Rodinný konflikt kvôli Vianociam a nemanželskému dieťaťu
Je tu veľa podobných tém, no aj tak napíšem. Sme klasická rodina. Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa, chlapec má už 13. Skúšali sme spolu žiť - striedavo. Chalan robil zle mne aj našim deťom. Skúšali sme psychológa, rozhovory, nefungovalo to. Už asi 2 roky k nám nechce chodiť. S mužom sa stretáva každý druhý víkend. Chodia k starým rodičom, na výlety. On a môj muž bez nás, lebo ja a naše deti sme pôvod všetkého zla (podľa chalana) on nás nenávidí a podobne reči. Ja som už rezignovala kašlem na to. Blížia sa Vianoce. Chalan chce, aby bol jeho otec na štedrý deň iba s nim u starej mamy. Ja s tým nesúhlasím, lebo náš syn má v štedrý deň narodeniny a su Vianoce chcem aby sme boli spolu ako rodina. Tak som navrhla nech príde chalan k nám a sme spolu všetci, lenže on nesúhlasí a vyhráža sa môjmu mužovi, že ak nebude iba s nim na Vianoce už sa s ním nebude stretávať. Som s toho nešťastná. Lenže ustúpiť nechcem, no nechcem sa ani hádať.
@anonym_25f22a A dokáže, že druhé deti na druhom mieste? To iné riešenie neexistuje?
@gribka1 To, ze nova rodina je na prvom mieste dokazuje tym, ze primarne je s nimi. S dietatom z byvaleho vztahu travi dva vikendy v mesiaci, co je podla mna uplne sialene, kedze to dieta ma 13, nie 18. A autorke este vadi, ze byvala dostava privysoke vyzivne - no ano, lebo otec dietata je takmer nepritomny.
@gribka1 To, ze nova rodina je na prvom mieste dokazuje tym, ze primarne je s nimi. S dietatom z byvaleho vztahu travi dva vikendy v mesiaci, co je podla mna uplne sialene, kedze to dieta ma 13, nie 18. A autorke este vadi, ze byvala dostava privysoke vyzivne - no ano, lebo otec dietata je takmer nepritomny.
@zorienka28 Aj tak si myslím, že nejako dokopy by to mohli dať a začať pracovať na tých vzťahoch. Veľmi výrazne.
Ale ved autorka navrhla riesenie - vsetci pekne u nich, chlapec odmietol, tak nech ide do riti. Takto zametat s citmi a vydierat. 13r ma uz dost rozumu. Ak ma tvoj chlap rozum tak mu da ultimatum tiez, bud chce byt s nim (a jeho novou rodinou) alebo nie, alebo pocka na dalsi den a mozu byt spolu.
@zorienka28 Aj tak si myslím, že nejako dokopy by to mohli dať a začať pracovať na tých vzťahoch. Veľmi výrazne.
@gribka1 Ako to urcite. Skor mi to pride tak, ze autorka sa o napravu vztahov ani nesnazi, lebo tak nejak dufa, ze to dieta z predosleho vztahu nejak prestane existovat, minimalne po dovrseni 18 rokov, a ze ona ma na to pravo, lebo jej rodina je "ta spravna". Cele chore toto. Este by ma zaujimalo, co im povedala ta psychologicka, autorka to furt nejak nespomina.
@anonym_25f22a Vianoce a narodeniny je trošku iná udalosť.
@gribka1 To macoška bude vydierať s narodeninami každý rok. Snáď jeden rok ich môže osláviť neskôr a chudák chlapec si užije otca aspoň jedny Vianoce sám.
@anonym_autor vo Švédsku je model - otec má Vianočné raňajky s deťmi z 1. manželstva a vianočnú večeru so súčasnou rodinou. Tým pádom deti z 1. manželstva sú doobeda pyzamkoví a darcekoví s otcom so sviatocnymi raňajkami a večeru majú štedro večernú s mamou.
Tento rok by som chlapcovi ustúpila, predsa len puberta a potreba sa zblížiť a nastoliť do budúcna tradície.
Autorka, ústup nejako, dajte si u vás pre zmenu tento rok vianočné raňajky (lebo mladý by raňajky asi nechcel) a večer buď u vašich...
Ale ved autorka navrhla riesenie - vsetci pekne u nich, chlapec odmietol, tak nech ide do riti. Takto zametat s citmi a vydierat. 13r ma uz dost rozumu. Ak ma tvoj chlap rozum tak mu da ultimatum tiez, bud chce byt s nim (a jeho novou rodinou) alebo nie, alebo pocka na dalsi den a mozu byt spolu.
@cyberk Halo, nech ide do riti? Cakame od 13-rocneho dietata, aby robilo racionalne rozhodnutia? Nie, od toho su tu dospeli. A aj keby, preco odmetol? Ak kvoli autorke, tak nech sa v prvom rade pozrie ona na seba predtym, nez zacne obvinovat to dieta.
@cyberk Prečo by nemohol mať otca aspoň jedny Vianoce pre seba?
@cyberk Prečo by nemohol mať otca aspoň jedny Vianoce pre seba?
@anonym_25f22a preco by mala chlapova nova rodina trpiet len preto, ze chlapec ma matku ku..u? ci myslis, ze autorka je stastim bez seba ze by tento potrat mala hostit? urobila kompromis a chlapec odmietol.
@anonym_25f22a preco by mala chlapova nova rodina trpiet len preto, ze chlapec ma matku ku..u? ci myslis, ze autorka je stastim bez seba ze by tento potrat mala hostit? urobila kompromis a chlapec odmietol.
@cyberk Otrasné vyjadrovanie. Aj ty si asi zlatokopka macoška, čo zobrala dieťaťu otca. Strašné.
@anonym_autor Ja by som to nechala na muža.
Veď aj tak by som sa starať a durdiť nemohla. Načo je to dobré. Je to jeho syn,jeho rozhodnutie a za každú cenu by som si chcela chlapca získať. Mne by veľmi záležalo mať s ním dobrý vzťah.
Viem aké su deti v puberte, mám doma. A nezbláznila by som sa ak by išiel k mame s ním muž na štedrý deň. Keď má syna musíš s tým rátať.
Aie už 25 by bol doma. Nejaký kompromis by sme vymysleli aby dobre bolo .
PROSTE VEDELA SI DO ČOHO IDEŠ A VŽDY KEĎ JE DIEŤA Z PREDOŠLÉHO VZŤAHU, TREBA POČÍTAŤ AJ S TAKÝM. Ty si si ho vybrala.
@cyberk Ty kokos, toto fakt? Alebo mozno je to len zena, ktorej chlap nevie udrzat gate zapnute a proste sa na nu vysral aj s deckom ked uvidel inu suknu, o com svedci jeho pristup. Nebola by prva ani posledna. Teda taketo vyjadrovanie sa nevidi kazdy den. Mozes sa hanbit.
@gribka1 muž sa chce so synom stretávať takže podľa mňa bude chcieť byť s ním
@anonym_autor koľkokrát za 13 rokov bol otec na Vianoce čo ste vy dvaja “rodina” so svojim prvým synom? Len čisto sám? Možno to chce teraz raz zažit a cíti krivdu. Skúste to orekúsnuť bez slova raz. Chalan je v kritickom veku, zároveň musí cítiť, že k sebe patríte všetci. Pribaľ mu darček - obrázok od deti a koláč od teba. Takto by som sa zachovala raz ja a sviatky s deťmi a otcom presunula o deň.
@gribka1 To macoška bude vydierať s narodeninami každý rok. Snáď jeden rok ich môže osláviť neskôr a chudák chlapec si užije otca aspoň jedny Vianoce sám.
@anonym_25f22a Určite napraviť vzťahy, všetko ostatné je blbosť. Neviem prečo otec nepracuje na zlepšení vzťahov. Snáď autorka nie je tá macocha, za akú ju máte. Ale ktovie, nič nevieme. Viem si predstaviť zlú macochu ale aj zlé dieťa.
@anonym_autor prečo sa všetky púšťate do nej pisala že sa snažila aj z nevlastným synom vychádzať ten má 13 už Asi není maličké decko ktoré má 5 myslím že vie pochopiť isté veci. Ako sú napr Vianoce prečo by mali byť sami z akého dôvodu by mal byť len z jedným dieťaťom ? Keby ten chalan bol normálny tak pochopí že má brata alebo súrodencov ide na Vianoce k otcovi oslávia Vianoce a keď tak strašne chce byť sám z otcom tak nech idú spolu len na dáky výlet. A možno je chalan nahuckany od svojej mamičky uzastnej ktorá nevie prekusnit že jej muž si založil novú rodinu. Nikto z nás tam nebýva tak čo hucite.
neuveritelne, ako 13 deti môžu točit celou rodinou, s rodičmi, nevlastnymi surodencami a už vobec nechapem tie rady, že maš ustupit, ked ma tvoje dieta narodeniny
Čiže tvoj muž neutvoril novu rodinu, len bude stale ustupovat puberťakovi a on nim.bude točit a vyhražat sa, ako sa mu to hodi..Davate mu obrovsku moc do ruk, ked mu nekupite auto, hodi sa pod vlak, ked nedostane byt k maturite, už s vami neprehovorí, ked sa s tebou tvoj muž nerozvedie, zas si niečo vymysli..
uplne choré, že vôbec potrebujete o tom diskutovať..plnohodnotne sa mu muž venuje cely rok, na Štedry deň musi ustupit aj on...mne je normalne smiešna predstava, že tvoj muž da prednost synovi kvôli vydieraniu pred dietatom, ktore ma v ten deň narodeniny..
@karolinakr ja som tiež dosť prekvapená z tých reakcii a hlavne mam pocit ze väčšina odignorovala fakt ze mladý otca vydiera a kladie si podmienky. Absolútne neakceptovateľné. Nepoviem, keby mladý normalne povie ze by bol rad s otcom ale vydierať ho ze ak s nim nebude prestane sa s nim stýkať? No to určite.
@anonym_autor Smiešne mi je z teba fakt. Vykrikuješ tu, ako je nemanželské dieťa zdrojom peňazí pre jeho matku, ale sama si naseká tri deti s mužom so záväzkom 😆 Veď potiahne finančne a ty predsa vytváraš ľúbivú domácu atmosféru. Až takú, že muž uteká z domu. Otras tieto macošky. A aj časť "vášho" majetku, ktorý zabezpečil samozrejme muž, bude to hrozné dieťa dediť. Dúfam,že ste aspoň manželia.
@anonym_25f22a ty si trošku udreta. Ja robím aj popri deťoch a niekedy zarobím viac ako moj muž. Robím totiž na seba. A áno vytváram teplo domova a nie muž uteká ale chlapec k nám nechce chodiť. Muž sa necha vydierať chalanom. Jejo mama s mojim manželom bol pár noci a keď otehotnela hneď ukončila s nim kontakt. Teda oktem toho keď žiadala na seba v tehotenstve a potom po narodení výživné
Fuu, no stacila mi prva veta a viem ze chyba je v tebe. Zdoraznit ze chlapec bol nemanzelske dieta ti nepomoze naznacit, ze vase spolocne dieta je viac. Takisto ako hra na city s tym, ze vase dieta ma akurat na vianoce sviatok. To budes kazdy rok opakovat, vsak? Ty si isla do vztahu s tym, ze tvoj muz uz DIETA MAL, ty si mala na vyber, chlapec nie. Ci sa ti to paci, alebo nie, chlapec tu bol davno pred tebou a bude aj po tebe. Preco ste vy nove zeny take protivne, sebecke a vsetko chcete len pre seba a minulost aby zahodil. Tiez mam ex, spolu mame dve deti a s dalsou partnerkou ma dalsie dve deti. A vies ako travime tento vikend? Mam tu 4 deti a skvele sa bavime. Ja, nase deti s ex, a deti mojho ex s inou zenou. Lenze na take nieco musi byt jeden predpoklad: vsetci zucastneni dospeli musia mat zrovnane v hlavach. Ty podla svojich slov obvinujes jeho dieta za vsetko zle a davas svojmu muzovi noz na krk - bud on alebo my. Len pozor, lebo si moze vybrat jeho a vy ostanete same a len tvojou vinou.
@anonym_16023c my sne sa dali spolu keď ch
@anonym_16023c my sne sa dali spolu keď ch
@anonym_autor my sme sa dali dokopy keď chalan mal ani nie rok. Obi svaja už davno netvorili par
@anonym_autor my sme sa dali dokopy keď chalan mal ani nie rok. Obi svaja už davno netvorili par
@anonym_autor autorka, vydrz, to prejde. 13-14 je najhorsi vek. drzte nejake hranice, ale snazte sa chalanovi vychadzat v ustrety, kde sa da, a nejako to spolu zvladnite. on asi tiez nie je nadseny zo svojej rodinnej situacie a ma ju od narodenia. skuste sa k nemu spravat ako k dospelemu (alebo teda hlavne muz), sadnite si s nim, povedzte, ako by to chcel on, ako vy, dohodnite kompromis. prenho je to teraz tazke
@anonym_autor A tych 400€ vyzivne je pre nu podla teba nejaka financna zabezpeka, kvoli ktorej si robila dieta? Ved mu z toho ledva nakupi jedlo a oblecenie za ceny ake su dnes, a je to vyratane podla prijmu otca, takze vsetko s kostolnym poriadkom. Keby bol Kollar tak nepoviem, ale 400€ nie je ziaden jackpot.
@zorienka28 400 JE MÁLO???? TU JE LEN ZOZNAM NA JEDNO DIEŤA AK BY SA KUPOVALO OBLEČENIE KAŽDÝ JEDEN MESIAC
16Eur 1x nohavice
15Eur 3x tričko
15Eur 5x boxerky
5Eur 3x ponožky
——-------------
Oblečenie 51 EUR
—---------------
30x Jogurt 0,65centov a - 19,50 Eur
3x mlieko 1Eur - 3Eur
1 cereálie cini minies 650g 6,90 Eur
Pečivo 20 rožkov, 1 chlieb
Rožok 0,11centov - 30 kusov 3,30 Eur
Chlieb 1,10 Eur
6x 2litrove kofoly 1,19 a - 7,14 Eur
2kg kuracie mäso 6kg - 12 EUR
1 kurča 2,29 Eur
Cestoviny 5x 1Eur a - 5Eur
Paradajky 1 kilo 2,49Eur
Uhorky 1 kilo 2,99 Eur
Šunka 500dkg 5Eur
Salama 500 dkg 5Eur
Parky 1kg 5,48 Eur
Sladkostí 20Eur
—----------------
Potraviny 91, 19 Eur
-------------------
Škola zošity, pera, obaly, ceruzka....a pod. sa kupuje na začiatku školského roka....
Nepotrebuje na autobus lebo ma školu aj krúžky "pod nosom"
Multimediálny sa platí 2krat do roka 25 Eur
Nohejbal 20 EUR
------------------
Krúžky 45 Eur
------------------
■SPOLU NA MESIAC: 187, 19
@anonym_autor Ani nie rok? Davno netvorili par? Z toho mi casovo vychadza, ze sa s nou bud rozisiel, ked bola tehotna, alebo ked bol syn malicky. Nic z toho sa neda oznacit ako "davno".
@zorienka28 400 JE MÁLO???? TU JE LEN ZOZNAM NA JEDNO DIEŤA AK BY SA KUPOVALO OBLEČENIE KAŽDÝ JEDEN MESIAC
16Eur 1x nohavice
15Eur 3x tričko
15Eur 5x boxerky
5Eur 3x ponožky
——-------------
Oblečenie 51 EUR
—---------------
30x Jogurt 0,65centov a - 19,50 Eur
3x mlieko 1Eur - 3Eur
1 cereálie cini minies 650g 6,90 Eur
Pečivo 20 rožkov, 1 chlieb
Rožok 0,11centov - 30 kusov 3,30 Eur
Chlieb 1,10 Eur
6x 2litrove kofoly 1,19 a - 7,14 Eur
2kg kuracie mäso 6kg - 12 EUR
1 kurča 2,29 Eur
Cestoviny 5x 1Eur a - 5Eur
Paradajky 1 kilo 2,49Eur
Uhorky 1 kilo 2,99 Eur
Šunka 500dkg 5Eur
Salama 500 dkg 5Eur
Parky 1kg 5,48 Eur
Sladkostí 20Eur
—----------------
Potraviny 91, 19 Eur
-------------------
Škola zošity, pera, obaly, ceruzka....a pod. sa kupuje na začiatku školského roka....
Nepotrebuje na autobus lebo ma školu aj krúžky "pod nosom"
Multimediálny sa platí 2krat do roka 25 Eur
Nohejbal 20 EUR
------------------
Krúžky 45 Eur
------------------
■SPOLU NA MESIAC: 187, 19
@anonym_autor Akoze trosku crazy, ze si im takto spravila podrobny rozpocet, ale vzhladom na to, ze jeho otec je s nim DVA VIKENDY v MESIACI, je to vyzivne uplne ok. Keby boli regulerne spolu, tak ako ty si s nim, mala by ex polku jeho prijmu, co je urcite viac, nez 400€.
K tomu jedalnicku - mozno ty pchas do svojich deti rozky, parky, salamy a kofoly, ale najlacnejsie =/= najlepsie.
@anonym_autor Ani nie rok? Davno netvorili par? Z toho mi casovo vychadza, ze sa s nou bud rozisiel, ked bola tehotna, alebo ked bol syn malicky. Nic z toho sa neda oznacit ako "davno".
@zorienka28 keď zistila, že je tehotná sa s ním rozišla. To že ho chcela ako príjem mi vravel muž. Zo začiatku kym chalan nemal 5-6rokov sme ho vôbec nemali, prežili sme súdy, políciu a pod.
@zorienka28 keď zistila, že je tehotná sa s ním rozišla. To že ho chcela ako príjem mi vravel muž. Zo začiatku kym chalan nemal 5-6rokov sme ho vôbec nemali, prežili sme súdy, políciu a pod.
@anonym_autor Jaj aha, takze ona ho chcela ako prijem, ale ona sa s nim rozisla? To mi nejako nedava zmysel. Lepsi cely plat chlapa, ako vyzivne, nie?
@anonym_autor Akoze trosku crazy, ze si im takto spravila podrobny rozpocet, ale vzhladom na to, ze jeho otec je s nim DVA VIKENDY v MESIACI, je to vyzivne uplne ok. Keby boli regulerne spolu, tak ako ty si s nim, mala by ex polku jeho prijmu, co je urcite viac, nez 400€.
K tomu jedalnicku - mozno ty pchas do svojich deti rozky, parky, salamy a kofoly, ale najlacnejsie =/= najlepsie.
@zorienka28 môj muž ma 1700 v čistom! Tozo výživné je dohoda, keďže ta jeho ex sa vyhráža že nás dá na súd, lebo JA ZARÁBAM VIAC a taketo vybabrane matky presne vedia aký zskon načo použiť aby dostali čo najviac!!
A TEN ZOZNAM SOM SPRAVILA TERAZ IBA AKO PRÍKLAD ŽE NEMINIES 400 EUR NA MESIAC!
Tak 400 eur nie je bohvieaká suma, že by si s ním dieťa urobila kvôli tomu.
@anonym_autor Jaj aha, takze ona ho chcela ako prijem, ale ona sa s nim rozisla? To mi nejako nedava zmysel. Lepsi cely plat chlapa, ako vyzivne, nie?
@zorienka28 to aké mala myšlienkové pochody to ja neviem

@anonym_25f22a A dokáže, že druhé deti na druhom mieste? To iné riešenie neexistuje?
@gribka1 Tie deti ho majú denno-denne doma.