Rodinný konflikt kvôli Vianociam a nemanželskému dieťaťu
Je tu veľa podobných tém, no aj tak napíšem. Sme klasická rodina. Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa, chlapec má už 13. Skúšali sme spolu žiť - striedavo. Chalan robil zle mne aj našim deťom. Skúšali sme psychológa, rozhovory, nefungovalo to. Už asi 2 roky k nám nechce chodiť. S mužom sa stretáva každý druhý víkend. Chodia k starým rodičom, na výlety. On a môj muž bez nás, lebo ja a naše deti sme pôvod všetkého zla (podľa chalana) on nás nenávidí a podobne reči. Ja som už rezignovala kašlem na to. Blížia sa Vianoce. Chalan chce, aby bol jeho otec na štedrý deň iba s nim u starej mamy. Ja s tým nesúhlasím, lebo náš syn má v štedrý deň narodeniny a su Vianoce chcem aby sme boli spolu ako rodina. Tak som navrhla nech príde chalan k nám a sme spolu všetci, lenže on nesúhlasí a vyhráža sa môjmu mužovi, že ak nebude iba s nim na Vianoce už sa s ním nebude stretávať. Som s toho nešťastná. Lenže ustúpiť nechcem, no nechcem sa ani hádať.
@karolinakr skus sa vzit do role tohto chlapca. zrejme cely zivot tuzil stravit stedry vecer v kruhu uplnej rodiny, v blizkosti otca. Obzvlast v puberte chlapci potrebuju muzske vzory, vtedy prirodzene inklinuju viac k otcovi ako k mame. O to viac ho boli, ked sa citi odmietany. Neverim, ze sa neda v tomto pripade dohodnut kompromis.
@kp7333 ale jeho otec ma uz inú rodinu. A tým pádom on nie je jediný, kto si na neho môže nárokovať. A v kruhu úplnej rodiny? To je kto prosím ta? On uplnu rodinu predsa nema. A dávať si podmienky a vydierať je už úplne mimo. Ešte tu napíšte niektoré, ze to chudáčik robí iba zo zúfalstva. Zo zakernosti to robiť nemôže, vsak? Mimo to kde je matka? Tu nepotrebuje na štedrý deň?
@kp7333 ale jeho otec ma uz inú rodinu. A tým pádom on nie je jediný, kto si na neho môže nárokovať. A v kruhu úplnej rodiny? To je kto prosím ta? On uplnu rodinu predsa nema. A dávať si podmienky a vydierať je už úplne mimo. Ešte tu napíšte niektoré, ze to chudáčik robí iba zo zúfalstva. Zo zakernosti to robiť nemôže, vsak? Mimo to kde je matka? Tu nepotrebuje na štedrý deň?
@anonym_b82903 ... a matka nepotrebuje jeho ?
Iba doplnok.
ja to napíšem z pohľadu dieťaťa. Náš príbeh je veľmi podobný . Som dieťa krátkodobého vzťahu , kde to moja mama ukončila keď zistila že je tehotná, usúdila že jej bude lepšie ako slobodnej matke ako byť s mojim otcom . Otec si našiel druhú ženu , oženil sa mali spolu deti. Chodila som k nim ale veľmi nerada, lebo jeho druhá žena sa snažila byť na jednej strane akože moja kamoška, na druhej strane, vždy sa pozerala čo si beriem jesť , ako často a ako veľa, ako dlho sa sprchujem atď. Nikdy mi to nepovedla priamo ale hovorila to môjmu otcovi , že platia na mňa výživné a ešte tu aj jem a veľa, často sa sprchujem atď. Keď som mala 14 rokov odmietla som tam chodiť, práve kvôli nej a deťom ktoré furt vrešťali , šklbali sa o hračky a robili si zle. Posledné Vianoce ktoré som trávila s nimi som mala 14 rokov a nikdy viac. Nebudem tu rozpisovať ale asi len jednu vetu , neustále sa ma vypytovala na moju mamu , čo robí , čo kupuje , či sa s niekým stretáva, kto k nám chodí a ja som zaryto mlčala, z čoho boli ďalšie konflikty. Potom som už mala podmienku že na Vianoce iba s mojim otcom u starkých, lebo aj ja so chcela mať pekné Vianoce a iba s otcom, tak ako moji nevlastní súrodenci . Bohužiaľ sa tak nikdy neudialo , tak som tam prestala úplne chodiť a s otcom sa stretávať. Akože načo ? Zle som sa u nich cítila a otec proste mal zákaz sa stretávať mimo ich rodinu a keďže bol z môjho pohľadu zbabelý , tak sme sa nestretávali spolu vôbec a trvá to dodnes. Ja už mám 35 rokov , vlastné deti ktoré ešte nevidel a ani sa na ne nepýtal . S dvoma nevlastnými súrodencami ani obraz ani zvuk , s jednou sestrou sa sem tam navštevujeme , ale zas nič vrúcne. Od nej viem že som bola u nich na dennodennom pretrase a jej matka ma neznášala do špiku kosti a to aj keď som tam už nechodila a nestýkala som sa s otcom a keď som ako dospelá požiadala o zvýšenie výživného lebo som študovala v Prahe , bola som nenažraná sviňa ktorá sa nemala ani narodiť.
@anonym_b721e9 prepáč, ale v tvojom pripade rozhodla tvoja matka. A tiež neviem, či by si sa ty tiež tak nadšene starala o ďalšie dieťa, lebo ako sa tu s obľubou píše, kolko to dieta stoji, plus ešte platila aj vyzivne. Co sa tyka štúdia v Prahe, to s nou súhlasím. VS mame aj na Slovensku, nemusela si nevyhnutné ísť do zahraničia a pýtať na to ďalšie peniaze.
@anonym_b82903 to, ze ma jeho otec novu rodinu, neznamena, ze prenho prestal byt otcom. Ma uplne rovnake pravo s nim travit Vianoce, ako ostatni surodenci. To, ze si k nemu otcova manzelka nenasla cestu, na tom nic nemeni.
@anonym_b721e9 prepáč, ale v tvojom pripade rozhodla tvoja matka. A tiež neviem, či by si sa ty tiež tak nadšene starala o ďalšie dieťa, lebo ako sa tu s obľubou píše, kolko to dieta stoji, plus ešte platila aj vyzivne. Co sa tyka štúdia v Prahe, to s nou súhlasím. VS mame aj na Slovensku, nemusela si nevyhnutné ísť do zahraničia a pýtať na to ďalšie peniaze.
@anonym_b82903 zasnem nad pristupom niektorych zien. to by si aj vlastnym detom takto povedala???
@anonym_b82903 to, ze ma jeho otec novu rodinu, neznamena, ze prenho prestal byt otcom. Ma uplne rovnake pravo s nim travit Vianoce, ako ostatni surodenci. To, ze si k nemu otcova manzelka nenasla cestu, na tom nic nemeni.
@kp7333 naposledy, manželka navrhla, aby boli spolu ako rodina. Nesúhlasí mladý. Tak ma smolu.
Fajn a co ked o par rokov povie dieta ze tato bud budes so mnou doma na vianoce, lebo ja mam narodeniyi alebo sa s tebou nebudem rozpravat, alebo kazde dieta povie ze chce vikend osamote s otcom, zaciatok pruseru je tam, kde sa zacali extra vikendy, vtedy bol chlapec prilis mlady aby to mal zo svojej hlavy, skor mi to pripada, ze matka chlapca takto cez dieta diktuje co chce, a robi problemy, mozno ho chcela na vztah, mozno chcela byt manzelka, ved kedysi to tak fungovalo, zena otehotnela, tak sa mladi zobrali, mozno jej toto nevyslo, a bohuzial dopadlo to takto, v kazdom pripade, muz sa musi prestat hrat na mrtveho chrobaka, a porozpravat sa s mladym ako otec so synom a popracovat na vztahu.
@kp7333 naposledy, manželka navrhla, aby boli spolu ako rodina. Nesúhlasí mladý. Tak ma smolu.
@anonym_b82903 preco by mal chciet travit vianoce s rodinou, v ktorej neciti prijatie?
Inak mam dojem, ze po tymto nickom pise zakladatelka diskusie - ten isty ton a rovnaka zlost srsi z tvojich slov. Nie, macocha nema co davat nevlastnemu synovi ultimata. Rozhodnutie musi prijat otec po dohode s chlapcovou matkou.
Autorka, nenechajte sa vydierať. Toto co chlapec robí, je len zakernost, zlosť, chce vám všetkým len zle, co to tu nikto nevidí? Co myslíš, keby aj bol sam s otcom u babky, co by tam robili? Myslíš, že by sedel na gaučiku, a spievali by spolu koledy? No to iste . Sedel by pred telkou a s mobilom v ruke. Ved je to pubertak preboha, co iné by robil.Jemu neide o tie vianoce, len aby narobil zle v rodine. Pekne mu treba vysvetliť ze otec chce vianoce stráviť doma, so všetkými, čiže aj s ním. Bud tam chce byť, alebo nie. Neustupujte mu. Hádam je to tu každému jasné o co mu ide.
ja to napíšem z pohľadu dieťaťa. Náš príbeh je veľmi podobný . Som dieťa krátkodobého vzťahu , kde to moja mama ukončila keď zistila že je tehotná, usúdila že jej bude lepšie ako slobodnej matke ako byť s mojim otcom . Otec si našiel druhú ženu , oženil sa mali spolu deti. Chodila som k nim ale veľmi nerada, lebo jeho druhá žena sa snažila byť na jednej strane akože moja kamoška, na druhej strane, vždy sa pozerala čo si beriem jesť , ako často a ako veľa, ako dlho sa sprchujem atď. Nikdy mi to nepovedla priamo ale hovorila to môjmu otcovi , že platia na mňa výživné a ešte tu aj jem a veľa, často sa sprchujem atď. Keď som mala 14 rokov odmietla som tam chodiť, práve kvôli nej a deťom ktoré furt vrešťali , šklbali sa o hračky a robili si zle. Posledné Vianoce ktoré som trávila s nimi som mala 14 rokov a nikdy viac. Nebudem tu rozpisovať ale asi len jednu vetu , neustále sa ma vypytovala na moju mamu , čo robí , čo kupuje , či sa s niekým stretáva, kto k nám chodí a ja som zaryto mlčala, z čoho boli ďalšie konflikty. Potom som už mala podmienku že na Vianoce iba s mojim otcom u starkých, lebo aj ja so chcela mať pekné Vianoce a iba s otcom, tak ako moji nevlastní súrodenci . Bohužiaľ sa tak nikdy neudialo , tak som tam prestala úplne chodiť a s otcom sa stretávať. Akože načo ? Zle som sa u nich cítila a otec proste mal zákaz sa stretávať mimo ich rodinu a keďže bol z môjho pohľadu zbabelý , tak sme sa nestretávali spolu vôbec a trvá to dodnes. Ja už mám 35 rokov , vlastné deti ktoré ešte nevidel a ani sa na ne nepýtal . S dvoma nevlastnými súrodencami ani obraz ani zvuk , s jednou sestrou sa sem tam navštevujeme , ale zas nič vrúcne. Od nej viem že som bola u nich na dennodennom pretrase a jej matka ma neznášala do špiku kosti a to aj keď som tam už nechodila a nestýkala som sa s otcom a keď som ako dospelá požiadala o zvýšenie výživného lebo som študovala v Prahe , bola som nenažraná sviňa ktorá sa nemala ani narodiť.
@anonym_b721e9 Strašné 😟 A presne takto to má aj dotyčný chlapec. Chúďatá detí. A macošky sa hrajú na chrumkavé.
@anonym_b82903 preco by mal chciet travit vianoce s rodinou, v ktorej neciti prijatie?
Inak mam dojem, ze po tymto nickom pise zakladatelka diskusie - ten isty ton a rovnaka zlost srsi z tvojich slov. Nie, macocha nema co davat nevlastnemu synovi ultimata. Rozhodnutie musi prijat otec po dohode s chlapcovou matkou.
@kp7333 a prečo by si mal dávať ultimátum? Ak si si nevšimla, tak muz ma rodinu, cize nie ze on sa dohodne s ex a synacikom. On sa ma dohodnúť aj so svojou manželkou a rodinou. To v prvom rade. Lebo oni sú jeho rodina.
Autorka, nenechajte sa vydierať. Toto co chlapec robí, je len zakernost, zlosť, chce vám všetkým len zle, co to tu nikto nevidí? Co myslíš, keby aj bol sam s otcom u babky, co by tam robili? Myslíš, že by sedel na gaučiku, a spievali by spolu koledy? No to iste . Sedel by pred telkou a s mobilom v ruke. Ved je to pubertak preboha, co iné by robil.Jemu neide o tie vianoce, len aby narobil zle v rodine. Pekne mu treba vysvetliť ze otec chce vianoce stráviť doma, so všetkými, čiže aj s ním. Bud tam chce byť, alebo nie. Neustupujte mu. Hádam je to tu každému jasné o co mu ide.
@bielasovicka .. vidí to každá. Len radšej budú kopať do autorky.
@bielasovicka je tu možnosť, že keď tie druhe deti sú menšie, nech je najskôr s nimi a potom, neskôr so starším. Na nejaku hodinku dve. Tiez mame v rodine pubetiakov a vidím to na oslavách, maximálne sa najediaa potom keď nie mobil, tak chcú ísť domov, lebo sa taaak nudia ze az. Neviem, či o niečom takomto autorka písala. Za mna chce len robiť zle, lebo veľmi dobre vie, že brasko ma narodeniny a určite keď otec nebude vtedy doma, tak to medzi nimi spôsobí problémy. Keď už chce byt s nim teda tak veľmi sám, moze byt 25. pripadne. Čistá zakernost.
@kp7333 a prečo by si mal dávať ultimátum? Ak si si nevšimla, tak muz ma rodinu, cize nie ze on sa dohodne s ex a synacikom. On sa ma dohodnúť aj so svojou manželkou a rodinou. To v prvom rade. Lebo oni sú jeho rodina.
@anonym_b82903 pokial su vztahy chlapca s novou rodinou na bode mrazu, nie je dovod nutit ho travit tam Vianoce. Co by z toho mal? Len zbytocny stres. Ten ma uz aj tak z Vianoc, preto ich asi nechce travit s mamou, lebo ta nie je dostatocne "cool" pre 13-rocneho pubertaka. Vsetko je o dohode a kompromisoch, uz tu padlo viacero navrhov, aby bol aj vlk syty, aj ovca vela. Kazdopadne si to s nim musi vykomumunikovat otec, nie macocha, s ktorou ma nulovy vztah. Neviem si predstavit sediet ju spolu s nevlastnym synom za stedrovecernym stolom.
@bielasovicka .. vidí to každá. Len radšej budú kopať do autorky.
@doriiis ja mam pri niektorých komentároch už pocit, ze asi nečítame všetci sú istú temu a diskusiu 😅
@anonym_b82903 pokial su vztahy chlapca s novou rodinou na bode mrazu, nie je dovod nutit ho travit tam Vianoce. Co by z toho mal? Len zbytocny stres. Ten ma uz aj tak z Vianoc, preto ich asi nechce travit s mamou, lebo ta nie je dostatocne "cool" pre 13-rocneho pubertaka. Vsetko je o dohode a kompromisoch, uz tu padlo viacero navrhov, aby bol aj vlk syty, aj ovca vela. Kazdopadne si to s nim musi vykomumunikovat otec, nie macocha, s ktorou ma nulovy vztah. Neviem si predstavit sediet ju spolu s nevlastnym synom za stedrovecernym stolom.
@kp7333 autorka tu niekde písala, že im kradol veci a robil zle. Ze ho maju aj natoceneho. Aj za to môže autorka, ze? Nie zákerné decko zmanipulované jeho matkou. Za mna autorka urobila obrovský kompromis. A nie, v prvom rade sa majú dohodnúť oni doma, v kruhu rodiny. Nebude ich dirigovat niekto, kto do ich rodiny ani nepatrí.
@doriiis ja mam pri niektorých komentároch už pocit, ze asi nečítame všetci sú istú temu a diskusiu 😅
@bonboniera ... Tak vieš. Z cudzieho krv netečie. Ja netvrdím, že možno autorka a jej manžel naisto nespravili nejaku chybu. Ale pri čítaní niektorých komentárov je úplne jasné, že nikdy okolo zámeru poradiť autorke ani nešli.
@kp7333 na popud matky im z domu chlapec kradol veci, lebo "patria jemu", na ich deti (svojich súrodencov) sa vyjadril, že by ich malo zraziť auto - písala to tu niekde autorka, a keď sa autorka rozhodla s ním ísť psychológovi, aby im pomohol problémy vyriešiť, tak chlapec na ňu rozprával jej deťom, že je švihnutá a preto chodí cvokárovi. Takže ja sa pýtam, prečo by tie 3 deti mali chcieť tráviť čas s niekým takým, ako je dotyčný chlapec? Dostal pozvánku na Vianoce? Dostal.
Sú to u nich nie len Vianoce, ale aj narodeniny potomka a pozvaní boli aj svokrovci, takže čo? Manžel sa má zdekovať a uprednostniť jedno dieťa pred CELOU svojou rodinou, lebo mladý nevie čo od dobroty?
@anonym_autor na Štedrý deň by mal muž dve večere u babky aj doma, keď sa neviete zblížiť vtedy s 11r dieťaťom.Ten chlapec aj žije s matkou či babkou?Verím mu, že nie je nadšený z macochy a 3 ďalších malých súrodencov.Ten zoznam čo si spravila je otrasný.Dufam, že taky robíš aj svojim deťom.Co ste si zariadili to máte.Chudak muž
@kp7333 na popud matky im z domu chlapec kradol veci, lebo "patria jemu", na ich deti (svojich súrodencov) sa vyjadril, že by ich malo zraziť auto - písala to tu niekde autorka, a keď sa autorka rozhodla s ním ísť psychológovi, aby im pomohol problémy vyriešiť, tak chlapec na ňu rozprával jej deťom, že je švihnutá a preto chodí cvokárovi. Takže ja sa pýtam, prečo by tie 3 deti mali chcieť tráviť čas s niekým takým, ako je dotyčný chlapec? Dostal pozvánku na Vianoce? Dostal.
Sú to u nich nie len Vianoce, ale aj narodeniny potomka a pozvaní boli aj svokrovci, takže čo? Manžel sa má zdekovať a uprednostniť jedno dieťa pred CELOU svojou rodinou, lebo mladý nevie čo od dobroty?
@weleda123 toto je verzia macochy. ktovie, aku by sme dostali od chlapca, ci jeho matky. Neverim, ze by niektora matka nahovarala svoje dieta kradnut.
Zakladatelka temy je ocividne zaujata, brala by som jej vyhlasenia s rezervou. A stale tvrdim, ze vsetko je o dohode a kompromisoch. Na mieste otca by som sa nenechala manipulovat ani manzelkou, ani synom. Ale dohodla sa s matkou chlapca na kompromisnom rieseni.
@weleda123 toto je verzia macochy. ktovie, aku by sme dostali od chlapca, ci jeho matky. Neverim, ze by niektora matka nahovarala svoje dieta kradnut.
Zakladatelka temy je ocividne zaujata, brala by som jej vyhlasenia s rezervou. A stale tvrdim, ze vsetko je o dohode a kompromisoch. Na mieste otca by som sa nenechala manipulovat ani manzelkou, ani synom. Ale dohodla sa s matkou chlapca na kompromisnom rieseni.
@kp7333 rozhodnutia co a ako bude ma v prvom rade robiť so svojou ženou. Mne by raz muz akoze oznamil, ze dohodol som sa s ex na tom ze na vianoce bude s jej synom, tak by tam s nim už mohol ostat aj na stalo.
cele je to blbosť, syn ide na Štedry den s otcom a babkou a jeho mama bude sama sedieť za vianočnym stolom a suhlasiť s tymto prerozdelenim...muž pojde od rodiny a 4 ludi, z toho jedno dieťa ma narodeniny, chlapcova mama bude sama sedieť za stolom, a chlapec odide z domu k babke s ocom...by som chcela vidieť, ktory dospely je taky debil, žeby s tym súhlasil
@kp7333 rozhodnutie je v prvom rade na mužovi a jeho PRÁVOPLATNEJ MANŽELKE, nie na exke, s ktorou už nie je 13 rokov. Má doma 3 deti a bude tam mať aj rodičov. Nie, absolútne nie je ok, aby otec v ten deň odchádzal z domu len pre rozmar pubertiaka, ktorý sa ho snaží citovo vydierať. Teraz keď si zvyšné 3 deti tiež postavia hlavy, že aj oni chcú otca len pre seba počas sviatkov, tak ten sa rozkraja, alebo bude mince hádzať? Kompromisné riešenie je len jedno jediné - že chlapec príde k otcovi domov. V opačnom prípade si môže hovieť pri mame.
@bielasovicka Myslis? Myslis, ze chlapec nema co ine robit, iba svojmu otcovi a novej rodine prieky?
Baby, kolkokrat sa tu pise, ked si niektora fakt nevychadza so svokrou - ze vsak tam nechod, len muza a deti posli- A tu zrazu radite, ze sa ma mlady prisposobit tam, kde sa neciti dobre.
@kp7333 rozhodnutie je v prvom rade na mužovi a jeho PRÁVOPLATNEJ MANŽELKE, nie na exke, s ktorou už nie je 13 rokov. Má doma 3 deti a bude tam mať aj rodičov. Nie, absolútne nie je ok, aby otec v ten deň odchádzal z domu len pre rozmar pubertiaka, ktorý sa ho snaží citovo vydierať. Teraz keď si zvyšné 3 deti tiež postavia hlavy, že aj oni chcú otca len pre seba počas sviatkov, tak ten sa rozkraja, alebo bude mince hádzať? Kompromisné riešenie je len jedno jediné - že chlapec príde k otcovi domov. V opačnom prípade si môže hovieť pri mame.
@weleda123
@kp7333 Aj keby to bola pravda a syn je zakerny a problemovy, ja nevidim suvis s tym, preco by mal byt povinny travit vianoce v kruhu novej rodiny. Jednoducho ona si brala chlapa so zaväzkami a ako tu uz niektoré pisali, asi by bolo fer, aby jedny vianoce travil so synom a druhe s dalsimi detmi. Ja som sa na to autorky pytala a nereagovala.
@anonym_b82903 Ani mne by sa nepacilo, keby muz prisiel domov a povedal mi, ze dohodol som sa s ex, ze.... ale bohuzial to uz so sebou druhe manzelstvo prinasa. Jasne, asi by bolo prirodzene ze najprv to doma preberie so sucasnou partnerkou, ale keby nakoniec nebolo ineho riesenia, ako take, ze ide za najstarsim, tak aj nova partnerka by to mala chapat. Mne osobne pridu vsetci traja trosku mimo. Ex, ak je pravda, co o nej autorka tvrdi (aj ked je to reprodukcia jej manzela), syn asi tiez je poznaceny a autorka detto nie je ok - ten zoznam co napisala, to som v zivote take nevidela. On ma plat 1700 ciste a ma 4 deti, tiez to neni uplne ok.
@weleda123 Takato sitzuacia sa da kludne zmanipulovat vopred a potom tym sikovne argumetnovat - ze ale drahy, ale uz vsetci ku nam pridu, iba ten tvoj najstarsi uz zase robi problemy. Dpc, delit sa o tatka cely zivot.
Bohvie jak to cele je, to tych prvych 5 rokov co ho nemali, tak ex branila? Ci kde bol problem? Neverim, ze by sud hned neodklepol muzovi aspon kazdy druhy vikend a natahoval to 5 rokov!!! A potom sleh, da tam rovno striedavku, chudakovi chlapcovi. Akoze toto je cele zle a ozaj si vsetci traja dospeli mozu pogratulovat, ako to zbabrali.
A nejdem sa zastavat, ale zo ziarlivosti moze fakt 7-8 rocne dieta nieco slohnut, a nemusi to byt huckanie ex. Autorka robi strasne vela domnienok. Mozno najstarsi videl rozdiely, z ktorych mu bolo smutno. Otazka, ako sa s nim pracovalo? Kolko mal rokov, ze odmietol ist k psychologovi? Otec ho predsa moze zobrat aj bez suhlasu ex. Chyba tu vela faktov, podla mna.
@anonym_autor kolko z tych deti zijucich vo vasej domacnosti su vase spolocne? Neverim,ze vsetky. Ze ty si mala nejake dieta uz svoje a preto ti nevadil chlap, ktory klame, ktory ma holu rit a nevysporiadany vztah s ex a so synom.divim sa, ze ti tu zeny papaju tie tvoje vymysly. Dieta, ktore bolo 5 rokov bez kontaktu s otcom by do striedavky nikdy neslo, neschvalil by to ziaden sud, neodporucala by to kolizna ani psycholog. Taketo stretavanie ma svoju postupnost. Rovnako ako ked sa rusi striedavka tak sa neprechadza na stretavanie 2 vikendy v mesiaci. Len panboh vie, v com vsetkom klames a z dietata tu robis netvora a zo seba ustretovu, vludnu, ochotnu druhu matku. Nie div, ze k vam to dieta nechce chodit, staci citat tie tvoje vyplody a clovek si urobi o tebe usudok. Tak ako vase dieta moze byt s otcom kedykolvek, aj to prve dieta ma pravo chciet byt s otcom. Hoci aj na vianoce. Kolkokrat na vianoce bolo s otcom vase dieta a kolkokrat jeho syn. Oslavu narodenin si urobte doobeda a poobede nech je otec so svojim synom.
@anonym_autor nechala by som nech si chlapec užije otca,hotovo bodka.
Neexistuje , aby muž so mnou a s našimi spoločnými deťmi nebol na Vianoce . Ja by som napríklad ani nedovolila , aby mi muž každý druhy víkend odchádzal z domu . To kde sme . Lebo jeho prvý syn si to želá ?! Toto všetko je cisto manipulácia chlapcovej matky . Áno , chlapca je mi ľúto , ale za to nebudú trpieť ešte aj moje deti . A 400€ je naozja nadpriemerne výživné na slovenské pomery , tak sa tu netvarme , že každej jednej z nás by to bolo jedno . Veď koľko je tu diskusii a matky sú radi , keď dostanu na dieťa 200€ . Treba prehodniť. celkove fungovanie , nie riešiť iba jeden deň v roku . A nie chlapec bude dávať ultimáta otcovi , to čo z neho vyrastie . A hlavne sa čudujem chlapcovej matke . To ona akože nechce byt na Vianoce so synom ? Ona bude kde ? Sama doma ? Celé zvláštne z jej strany . Ja mám toez dcéru z predchádzajúce vzťahu a srdce by mi puklo , keby dcéra so mnou nebola na Vianoce . Za celých 20 rokov sa mi to našťastie nestalo .
cele je to blbosť, syn ide na Štedry den s otcom a babkou a jeho mama bude sama sedieť za vianočnym stolom a suhlasiť s tymto prerozdelenim...muž pojde od rodiny a 4 ludi, z toho jedno dieťa ma narodeniny, chlapcova mama bude sama sedieť za stolom, a chlapec odide z domu k babke s ocom...by som chcela vidieť, ktory dospely je taky debil, žeby s tym súhlasil
@karolinakr prečo by mala byť chlapcova mama sama? Čo keď chlapec každé Vianoce trávi s mamou a jej rodičmi ? Čo keď mu druhí starí rodičia niečo sľúbili keď bude u nich na Vianoce. 13 ročný chlapec je ľahko ovplyvniteľní . A autorka odpovedá iba na otázky ktoré sa jej páčia.

@anonym_b721e9 niečo na tom.moʻže byť, ale ty si trvala na tom, že to musi byt vylučne na Štedry večer? ja by som sa neopovažila mat takuto požiadavku, mňa by rodičia hned zrušili , ale spravit si štedry deň inokedy s tou babkou a otcom, to by šlo
@karolinakr skus sa vzit do role tohto chlapca. zrejme cely zivot tuzil stravit stedry vecer v kruhu uplnej rodiny, v blizkosti otca. Obzvlast v puberte chlapci potrebuju muzske vzory, vtedy prirodzene inklinuju viac k otcovi ako k mame. O to viac ho boli, ked sa citi odmietany. Neverim, ze sa neda v tomto pripade dohodnut kompromis.