icon

Rodinný konflikt kvôli Vianociam a nemanželskému dieťaťu

27. sep 2025

Je tu veľa podobných tém, no aj tak napíšem. Sme klasická rodina. Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa, chlapec má už 13. Skúšali sme spolu žiť - striedavo. Chalan robil zle mne aj našim deťom. Skúšali sme psychológa, rozhovory, nefungovalo to. Už asi 2 roky k nám nechce chodiť. S mužom sa stretáva každý druhý víkend. Chodia k starým rodičom, na výlety. On a môj muž bez nás, lebo ja a naše deti sme pôvod všetkého zla (podľa chalana) on nás nenávidí a podobne reči. Ja som už rezignovala kašlem na to. Blížia sa Vianoce. Chalan chce, aby bol jeho otec na štedrý deň iba s nim u starej mamy. Ja s tým nesúhlasím, lebo náš syn má v štedrý deň narodeniny a su Vianoce chcem aby sme boli spolu ako rodina. Tak som navrhla nech príde chalan k nám a sme spolu všetci, lenže on nesúhlasí a vyhráža sa môjmu mužovi, že ak nebude iba s nim na Vianoce už sa s ním nebude stretávať. Som s toho nešťastná. Lenže ustúpiť nechcem, no nechcem sa ani hádať.

anonym_ff26a9
29. sep 2025

Manzel ma 16 rocneho syna, tiez sme si presli niecim podobnym. Jednoducho s nim plieskala tak puberta, ze sa s nim nedalo vydrzat. Otca vydieral, mojim detom a jeho surodencom hovoril, ze ich ocko nelubi. Bolo to fakt peklo. Jedine co ti poradim je, vydrzat. Je to asi take obdobie. Teraz je starsi, rozumnejsi, je vzdy vitany. Ja ho mam rada ako vlastneho, podla mna mame fajn vztah aj ked pred par rokmi som nechapala a bola z neho na prasky.

anonym_e1f4a3
29. sep 2025

@anonym_autor v 13tich vidí ozaj len tu svoju bolest a nič viac... treba najst kompromis aby nepochyboval že ho otec lubi, ale učil sa, že musi otcovi dovoliť žit svoj život tiež

kaca222
29. sep 2025

Podľa mňa to chce kompromis. To, že by bol syn u vás proti svojej vôli nie je kompromis. Jedny Vianoce nech je s ním 24, druhé 25. Alebo rozdeliť deň na polovice, napríklad do druhej bude so synom, do večera potom s vami.

karolinakr
29. sep 2025
@sendy1977

@karolinakr prečo by mala byť chlapcova mama sama? Čo keď chlapec každé Vianoce trávi s mamou a jej rodičmi ? Čo keď mu druhí starí rodičia niečo sľúbili keď bude u nich na Vianoce. 13 ročný chlapec je ľahko ovplyvniteľní . A autorka odpovedá iba na otázky ktoré sa jej páčia.

@sendy1977 že bude jeho mama travit Vianoce s ex, s ktorym sekla vzťah, hned ako otehotnela? väčší fór som nepočula

karolinakr
29. sep 2025

Ja len nerozumiem, prečo nemôže travit čas s otcom a babkou napr.na prvy sviatok vianočný, ak si potrpi na darčeky tak den pred Štedrym večerom, a dostane darčeky, ktore si potom na štedry deň otvori, alebo 2 dni pred, ja naozaj nerozumiem, prečo je otazka života a smrti, aby boli apolu 24.12.. jeho otec ma novu rodinu s 3 deťmi, to ma ako manželku a deti nechat samych? keby mi toto tatko spravil, tak by som si myslela, že sa zblaznil
ešte pripada v úvahu stretnut sa na Štedry deň doobeda, a potom od obeda je otec spolu so svojou rodinou...neviem ake ma zvyky otec v novej rodine, niekde sa zdobi stromček doobeda, niekde len vari obed a deti pozeraju rozpravky alebo viažu salonky
neviem ako inač by sa toto dalo riešiť

sendy1977
29. sep 2025
@karolinakr

@sendy1977 že bude jeho mama travit Vianoce s ex, s ktorym sekla vzťah, hned ako otehotnela? väčší fór som nepočula

@karolinakr jasne to sa môže stáť iba v amerických filmov. Ja som narážala na to, že prečo by mala byť chlapcova mama sama na Vianoce. Veď aj chlapcova mama ma zrejme nejakú rodinu.

ukgirls
29. sep 2025

dieta neries - to si ma usmernit manzel .. ale doma si uprac- muzovi daj jasne najavo ze nielen prvorodeny synje syn.ale aj ten vas spolocny a bude mat narodeniny .. ty si dala navrh aby bol s vami a teraz cakas aj ustretovost od muza.. bud to poriesi alebo nech ide .. ale s tebou mavat nebude tak ako syn s nim .. proste inak to neporiesis..bud budete stale ustupovat a ten maly vitazit,alebo konecne mu ukazete ze dospely sa maju respektovat

karolinakr
29. sep 2025
@sendy1977

@karolinakr jasne to sa môže stáť iba v amerických filmov. Ja som narážala na to, že prečo by mala byť chlapcova mama sama na Vianoce. Veď aj chlapcova mama ma zrejme nejakú rodinu.

@sendy1977 mysliš mamu, sestry a tak? alebo noveho muža a dalšie dieťa? to sme sa nedozvedeli...len vieš, keby chalan odišiel z domu kvôli otcovi, aj mame to nemusi dobre padnúť

sendy1977
29. sep 2025
@karolinakr

@sendy1977 mysliš mamu, sestry a tak? alebo noveho muža a dalšie dieťa? to sme sa nedozvedeli...len vieš, keby chalan odišiel z domu kvôli otcovi, aj mame to nemusi dobre padnúť

@karolinakr jasne ani mame by sa to zrejme nepáčilo, a možno by mu to ani nedovolila. A možno ani chlapcova mama nevie, čo mladý skúša na otca.

karolinakr
29. sep 2025
@sendy1977

@karolinakr jasne ani mame by sa to zrejme nepáčilo, a možno by mu to ani nedovolila. A možno ani chlapcova mama nevie, čo mladý skúša na otca.

@sendy1977 nech mu to zatrhne a problém bude vyriešený 😀

sima524
29. sep 2025

By som chcela vedieť ktorá z komentujúcich ma nemanželské dieťa keď sa dokáže takto vyjadrovať o autorke..

oblecenie99
29. sep 2025

Autorka, išla by som do kompromisu (už som to tuším aj písala pôvodne) typu pol dňa s ním, pol dňa s vami. Ani ty nechceš mať doma nadurdene dieťa, s ktorým nevychadzate dobre (načo si kaziť vzájomne Vianoce), ani on nechce byť s Vami. Ty sa s deťmi pripravíš cez deň, muža pošli,nech je so synom, a večer bude váš.Win win. Ja ti dávam za pravdu, teda v Tom, že vôbec ale že vôbec sa nestotožňujem s tým, ako ti tu naložili, ale model, ktorý popisujem vyššie je asi minimálny v Tom smere, že máš chlapa aj s inými záväzkami, tak s niečím takým sa proste počíta.

anonym_16023c
Autor odpoveď zmazal
myfair80
30. sep 2025

@anonym_autor
Mam tiez 13 roc syna s jeho otcom nezijeme spolu. od 7 rokov chce byt s otcom tiez na Vianoce .Bolo to pre mna neprijatelne ze vianoce travim sama kazdy rok nakolko nemam partnera boki to velmi bolestive roky.Az minuly rok sa udialo inak zacala som chodit do kostola a pochopila som situaciu inak. Podotykam ze moj syn sa asi 3krat do roka stretava s otcom na jar leto a vianoce lebo zije v nemecku.Takze ak chce travit cas s otcom a je stastny tak nech ide ja ho mam po cely rok.a aspon si oddychnem už to berem tak....Mali by ste sa dohodnut ze jeden den je nech s nemanzelskym synom a druhy den s vasou rodinou tak by to bolo fér.popripade ho pozvat ak odmietne nic sa nedeje.prajem vsetko dobre a dufam ze sa vsetko pekne vyriesi

vanilka83
30. sep 2025
@klip0

A keby muz večeria dva krát ? Aj s vami a aj s ním ? Rátam že máte ešte malé dieťa, tak najskôr doma a potom neskôr so synom. Povedzme s ním o ôsmej. A potom by sa vrátil domov

@klip0 presne aj môj otec to tak robí...sú s mojou mamou rozidení,tak my veceriame s bratom a mamou a otec so svojou novou rodinou,keď si oni rozdajú darčeky otec príde potom k nám...už to tak mame zaužívané roky a funguje to perfektne všetci sú spokojní aj sa vsetci najeme spolu aj darčeky rozdame. Zaviedli sme to tak,ze otec veceria okolo 5tej my až okolo 7mej.

anonym_61c49d
30. sep 2025
@karolinakr

Ja len nerozumiem, prečo nemôže travit čas s otcom a babkou napr.na prvy sviatok vianočný, ak si potrpi na darčeky tak den pred Štedrym večerom, a dostane darčeky, ktore si potom na štedry deň otvori, alebo 2 dni pred, ja naozaj nerozumiem, prečo je otazka života a smrti, aby boli apolu 24.12.. jeho otec ma novu rodinu s 3 deťmi, to ma ako manželku a deti nechat samych? keby mi toto tatko spravil, tak by som si myslela, že sa zblaznil
ešte pripada v úvahu stretnut sa na Štedry deň doobeda, a potom od obeda je otec spolu so svojou rodinou...neviem ake ma zvyky otec v novej rodine, niekde sa zdobi stromček doobeda, niekde len vari obed a deti pozeraju rozpravky alebo viažu salonky
neviem ako inač by sa toto dalo riešiť

@lenka.25 Ja by som tiez nestrpela, aby muz bol na vianoce inde, a preto si urcite nebudem hladat muza, ktory uz ma deti z predosleho vztahu. Ty si podla vsetkeho v partnerstve druhykrat. Ty nedovolis muzovi, aby sa venoval svojmu predoslemu potomkovi individualne? Tebe nevadi, ze tvoje deti (vase spolocne, alebo ako to mate) maju svojho tatka individualne kedy chcu a druhe taku moznost nema? Tvoja dcera z predosleho vztahu to ma ako, ta z otcom netravi individualny cas?
@kaca222 Presne tak. Ludia zjavne nevedeia, co je to kompromis. Kompromis urcite nie je, ze moze prist ku nam, ze moze byt rad, ze mu to dovolime a vychadzame mu v ustrety, ak to on sam nechce. Kompromis nie je ani urobit tak, ako si zela vyhradne on. Isty psycholog povedal, ze kompromis je vlastne vec, kedy nie su spokojne ani jedna strana. Cize inymi slovami, neustupi sa ani jednemu a spravi sa nieco "medzi tym" - nieco ine.
@karolinakr A keby si bola ty to rozvedene dieta? Pozri sa na to z tohto uhla. Tebe by nevadilo, ze tvoj otec je kazdy Stedry vecer so svojou novou rodinou a ty musis pockat, az si teda spravi cas 25.? Ze si piate kolo u voza? A ze je to tak kazdy rok? Je to chlapec. Otca potrebuje, obzvlast v tomto veku. Potrebuje asi citit, ze otcovi na nom zalezi.

A este k tej ex. Nechce sa mi verit, ze niekto si parkrat zasexuje, otehotnie a posle partnera do haja, ze tak teda alimenty. Tam tiez nieco nehra. To by on musel byt snad mega kreten, ze ho apriori odmietla. A nesla ani na potrat. Potrebovala len darcu spermii? Keby som mala takyto plan, tak tehotenstvo zatajim a o ziadne alimenty nestojim. Proste to dieta by bolo "iba" moje, ak by mi islo len o to, ze mi tikaju bio hodiny a uz jedno s kym.

mnamko
30. sep 2025

@anonym_autor tak vy si spravte štedrú večeru na obed a potom nech muž ide zo synom ku babke, veď presný čas neni rozhodujúci,mi žijeme v zahraničí a keď sme chceli byt na štedrý deň na Slovensku tak sme si spravili štedrý deň 23 a vnoci sme cestovali.Nic sa nestalo

lenka.25
30. sep 2025
@anonym_61c49d

@lenka.25 Ja by som tiez nestrpela, aby muz bol na vianoce inde, a preto si urcite nebudem hladat muza, ktory uz ma deti z predosleho vztahu. Ty si podla vsetkeho v partnerstve druhykrat. Ty nedovolis muzovi, aby sa venoval svojmu predoslemu potomkovi individualne? Tebe nevadi, ze tvoje deti (vase spolocne, alebo ako to mate) maju svojho tatka individualne kedy chcu a druhe taku moznost nema? Tvoja dcera z predosleho vztahu to ma ako, ta z otcom netravi individualny cas?
@kaca222 Presne tak. Ludia zjavne nevedeia, co je to kompromis. Kompromis urcite nie je, ze moze prist ku nam, ze moze byt rad, ze mu to dovolime a vychadzame mu v ustrety, ak to on sam nechce. Kompromis nie je ani urobit tak, ako si zela vyhradne on. Isty psycholog povedal, ze kompromis je vlastne vec, kedy nie su spokojne ani jedna strana. Cize inymi slovami, neustupi sa ani jednemu a spravi sa nieco "medzi tym" - nieco ine.
@karolinakr A keby si bola ty to rozvedene dieta? Pozri sa na to z tohto uhla. Tebe by nevadilo, ze tvoj otec je kazdy Stedry vecer so svojou novou rodinou a ty musis pockat, az si teda spravi cas 25.? Ze si piate kolo u voza? A ze je to tak kazdy rok? Je to chlapec. Otca potrebuje, obzvlast v tomto veku. Potrebuje asi citit, ze otcovi na nom zalezi.

A este k tej ex. Nechce sa mi verit, ze niekto si parkrat zasexuje, otehotnie a posle partnera do haja, ze tak teda alimenty. Tam tiez nieco nehra. To by on musel byt snad mega kreten, ze ho apriori odmietla. A nesla ani na potrat. Potrebovala len darcu spermii? Keby som mala takyto plan, tak tehotenstvo zatajim a o ziadne alimenty nestojim. Proste to dieta by bolo "iba" moje, ak by mi islo len o to, ze mi tikaju bio hodiny a uz jedno s kym.

@anonym_61c49d samozrejme že sa stretávajú individuálne , ale nie každý druhy víkend mi muž neodíde a netravi čas len so svojim prvorodeným. A prečo ? Pozri , ja ani moje deti sme im prvú rodinu nerozbili , neviem prečo by mala naša spoločná dcéra tráviť každý druhy víkend bez otca ? A nie , ani raz nenapadlo mojho muža , aby ma nechal s našou dcérou na Vianoce samu . Toto si mala rozmyslieť jeho prvá žena , keď sa chodila k.rvit a nie , že ona ešte nemá boha pri sebe , ešte mi chcela diktovať čo a ako to bude u nás fungovať , keď bude ich syn u nás . Tak to teda sakra narazila. A svojmu mužovi som rovno povedala , buď ja budem na prvom mieste , alebo v jeho živote nebudem figurovať vôbec . Ultimátum .. nie , to je fakt . Tak ako ja som si bola vedomá , že ma dieťa z prvého manželstva , tak on si bol vedomí , že ja druhé husle nikdy hrať nebudem . Jeho syn je u nás kedykoľvek vítaný .
Moja dcéra z prvého vzťahu keď chodí ku svojmu otcovi , tak trávi čas len s ním , nakoľko on nemá inú rodinu , čiže toto sa absolútne porovnávať nedá .

karolina196
30. sep 2025

@autor Nečítala som celú diskusiu.Iba začiatok a tvoje odpovede.No,niektoré ti dobre naložili.Neviem nejak poradiť,lebo do tohto nikto nevidí,ale toto odznie asi až keď skončí puberta.Je pravdepodobné,že chlapcove správanie je podmienené matkou.Jej výchova a cieľ k otcovi nebol správne vedený,takže tu je výsledok.
400e na dieťa je slušné výživné a tie,ktoré si to nemyslia,tak majú smolu,lebo bežne sa toľko výživné nedáva.Matka má mať aj vlastný príjem,takže aj keby mala 1000e mesačne,tak z toho musí vyžiť aj keby nechcela.Z jej strany to môže byť len závisť,že máte viac,tak vám to chce nejak rozbiť.Za tie roky jej nič nebránilo si nájsť nového partnera a žiť normálnym životom a viesť svojho syna k tomu,že ma dobrého otca.Ale ak je to zakomplexovaná a labilná ženská,ten chlapec sa nebude mať až tak dobre,lebo zničila budovanie vzťahu otec-syn...

lenka.25
30. sep 2025
@anonym_61c49d

@anonym_61c49d a podľa tvojej logiky, by som zas ja mala nechať každý druhý víkend a každé druhé Vianoce spoločnú dcéru s mužom a ja tráviť tento čas len s mojou dcérou z prvého vzťahu .

simca06022011
30. sep 2025

@anonym_autor necitala som este diskusiu, tak len k uvodnemu: dala by som muzovi jemne "ultimatum", ze si to so synom vyriesi, uz to ze 2vikendy v mesiaci travi mimo, mimo mna a svojich deti je pre mna dost... Len za to, ze ma proste egoistickeho mozno proste len ublizeneho pubertaka pri sebe a pristal na jeho hru. Ja by som zase povedala, ze ak nebudeme normalne fungovat ako rodina, vianoce bude mimo, rozvedieme sa my = a co potom spravi chlap? JE vobec chlap, dokaze doma obrazne povedane, tresnut do stola a povedat, ze vecerat sa na vianoce bude tu, ja som hlava rodiny a povedal som, a budeme po kope, ci sa ide pokakat zo synacika a jeho mamicky? vsak nech vezme babku, dedka, syna a vecerat budete spolu a potom nech ide k babke/mame kam len chce, ak nechce u vas prespat. Ale podla mna by si to ten muz mal vyriesit a nie na ukor novej rodiny. Mal by naucit syna proste prijat fakt ze ste "vacsia" rodina.

Na tvojom mieste prestenem chlapca ale odcudzovat, preco to dieta ma a s kym, to je len tvoj prizemny nazor druhej zeny v jeho zivote, ze to bolo kvoli peniazom. A na tento nazor uplne zabudnem byt tebou. Ono kazda minca ma dve strany, na to nezabudni.

anonym_402fa1
30. sep 2025
@lenka.25

@anonym_61c49d a podľa tvojej logiky, by som zas ja mala nechať každý druhý víkend a každé druhé Vianoce spoločnú dcéru s mužom a ja tráviť tento čas len s mojou dcérou z prvého vzťahu .

@lenka.25 Tvoj muž vyháňa svojimi rečami tvoju staršiu dcéru, pre neho cudziu osobu, z domu? Vyčísľuje, koľko zje a koľko stojí peňazí? Vyjadruje sa o nej, že je to omyl narodený ani nie zo vzťahu, ale preto, že si bola mladá a sprostá a sexovala si s nejakým hlupákom, s ktorým si ani nemala vzťah? Prísne ju oddeľuje od druhej, vlastnej dcéry, ktorá je tá pravá a s ňou je on aj skutočná rodina? Predstav si, ako sa cíti ten chlapec v tej rodine a predstav si, že na jeho mieste je Tvoja dcéra. Predstav si, že takto by sa k nej správala druhá žena jej biologického otca a tvoja dcéra by strašne chcela byť s otcom a žiadneho iného by nemalla, ani náhradného, len tohoto slabocha a jeho žiarlivú manželku.

lenka.25
30. sep 2025
@anonym_402fa1

@lenka.25 Tvoj muž vyháňa svojimi rečami tvoju staršiu dcéru, pre neho cudziu osobu, z domu? Vyčísľuje, koľko zje a koľko stojí peňazí? Vyjadruje sa o nej, že je to omyl narodený ani nie zo vzťahu, ale preto, že si bola mladá a sprostá a sexovala si s nejakým hlupákom, s ktorým si ani nemala vzťah? Prísne ju oddeľuje od druhej, vlastnej dcéry, ktorá je tá pravá a s ňou je on aj skutočná rodina? Predstav si, ako sa cíti ten chlapec v tej rodine a predstav si, že na jeho mieste je Tvoja dcéra. Predstav si, že takto by sa k nej správala druhá žena jej biologického otca a tvoja dcéra by strašne chcela byť s otcom a žiadneho iného by nemalla, ani náhradného, len tohoto slabocha a jeho žiarlivú manželku.

@anonym_402fa1 ale toto všetko čo tu ty opisuješ, si si len ty vydedukovala na základe ničoho . To že autorka napíše koľko platí muž výživné , neznamená , že to chlapcovi vyčíslujú , koľko ich stojí peňazí .
Ale aby som odpovedala , takto ako to opisuješ ty , tak s takým mužom by som neostala a už vôbec by som, sním nemala spoločného potomka . len ja si nemyslím, že to je takto a ty si z toho urobila najhorší možný scenár, aký len existuje .

anonym_7a00e2
30. sep 2025
@anonym_61c49d

@anonym_61c49d ja som rozvedene dieta, aj otcima mam a z jeho strany nevlastnu sestru... a taketo cirkusy sa nikdy u nas nerobili, vsetci travili cas spolu (a dokonca taketo vzory aj v sirsej rodine a mojom okoli su, proste chodia vsetci vsade). Ked prisla ona ku nam tak s nami, ked sme isli my k otcovi, tiez sme travili normalne cas a vylety s jeho zenou... TO JE NORMALNE a nie vyclenovat sa a nie tvarit sa ze som ja sam, najdolezitejsi, a so mnou budes a mne sa budes venovat a dupi dupi. NIE.
Toto moze byt podmienene recami matky (alebo niekoho z druhej starny rodiny, pripadne s chlapcom sa davno neprebralo, ake ma postavenie kde v rodine a ma zly po cit v podsate uz z principu vsade) a proste averziou celkovo k faktu, ze otec ma novu rodinu, viem si to predstavit, zazili sme = ocko ma novu rodinu a teba ma za nic, a tebe nech sa venuje, ty sa s nimi nemusis kamaratit, nechod k nim, chod k babke a otec nech pride, pytaj si na toot a hento od otca, ved on ma dalsie deti a dava im, nech da aj tebe, ty si nic.. bla bla... vymyvanie mozgov funguje. TU je na mieste aby si to dospeli vyriesili, ale problem moze byt, ze to mali urobit hned od zaciatku.

drahomirrra
30. sep 2025

Ste sa tu dobre podaktoré opustili. Nechuťáčky fakt, len naložiť autorke, aby ste sa cítili lepšie, v realite musíte mať strašne nahovno životy. Chudiny anonymné.

Na komentároch je jasne vidno, ktoré "anonymy" sú vlastne ohrdnuté prvé manželky, partnerky. Rozoberať tu sexovanie muža s prvou partnerkou, čo k nej cítil a necítil, hoci je to uzavretá kapitola a muž je dávno ženatý s inou, to je niečo nechutné.

Má novú rodinu, má ženu, ktorú si za manželku vybral, má ďalšie tri deti. Všetky sú seberovné, prečo by mal mladý mať otca sám pre seba? Lebo si to rozkázal?! Pritom dostal pozvánku k spoločnému stolu so súrodencami? A to má akože čo znamenať??!

O dva roky povie čo? Že spoločná dovolenka tri týždne iba sami dvaja, lebo inak sa nebude stretávať? Keby som ja v 13 určovala tempo tatkovi, asi by som veľmi rýchlo bola skončila. Vám asi drbe niektorým a to veľmi slušne, chudák chlapec? Keď otec normálne platí výživné a plní súdom stanovené podmienky? AJ ja som hocikedy chcela otca iba pre seba, hold, mám sestru, akože teraz čo? Vyhodíme ju z okna? Aby som bola za stolom len ja a rodičia? A to som z normálnej rodiny, nie rozvedenej. Princíp je úplne rovnaký, mnoho pokrvných súrodencov sa nemusí, nie to Boh nepokrvných.
Teda na dospelé ženy ste dobre mimo.

vanilka83
30. sep 2025
@lenka.25

@anonym_402fa1 ale toto všetko čo tu ty opisuješ, si si len ty vydedukovala na základe ničoho . To že autorka napíše koľko platí muž výživné , neznamená , že to chlapcovi vyčíslujú , koľko ich stojí peňazí .
Ale aby som odpovedala , takto ako to opisuješ ty , tak s takým mužom by som neostala a už vôbec by som, sním nemala spoločného potomka . len ja si nemyslím, že to je takto a ty si z toho urobila najhorší možný scenár, aký len existuje .

@lenka.25 ale potom nerozumiem, ty nechceš hrať druhé husle,ale pritom si si urobila dieťa s rozvedenym,ktorý má už svoje deti z predošlého vzťahu. A ako ma prísť k tomu to dieťa z jeho orveho vzťahu. Veď ty píšeš,že nemôžeš tolerovať,aby nebol s vami na Vianoce a aby bol každý druhý víkend preč kvôli svojmu dieťaťu z prvého vzťahu. Veď to isté potom predsa odopieras tomu jeho prvému dieťaťu. Si pekný sebec. Takže jeho prvé dieťa nie je s tvojim mužom nikdy ani na vianoce a ani nemá možnosť ísť so svojím otcom na stanovacku, dovolenku,víkend?Na čo si ženy beriete mužov s deťmi,keď potom odopierate všetko ich prvym deťom,aby mali vaše spoločne deti svojho tatinka. Tie deti z prvých vzťahov vážne brutálne musia trpieť kvôli takýmto sebeckym ženám. Vážne ich ľutujem a ľutujem aj takých mužov, ktorí to dovolia. Nikdy nedelte deti na moje ,tvoje,nase...kde je naozajstná láska, rodina?Veď tie deti z predošlých vzťahov za to nemôžu, že to nevyšlo ich rodičom. Muža ma žena milovať rovnocenne aj s jeho deťmi,ak nie,nie je to láska,ale len vypocitavost.

karolinakr
30. sep 2025

uplne najlepšie by bolo, keby mali deti vlastni i nevastni dobre vzťahy, nevlastni surodenci - kamoši, mohli by chodit spolu
..možno autorka si to nežela, ale viem ake je, ked je rodina rozhadana a velmi to odsudzujem, vlastna krv sa hada, to je choré
ženy sa tu posekaju v komentároch a na koniec
zistime, že cely pribeh je vymyslený..bingo ! 😀

lenka.25
30. sep 2025
@vanilka83

@lenka.25 ale potom nerozumiem, ty nechceš hrať druhé husle,ale pritom si si urobila dieťa s rozvedenym,ktorý má už svoje deti z predošlého vzťahu. A ako ma prísť k tomu to dieťa z jeho orveho vzťahu. Veď ty píšeš,že nemôžeš tolerovať,aby nebol s vami na Vianoce a aby bol každý druhý víkend preč kvôli svojmu dieťaťu z prvého vzťahu. Veď to isté potom predsa odopieras tomu jeho prvému dieťaťu. Si pekný sebec. Takže jeho prvé dieťa nie je s tvojim mužom nikdy ani na vianoce a ani nemá možnosť ísť so svojím otcom na stanovacku, dovolenku,víkend?Na čo si ženy beriete mužov s deťmi,keď potom odopierate všetko ich prvym deťom,aby mali vaše spoločne deti svojho tatinka. Tie deti z prvých vzťahov vážne brutálne musia trpieť kvôli takýmto sebeckym ženám. Vážne ich ľutujem a ľutujem aj takých mužov, ktorí to dovolia. Nikdy nedelte deti na moje ,tvoje,nase...kde je naozajstná láska, rodina?Veď tie deti z predošlých vzťahov za to nemôžu, že to nevyšlo ich rodičom. Muža ma žena milovať rovnocenne aj s jeho deťmi,ak nie,nie je to láska,ale len vypocitavost.

@vanilka83 to vôbec nie je to isté . To dieťa má byť s nami ako s rodinou , nie že si dupne a budú spolu iba oni dvaja . Akože prečo ? Prečo by to dieťa nemalo byť začlenené do našej rodiny ? Veď práve tento vzorec rozdeľuje tú rodinu a delí deti na moje , tvoje , naše . U nás deti všetky majú rovnaké práva a aj povinnosti .
A ty čítaš , áno , chodia spolu aj sami dvaja , ale určite nie každý druhý víkend a už vôbec sa nerozdeľujeme ako rodina na Vianoce .

lienka.7
30. sep 2025
@drahomirrra

Ste sa tu dobre podaktoré opustili. Nechuťáčky fakt, len naložiť autorke, aby ste sa cítili lepšie, v realite musíte mať strašne nahovno životy. Chudiny anonymné.

Na komentároch je jasne vidno, ktoré "anonymy" sú vlastne ohrdnuté prvé manželky, partnerky. Rozoberať tu sexovanie muža s prvou partnerkou, čo k nej cítil a necítil, hoci je to uzavretá kapitola a muž je dávno ženatý s inou, to je niečo nechutné.

Má novú rodinu, má ženu, ktorú si za manželku vybral, má ďalšie tri deti. Všetky sú seberovné, prečo by mal mladý mať otca sám pre seba? Lebo si to rozkázal?! Pritom dostal pozvánku k spoločnému stolu so súrodencami? A to má akože čo znamenať??!

O dva roky povie čo? Že spoločná dovolenka tri týždne iba sami dvaja, lebo inak sa nebude stretávať? Keby som ja v 13 určovala tempo tatkovi, asi by som veľmi rýchlo bola skončila. Vám asi drbe niektorým a to veľmi slušne, chudák chlapec? Keď otec normálne platí výživné a plní súdom stanovené podmienky? AJ ja som hocikedy chcela otca iba pre seba, hold, mám sestru, akože teraz čo? Vyhodíme ju z okna? Aby som bola za stolom len ja a rodičia? A to som z normálnej rodiny, nie rozvedenej. Princíp je úplne rovnaký, mnoho pokrvných súrodencov sa nemusí, nie to Boh nepokrvných.
Teda na dospelé ženy ste dobre mimo.

@drahomirrra uplne presne si to napisala👏👏👏 tu je presne vidno, ktoré sú tie ohrdnute exky. A prečo by mal byť chlap práve s ich synčekom? No preto, lebo ony boli predsa prvé! Existuje len ich dieta, žiadne iné predsa. Detto, co sa tyka výživného. 400€ je nádherná suma, a keď jen to nestačí, tak nech si nájde lepšie plate u prácu, alebo jednoducho zlavni z nárokov. Sú rodiny, kde majú spolu žena aj muz 2000€. A 2 deti. To mi ti chcú napísať ze na deti dajú 1600€( 2x 800€)??? Asi TAZKO!!! je normálne, že jeden mesiac musím kúpiť bundu, tak áno, miniem viac. Ale zase ten druhy mesiac mam o tento výdavok menej. A co sa tyka ceny veci, keď raz na to nemám, tak dieta bude mať tričko za 5€ z pepca a za 50€ nejakú značku. Keď to napriek tomu chcem, platí co som nspisala vyššie, nech si nájde madam lepšie platenú prácu a kúpi mu tričko aj za 1000€. Je to na nej. Ale chlap nie je jednoducho oslik otras sa na ich požiadanie

autor
30. sep 2025

@anonym_autor pre tie zeny, ktoré mi chceli úprimne poradiť. Dohodli sme sa s mužom, že oslavu aj štedrú večeru spravíme u svokrovcov. Mužov prvý syn nech sa rozhodne sám či príde, alebo bude s otcom neskôr, alebo až na prvý deň Vianočný.