Rodinný konflikt kvôli Vianociam a nemanželskému dieťaťu
Je tu veľa podobných tém, no aj tak napíšem. Sme klasická rodina. Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa, chlapec má už 13. Skúšali sme spolu žiť - striedavo. Chalan robil zle mne aj našim deťom. Skúšali sme psychológa, rozhovory, nefungovalo to. Už asi 2 roky k nám nechce chodiť. S mužom sa stretáva každý druhý víkend. Chodia k starým rodičom, na výlety. On a môj muž bez nás, lebo ja a naše deti sme pôvod všetkého zla (podľa chalana) on nás nenávidí a podobne reči. Ja som už rezignovala kašlem na to. Blížia sa Vianoce. Chalan chce, aby bol jeho otec na štedrý deň iba s nim u starej mamy. Ja s tým nesúhlasím, lebo náš syn má v štedrý deň narodeniny a su Vianoce chcem aby sme boli spolu ako rodina. Tak som navrhla nech príde chalan k nám a sme spolu všetci, lenže on nesúhlasí a vyhráža sa môjmu mužovi, že ak nebude iba s nim na Vianoce už sa s ním nebude stretávať. Som s toho nešťastná. Lenže ustúpiť nechcem, no nechcem sa ani hádať.
@lenka.25 Ty do toho vnasas emocie o tom, ako vasa byvala chodila zahybat, ale skusme diskutovat bez toho. Berme vseobecne deti z rozvedenych manzelstiev, tie za to nemozu, podiel viny ma aj matka aj otec na rozvode. Pytas sa, preco by mala vasa spolocna dcera byt kazdy druhy vikend bez otca. A ja sa pytam, preco by malo jeho prvorodene dieta byt kazdy druhy vikend bez otca, ono za to nemoze, ze sa matka zabavila s inym muzom.
Ak by tvoja prva dcera byvala s tvojim ex, tak ano, malo by to byt tak, ako pises.
Ked uz si dala taku modelovu situaciu.... predstav si, ze ozaj byva s tvojim ex a ze jednoducho sa nezmierila s tym, ze si si zalozila novu rodinu a nechce tam chodit, lebo jej to velmi ublizuje. Tak co spravis? Das jej ultimatum, ze bud u vas, aby si sa nenechala vydierat? Alebo sa na nu vyklasles uplne, a nestretnete sa teda cez sviatky vobec a neuvidis ju?
@drahomirrra Prepac, ale spinu primarne nahadzala na exmanzelku prave autorka ktorej sa teda zastavas. A nielen na nu. A bohuzial, tieto deti nie su seberovne. To ani nie je mozne, kedze niektore deti su so svojimi rodicmi viac a druhe menej.
@lienka.7 Inak tych 400 sa tu nepretriasa pre to, ze by ex povedala, ze je to malo, ci? To len autorka sa potrebovala obhajit, ze ako vela davaju, ze aki su fajn, a zaroven obratom vycislila, ze preplacaju vlastne o dobrych 200 eur, lebo ona vyratala naklady na prvorodeneho na polovicu z toho, co dava manzel. Nema ani tusenie, kolko stoji pubertak. Taky 13-rocny sa vie za 3 mesiace vytiahnut o 30 cm - to je 5 velkostnych cisiel. Ani dvojnasobok toho jedalnicku co mu vydelila autorka mu nestaci. Ako tu uz niekto napisal, kilo paradajok a uhoriek na mesiac?
@anonym_61c49d ako nepreháňaj, mám doma pubertiaka a ozaj toľko nevyrastie a nezje, aby to bolo dvojnásobok výživného, čo platí autorka. A on teda zje ozaj dosť.
@anonym_61c49d co sa tyka platenia za dieta, môžem zaplatiť toľko, na co jednoducko mam. Bodka. Chlap nie je oslik otras sa. A vážne už má to nebaví sa tu o tom hádať. Je zaujímavé, že deti z kompletných rodín sa musia zmestiť do príjmu, ktorí majú rodicia, nemusia ísť na dovolenku, keď na to peniaze nemajú, o kine a pod.mozu iba snívať.To iba deti z rozvedených rodín majú nákladov a požiadaviek až až. A je to tu stále a dookola.
@lienka.7 ja sa nehadam, ja diskutujem.
@anonym_61c49d určite to oľutujem, ale aj tak. Nie je to ex manželka, naozaj boli spolu "len" do splodenia ich syna. Potom ona mu dala vedieť, že o vzťah nemá záujem. Čo sa tam všetko ešte odohralo nechcem vedieť, nezaujima ma to!
To, že chalanovi platíme 400 EUR sa nechvalim je to fakt. A áno jeho mame sa to malí, ona by si predstavovala viacej,
Možno ten zoznam čo som pisala bol nedokonalý, chýbali veci. Ale sezónnu obuv kupujeme my, zubára a výlety taktiež!
Ja, som sa snažila o vytvorenie príjemnej rodinnej atmosféry žiaľ nebolo to možné.
Chalan kradol a áno aj ja som tomu neverila, preto môj muž kúpil kameru a mame ho nahrateho ako berie peniaze, dokonca isiel nám do papierov od domu, hypo a pod. A toto nemal zo svojej hlavy to mu len dospelá osoba nahovorila.
A áno každá minca ma dve strany, preto sme určite aj my, ja urobili chyby.
Lenže ja zákerná nie som. Ja mám svedomie čisté
@anonym_autor tak to mate teda ozaj ťažké, ak je to takto. A láskyplny rozhovor by nezabral? Ze Jožko a prečo nám to robíš? Ved my ťa mame radi. Trápi ta niečo? Vieš, nie všetko musí byť tak, ako si možno niekde počul. Každý to vidíme po svojom..... Vie chalan celé pozadie, ako to bolo s jeho počatím? Deti neprídu samé od seba povedať, co ich trápi. A ak ho jeho mama fakt hucka, tak by bolo asi fajn po odkryť to pozadie. Skúste nájsť psychologickú ktorá by bola ochotná prísť ku vám, a pod jej dohľadom, tak aby neutrpel zas inú traumu mu povedať svoju verziu.
@cacianka Závistlivé, hnusné, vzťahovačné trúby, nič iné. A vrchol - rozoberať tu city muža k bývalej partnerke, akoby ľudia v dnešnej dobe nemali kdeaké trtkačky bez citov, len tak, hore - dole. Ale nie, tento musel zákonite bývalú milovať :D :D :D Len aby ublížili autorke, len aby naložili. No čo, doma musia držať huby, tu sa ventilujú. A tých 400 eur, sama si právnička ako aj ja. No na súde by mnohé ženy skákali pri tejto sume meter dvadsať a vystískali sudcu aj pol sály. A tu že málo :D :D :D že decko stojí mesačne 800 a viac :D :D :D Idem prezrieť spisy, kedy naposledy súd priklepol viac :D :D :D
@drahomirrra a to ako sa ty vyjadrujes o druhých ženách tu na fóre je ôk? Nie si o nič lepšia.
@anonym_61c49d ako nepreháňaj, mám doma pubertiaka a ozaj toľko nevyrastie a nezje, aby to bolo dvojnásobok výživného, čo platí autorka. A on teda zje ozaj dosť.
@strongi neprekrucajte, nepíšem o 400 eurách a nesudim, ci je to veľa alebo nie. Vyjadrila som sa čiste k tomu smiešnemu jedalnicku. Ak tvoj pubertak toľko neje ani nerastie bud rada. Každý sme iny.
@strongi neprekrucajte, nepíšem o 400 eurách a nesudim, ci je to veľa alebo nie. Vyjadrila som sa čiste k tomu smiešnemu jedalnicku. Ak tvoj pubertak toľko neje ani nerastie bud rada. Každý sme iny.
@anonym_61c49d prave, že je aj rastie a toľko peňazí x 2 to určite nie je. A to je teda riadny chlap.
@strongi autorka neplatí nič, platí to jej manžel na svoje vlastné dieťa z predchádzajúceho vzťahu o ktorom asi autorka vedela, keď sa spoznali.
@strongi autorka neplatí nič, platí to jej manžel na svoje vlastné dieťa z predchádzajúceho vzťahu o ktorom asi autorka vedela, keď sa spoznali.
@juliana1033 Akože autorka neplatí nič. Je vydatá, takže jej manžel platí alimenty zo spoločného rozpočtu.
Pracujem na oddelení sociálnoprávnej ochrany detí. Toto sú bežné konflikty, s ktorými sa stretávame. Žiaľ, vy ste šli do vzťahu s mužom, ktorý už mal dieťa, ten chlapec si takýto život nevybral sám. On je obeťou konfliktu svojich rodičov. Vy ste osoba, ktorá si musela uvedomovať, že to nebude jednoduché. Chlapec nie je povinný tráviť čas s otcovou novou rodinou, ale má právo tráviť čas so svojim otcom. Bežne sa to rieši tak, že “Vianoce sa dajú urobiť na 2x”. Jeden deň bude tráviť Vianoce otec so synom a druhý deň so druhou rodinou. Nie je na tom nič zlé a bežne sa to takto robí, aby sa zabránilo konfliktom a nepríjemným situáciám.
Pracujem na oddelení sociálnoprávnej ochrany detí. Toto sú bežné konflikty, s ktorými sa stretávame. Žiaľ, vy ste šli do vzťahu s mužom, ktorý už mal dieťa, ten chlapec si takýto život nevybral sám. On je obeťou konfliktu svojich rodičov. Vy ste osoba, ktorá si musela uvedomovať, že to nebude jednoduché. Chlapec nie je povinný tráviť čas s otcovou novou rodinou, ale má právo tráviť čas so svojim otcom. Bežne sa to rieši tak, že “Vianoce sa dajú urobiť na 2x”. Jeden deň bude tráviť Vianoce otec so synom a druhý deň so druhou rodinou. Nie je na tom nič zlé a bežne sa to takto robí, aby sa zabránilo konfliktom a nepríjemným situáciám.
@anonym_c9272b Super, že sa ozval aj človek, ktorý sa v tom vyzná a pracuje s tým 👍
@drahomirrra a to ako sa ty vyjadrujes o druhých ženách tu na fóre je ôk? Nie si o nič lepšia.
@anonym_61c49d Presne si to vystihla. Pani drahomira ma hrozné vyjadrovanie. Strašné správanie vraj pani právničky.
@anonym_c9272b no však toto radím od začiatku a ešte prosím ťa povedz, či je normálne, že 24.12, otec odíde od novej rodiny Štedrý de§ tráviť vylučne so synom a koľkým sa toto zdá normalne
@anonym_autor pre tie zeny, ktoré mi chceli úprimne poradiť. Dohodli sme sa s mužom, že oslavu aj štedrú večeru spravíme u svokrovcov. Mužov prvý syn nech sa rozhodne sám či príde, alebo bude s otcom neskôr, alebo až na prvý deň Vianočný.
@anonym_autor u tych svokrovcov, kde chcel syn traviť? čiže on chcel byt sam s otcom a babkou a dedkom a teraz tam pridete všetci?
@anonym_b82903 manipuluje? preto ze sa neciti dobre v prostredi, kde ho nechcu? to je manipulacia? pretoze chce byt na vianoce sam so svojim otcom? skutocne je toto manipulacia? a to, ze macocha chce, aby bol chlap doma s ich spolocnym dietatom a bude ovplyvnovat chlapa, aby tak urobil, to uz nie je manipulacia?
@matkahelka a co zvysne deti? Ako si buduju vztah surodenci? Kde ste vzala, ze matka je zla? Ako casto vezme otec vsetky deti spolu nkekam? Byt aj bez oboch matiek. Len deti a otec.
@anonym_61c49d Presne si to vystihla. Pani drahomira ma hrozné vyjadrovanie. Strašné správanie vraj pani právničky.
@anonym_25f22a Vyjadrujem sa exaktne. Ked sa niekto opusta ako truba, tak je proste truba. Truba je inak velmi mierne pomenovanie, inak kludne si mohla
pod svojim nickom. A ak treba, diplom ti odfotim, oka?
@anonym_25f22a Vyjadrujem sa exaktne. Ked sa niekto opusta ako truba, tak je proste truba. Truba je inak velmi mierne pomenovanie, inak kludne si mohla
pod svojim nickom. A ak treba, diplom ti odfotim, oka?
@drahomirrra Ďakujem, netreba. Ani som ťa neoslovovala. S takýmito ľuďmi nechcem mať žiadny kontakt.
@drahomirrra Ďakujem, netreba. Ani som ťa neoslovovala. S takýmito ľuďmi nechcem mať žiadny kontakt.
@anonym_25f22a Uuuf, ale si ma odpalkovala, zily mi dotrhalo. Okej 😁
Chudák chalan a aj tatko.
Tak ako TY chceš aby bol doma lebo TVOJE dieťa ma narodeniny a su vianoce pcheeeee sak jasne lebo ste "rodina"
Avšak pre toho chalana co tak "bezocivo " chce stráviť vianoce so svojím otcom je tvoj partner tiež rodina.
Ked ste sa brali vedela si ze ma dieťa.
Možno si vstup do svedomia preco ta mladý nemusi.
Tak ako TY chceš aby bol doma lebo TVOJE dieťa ma narodeniny a su vianoce pcheeeee sak jasne lebo ste "rodina"
Avšak pre toho chalana co tak "bezocivo " chce stráviť vianoce so svojím otcom je tvoj partner tiež rodina.
@marlent tiež si ohrdnuta exka, ktora si myslí, že jej dieta je to najdôležitejšie na svete? Chalan nie je malé dieťa aby nevedel pochopiť, že sa svet nebude točiť ako chce on. Problémový je tu syn, nie autorka
@marlent nikto tomu faganovi nebránil, aby strávil vianoce s otcom, bol vítaný, prijímaný aj milovaný v otcovej novej rodine, bojovali o neho niekoľko rokov, snažili sa, ale nahuckaný od matky robí problémy, pričom je to chalan vo veku kedy by mal pochopiť okolnosti a mal takisto šancu na normálne vzťahy. ak robí problémy, áno - je to fagan.
@marlent chudáci sú chlapove "nove" deti, lebo si nevie urobiť poriadok s jedným nahuckanym pubertiakom.
Pokial je teda aj on rodinou, nech sa paci, dvere ma/mal otvorene. Keď sa mu nepáči a chce len robiť zle a natruc, aby brat, ktorý má v ten deň dokonca narodeniny ich nemohol oslavovať v kruhu rodiny, tak nech potom neotravuje. Vec vybavena.
@marlent tiež si ohrdnuta exka, ktora si myslí, že jej dieta je to najdôležitejšie na svete? Chalan nie je malé dieťa aby nevedel pochopiť, že sa svet nebude točiť ako chce on. Problémový je tu syn, nie autorka
@anonym_b82903 nie nie som ohrdnuta exka.
Skor to vyzerá ze ty mas partnera kt.ma dieta z bývalého vzťahu a myslíš ze "tvoja" rodina je dôležitejšia ako potomok z.predchadzajuceho vzťahu.
@marlent chudáci sú chlapove "nove" deti, lebo si nevie urobiť poriadok s jedným nahuckanym pubertiakom.
Pokial je teda aj on rodinou, nech sa paci, dvere ma/mal otvorene. Keď sa mu nepáči a chce len robiť zle a natruc, aby brat, ktorý má v ten deň dokonca narodeniny ich nemohol oslavovať v kruhu rodiny, tak nech potom neotravuje. Vec vybavena.
@lienka.7 to ze nahuckany tvrdí kto? Nová partnerka? 😂🤣

@anonym_autor A tych 400€ vyzivne je pre nu podla teba nejaka financna zabezpeka, kvoli ktorej si robila dieta? Ved mu z toho ledva nakupi jedlo a oblecenie za ceny ake su dnes, a je to vyratane podla prijmu otca, takze vsetko s kostolnym poriadkom. Keby bol Kollar tak nepoviem, ale 400€ nie je ziaden jackpot.
@zorienka28 tak štyristo dá otec a mala by aj matka, to sa ti zdá málo???