Rodinný konflikt kvôli Vianociam a nemanželskému dieťaťu
Je tu veľa podobných tém, no aj tak napíšem. Sme klasická rodina. Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa, chlapec má už 13. Skúšali sme spolu žiť - striedavo. Chalan robil zle mne aj našim deťom. Skúšali sme psychológa, rozhovory, nefungovalo to. Už asi 2 roky k nám nechce chodiť. S mužom sa stretáva každý druhý víkend. Chodia k starým rodičom, na výlety. On a môj muž bez nás, lebo ja a naše deti sme pôvod všetkého zla (podľa chalana) on nás nenávidí a podobne reči. Ja som už rezignovala kašlem na to. Blížia sa Vianoce. Chalan chce, aby bol jeho otec na štedrý deň iba s nim u starej mamy. Ja s tým nesúhlasím, lebo náš syn má v štedrý deň narodeniny a su Vianoce chcem aby sme boli spolu ako rodina. Tak som navrhla nech príde chalan k nám a sme spolu všetci, lenže on nesúhlasí a vyhráža sa môjmu mužovi, že ak nebude iba s nim na Vianoce už sa s ním nebude stretávať. Som s toho nešťastná. Lenže ustúpiť nechcem, no nechcem sa ani hádať.
Ten chlapec sa s tebou vôbec nerozprával? Otec mu nevysvetlil, ako to celé je? Prečo vás nenávidí a nechce s vami tráviť čas?
@zorienka28 môj muž ma 1700 v čistom! Tozo výživné je dohoda, keďže ta jeho ex sa vyhráža že nás dá na súd, lebo JA ZARÁBAM VIAC a taketo vybabrane matky presne vedia aký zskon načo použiť aby dostali čo najviac!!
A TEN ZOZNAM SOM SPRAVILA TERAZ IBA AKO PRÍKLAD ŽE NEMINIES 400 EUR NA MESIAC!
@anonym_autor No určite ho chcela ako zdroj peňazí s príjmom 1700€. Očividne pravdu nevieš.
@zorienka28 môj muž ma 1700 v čistom! Tozo výživné je dohoda, keďže ta jeho ex sa vyhráža že nás dá na súd, lebo JA ZARÁBAM VIAC a taketo vybabrane matky presne vedia aký zskon načo použiť aby dostali čo najviac!!
A TEN ZOZNAM SOM SPRAVILA TERAZ IBA AKO PRÍKLAD ŽE NEMINIES 400 EUR NA MESIAC!
@anonym_autor Ty mozno zarabas viac, ale ty jej synovi nic nedlzis a ziaden sud by na tvoj prijem neprihliadal, ziaden zakon nepouzila. Toto ti neverim, sorry. Takze klud.
Stale mi hlava neberie, preco by si niekto robil dieta pre 400€ a hladal chlapa ako bankomat, ked zarobi len 1700€ v cistom. Bud historku o nej trochu prikraslil on tebe, alebo ty nam.
@gribka1 tak ja na tri deti neminiem 400 EUR asi viac šetrím aby som deťom zabezpečila budúcnosť.
@anonym_autor Ale to predsa nie je o tom, koľko zje a aké sú výdaje presne na euro. Prichádza tým o otca, to beriem, že je to len náplasť. Vieš, keby si bola ty sama s deťmi, počítaš tam aj bývanie, energie a iné veci. Ak by ti mal ich otec platiť, či?
@gribka1 tak ja na tri deti neminiem 400 EUR asi viac šetrím aby som deťom zabezpečila budúcnosť.
@anonym_autor Na 3 deti neminies 400€? Tak v takom pripade si vyriesila celu krizu, ktorej celi asi polka single matiek na Slovensku. Mala by si davat kurzy hospodarenia.
@anonym_autor autorka, vydrz, to prejde. 13-14 je najhorsi vek. drzte nejake hranice, ale snazte sa chalanovi vychadzat v ustrety, kde sa da, a nejako to spolu zvladnite. on asi tiez nie je nadseny zo svojej rodinnej situacie a ma ju od narodenia. skuste sa k nemu spravat ako k dospelemu (alebo teda hlavne muz), sadnite si s nim, povedzte, ako by to chcel on, ako vy, dohodnite kompromis. prenho je to teraz tazke
@deedol máš pravdu. Len ja viem čo som všetko spravila a nespravila a už som v takom bode, že nemám energiu ani chuť sa snažiť. Vianoce si určite budem chrániť. Naše dieťa ma narodeniny a sú Vianoce rodina má byť spolu. Ak muzov syn bude chcieť môže sláviť s nami ak nie nech ostane so svojou mamou
@anonym_autor Na 3 deti neminies 400€? Tak v takom pripade si vyriesila celu krizu, ktorej celi asi polka single matiek na Slovensku. Mala by si davat kurzy hospodarenia.
@zorienka28 nech sa páči :
Oblečenie menšie dedí po staršom
Staršiemu kupujem s sekacoch, tedy, pepco
Jedlo mám zahradu, kde pestujem zeleninu (tam pracujem keď prídem zo svojho obchodu)
Pečiem chlieb, robím cestoviny, nekupujem sladké pečiem koláče
Máme sliepky - vajcia a podobne
@zorienka28 400 JE MÁLO???? TU JE LEN ZOZNAM NA JEDNO DIEŤA AK BY SA KUPOVALO OBLEČENIE KAŽDÝ JEDEN MESIAC
16Eur 1x nohavice
15Eur 3x tričko
15Eur 5x boxerky
5Eur 3x ponožky
——-------------
Oblečenie 51 EUR
—---------------
30x Jogurt 0,65centov a - 19,50 Eur
3x mlieko 1Eur - 3Eur
1 cereálie cini minies 650g 6,90 Eur
Pečivo 20 rožkov, 1 chlieb
Rožok 0,11centov - 30 kusov 3,30 Eur
Chlieb 1,10 Eur
6x 2litrove kofoly 1,19 a - 7,14 Eur
2kg kuracie mäso 6kg - 12 EUR
1 kurča 2,29 Eur
Cestoviny 5x 1Eur a - 5Eur
Paradajky 1 kilo 2,49Eur
Uhorky 1 kilo 2,99 Eur
Šunka 500dkg 5Eur
Salama 500 dkg 5Eur
Parky 1kg 5,48 Eur
Sladkostí 20Eur
—----------------
Potraviny 91, 19 Eur
-------------------
Škola zošity, pera, obaly, ceruzka....a pod. sa kupuje na začiatku školského roka....
Nepotrebuje na autobus lebo ma školu aj krúžky "pod nosom"
Multimediálny sa platí 2krat do roka 25 Eur
Nohejbal 20 EUR
------------------
Krúžky 45 Eur
------------------
■SPOLU NA MESIAC: 187, 19
@anonym_autor tak teraz si dokazala, ze ti o chlapca vobec nejde. Do tohto skveleho vypoctu si zabudla zapocitat najom, energie, tv, internet, poriadne jedlo, ovocie, vylety, volny cas, hobby, zimne a sezonne oblecenie a obuv, obedy v skole, triedny aktiv, ZRPS, poplatky za sutaze v skole, poplatky za pracovne zosity a nie, zosity a pera sa nekupuju len na zaciatku roka, to bolo od teba uplne ubohe. A na dopravu mu netreba, lebo skolu ma blizko? Cize len do skoly a domov chodi, tak? A k tomu jedlu sa je skoda aj vyjadrovat, si mu stedro napocitala kilo paradajok na mesiac, 2 kg masa... kde je napriklad ovocie a x dalsich veci?Strasne zufale od teba. Uz sa necudujem, ze k tebe nechce chodit. Tebe zalezi len na tvojej rodine a aby muz syna uplne vytesnil a idealne platil co najnizsie vyzivne.
@anonym_autor Ale to predsa nie je o tom, koľko zje a aké sú výdaje presne na euro. Prichádza tým o otca, to beriem, že je to len náplasť. Vieš, keby si bola ty sama s deťmi, počítaš tam aj bývanie, energie a iné veci. Ak by ti mal ich otec platiť, či?
@gribka1 býva v jednoizbaku 180 eur nájom
Ale chápem to že nue je s otcom chyba.
@anonym_autor tak teraz si dokazala, ze ti o chlapca vobec nejde. Do tohto skveleho vypoctu si zabudla zapocitat najom, energie, tv, internet, poriadne jedlo, ovocie, vylety, volny cas, hobby, zimne a sezonne oblecenie a obuv, obedy v skole, triedny aktiv, ZRPS, poplatky za sutaze v skole, poplatky za pracovne zosity a nie, zosity a pera sa nekupuju len na zaciatku roka, to bolo od teba uplne ubohe. A na dopravu mu netreba, lebo skolu ma blizko? Cize len do skoly a domov chodi, tak? A k tomu jedlu sa je skoda aj vyjadrovat, si mu stedro napocitala kilo paradajok na mesiac, 2 kg masa... kde je napriklad ovocie a x dalsich veci?Strasne zufale od teba. Uz sa necudujem, ze k tebe nechce chodit. Tebe zalezi len na tvojej rodine a aby muz syna uplne vytesnil a idealne platil co najnizsie vyzivne.
@anonym_16023c ake ZRPŠ JE 8MAK! vylety mu platíme my! Sezónnu obuv kupujeme my! A na výdavkoch dieťaťa sa majú podieľať obaja rodičia rovnakým dielom! My platíme 400 tým pádom ona 400 takže 13 ročne dieťa minie na jeden mesiac 800 eur???
@zorienka28 nech sa páči :
Oblečenie menšie dedí po staršom
Staršiemu kupujem s sekacoch, tedy, pepco
Jedlo mám zahradu, kde pestujem zeleninu (tam pracujem keď prídem zo svojho obchodu)
Pečiem chlieb, robím cestoviny, nekupujem sladké pečiem koláče
Máme sliepky - vajcia a podobne
@anonym_autor Robis na seba, zarabas viac nez muz, ale zaroven si fulltime gazdinka s plne funkcnou zahradou a sliepkami. Urcite. Nechces mi este povedat, ze si pestujes lan, z ktoreho si utkas latku a z nej usijes detom oblecenie? Sama podnikam, mamina aj babka maju zahradu a viem, kolko roboty okolo toho je - obe to stihaju len preto, lebo su na dochodku. Neexistuje, ze "robim na seba" a zaroven mam gazdovsky dvor, ktory vyzivi celu rodinu. Nechces skusit pravdu?
@anonym_autor Ty mozno zarabas viac, ale ty jej synovi nic nedlzis a ziaden sud by na tvoj prijem neprihliadal, ziaden zakon nepouzila. Toto ti neverim, sorry. Takze klud.
Stale mi hlava neberie, preco by si niekto robil dieta pre 400€ a hladal chlapa ako bankomat, ked zarobi len 1700€ v cistom. Bud historku o nej trochu prikraslil on tebe, alebo ty nam.
@zorienka28 tú históriu neviem presne. Mám to z jeho slov ona robila vo výrobe on bol THP chodila za ním na fajčiarku. Keď otehotnela tak to ukončila. To je čo viem. A ani ma to nezaujíma čo boli jej pohnutky. Je pravda, že ešte keď k nám chodil chlapec stále pytala peniaze (nemyslím tým výživné)
@anonym_16023c Uplne si to viem predstavit. Nielen, ze to decko neznasa, ale este aj do posledneho centu kalkuluje jeho existenciu, ci jej drahy na toho hnusneho haranta nahodou neplati prilis. A odhalili sme koren problemu. Vianoce to nebudu.
@anonym_16023c ake ZRPŠ JE 8MAK! vylety mu platíme my! Sezónnu obuv kupujeme my! A na výdavkoch dieťaťa sa majú podieľať obaja rodičia rovnakým dielom! My platíme 400 tým pádom ona 400 takže 13 ročne dieťa minie na jeden mesiac 800 eur???
@anonym_autor ZRPŠ sa platí aj vo 8.triede. To nevieš?
@anonym_autor Robis na seba, zarabas viac nez muz, ale zaroven si fulltime gazdinka s plne funkcnou zahradou a sliepkami. Urcite. Nechces mi este povedat, ze si pestujes lan, z ktoreho si utkas latku a z nej usijes detom oblecenie? Sama podnikam, mamina aj babka maju zahradu a viem, kolko roboty okolo toho je - obe to stihaju len preto, lebo su na dochodku. Neexistuje, ze "robim na seba" a zaroven mam gazdovsky dvor, ktory vyzivi celu rodinu. Nechces skusit pravdu?
@zorienka28 ze ľan 😁 mám 5 sliepok a mam záhradu ktorá je tak akurát. Tým ze robím na živnosť si to zariadim časovo ako chcem a áno večer padám do postele ako vrece zemiakov. Preto macto štve ja som sa naozaj snazila. Chodila som ako taka koza k psycjologičke aby som zistila ako s chlapcom rozprávať, nespravít chybu. A on našim deťom vravel že ich mama je blázon preto sa lieči u psychológa! A keď sme sa pýtali chlapca prečo to spravil lem sa rehotal
@zorienka28 tú históriu neviem presne. Mám to z jeho slov ona robila vo výrobe on bol THP chodila za ním na fajčiarku. Keď otehotnela tak to ukončila. To je čo viem. A ani ma to nezaujíma čo boli jej pohnutky. Je pravda, že ešte keď k nám chodil chlapec stále pytala peniaze (nemyslím tým výživné)
@anonym_autor No tak mozno by som prestala verit kazdemu jeho slovu. Lebo iste, existuju zeny, ktore si robia deti kvoli peniazom, ale tie nielen, ze mieria na vyssiu prijmovu skupinu, ale hlavne to robia ako poistku, keby sa chlap rozisiel/rozviedol s nimi. Ked uz nie jeho majetok, tak aspon vysoke alimenty. Nic z toho vsak nie je vas pripad.
@anonym_autor ZRPŠ sa platí aj vo 8.triede. To nevieš?
@anonym_25f22a neviem, a koľko to je prosím ťa?
@anonym_autor Záleží od ZŠ, u nás 25€
@anonym_autor Fakt tak pozeráš na peniaze? Ten chlapec nemôže za to, akú má matku. Veď ani detskú izbu nemá. Je to chudák. Škoda, že ste si ho nezískali ako malého chlapca. On je nešťastník vlastne.
@anonym_autor Fakt tak pozeráš na peniaze? Ten chlapec nemôže za to, akú má matku. Veď ani detskú izbu nemá. Je to chudák. Škoda, že ste si ho nezískali ako malého chlapca. On je nešťastník vlastne.
@gribka1 s tým súhlasím, že je chudák. Lenže do kedy sa mám snažiť ja? Vieš niekedy už si musíš povedať stačí.
@anonym_autor Záleží od ZŠ, u nás 25€
@anonym_25f22a to som nevedela. Ďakujem
@anonym_autor tak napis realny poriadny zoznam a vydel to dvomi! A nie sa tu strapnujes s par polozkami za 91 eur mesacne a ze to staci. Sud ohladom vyzivneho mam za sebou a toto co pises je uplne trapne.
@anonym_autor ok, tak inak. Nestaraj sa do vyzivneho, nie je to tvoja vec. Keby sa tvoj muz dobrovolne rozhodol mu davat aj 500 eur, nic ta do toho. Vsetci su vadni, ex je stetka co cely zivot planovala zbohatnut o 400 eur mesacne a krvopotne za tym isla, Chlapec je nevychovany, drzy a nevdacny. Kazdym prispevok len potvrdzujes, ze ti ide len o peniaze. Mam pocit, ze tvoj muz to aj vidi, preto stoji za svojim synom.
@anonym_autor tak napis realny poriadny zoznam a vydel to dvomi! A nie sa tu strapnujes s par polozkami za 91 eur mesacne a ze to staci. Sud ohladom vyzivneho mam za sebou a toto co pises je uplne trapne.
@anonym_autor ok, tak inak. Nestaraj sa do vyzivneho, nie je to tvoja vec. Keby sa tvoj muz dobrovolne rozhodol mu davat aj 500 eur, nic ta do toho. Vsetci su vadni, ex je stetka co cely zivot planovala zbohatnut o 400 eur mesacne a krvopotne za tym isla, Chlapec je nevychovany, drzy a nevdacny. Kazdym prispevok len potvrdzujes, ze ti ide len o peniaze. Mam pocit, ze tvoj muz to aj vidi, preto stoji za svojim synom.
@anonym_16023c Áno, tak strašne zbohatla z toho výživného, že stále býva v jednoizbáku a chudák chlapec ani svoju izbu nemá a madam sa rozťahuje v dome. Deti majú zdieľať životný štandard rodiča predsa.
Autorka akoze co sa týka vydierania som na tvojej strane ale závidieť decku peniaze to je fakt dno … a ten výpočet (prosim ta kde stoja tri trička 15€?) a ze teba tvoje tri deti nestoja 400€ tak to si nechcem predstaviť ako žijete … a nie, keď otec dáva nejaku sumu neznamená to ze matka ma dávať takú istú. Hlavne nechápem co majú peniaze s touto témou vôbec spoločne, to ze ich spomínaš viac vypovedá o tebe. A tiež je divne ze za cele tie roky ti samej nedošlo ze tie blaboly o robeni si dieťaťa pre peniaze sú … proste blaboly 🫣
@anonym_autor Keďže je na dieťa sama, tak to nie je jednoduché. Ty si superwoman - biznis, dom, slepice, mrkva, zemiaky, cestoviny, koláče, zemrem 😆😆😆
@anonym_autor Autorka zacina mi to pripadat tak, ze si cez to decko ventilujes daku iracionalmu nenavist voci nej. Co ti akoze ona urobila okrem toho, ze ten tvoj s nou bol skor, a zakon ho k niecomu zavazuje?
Autorka akoze co sa týka vydierania som na tvojej strane ale závidieť decku peniaze to je fakt dno … a ten výpočet (prosim ta kde stoja tri trička 15€?) a ze teba tvoje tri deti nestoja 400€ tak to si nechcem predstaviť ako žijete … a nie, keď otec dáva nejaku sumu neznamená to ze matka ma dávať takú istú. Hlavne nechápem co majú peniaze s touto témou vôbec spoločne, to ze ich spomínaš viac vypovedá o tebe. A tiež je divne ze za cele tie roky ti samej nedošlo ze tie blaboly o robeni si dieťaťa pre peniaze sú … proste blaboly 🫣
@bonboniera nech sa páči tričká za pár eur
@bonboniera
@anonym_autor Autorka zacina mi to pripadat tak, ze si cez to decko ventilujes daku iracionalmu nenavist voci nej. Co ti akoze ona urobila okrem toho, ze ten tvoj s nou bol skor, a zakon ho k niecomu zavazuje?
@zorienka28 ok nenávisť ako inak 😁 jeho matka s nami a my s ňou fungujeme 12 ROKOV za takyto čas sme sa už veľa naučili

Tak 400 eur nie je bohvieaká suma, že by si s ním dieťa urobila kvôli tomu.