nejaké čari. A zase zdôrazňujem zo seba robí obeť a každý ubližuje jej. Na úkor toho zneužíva ľudí a každý jej verí.
@silvia201 Naopak snažiť sa navzájom tolerovať a naučiť sa vychádzať .Rodina je najviac ❤
@cukroska Také rady si môžeš akurát tak strčiť za klobúk, milá dáma. Vidno, že o takýchto "ľuďoch" vies s prepáčením hovno, buď rada, že o tom nič nevieš, a nemusíš takéto zbytočné problémy riešiť, ale prosím ťa nerozprávaj takéto pripecene "rady". Chcela by som vidieť ako by si tolerovala zlomyselneho, zákerného psychopata, ktorý celý život všade len klame, a všetko ničí, ničí aj tvoj život ( vedome a cielene). Absolútne žiadna konštruktívna debata s ním nie je možna, bude ti klamstvo rovno do očí. Určite by si sa s ním naučila "vychádzať". Preber sa
Suhlasim, tiez mam take skusenosti, tiez mladsia sestra rozvracacka vztahov v celej rodine, velmi nebezpecny toxicky clovek, a s tym spojene prekrucanie reality, klamstva, manipulacie s urcitym cielom - osobny profit, pozornost. Ale nielen v rodine, rovnake praktiky ukazala aj v partii kamaratov a podobne sa jej spravanie prejavovalo aj v partners.vztahoch. Az nedavno som po rokoch patrania, co to dofrasa je za cloveka nasla odpoved. Presne ako sa vyssie pise, 100% na nu sedi narcisticka porucha osobnosti. Kona zlo bez svedomia, bez vycitiek a len s osobnym profitom, akonahle jej clovek uz nesluzi, straca u nej hodnotu a uz sa mu ani neozve (aj rodina), alebo ho rychlo vymeni za dalsieho sluhu. Vsetko toto dosahuje manipulaciou a spinavymi praktikami - neuprimnostou, urobi zo seba chudatko a vsetci jej pomahajme. Potrebuje 100% pozornost, ak ju nema, privola si ju. Neocenuje lepsich, prave naopak nici ich sebahodnotu. Jednoducho razi si cesticku svojej dokonalosti, aby ju vsetci obskakovali a ocenovali, na ociernovani vsetkych navokol. Nikdy sa taky clovek nezmeni, to oni maju v sebe. Cim viac interakcii s nou budes mat, tym horsie pre teba. Oni nemaju city, su to ludske hyeny, najlepsia cesta je ich odstrihnut, nemas sancu nad ich spinavymi praktikami vyhrat svojou uprimnostou. Nikdy.
Suhlasim, tiez mam take skusenosti, tiez mladsia sestra rozvracacka vztahov v celej rodine, velmi nebezpecny toxicky clovek, a s tym spojene prekrucanie reality, klamstva, manipulacie s urcitym cielom - osobny profit, pozornost. Ale nielen v rodine, rovnake praktiky ukazala aj v partii kamaratov a podobne sa jej spravanie prejavovalo aj v partners.vztahoch. Az nedavno som po rokoch patrania, co to dofrasa je za cloveka nasla odpoved. Presne ako sa vyssie pise, 100% na nu sedi narcisticka porucha osobnosti. Kona zlo bez svedomia, bez vycitiek a len s osobnym profitom, akonahle jej clovek uz nesluzi, straca u nej hodnotu a uz sa mu ani neozve (aj rodina), alebo ho rychlo vymeni za dalsieho sluhu. Vsetko toto dosahuje manipulaciou a spinavymi praktikami - neuprimnostou, urobi zo seba chudatko a vsetci jej pomahajme. Potrebuje 100% pozornost, ak ju nema, privola si ju. Neocenuje lepsich, prave naopak nici ich sebahodnotu. Jednoducho razi si cesticku svojej dokonalosti, aby ju vsetci obskakovali a ocenovali, na ociernovani vsetkych navokol. Nikdy sa taky clovek nezmeni, to oni maju v sebe. Cim viac interakcii s nou budes mat, tym horsie pre teba. Oni nemaju city, su to ludske hyeny, najlepsia cesta je ich odstrihnut, nemas sancu nad ich spinavymi praktikami vyhrat svojou uprimnostou. Nikdy.
@anonym_24ab82 Absolútny súhlas. Len tu pani vyššie ( cukroska) žije na nejakom ružovom oblaciku z ktorého dáva svoje " múdra". 😅😅
@anonym_24ab82
To som už zistila. Len trápi ma to, že nám ničí vzťahy aj okolo.
A je to choré, lebo keď si zaspomínam ani kamarátky nemala svoje. Stále len k mojím a chcela ich mať ona. Zo všetkým to tak bolo aj je.
@anonym_24ab82 Absolútny súhlas. Len tu pani vyššie ( cukroska) žije na nejakom ružovom oblaciku z ktorého dáva svoje " múdra". 😅😅
@columbovazena ano, suhlasim, vies, ona asi nezazila, tak nevie. V tomto ma obrovske stastie, ak ma normalnu rodinu. Ale pravda je, ze aj v rodine moze byt tak nebezpecny toxicky clovek, ze najlepsie rozhodnutie pre pokoj v dusi je s nim utnut akykolvek kontakt. Aj ja som musela a to pre mna tiez rodina znamena vela, dlho som sa snazila zliepat kusky rodiny, nech volajako drzime, ale druha strana to videla inak, pre nu rodina neznamenala nic, nedokazala ani ist pozriet deda co uz bol na tom zle, len nas vyhodila pred domom, ze ja mam s mamou ist, jej to je jedno...., jedine vtedy mal clovek pre nu hodnotu, ak jej sluzil, obetoval vsetko, obdivoval ju,..no ak uz nemal co ponuknut, nic neznamenal.... nicilo ma to jej spravanie, navyse som si to nezasluzila ani ja ani stari rodicia, nikto.... nenecham sa ani zhadzovat, spinit, a ponizovat v jednom kuse, len preto ze som narozdiel od nej mala uroven, inteligenciu a ludskost....(to co jej chybalo) ... ziaden kontakt, pokoj na dusi, len sa s tym clovek musi aj zmierit a to bolo tazsie.
@anonym_24ab82
A je to choré, lebo keď si zaspomínam ani kamarátky nemala svoje. Stále len k mojím a chcela ich mať ona. Zo všetkým to tak bolo aj je.
@silvia201 s tym nic neurobis, ona taka bude stale. Bude nicit vsetko naokolo. Musis si ten zivot zamerat a postavit na veciach, ktore pre teba maju hodnotu (vlastna rodina, vlastne zdravie). Ju musis zo zivota pustit...ak chces dosiahnut svoj pokoj...a ak to bude potrebne aj sa odstahovat... nepozeraj sa na to, ze preco by si mala ist ty, ked ona robi to zlo, a ze dom ste si tazko postavili atd...z vlastnych skusenosti uz viem, ze nie je dolezite kde (v akom dome), ale s kym zijeme svoj zivot, a ako si ho dokazeme vsetci spolocne vytvorit, vratane tej pohody a kludu, co vsetci potrebujeme. Doleziti su ludia ktorych mame radi a ktori maju radi nas, vsetko ostatne su len materialne veci ktore sa daju vymenit.
@columbovazena ano, suhlasim, vies, ona asi nezazila, tak nevie. V tomto ma obrovske stastie, ak ma normalnu rodinu. Ale pravda je, ze aj v rodine moze byt tak nebezpecny toxicky clovek, ze najlepsie rozhodnutie pre pokoj v dusi je s nim utnut akykolvek kontakt. Aj ja som musela a to pre mna tiez rodina znamena vela, dlho som sa snazila zliepat kusky rodiny, nech volajako drzime, ale druha strana to videla inak, pre nu rodina neznamenala nic, nedokazala ani ist pozriet deda co uz bol na tom zle, len nas vyhodila pred domom, ze ja mam s mamou ist, jej to je jedno...., jedine vtedy mal clovek pre nu hodnotu, ak jej sluzil, obetoval vsetko, obdivoval ju,..no ak uz nemal co ponuknut, nic neznamenal.... nicilo ma to jej spravanie, navyse som si to nezasluzila ani ja ani stari rodicia, nikto.... nenecham sa ani zhadzovat, spinit, a ponizovat v jednom kuse, len preto ze som narozdiel od nej mala uroven, inteligenciu a ludskost....(to co jej chybalo) ... ziaden kontakt, pokoj na dusi, len sa s tym clovek musi aj zmierit a to bolo tazsie.
@anonym_24ab82 Súhlasím s tebou, ono drvivá a týchto ľudských beštii má rovnaké vzorce správania, a tým sú časom aj viac predvidatelni. A čo sa týka prerušenia kontaktu - pre mňa to bolo naopak veľmi oslobodzujice, liečivé.
@anonym_24ab82 Súhlasím s tebou, ono drvivá a týchto ľudských beštii má rovnaké vzorce správania, a tým sú časom aj viac predvidatelni. A čo sa týka prerušenia kontaktu - pre mňa to bolo naopak veľmi oslobodzujice, liečivé.
@columbovazena presne, uplne suhlasim, ak uz clovek ma skusenosti s takym spravanim, velmi lahko to odhali aj u inych. A aj to, ze ak clovek prerusi kontakt, ulavi sa, ano, aj mne, zmierit som sa musela len s tym, ze mi chyba pocit rodiny, takeho miesta kde sa clovek citi bezpecne. Vlastnu rodinu nemam, nepodarilo sa mi to, mam zdravotne problemy.
@columbovazena Som rada, že som sa zbavila kontaktu s tou bezcharakternou špinou, aj keď istý čas sa má snažila zmanipulovať akože peknými recickami ( a za chrbtom o mne rozprávala neuveriteľné veci, tak ako o každom koho pozná), absolútne ma to nemrzí, mala som to urobiť oveľa skôr, ale nechcela som tomu všetkému veriť, že je to ozaj tak. Stretnem sa s ňou maximálne na súde
@columbovazena Som rada, že som sa zbavila kontaktu s tou bezcharakternou špinou, aj keď istý čas sa má snažila zmanipulovať akože peknými recickami ( a za chrbtom o mne rozprávala neuveriteľné veci, tak ako o každom koho pozná), absolútne ma to nemrzí, mala som to urobiť oveľa skôr, ale nechcela som tomu všetkému veriť, že je to ozaj tak. Stretnem sa s ňou maximálne na súde
@columbovazena hovoris aj za mna do bodky (okrem toho sudu). Uplne vsetko rovnako aj u mna. ..presne tie vzorce spravania, aj krasne recicky ake obcas ucelne dokazu, alebo aj nadmernu ochotu, ale vsetko je to len klam, vezmu si vzdy dvakrat viac....
@columbovazena presne, uplne suhlasim, ak uz clovek ma skusenosti s takym spravanim, velmi lahko to odhali aj u inych. A aj to, ze ak clovek prerusi kontakt, ulavi sa, ano, aj mne, zmierit som sa musela len s tym, ze mi chyba pocit rodiny, takeho miesta kde sa clovek citi bezpecne. Vlastnu rodinu nemam, nepodarilo sa mi to, mam zdravotne problemy.
@anonym_24ab82 Som na tom podobne ako ty, tiež bez vlastnej rodiny. Napriek tomu nie som natoľko zúfalá, aby som nadviazala kontakt s takýmito exkrementami. O takúto "rodinu" určite nestojím
@columbovazena hovoris aj za mna do bodky (okrem toho sudu). Uplne vsetko rovnako aj u mna. ..presne tie vzorce spravania, aj krasne recicky ake obcas ucelne dokazu, alebo aj nadmernu ochotu, ale vsetko je to len klam, vezmu si vzdy dvakrat viac....
@anonym_24ab82 Presne tak
Rodinu môžeš odstrihnit a odísť ak más možnosť. Nie je povinnosť udržiavať kontakt s rodinou ktora ťa ničí a sestra je dospela nie si povinná riešiť jej bordel
@cukroska Také rady si môžeš akurát tak strčiť za klobúk, milá dáma. Vidno, že o takýchto "ľuďoch" vies s prepáčením hovno, buď rada, že o tom nič nevieš, a nemusíš takéto zbytočné problémy riešiť, ale prosím ťa nerozprávaj takéto pripecene "rady". Chcela by som vidieť ako by si tolerovala zlomyselneho, zákerného psychopata, ktorý celý život všade len klame, a všetko ničí, ničí aj tvoj život ( vedome a cielene). Absolútne žiadna konštruktívna debata s ním nie je možna, bude ti klamstvo rovno do očí. Určite by si sa s ním naučila "vychádzať". Preber sa
@columbovazena SRDEČNE ĎAKUJEM ZA TOĽKO TITULOV.
Neboj sa viem ano o tom viac ako si myslíš .
VŽDY ZAČNI OD SEBA.
@columbovazena SRDEČNE ĎAKUJEM ZA TOĽKO TITULOV.
Neboj sa viem ano o tom viac ako si myslíš .
VŽDY ZAČNI OD SEBA.
@anonym_808b5c Teraz neviem, o čom milý anonym tocis. Či si uzivatelka Cukroska, keďže si reagovala na príspevok, ktorý som písala jej, alebo si osoba, o ktorej píšem. Ak je to 1.moznost, tak tebe som žiadne hanlivé ani urážlivé tituly nedavala, akurát som napísala, že si s tvojimi "radami" dosť mimo. Čo je na tom urážlivé? Ak je to druhá možnosť, a niekto sa v tom spoznal, tak bohužiaľ. Možno si namyslas, že si môj rodinný príslušník, ale možno si sa netrafil / a. A ak by úplnom náhodou ( čomu veľmi neverím) si sa trafil/ a a čítaš presne o sebe, nemusíš mi vôbec ďakovať, to nie sú žiadne "tituly" , ako píšeš, ale bohužiaľ realita. To je tá vec, ktorej sa najviac bojíš, a nie si schopná si ju priznať za žiadnych okolností. Chápem, že ti nie je príjemne, že ťa niekto prečítal, a pochopil čo si vlastne zač za zrudu v ľudskom tele, ale všetkých bohužiaľ neoblbnes svojimi falošnými sladkými rečami. Si zákerná psychopaticka patologicka klamárka, ktorá klame každému koho stretne, prekrúcas realitu, všetci ti ubližuju, každého len vyuzivas a manipulujes. A nakoniec ty nechápeš prečo ťa ľudia ( ti, ktorí pochopili s kým majú do cinenia) pomaly vyhadzuju zo svojich životov, chudatko, zas ti ubližuju. Ty nie si ani človek, si len úbohá paródia na človeka. Dlho mi trvalo kým som to pochopila, zo začiatku som tomu nechcela veriť, ale uz som to pochopila, pre mňa chvalabohu, pre teba bohužiaľ. A ver, že to vie o tebe viac ľudí ako si myslíš, proste tieto vzorce správania nejde prehliadnuť. A áno, správne si napísala - vždy začni od seba, čo je tak trochu paradox, lebo ty si u seba nezacinala nikdy. Ja nie som svätá, neomylna, to som nikdy netvrdila, ani som nikdy netvrdila, že nikdy neklamem , ako to stále tvrdis ty, patologicka klamárka. Ale nemám potrebu úmyselne škodiť iným, mať z toho radosť, manipulovať, klamať na každom kroku, zákerne ohovárať, a do očí sa tváriť, aká som milucka. Som priama, keď ma niekto opakovane oklame, podvedie, správa sa bezcharakterne, ten človek u mňa skončil, definitívne.Nebudem sa mu skerit do tváre, aká som kamoška, a za chrbtom šíriť bludy, to je tvoja doména. Mohla by som písať ešte rok, ale nemám ani čas, ani chuť obhajovať sa ( neviem prečo), a vysvetľoval dospelému človeku aké obludné je jeho spravnie a charakter. Ži si s tým sama, raz ťa to zožerie, a všetko sa ti vráti, tomu ver.
Viem o čom píšeš, mám tiež falošnú a závistlivu sestru, špinu ktorá postvala rodičov proti mne, tiež má obrala o dedičstvo ... Jediné riešenie prerušiť vzťahy úplne, vymazať ju zo života, v jednej dedine by som s ňou nebývala, ale ak iná možnosť nie je, tak suverénne by som hovorila o nej pravdu kade by som chodila, nech sa hanbí ona ... Ale ak to prerastá do šikany rodiny či dcéry tak by som sa odsťahovala
Ako vidím, toto je bežný problém toxických rodinných vzťahov. Mám tiež mladšiu sestru, s ktorou sme mali perfektný vzťah, az kym som si neuvedomila, že rovnako ako ta tvoja rada zo seba robí obeť a obvinila samozrejme z toho mňa, že som manipulator a ona je tá dokonala. No, nič iné neostáva iba proste preťať tieto zle vzťahy, ktoré len z teba ťahajú energiu. Máš svoju rodinu, na takéto veci si nenič silu. Tu potrebuješ. U vás sú zlé vzťahy skrz predpokladám hierarchickeho riadenia čo je ďalším znakom narcistickych resp emocionálne nedospelych rodičov a vy deti sa už len veziete. Ty ako najstarsia (mimochodom aj ja som najstarsia spomedzi 4 súrodencov) si jednoducho scapegoat - človek ktorý je obvinovany za všetko, pricom tvoja sestra je golden child - zlaté dieťa, ktoré za nič nemôže. Toto nie je normálna rodinná dynamika, a aby si sa z toho ty dostala a tuto špinu si nenatiahla domov, musíš to utat a liečiť sa z toho a ako prvá vec je prijať informáciu a nič s tým neurobíš. Aj mne sa museli otvoriť oči a veru, že ľahké to nie je, ale bude to dobre neskôr
Prerušiť blízke styky, komunikovať iba oficiálne, ak sa vyskytne potreba. Na sviatky si zablahoželať, úplne ignorovať, čo robí, nezaujímať sa o ňu, nezaťažovať ju svojimi problémami, vôbec jej nevolať, iba ak je to veľmi naliehavé. Ak nebude mať do koho zapárať a manipulatívne chyby zvaľovať na teba, ukáže sa v pravom svetle pred všetkými aj rodičmi. To sme mali v rodine a vyšlo to. Do 2 rokov sa ukázala jej pravá tvár a každý sa od nej odvrátil. Neprilievaj olej na oheň, lebo všetko, čo povieš a urobíš, obráti proti tebe. Úplne ju ignoruj. Veď taká, čo ti vedome ubližuje nestojí za to, aby si sa ňou zaoberala. Tvoj život je pre teba dôležitý, tak si ho chráň, inak sa môže stať, že stresmi si zničíš zdravie.
@anonym_7f083b
Veď tým že sa im vyhýbame, už rok viac ako rok je to čím ďalej horšie. Lebo oni nedopustia to aby v dedine a v okolí ľudia zistili čo sú zač. Hrajú sa na niečo čím nie sú. Lenže mi sme celý čas len ticho, aby nikto nič nevedel a nechceme robiť konflikty. Oni to patrične využívajú
@silvia201 Poznám to... S tým asi nič nenarobíš.
@anonym_24ab82
@silvia201 vo chvili keby na mna niekto takto utocil a kadetade ma poohovaral by som uz s pravdou vysla von. Akurat… nemas nikde zarucene, ze ti niekto bude verit, ak uz su dobre zmanipulovani. O co presne ide nepises, lebo len kvoli rpdinnym vztahom ti dceru asi nesikanuju
Teraz je moderné označovať všetkých za toxických a robiť zo seba obeť.
@klotildabazarik
Nie, ale žijeme v tej istej dedine. A tým že sme sa odstrihli, máme ešte väčšie zlo. Celkovo v rodine a v dedine. To je komplikované. Je tam toho viacej
@silvia201 my sme byvali v tom istom dome 13 rokov, mali sme všetko zvlast Ani sme sa nepozdravili

@silvia201 Naopak snažiť sa navzájom tolerovať a naučiť sa vychádzať .Rodina je najviac ❤